Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Дунав-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Re: Дунав-всичко за и по реката
Около 4 метра.
Тази сутрин (5:30 часа) подпалихме със Stefko гумите и газ към Дунава.
Тъкмо тръгнахме и започна да вали.
Викайки си, че "сухо дупе риба не яде", излезнахме под дъжда и замятахме спинингите.
Стефко хвана 2-3 скумрии, а на мен един голяяяям распер се обърна в краката ми, явно е преследвал волблера, но в последния момент се е отказал.
Френдовете, дето са на палатка, снощи не са имали пипане.
Тази сутрин (5:30 часа) подпалихме със Stefko гумите и газ към Дунава.
Тъкмо тръгнахме и започна да вали.

Стефко хвана 2-3 скумрии, а на мен един голяяяям распер се обърна в краката ми, явно е преследвал волблера, но в последния момент се е отказал.

Френдовете, дето са на палатка, снощи не са имали пипане.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- КИРО
- Обратна връзка:
Адаш,скумрията от този модел ли е/не като големина/

Защото ние му викаме карагьоз,а има и черноморска скумрия,която отдавна е забравена.

Защото ние му викаме карагьоз,а има и черноморска скумрия,която отдавна е забравена.
- dalgia
- вече хвърля и на тежко
В петък вечертаходих на дъно за сом и метнах и на качамак-до сутринта нямах никакво пипане,сома го търсих на конощип и блатен-е те това не се е случвало до сега,поне удар съм имал.Снощи ходих с брат ми да повъртиме силиконите и воблерите около шлеповете,речна гара та до телеграфа,въртележка от 19:30 до 22:00-резултата беше 1 червеноперка около500гр. на воблер.Направи ми впечатление че уклей има в изобилие а няма никакъв хищник да го гони,нещо много "мъртъв"сезон дойде за съжаление
.НО НИЕ НЕ СЕ ОТКАЗВАМЕ НАЛИ 

- КИРО
- Обратна връзка:
Как така отказване,затуй ли цяла зима чакахте.Едно капо не е повод за отказване,дай пак проба.
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Нищо.скара пълна-очи празни.мрежарите разправят ,че тази година има много амурчета и шарани.па дано тръгне
Кире, точно за тоя модел става дума (дори като големина)КИРО написа:Адаш,скумрията от този модел ли е/не като големина/
...

Поздрави!
Последно промяна от Stefko на Вто Юни 10, 2008 12:12 pm, променено общо 1 път.
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Е .....нивото на водата поспадна доста. Изчакаите рибата да свикне и ще я подкараме наново. Преди седмица ходих с 2 нощувки на реката....отчайващо....1дивак 4 кг, 7-8 кг каракуди и 1 настинка. Каракудите съм ги хванал на шаранджииските сопи. Незнам как е нагоре по реката но тук ври от каракуда....ако му се занимава на човек. Ако се заиграе човек с нея 20-30 кг за ден не му мърдат /зависи къде лови де/.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
- dalgia
- вече хвърля и на тежко
На Ферибоота в неделя хванаха една добра деверига на дъно на качамак,а аз тази сутрин към 6часа хванах мряна около 2 кг. на дъно на качамак,водата е качила и рибата като че ли се пораздвижи.На рибка продължава да не пипа 

- Nikolay ( Dobrich )
- ще става разбирач
Колеги, шарана как го ловите по Дунава, само на кубчета качамак или и на царевица кълве, с какво захранвате?Nemezis_ss написа:Е .....нивото на водата поспадна доста. Изчакаите рибата да свикне и ще я подкараме наново. Преди седмица ходих с 2 нощувки на реката....отчайващо....1дивак 4 кг, 7-8 кг каракуди и 1 настинка. Каракудите съм ги хванал на шаранджииските сопи. Незнам как е нагоре по реката но тук ври от каракуда....ако му се занимава на човек. Ако се заиграе човек с нея 20-30 кг за ден не му мърдат /зависи къде лови де/.
- Венелин Радушев
- разбира нещата
предимно на пружина или каква да е хранилка, саратовска/капан/. Когато има много дребосък да ги разваля.... на парчета качамак или царевица на косъм.Nikolay ( Dobrich ) написа:Колеги, шарана как го ловите по Дунава, само на кубчета качамак или и на царевица кълве, с какво захранвате?Nemezis_ss написа:Е .....нивото на водата поспадна доста. Изчакаите рибата да свикне и ще я подкараме наново. Преди седмица ходих с 2 нощувки на реката....отчайващо....1дивак 4 кг, 7-8 кг каракуди и 1 настинка. Каракудите съм ги хванал на шаранджииските сопи. Незнам как е нагоре по реката но тук ври от каракуда....ако му се занимава на човек. Ако се заиграе човек с нея 20-30 кг за ден не му мърдат /зависи къде лови де/.
За подхранка.....суха, сладка царевица. На места с голяма дълбочина и слабо течение може и по джиджана храна /качамаци разни/.
Р.С. ако ти се играе малко покълнала царевица да направиш.....супер....
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
-
- ще става разбирач
Току що си дойдох от Дунава преди с.Ботево
резултатът 20-тина оклея
нищо на качамак, рибка, блесна, воблер или twister 

Снощи след доста мъки все пак успях да спася капото с едно расперче

От щука и бяла риба нямаше следа, но за сметка на това мирната риба направо ми напълни душата! Тлъсти перки и опашки постояно приплясваха някъде наоколо и гледката на фона на отиващия си ден определено си заслужаваше
Поздрави!

От щука и бяла риба нямаше следа, но за сметка на това мирната риба направо ми напълни душата! Тлъсти перки и опашки постояно приплясваха някъде наоколо и гледката на фона на отиващия си ден определено си заслужаваше

Поздрави!
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
- dalgia
- вече хвърля и на тежко
Ето това е ,който е упорит постига целта-БРАВО СтефкоStefko написа:Снощи след доста мъки все пак успях да спася капото с едно расперче![]()
От щука и бяла риба нямаше следа, но за сметка на това мирната риба направо ми напълни душата! Тлъсти перки и опашки постояно приплясваха някъде наоколо и гледката на фона на отиващия си ден определено си заслужаваше![]()
![]()
Поздрави!

Колеги ,а на мамка излиза ли скобар

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
- dalgia
- вече хвърля и на тежко
излиза на определени места,не се лови много но пък за сметка на това са едри скобари.Лови се до тъмно заради платиката която излиза на мамката