Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Искър - всичко за и по реката
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Искър - всичко за и по реката
В момента пълнят веца на Своге така че след него нивото на реката е доста ниско.
pafkata_83 написа:Някой да има скорошно инфо за долното течение на реката
ток
иначе едрите морунажи и доста добри каракуди (язовирни) кълват на, каквото сложиш на куката д;, излизат нощем след 12 часа, чул съм за едри мрени, но не съм хващал
през деня кълват уклеи и дребни морунажи, може би с фидер или боло ще се направи приличен риболов
аре стига с това - незаконо е да се лови нощем
-
- фен клуб-скобар
Вчера вуйчо ми беше там за два дена и мога да потвърдя ,че има много "колеги" от енергото а иначе беше хванал добри каракуди и морунажчета ама ......
- daniel defoe
- разбира нещата
Слагам червена точка, тъй-като следващите снимки са на необлечени малолетни и непълнолетни

p. s. Снимките са правени днес (нито една рибка не е снимана два пъти), м/у 06:13 и 08:56 - след което кълване секна изведнъж, тъй-като реката започна да влачи огромни количества неорганични отпадъци, които не снимах, за да не докарам сърдечен пристъп на някой природозащитник, който все още вярва, че уродите/изродите, които бетонираха плажовете ни, надрискаха ВЕЦ до ВЕЦ по всички реки, изсякоха горите и др. такива прекрасни и характерни само за БГ нещица, ще бъдат вкарани до живот в затвора.
Всички рибета (с изключение на две, едното се излъга на к а м и о н, а другото на с а м о с в а л
) се хванаха на един и същ кефалоубиец

p. s. 1 На блесна нИще, ама ич
p. s. 2 Всички рибки плуват на свобода и се радват на отлично здраве!
p. s. 3 "Не замърсявайте природата. Помогнете й. Бъдете отговорни", „Ние сме хора и сме част от природата. Трябва да я пазим, защото сме зависими от нея"

p. s. Снимките са правени днес (нито една рибка не е снимана два пъти), м/у 06:13 и 08:56 - след което кълване секна изведнъж, тъй-като реката започна да влачи огромни количества неорганични отпадъци, които не снимах, за да не докарам сърдечен пристъп на някой природозащитник, който все още вярва, че уродите/изродите, които бетонираха плажовете ни, надрискаха ВЕЦ до ВЕЦ по всички реки, изсякоха горите и др. такива прекрасни и характерни само за БГ нещица, ще бъдат вкарани до живот в затвора.
Всички рибета (с изключение на две, едното се излъга на к а м и о н, а другото на с а м о с в а л

p. s. 1 На блесна нИще, ама ич

p. s. 2 Всички рибки плуват на свобода и се радват на отлично здраве!
p. s. 3 "Не замърсявайте природата. Помогнете й. Бъдете отговорни", „Ние сме хора и сме част от природата. Трябва да я пазим, защото сме зависими от нея"

Екстра си си прекарал поздравления .... И повече успехи за напред! Може ли малко инфо за кефалоубиеца ...
П.С. От къде и как да се снабдя с такъв кефалоразбивач

- daniel defoe
- разбира нещата
За да ни мъ обвинят в рикламъ, ше ти пратя инфо на ЛСJuniur86 написа:Екстра си си прекарал поздравления .... И повече успехи за напред! Може ли малко инфо за кефалоубиеца ...

p. s. Дано да ти се отчете подобаващо

-
- научил се да хвърля
На 25 и 26 направих излет на река Искър гара Бов. Излизаха добри каракуди и един лин на торен червей. Ето и малко снимки на прилична каракуда и лин. Всички риби си плуват обратно в реката.
Браво, колегаhristo94 написа:На 25 и 26 направих излет на река Искър гара Бов. Излизаха добри каракуди и един лин на торен червей. Ето и малко снимки на прилична каракуда и лин. Всички риби си плуват обратно в реката.

-
- фен клуб-скобар
Сребриста каракуда любимият ми риболовен обект.
Мисля скоро да отида до искъра да видя има ли нещо за мен там хаха.
Мисля скоро да отида до искъра да видя има ли нещо за мен там хаха.
-
- новобранец
Колеги да попитам някой има ли информация за долното течение ( Роман, Кунино, Карлуково, Червен бряг или Ореховица). Интересува ме по специално риболова на бяла мрена на фидер или болонезе? Дочух от познати че се ловят риби, но информацията е доста стара. Благодяря предварително.
- Menkata
- фен клуб-скобар
И аз имам желание да разбера лови ли се нещо,може и на ЛС.Благодарскоpakkoribara написа:Колеги да попитам някой има ли информация за долното течение ( Роман, Кунино, Карлуково, Червен бряг или Ореховица). Интересува ме по специално риболова на бяла мрена на фидер или болонезе? Дочух от познати че се ловят риби, но информацията е доста стара. Благодяря предварително.
По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
-
- ще става разбирач
По принцип си има риболов по реката,дребни морунажи и кленчета на бял, на сладка излизат каракуди с добри размери но рядко,като цяло риболова не е такъв какъвто ни се иска.КОМАРИ ДОВОЛНО.Имайте го на предвид.
-
- новобранец
Здравейте колеги, във вторник 26.08.2014 направихме риболов на вира на Карлуково. Реката беше още мътна, но рибата не беше активна. Резултатът беше едно маломерно сомче върнато обратно и едно прилично кленче....нямаше нито един удар на бяла мрена, както обикновено се случва на земния червей. Комарите бяха обезумели, но към 21 часа почти изчезнаха и ни оставиха на мира....както направиха май и рибите:)))
Така премина този излет...нямаше много риболовна тръпка, но поне си прекарахме добре с приятелите
Така премина този излет...нямаше много риболовна тръпка, но поне си прекарахме добре с приятелите
- isb05m
- новобранец
- Обратна връзка:
Малко инфо от бента на Реселец:
Четвъртък на обяд до петък на обяд си кълвеше мряна доволно
. С прекъсване на кълването от придошла река от някой от ВЕЦ-овете за 3-4 часа и няколко часа през нощта имахме около 5-6 кг. в живарника. Мрените основно бяха около педя и няколко по-големи. Взимаха най-добре на царевица от консерва.
Четвъртък на обяд до петък на обяд си кълвеше мряна доволно

-
- новобранец
Някой знае ли дали има въобще места подходящи за ловене в близост до София?
Реката е доста малка тук, но ми е интересно да пробвам.
Едит>
Реката е доста малка тук, но ми е интересно да пробвам.
Едит>
Сам порових и намерих отговора. Благодаря за темата и инфото!Veleka написа:Уважаеми колеги, апелирам да не публикувате информация за река Искър в горното й течение /от бент Панчарево до пречиствателната станция на Кубратово/. В този 25 километров участък, реката е тотално обезрибена. Недоумявам защо изобщо си губите времето на нея, при положение, че съседните баластриери предлагат много по-силен и емоционален риболов. Предлагам Ви по-добър вариант - вместо да настоявате да уловите последните дребни мренки и кленчета, да пуснете в реката някоя и друга риба уловена от съседните водоеми.del4ev90 написа:Днес под моста на Враждебна капо ! Реката изключително мътна. 5-6 колеги имаше за 2 часа 1 риба видях извадена !