Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Дунав-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
Re: Дунав-всичко за и по реката
Край Лом е същата работа. Вчера колегата dimitarnikodimov успя да излъже една щука, но като цяло риболова е доста труден, да не кажа и невъзможен. Уклея в момента хвърля хайвера и е в обраслите с водорасли плитчини, а заедно с него се движи и распера, но не ловува организирано, а отделни екземпляри си намират укритие и атакуват от засада "влюбения" уклей. Нивото е досадно ниско. След десетина дни обаче очаквам всичко да си дойде на мястото и рибата да започне активния начин на живот и хранене. 

- майсторчето страхил
- сериозен играч
На откриването до о.Батин само дребни "жабета"
.Колегата хвана 4 каракуди 500-600г.до брега с директния
,а навътре на дъно на торен през деня бабушки около педята
.

НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

Колеги като бях на откриването на Дунава видях толстолоп как се лови тази риба и какъв е монтажа стръвта и захранката
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Здравеите на всички ...
Можете ли да ми предложите място за риболов на река дунав,някъде около ветрен,попина общо взето около силистренският край ... Целта ще е шаранът
Можете ли да ми предложите място за риболов на река дунав,някъде около ветрен,попина общо взето около силистренският край ... Целта ще е шаранът

И ловец сам и рибар сам
и на браконерите.........да го ЕВА
и на браконерите.........да го ЕВА
- K.KOLEV79
- вече хвърля и на тежко
Ако изкаш сподели с насbojko3960 написа:Колеги като бях на откриването на Дунава видях толстолоп как се лови тази риба и какъв е монтажа стръвта и захранката

ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ПЪК ДА СТАВА КАКВОТО ЩЕ
http://www.appd-bg.org/bg/level_bg.phptsonev написа:Край Лом е същата работа. Вчера колегата dimitarnikodimov успя да излъже една щука, но като цяло риболова е доста труден, да не кажа и невъзможен. Уклея в момента хвърля хайвера и е в обраслите с водорасли плитчини, а заедно с него се движи и распера, но не ловува организирано, а отделни екземпляри си намират укритие и атакуват от засада "влюбения" уклей. Нивото е досадно ниско. След десетина дни обаче очаквам всичко да си дойде на мястото и рибата да започне активния начин на живот и хранене.
Като гледам какво падане се е задало,май скоро време риба на Дунав няма да се лови
Колега пробвай на Долно ряхово не ти е мн далеч на откриването бях там е нямах удар ама като гледам то по дунава почти навсякьде е било така има доста места даже и да завали не е проблем айде наслукаkasabov_le написа:Здравеите на всички ...
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Като гледам май за шаран и амур можем само да си мечтаем на този етап
Аз бях на Драгаж два дена и нищо все едно съм хвърлил в легена. Единствено сома има някаква активност та се отчете скромно 3бр. (5kg., 1.5kg и 1kg.)

Аз бях на Драгаж два дена и нищо все едно съм хвърлил в легена. Единствено сома има някаква активност та се отчете скромно 3бр. (5kg., 1.5kg и 1kg.)
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Рибите ги намерих (опуках една бака бензин, но ги намерих).Речния човек написа:..Ivak написа:....Изключитено неактивна риба, и много агресивен и дребен сом. Куца история
Първо за сома, много от рибите идваха отстрани, дори два пъти отгоре

Другите риби, минавах десетки пъти с воблерите през тях, държах воблерите да играят от течението на ръба на ямите, ползвах какви ли не магарии. Не чукна даже.
Лових на спининг по островите и затоните, пак не пипна, риби си имаше доволно на сонара.
-
- новобранец
Колеги аз изкарах на Дунава 7 дни и направих най-куция си риболов. Отидохме на 2-ри (м-у Видин и Ново село), настанихме се на едно от доврите места, на които сме заставали и друг път и сме имали добри успехи. Започнахме да храниме веднага на около 4 метра дълдочина. От 4-ти започнахме и да хвърлямеи НИЩО. Така издържахме до 8-ми на обяд (без нито един удар) и се отказахме. Нямаше нито уклей нито попчета. Това никога не е било. На какво се дължи не знам. Не е виновно само нивото, защото и друг път сме ходили на такова ниво и си е имало поне дребна риба и по някоя мряна през нощта. Някой да има идея какво става???
-
- ще става разбирач
Много лошо тръгва риболова от откриването по тая река.И аз 4 дена под Лом на място което държи риба и нищо.Лошо е че водораслото вече е тръгнало здраво и риболова ще става още по труден.
Колекционирам лампови радиоприемници
- Whassup
- ще става разбирач
Утре ще отскоча до Дунава, но като гледам какво става, няма да хвана нищо. Аз също нямам представа какво се случва с рибата, не само по Дунава, а по всички реки.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
За последните 5-6 години на всяко откриване риба не съм хващал...та си е традиция май.
Най-добри месеци са август и септември според мен.

Най-добри месеци са август и септември според мен.
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- сериозен играч
И аз съм така бацеGODzillata написа:За последните 5-6 години на всяко откриване риба не съм хващал...та си е традиция май.![]()

Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
-
- ще става разбирач
Тук е ползата от воденето на дневник,защото мога да прелистя записите си за няколко месеца ,,юни,, през топлите и сравнително маловодни 2007-ма,8-ма и 9-та година и сравнението е очевидно: ниска и топла вода през лятото винаги означава слаба активност на рибките.Това обикновено се случваше през втората половина на юли и август,но тази година ,,летният,, режим започна от юни. И обратното: високо ниво за сезона ,дори и при топла вода 27 градуса както беше миналият август (!) ,означава добра активност. За пример,през миналият август имах удоволствието да наблюдавам поне две седмици активни бели риби в най-голямата жега по обяд - на плитка и бърза вода - нещо,което не съм виждал от детските си години..Sobieski_fan написа:Колеги аз изкарах на Дунава 7 дни и направих най-куция си риболов. ..... Това никога не е било. На какво се дължи не знам. Не е виновно само нивото, защото и друг път сме ходили на такова ниво и си е имало поне дребна риба и по някоя мряна през нощта. Някой да има идея какво става???
Та така,температурата и водата ( и по-точно ,съчетанието между тях) определят общата активност на рибките през различните сезони.Нищо ново под слънцето..