Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Сом на тролинг
Модератор: bobopeli
Re: Сом на тролинг
Нашите риби са и твои,чакат те !
Ето ти една пролетна 40-ка за загряване. Брат ми я закова,а аз ударих едно рамо.Трябваше малко помощ,че кофти е опашната хватка.Все пак всичко си дойде на мястото.Имаше и малчугани да разнообразят трапезата.
Ето ти една пролетна 40-ка за загряване. Брат ми я закова,а аз ударих едно рамо.Трябваше малко помощ,че кофти е опашната хватка.Все пак всичко си дойде на мястото.Имаше и малчугани да разнообразят трапезата.

- val
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Поздравления за тази прекрасна риба.
Емоцията е била максимална.
Благодаря за споделянето.
Емоцията е била максимална.
Благодаря за споделянето.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ха-ха-хахо-хихо,Гео това да не е оная 40-ка на Тролина,която ме победи а после Стоманко я Гепи за опашката и я релийзна?
Треаше да я огледате по-внимателно,но и да не е тя е сестра и.Раздуй малко за екшъна и поздрави Митака от нас.Сигурно още го болят ръцете,но се е накефил максимално.Вече те е догонил,това е то конкуренцията-ха-ха.

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Гео,забравих да питам дали въдичката е старата 180см. Спинингарка? 

-
- вече хвърля и на тежко
Благодаря за поздрава !
За статистиката:-Black Cat Silu Spin(2.00m);Shimano Stella 5000 SW-B XG;PowerPro -40lbs;Salmo Whitefish13.......
Сома е пуснат обратно вьв водата !!! Чакате !
Поздрави на цялото семейство!
За статистиката:-Black Cat Silu Spin(2.00m);Shimano Stella 5000 SW-B XG;PowerPro -40lbs;Salmo Whitefish13.......
Сома е пуснат обратно вьв водата !!! Чакате !
Поздрави на цялото семейство!
Страхотна риба, поздравления и от мен! Воблера Ми заприлича на един друг, но като написа ...13 се успокоих
.

