Ставрос, Йерисос, Неа рода, Трипити
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
-
- новобранец
Re: Ставрос, Йерисос, Неа рода, Трипити
Благодаря за хубавите пожелания. Аз към Йерисос се бях запътил ама на проклетията, но дет се вика умиране има отказване няма, така че, живот и здраве, ако стегнат колата до петък, като отида да я взема от Гоце Делчев, пак ще отскоча до Гръцко, пък да видим ! 

-
- новобранец
Понеже колега ми е задал въпрос на лични, обаче аз като личен новобранец все още не мога да пиша там, така че отговарям тук. Кълванетата бяха като водех джига по дъното с кратки придърпвания и доста бавно. Нямаше откачена риба, колкото клъвнаха всичко извадих. Надявам се да съм бил полезен.
-
- новобранец
Утре пак отпрашвам за познатите направления, тоя път се надявам на повечко късмет, както с колата така и с рибата. 

- smel1968
- ще става разбирач
Успех колега.Никога не съм ходил по тези места в Гърция/обикалям други/ но все по интересно ми става да се разходя в този район.Vladorado73 написа:Утре пак отпрашвам за познатите направления, тоя път се надявам на повечко късмет, както с колата така и с рибата.
Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита.” -Христо Ботев
-
- новобранец
Малко инфо за местата. Йерисос вечерта едно кокали на джиг, на воблери нищо. Към 22ч. страшна гръмотевична буря с порой. Набих си камшиците към Стратони. Силен вятър, нищо. Към Ставрос през ноща , кокали на джиг и силикон доволно. На разсъмване спря. Към Керамоти, сафрид на плувка на опашка от рибка, някои вадеха и средни зарганчета. Малкоте рибки изяждат стръвта в повечето случаи но сафридите са едри 300-400 гр. когато стигнат до стръвта. Събота вечерта пак Ставрос.До свечеряване редки сафриди и скумрии на чепаре. След стъмване, колеги на полиангисто на рибка 2-3 змиорки и един октопод. На плувка джиг, воблери, нищо. Към 3.00 през ноща гърци ловяха малки калмари. Кокали на плувка на рибка на джиг и воблер нищо. На разсъмване спря да кълве само еденични рибки, нарядко. Едно кокали на джиг. Колегата два октопода. Към обяд към София.
-
- научил се да хвърля
Адмирации за споделената информация, Владо!
- emo vasilev
- сериозен играч
Дааааа , и то заслужени адмирации ! Доста обикаляне е паднало , но поне си видял навсякъде какво дава !
-
- новобранец
Благодаря, нали за това сме тук да споделяме. Един съвет за неопитните колеги като мен. не си оствяйте рибата по живарници и тем подобни в морето ако не искате да я намерите наядена и изкормена, както се случи с мен ( добре че, си получих урока след първия сафрид ). Майката му е много лед в хладилната чанта и каквото хванеш вътре . Наслука !
-
- новобранец
Отново на познатите места. Йерисос , само заргани и то дребни , не излязоха сафриди, нищо по-интересно. На Ставрос, народ много , риба малко. Излизат епизодично според времето от деня. Предимно сафриди и заргани. От време на време се появяват и едри заргани по 2-3 правят джорумчета, ако си подготвен да метнеш в мелето веднага забива, но са много редки. Колегите не плувка вадят сафриди и по някоя хубава скумрия около 300-350 гр. на воблери нищо, на пилкери, много редки удари, на чепаре за по няколко минути сутрин и вечер има слука по няколко сафрида. Излиза и по някой октопод. Но като цяло риболова е доста слабичък. Ако има компания от 3-4 човека да се пробват различни методи, най-вероятно ще има някакъв успех, но постоянно трябва да се търси на какво кълве и то това са периоди за 30мин до 1 час. Надявам се да съм бил полезен.
- Аматьора Бс
- ще става разбирач
Дъжд вятър и земетресения
И накрая две маятикота ми разпредоха двата спининга и съм назад с две бели ДуотааааВие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Майстор си си и това си е. Браво много хубави риби.
- Аматьора Бс
- ще става разбирач
Далеч съм от майстор аз ама поне почнах да си боцкам по-едри.Сега остава и да се науча и да ги вадя.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Аматьора Бс
- ще става разбирач
За един приятел
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- smel1968
- ще става разбирач
Аааа примамките на Живака и Влади----и аз много съм доволен от тях.
Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита.” -Христо Ботев
-
- новобранец
Колега, къде е тая слука ? На ферито на Трипити ли е ?