Разкази за сома от залива на девиците

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Аватар
toci23
разбира нещата
разбира нещата

Re: Разкази за сома от залива на девиците

Мнение от toci23 »

Малииии,кат ви чета имам чувството че ви кълват по 25 сома големи на излет :D Баси притесненията баси чудото,Що не можете да разберете че големия идва винаги когато най малко го очаквате,и с 500лб да си първите наколко фатални минути нищо ни моиш да направиш.На Цонево кат вземе около жиците-и със сезал да си пак си збогом,,,,,,вс си зависи от рибата.Жорката кат го прасна мин година големия,взе го точно пред дърветата пък му скъса на другия край на чистото,Венци от Пловдив пък го изкара деведесет и наколко кила на 0.35 монофил :D много още мога да изброявам реални случки на лек такъм големи сомове.Всичко за виси от язовира на който ловиш,ся на Жребеца спокойно може с по фин такъм да се лови,но на язовири кат Цонево пълен с дървета трева и късмет,и 200лб нема да помогне :lol:

Моя пролетния сом,какво направи,удари и тръгна в едната посока към широкото,ам кат развих аванса и оставих пръчката да събера другите-кат усети че няма напън-се върна мина под лодката и заби в противоположна посока право в дърветата......

Не си го слагайте много много,той големия още доста ще ниго слага -на всички ни,или поне на тея дето успеят да го излъжат.... :wink: :fishing6:
KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bai mile1 »

Тролка ади да ми обясниш ЗАЩО трябва да бъде флоро и какво ще променя като го ползвам? :roll: Ето Диман е нашия човек за експериментите ,че и пари не иска давай да го ползваме докат ни са е усетил :D . Димане при големите дебелини от 0,70 нагоре всичко върши работа даже и да не Хамериканско.Един приятел веднъж ма пита ща не ми е марково флорото и аз му викам колко да е менте при таз дебелина?Тъй или инак не мой го скъса.Ринго нъл знайш как да ми затвориш устата :drinkers: :drinkers: :drinkers: аз съм много корумпиран :wink: :lol: :lol: :lol: :fishing6:
Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

bai mile1 написа:...аз съм много корумпиран :wink: :lol: :lol: :lol: :fishing6:
И аз, и аз! :idea: :lol: Много обичах да си хапвам номенклатурни кюфтенца с бирца, но Троли ми спря кранчето на шшшуменското. Сега не ми остава нищо друго, освен да ловя сомове.Той си мисли, че аз като пия уиски, не пия бира. :rolleyes: А аз, разираш ли, жуля всичко от подово масло нагоре.
Последно промяна от Diman на Пет Яну 12, 2018 9:48 am, променено общо 1 път.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Diman написа:Знаеш ли монофилен лидер 0,76 на Баркли как изглеждаше само от един удар на сом?! Беше дран пиран! Сома даже не можа да се закачи. Ако сложа 0,70 карбон ще цъфна и завържа. А дано!
Флуорокарбона има две предимства,че е почти невидим и абразоустойчив!За това се използва най-вече за повод!"Морските вълци" също са с такива поводи и за това имат удари на риби по 10000$,но и късания заради слабостта на тази линия при възел!При по-тънките линии този проблем не толкова сериозен! :wink:
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bai mile1 »

!При по-тънките линии този проблем не толкова сериозен! :wink:[/quote] :shock: :shock: :shock: Прав си не е проблем щот направо са късат :lol: :lol: :lol: .За морето ок ма на гъоля каква видимост и то от сом бре :shock: :lol: :lol: :fishing6:
Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

