Какво кълве на яз.Сопот?

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
bodjaka
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Re: Какво кълве на яз.Сопот?

Мнение от bodjaka »

Чухме се с Данчо,няма лошо,че подават вода на още 2 язовира,и тях ги ползва нашето рибарско братство,но при тая суша,откъм сняг,или поне дъжд,можеше по-умерено да става.От друга страна ако не се качи малко язовира,или ако не дай се Боже не завали,не знам каква бойница ще има.При тия температури и при това ниво на язовира бойника ще е из каманаците по стената или из дълбоките ръкави.Ако останат риби от браконери и корморани.
Аватар
яз,Сопот
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от яз,Сопот »

Не става,Боджак,ние трабва в Ловеч да направим бойна група.Да помогнем на ИАРА.дано успея да копирам и прехвърля за Пясъчник кво правят в Пловдив ония лудите.
Не съм толкова вещ не става,Мите влез в Академията,ИАРА и прехвърли ако можеш.
Ловчалий сме заспал народ,по линия на комунизма :idea: .Искам хора да ги почнем и завършем,няма областен,няма шев на ИАРА,на всички заплатите са от нашия джоб.КАЗАХ. :arrow:
Риба къща няма.
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Сигурно имаш предвид това Дака: http://www.erabg.com/forum/viewtopic.php?f=68&t=4456" onclick="window.open(this.href);return false;
Така става,едно време имаше такива нещатни сътрудници,имахме и карти.Сега се говори май да се върнат,но ако го вкарат в новите изменения на ЗРА.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
bodjaka
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от bodjaka »

Данчо,говорили сме много,знаеш ми мнението,разправях съм ти и за "бързата и адекватна реакция",на ИАРА миналата година,когато бяхме с Бисер в тънкажа,след теб.Подпалихме телефоните,карах се с доктора,НИЩО :shock: За едно си адски прав,ние ги хрантутим,и тях и хубавите ни народни избранници. Но явно все им е малко,пък и май не им се работи много,освен за личния интерес.
iannis
новобранец
новобранец

Мнение от iannis »

Вчера бях на язовира!Капацитет има,проблема е в това че не вали!Поне сняг да завали в балкана!да има какво да се топи!
Аватар
яз,Сопот
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от яз,Сопот »

Точно за туй иде реч,хората са задружни.
Риба къща няма.
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

яз,Сопот написа:Точно за туй иде реч,хората са задружни.
И има ефект на Пясъка,пак са извадили една мрежа 2 км. :wink:
Изображение
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Митко, обаче в нея е имало само сто килограма каракуда! Преставяш ли се? Е това е явно резултатът от "героическите" усилия на мрежари , търмакчии и т.н. "спортисти" браконери, събиращи се на селца около стената с по 20 и повече килограма в трюмчетата на лодките в продължение на десетина години! Е това нещем да е ориста на яз.Сопот! И ако институциите не разберат, че има организирана спортно-рибарска сила, която иска да им помага, но и ги следи за тяхното отговорно изпълнение на задълженията, резултатите ще станат и по-зле от Пясъка! Вие, които сте в Ловеч или живеете наблизо проведете срещи, не телефонни разговори! Позовете се на тревогата във Форума и на другите сродни такива и настоявайте за действие, ако не тук в София се ангажирам с помощта и на други колеги, като Митко и Боби например, да им додеем в Земеделието и Централата на ИАРА! От нас си зависи, до голяма степен, опазването на богатствата на язовира! Хайде да покажем, че можем да сме наистина клетка на "Гражданско общество" у нас!
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Диканаров написа:Митко, обаче в нея е имало само сто килограма каракуда! Преставяш ли се? Е това е явно резултатът от "героическите" усилия на мрежари , търмакчии и т.н. "спортисти" браконери, събиращи се на селца около стената с по 20 и повече килограма в трюмчетата на лодките в продължение на десетина години! Е това нещем да е ориста на яз.Сопот! И ако институциите не разберат, че има организирана спортно-рибарска сила, която иска да им помага, но и ги следи за тяхното отговорно изпълнение на задълженията, резултатите ще станат и по-зле от Пясъка! Вие, които сте в Ловеч или живеете наблизо проведете срещи, не телефонни разговори! Позовете се на тревогата във Форума и на другите сродни такива и настоявайте за действие, ако не тук в София се ангажирам с помощта и на други колеги, като Митко и Боби например, да им додеем в Земеделието и Централата на ИАРА! От нас си зависи, до голяма степен, опазването на богатствата на язовира! Хайде да покажем, че можем да сме наистина клетка на "Гражданско общество" у нас!
Ей това е приказката, тук е заровено кучето! Ако има единомислие и единодействие от страна на нас, риболовците, НЯМАШЕ да говорим за поголовно бракониерство и масово замърсяване на всички водоеми и водни площи!
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
bodjaka
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от bodjaka »

