Искър - всичко за и по реката

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
vesko29
новобранец
новобранец

Re: Искър - всичко за и по реката

Мнение от vesko29 »

В момента пълнят веца на Своге така че след него нивото на реката е доста ниско.
Mirotg1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Mirotg1 »

pafkata_83 написа:Някой да има скорошно инфо за долното течение на реката

ток

иначе едрите морунажи и доста добри каракуди (язовирни) кълват на, каквото сложиш на куката д;, излизат нощем след 12 часа, чул съм за едри мрени, но не съм хващал
през деня кълват уклеи и дребни морунажи, може би с фидер или боло ще се направи приличен риболов

аре стига с това - незаконо е да се лови нощем
N.Dimitrov
фен клуб-скобар

Мнение от N.Dimitrov »

Вчера вуйчо ми беше там за два дена и мога да потвърдя ,че има много "колеги" от енергото а иначе беше хванал добри каракуди и морунажчета ама ......
Аватар
daniel defoe
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel defoe »

Слагам червена точка, тъй-като следващите снимки са на необлечени малолетни и непълнолетни :oops:

Изображение

Изображение Изображение Изображение

p. s. Снимките са правени днес (нито една рибка не е снимана два пъти), м/у 06:13 и 08:56 - след което кълване секна изведнъж, тъй-като реката започна да влачи огромни количества неорганични отпадъци, които не снимах, за да не докарам сърдечен пристъп на някой природозащитник, който все още вярва, че уродите/изродите, които бетонираха плажовете ни, надрискаха ВЕЦ до ВЕЦ по всички реки, изсякоха горите и др. такива прекрасни и характерни само за БГ нещица, ще бъдат вкарани до живот в затвора.

Всички рибета (с изключение на две, едното се излъга на к а м и о н, а другото на с а м о с в а л :mrgreen: ) се хванаха на един и същ кефалоубиец :supz:

Изображение

p. s. 1 На блесна нИще, ама ич :rolleyes:

p. s. 2 Всички рибки плуват на свобода и се радват на отлично здраве!

p. s. 3 "Не замърсявайте природата. Помогнете й. Бъдете отговорни", „Ние сме хора и сме част от природата. Трябва да я пазим, защото сме зависими от нея"
ИзображениеИзображение ИзображениеИзображение
Изображение
Juniur86
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Juniur86 »

Екстра си си прекарал поздравления .... И повече успехи за напред! Може ли малко инфо за кефалоубиеца ...
П.С. От къде и как да се снабдя с такъв кефалоразбивач :P
Изображение
Аватар
daniel defoe
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel defoe »

Juniur86 написа:Екстра си си прекарал поздравления .... И повече успехи за напред! Може ли малко инфо за кефалоубиеца ...
П.С. От къде и как да се снабдя с такъв кефалоразбивач :P
За да ни мъ обвинят в рикламъ, ше ти пратя инфо на ЛС 8)

p. s. Дано да ти се отчете подобаващо :wink:
ИзображениеИзображение ИзображениеИзображение
Изображение
hristo94
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от hristo94 »

На 25 и 26 направих излет на река Искър гара Бов. Излизаха добри каракуди и един лин на торен червей. Ето и малко снимки на прилична каракуда и лин. Всички риби си плуват обратно в реката.
Аватар
ILEGAL
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ILEGAL »

hristo94 написа:На 25 и 26 направих излет на река Искър гара Бов. Излизаха добри каракуди и един лин на торен червей. Ето и малко снимки на прилична каракуда и лин. Всички риби си плуват обратно в реката.
Браво, колега :P ! Хубав лин, и тарана приличен! :drinkers:
N.Dimitrov
фен клуб-скобар

Мнение от N.Dimitrov »

Сребриста каракуда любимият ми риболовен обект.
Мисля скоро да отида до искъра да видя има ли нещо за мен там хаха.
pakkoribara
новобранец
новобранец

Мнение от pakkoribara »

Колеги да попитам някой има ли информация за долното течение ( Роман, Кунино, Карлуково, Червен бряг или Ореховица). Интересува ме по специално риболова на бяла мрена на фидер или болонезе? Дочух от познати че се ловят риби, но информацията е доста стара. Благодяря предварително.
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

pakkoribara написа:Колеги да попитам някой има ли информация за долното течение ( Роман, Кунино, Карлуково, Червен бряг или Ореховица). Интересува ме по специално риболова на бяла мрена на фидер или болонезе? Дочух от познати че се ловят риби, но информацията е доста стара. Благодяря предварително.
И аз имам желание да разбера лови ли се нещо,може и на ЛС.Благодарско
По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
maverini
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от maverini »

По принцип си има риболов по реката,дребни морунажи и кленчета на бял, на сладка излизат каракуди с добри размери но рядко,като цяло риболова не е такъв какъвто ни се иска.КОМАРИ ДОВОЛНО.Имайте го на предвид.
ickata_etr
новобранец
новобранец

Мнение от ickata_etr »

Здравейте колеги, във вторник 26.08.2014 направихме риболов на вира на Карлуково. Реката беше още мътна, но рибата не беше активна. Резултатът беше едно маломерно сомче върнато обратно и едно прилично кленче....нямаше нито един удар на бяла мрена, както обикновено се случва на земния червей. Комарите бяха обезумели, но към 21 часа почти изчезнаха и ни оставиха на мира....както направиха май и рибите:)))
Така премина този излет...нямаше много риболовна тръпка, но поне си прекарахме добре с приятелите
Аватар
isb05m
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от isb05m »

Малко инфо от бента на Реселец:
Четвъртък на обяд до петък на обяд си кълвеше мряна доволно :). С прекъсване на кълването от придошла река от някой от ВЕЦ-овете за 3-4 часа и няколко часа през нощта имахме около 5-6 кг. в живарника. Мрените основно бяха около педя и няколко по-големи. Взимаха най-добре на царевица от консерва.
GovedoRibar
новобранец
новобранец

Мнение от GovedoRibar »

Някой знае ли дали има въобще места подходящи за ловене в близост до София?
Реката е доста малка тук, но ми е интересно да пробвам.
Едит>
Veleka написа:
del4ev90 написа:Днес под моста на Враждебна капо ! Реката изключително мътна. 5-6 колеги имаше за 2 часа 1 риба видях извадена !
Уважаеми колеги, апелирам да не публикувате информация за река Искър в горното й течение /от бент Панчарево до пречиствателната станция на Кубратово/. В този 25 километров участък, реката е тотално обезрибена. Недоумявам защо изобщо си губите времето на нея, при положение, че съседните баластриери предлагат много по-силен и емоционален риболов. Предлагам Ви по-добър вариант - вместо да настоявате да уловите последните дребни мренки и кленчета, да пуснете в реката някоя и друга риба уловена от съседните водоеми.
Сам порових и намерих отговора. Благодаря за темата и инфото!
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”