Diman написа: Flurocarbon Coated върши ли работа, или трябва да бъде Flurocatbon 100%?
Тролка, не се прави на по-кьорав от мене!
Първо да уточним това, после ще коментирам останалото, Защото има голяма разлика във влакната. За флурокарбон "по принцип" не ми се говори. Монофил с карбоново покритие, или 100% флуорокарбон - това ми е въпроса.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Diman написа: Flurocarbon Coated върши ли работа, или трябва да бъде Flurocatbon 100%?
Първия вариант е линия с флуорокарбоново покритие,което означава че държи повече на възел,но не е толкова невидимо.Печелиш абразоустойчивост от четките на сома и здрав възел.100% флуорокарбон е ако гониш невидимост,защото Големите риби могат да видят линията и да се откажат от атака.При този вариант губиш от здравината на възела,но вероятността да ти удари опитна дърта риба е по-голяма! :wink: :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

bai mile1 написа:! Прав си не е проблем щот направо са късат :lol: :lol: :lol: .:
Нали вече ти обясних и Доказах,че 0.35мм повод от флуорокарбон издържа 2 часа без никакъв проблем и без да е наранен от четките на сом 40-кила! :wink: :drinkers: Колко пъти да ти го повторя? :shock: Научи се да вярваш на Патилото,а не на гуруто с нищожния опит! :mrgreen: :drinkers:
Последно промяна от Troli Rapala на Пет Яну 12, 2018 10:09 am, променено общо 1 път.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Тоци,изцяло съм съгласен с твоето мнение и аз мисля по тоя начин! :wink: :drinkers:
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bai mile1 »

Колко пъти да ти го повторя? :shock: Научи се да вярваш на Патилото,а не на гуруто с нищожния опит! :mrgreen: :drinkers:[/quote] Вярвам на мене си бре недоверчив съм :lol: :lol: от случките на които съм присъствал тънките влакна са давали фира ВИНАГИ :!: Но за възлите си прав,че ако не е както трябва изспълнен става уит :wink:
Марк Твен
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

bai mile1 написа:!...ма на гъоля каква видимост и то от сом бре :shock: :lol: :lol: :fishing6:
За тоя въпрос си има Специална тема и не е лошо да я прочетеш.Опитните тролингисти са 100% убедени,че Големия сом вижда много добре,щом си избира определен цвят пред десетки други. :wink: :drinkers: Няма кьорава риба,която да е на върха на хранителната верига,Вервай ми! :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

bai mile1 написа:Вярвам на мене си бре недоверчив съм ::
Знам много добре,че с Диман не вярвате в много неща,но това е защото сте били лъгани с години от разни гурута и ви е трудно да се пречупите толкова бързо.Времето ще ви излекува,моето присъствие също! :wink: :drinkers:
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bai mile1 »

Troli Rapala написа:
bai mile1 написа:Вярвам на мене си бре недоверчив съм ::
Знам много добре,че с Диман не вярвате в много неща,но това е защото сте били лъгани с години от разни гурута и ви е трудно да се пречупите толкова бързо.Времето ще ви излекува,моето присъствие също! :wink: :drinkers:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Марк Твен
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bai mile1 »

Troli Rapala написа:
bai mile1 написа:!...ма на гъоля каква видимост и то от сом бре :shock: :lol: :lol: :fishing6:
За тоя въпрос си има Специална тема и не е лошо да я прочетеш.Опитните тролингисти са 100% убедени,че Големия сом вижда много добре,щом си избира определен цвят пред десетки други. :wink: :drinkers: Няма кьорава риба,която да е на върха на хранителната верига,Вервай ми! :drinkers:
чел съм я темата,за цвета пак имам особенно мнение ма дан го излагам ама за флорото съм убеден,че няма никакво значение,освен да отслаби линията 8) затуй ползвам моно :wink:
Марк Твен
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

bai mile1 написа: от случките на които съм присъствал тънките влакна са давали фира ВИНАГИ :!:
Ти няма как да присъстваш на всички случки,та да знаеш! :mrgreen: Аз пък многократно съм бил свидетел на изпуснати риби по различни причини, независимо,че са били с по-баяти линии от моите! :roll: :drinkers: Ти май забрави какво ти написа Теургиста или какви са изводите на Милко? :shock: Това са много кадърни риболовци и ти препоръчвам да ги слушкаш и да им се довериш,ако не искаш да гледаш мача отстрани още 10години,докат не клекнеш на тяхното виждане за нещата със сомовете! :wink: :mrgreen: :drinkers:
Последно промяна от Troli Rapala на Пет Яну 12, 2018 10:44 am, променено общо 1 път.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на кльонк”