Диканаров написа:Митко, обаче в нея е имало само сто килограма каракуда! Преставяш ли се? Е това е явно резултатът от "героическите" усилия на мрежари , търмакчии и т.н. "спортисти" браконери, събиращи се на селца около стената с по 20 и повече килограма в трюмчетата на лодките в продължение на десетина години! Е това нещем да е ориста на яз.Сопот! И ако институциите не разберат, че има организирана спортно-рибарска сила, която иска да им помага, но и ги следи за тяхното отговорно изпълнение на задълженията, резултатите ще станат и по-зле от Пясъка! Вие, които сте в Ловеч или живеете наблизо проведете срещи, не телефонни разговори! Позовете се на тревогата във Форума и на другите сродни такива и настоявайте за действие, ако не тук в София се ангажирам с помощта и на други колеги, като Митко и Боби например, да им додеем в Земеделието и Централата на ИАРА! От нас си зависи, до голяма степен, опазването на богатствата на язовира! Хайде да покажем, че можем да сме наистина клетка на "Гражданско общество" у нас!

Съгласен съм със всичко,но малкия и незначителен проблем е че съм ангажиран служебно цяла седмица извън града,и трудно мога да стигна до ИАРА в работно време.Имахме уговорка с Данчо да отидем повече хора при Велев,да направим 1 среща и да дискутираме горещите проблеми.Изпревари ме и 1 нова информация от вестника от преди 2 дни от ИАРА,или по-точно прекратяване на 4 концесии за язовири,и специално разглеждане на договорите за Крапец и Александрово и евентуалното им прекратяване.Надявам се,че мнението ни и по други наболели въпроси,ще бъде чуто,явно има желание и от страна на Велев да защитава правата на риболовците. Времето ще покаже.
Аватар
яз,Сопот
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от яз,Сопот »

bodjaka написа:

Съгласен съм със всичко,но малкия и незначителен проблем е че съм ангажиран служебно цяла седмица извън града,и трудно мога да стигна до ИАРА в работно време.Имахме уговорка с Данчо да отидем повече хора при Велев,да направим 1 среща и да дискутираме горещите проблеми.Изпревари ме и 1 нова информация от вестника от преди 2 дни от ИАРА,или по-точно прекратяване на 4 концесии за язовири,и специално разглеждане на договорите за Крапец и Александрово и евентуалното им прекратяване.Надявам се,че мнението ни и по други наболели въпроси,ще бъде чуто,явно има желание и от страна на Велев да защитава правата на риболовците. Времето ще покаже.
Боджак сега е момента бате,чакам да звъннеш и да отидем при Велев,по коледа говорихме с него,останах с убеждение че има хъс момчето,а и желание.Наща помощ няма да му е излишна.Знам със сигорност че още наши съграждани четат тук,да не се спотайват,щото на лято ще мрънкат пак.
Риба къща няма.
Аватар
vlax
новобранец
новобранец

Мнение от vlax »

bodjaka написа: Съгласен съм със всичко,но малкия и незначителен проблем е че съм ангажиран служебно цяла седмица извън града,и трудно мога да стигна до ИАРА в работно време.Имахме уговорка с Данчо да отидем повече хора при Велев,да направим 1 среща и да дискутираме горещите проблеми.Изпревари ме и 1 нова информация от вестника от преди 2 дни от ИАРА,или по-точно прекратяване на 4 концесии за язовири,и специално разглеждане на договорите за Крапец и Александрово и евентуалното им прекратяване.Надявам се,че мнението ни и по други наболели въпроси,ще бъде чуто,явно има желание и от страна на Велев да защитава правата на риболовците. Времето ще покаже.

Дали има връзка с горенаписаното,в момента собствениците/арендатори/яко мрежарят яз. Крапец.
Не знам дали е истина, но го чух това.
If we each do a little, we can all do a lot
bodjaka
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от bodjaka »

Вярно е,спаднат му е обема с над 1 000 000км вода,при обем около 10,сега е около 7 и малко,работят и не си играят,ограничен е всякъкъв достъп на колеги,за да няма врява :arrow: Същото е дереджето и на Александрово,спаднат е почти наполовина,и се мрежосва всеки ден :arrow: Амури по над 20+,толупи от 30 и нагоре всичко на пангара.За по-малките да не пиша изобщо,точене на фондове,точене до дъно,и след 1,2 години не си изпълнявали концесиите.Жалка картина,много жалка.Утре съм цял ден в магазина,идват много колеги,част от тях,прекарват бая повече време от мен по язовирите,ще пием по 1,2 кафета,ще псуваме,ще коментираме,но общо взето не им се занимава.Мила родна тъжна картинка,болно ми е,че повечето си трайкат и чакат някой да я свърши, а не да са лично ангажирани.
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Дака, поне има ли контрол/проверки/на язовира от Нова година насам,какви са ти наблюденията.
Изображение
Аватар
яз,Сопот
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от яз,Сопот »

Лоши работи чувам от тук там,таз седмица 100кг бяла е заминала за пазара, :evil: В Б.Извор и Галата.
Дано другата сряда се съберем вече и да идем при Велев.
Риба къща няма.
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”