-
- вече хвърля и на тежко
Благодаря !
Можеш да бьдеш спокоен(18 см.сьщия "цвят"е в сигурни рьце т.с. в мен.....).Много вьртях 18 но удари на 13...!!И на 18 ще му дойде времето !
Желая много слука през сезона !
Можеш да бьдеш спокоен(18 см.сьщия "цвят"е в сигурни рьце т.с. в мен.....).Много вьртях 18 но удари на 13...!!И на 18 ще му дойде времето !
Желая много слука през сезона !
- spookymiro
- ще става разбирач
Браво Митак, чудесна слука.
Да сте живи и здрави двамата с Жорката!
Поздрави!
Да сте живи и здрави двамата с Жорката!
Поздрави!
Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.
- val
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Имам следния въпрос: воблер до 9см. се засмуква, а по големите 13см. се атакуват- Защо?
Имам Клипове и снимки но какво от това. За втори път виждам как сом изхръля една педя каракуда, а не желае да засмуче 13 см. воблер.
Защо?
Имам Клипове и снимки но какво от това. За втори път виждам как сом изхръля една педя каракуда, а не желае да засмуче 13 см. воблер.
Защо?
Geo, защо според теб, все там се закачат сомовете за опашката!?Geo написа:Нашите риби са и твои,чакат те !
- spookymiro
- ще става разбирач
Ако под "атакуване" имаш пред вид защо воблера е закачен отвън около и в устата, но не е глътнат - това си го обяснявам най-вече с по-големия размер, наличието на куки и в допълнение с това, че е закачен за движеща се лодка.val написа:Имам следния въпрос: воблер до 9см. се засмуква, а по големите 13см. се атакуват- Защо?
Защо?
Каракудата плува и когато е засмукана заедно с водата около нея няма какво да я издърпа напред и попада по-лесно в устата. Освен това няма куки, които да се закачат ако е била само захапана и в последствие глътната.
Ако под "атакуване" имаш пред вид атака на воблера с опашка и закачането му за нея - нямам кой знае какво да кажа по въпроса. Само мога да споделя, че имам доста уловени сомове на 13см сливъри и 12.5см сорцерери включително и такива над 20кг и на двата вида воблери и при нито един от тях не съм имал закачен воблер за опашката на рибата, нито изцяло глътнат. Или част от воблера е в устата или е закачен някъде по главата.
Най-големият воблер, който е бил изцяло глътнат от уловен от мен сом е 11см от риба 30+ кг.
Надявам се отново да се съживи форума с полезни дискусии.
Поздрави!
Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.
Въпроса "...защо точно там.." е бил винаги актуален както при тролинга,така и на кльонк.И при двата вида риболов съм имал такава слука.Размишлявайки,всеки може да стигне до правилния отговор...Емо го знае и вероятно провокира дискусия,но аз ще ви кажа едно важно наблюдение/а вие сами си отговорете/:Emo-83 написа:Geo, защо според теб, все там се закачат сомовете за опашката!?Geo написа:Нашите риби са и твои,чакат те !
Рибите хванати по този начин ,при ваденето си обилно изхвърлят/повръщат/храна,през аналня отвор аналогично ла_на.Рибата явно е сита,но дразнителя е на лице.Опашна част на сома притежава страшна сила.Оръжие с което трябва да се внимава.Има риболовци с тежки контузии,дори вчупвания при удар на рибата с опашната част.......Та сома атакува по два начина!
От мен наслука на всички и весели празници!
-
- вече хвърля и на тежко
Благодаря Миро !
Желая много слука и весели празници !
Желая много слука и весели празници !
Опашката разбрах вече,че е смъртоносна .А вярно ли е ,че сома ядял и хора.Чудя се,как не ви е страх да ловите ,такива риби?Мен също ме е удрял сом по краката ,но на педя,две вода.Нали правите разлика между дълбочината и разликата в съпротивлението .Попера го бие и съм го виждал,но да удари воблер на два-три метра и повече е смешно твърдение .Ще почерпя и ще се извиня ако ми го докажете с факти!!Емооо ,търсиш някой ,който да е на твоето мнение и от стотиците изскача по един.Продължавай 

http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
Лова предимно на буй и подводен поплавък.Отскоро троля и искам да благодаря сърдечно на Спокимиро(оня с кърпата на главата от Стамболийски съм) и бай Хюсеин от Павликени.Това са единствените хора които ми обясниха като на човек с няколко думи къде греша и резултатите не закъсняха
Сега по темата:
Бях пуснал около половинка каракуда на няколко педи под повърхността на растяжка 2 метра пред потънало дърво.Рибата беше изключително борбена и постоянно набиваше надолу.По едно време се чу страхотен плясак и стръвта буквално излетя на майната си.Имаше трима човека с мен и могат да го потвърдят.Имал съм и случай на монтаж на кост стръвта да е оплетена и ожулена като след удар,последният беше седмица преди забраната на Пясъчник.Няма вариант да е от тройките ожулена защото просто не ползвям такива,монтажа е от две куки със силиконова тръбичка винаги.Извода за мен е че при много активна стръв,каквато е и воблера ,сома я удря с опашка понякога.Логично е да има повече удари с опашка на високочестотни воблери ,но това вече вие ще го кажете ...
Сега по темата:
Бях пуснал около половинка каракуда на няколко педи под повърхността на растяжка 2 метра пред потънало дърво.Рибата беше изключително борбена и постоянно набиваше надолу.По едно време се чу страхотен плясак и стръвта буквално излетя на майната си.Имаше трима човека с мен и могат да го потвърдят.Имал съм и случай на монтаж на кост стръвта да е оплетена и ожулена като след удар,последният беше седмица преди забраната на Пясъчник.Няма вариант да е от тройките ожулена защото просто не ползвям такива,монтажа е от две куки със силиконова тръбичка винаги.Извода за мен е че при много активна стръв,каквато е и воблера ,сома я удря с опашка понякога.Логично е да има повече удари с опашка на високочестотни воблери ,но това вече вие ще го кажете ...