Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Разкази за сома от залива на девиците
Модератор: bobopeli
Re: Разкази за сома от залива на девиците
Малииии,кат ви чета имам чувството че ви кълват по 25 сома големи на излет
Баси притесненията баси чудото,Що не можете да разберете че големия идва винаги когато най малко го очаквате,и с 500лб да си първите наколко фатални минути нищо ни моиш да направиш.На Цонево кат вземе около жиците-и със сезал да си пак си збогом,,,,,,вс си зависи от рибата.Жорката кат го прасна мин година големия,взе го точно пред дърветата пък му скъса на другия край на чистото,Венци от Пловдив пък го изкара деведесет и наколко кила на 0.35 монофил
много още мога да изброявам реални случки на лек такъм големи сомове.Всичко за виси от язовира на който ловиш,ся на Жребеца спокойно може с по фин такъм да се лови,но на язовири кат Цонево пълен с дървета трева и късмет,и 200лб нема да помогне
Моя пролетния сом,какво направи,удари и тръгна в едната посока към широкото,ам кат развих аванса и оставих пръчката да събера другите-кат усети че няма напън-се върна мина под лодката и заби в противоположна посока право в дърветата......
Не си го слагайте много много,той големия още доста ще ниго слага -на всички ни,или поне на тея дето успеят да го излъжат....

Моя пролетния сом,какво направи,удари и тръгна в едната посока към широкото,ам кат развих аванса и оставих пръчката да събера другите-кат усети че няма напън-се върна мина под лодката и заби в противоположна посока право в дърветата......
Не си го слагайте много много,той големия още доста ще ниго слага -на всички ни,или поне на тея дето успеят да го излъжат....

KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
Тролка ади да ми обясниш ЗАЩО трябва да бъде флоро и какво ще променя като го ползвам?
Ето Диман е нашия човек за експериментите ,че и пари не иска давай да го ползваме докат ни са е усетил
. Димане при големите дебелини от 0,70 нагоре всичко върши работа даже и да не Хамериканско.Един приятел веднъж ма пита ща не ми е марково флорото и аз му викам колко да е менте при таз дебелина?Тъй или инак не мой го скъса.Ринго нъл знайш как да ми затвориш устата
аз съм много корумпиран

Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Марк Твен
И аз, и аз!bai mile1 написа:...аз съм много корумпиран![]()
![]()
![]()
![]()

Последно промяна от Diman на Пет Яну 12, 2018 9:48 am, променено общо 1 път.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Флуорокарбона има две предимства,че е почти невидим и абразоустойчив!За това се използва най-вече за повод!"Морските вълци" също са с такива поводи и за това имат удари на риби по 10000$,но и късания заради слабостта на тази линия при възел!При по-тънките линии този проблем не толкова сериозен!Diman написа:Знаеш ли монофилен лидер 0,76 на Баркли как изглеждаше само от един удар на сом?! Беше дран пиран! Сома даже не можа да се закачи. Ако сложа 0,70 карбон ще цъфна и завържа. А дано!

!При по-тънките линии този проблем не толкова сериозен!
[/quote]
Прав си не е проблем щот направо са късат
.За морето ок ма на гъоля каква видимост и то от сом бре

Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Марк Твен
Тролка, не се прави на по-кьорав от мене!Diman написа: Flurocarbon Coated върши ли работа, или трябва да бъде Flurocatbon 100%?
Първо да уточним това, после ще коментирам останалото, Защото има голяма разлика във влакната. За флурокарбон "по принцип" не ми се говори. Монофил с карбоново покритие, или 100% флуорокарбон - това ми е въпроса.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Първия вариант е линия с флуорокарбоново покритие,което означава че държи повече на възел,но не е толкова невидимо.Печелиш абразоустойчивост от четките на сома и здрав възел.100% флуорокарбон е ако гониш невидимост,защото Големите риби могат да видят линията и да се откажат от атака.При този вариант губиш от здравината на възела,но вероятността да ти удари опитна дърта риба е по-голяма!Diman написа: Flurocarbon Coated върши ли работа, или трябва да бъде Flurocatbon 100%?

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Нали вече ти обясних и Доказах,че 0.35мм повод от флуорокарбон издържа 2 часа без никакъв проблем и без да е наранен от четките на сом 40-кила!bai mile1 написа:! Прав си не е проблем щот направо са късат![]()
![]()
.:

Последно промяна от Troli Rapala на Пет Яну 12, 2018 10:09 am, променено общо 1 път.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Тоци,изцяло съм съгласен с твоето мнение и аз мисля по тоя начин!

Колко пъти да ти го повторя?
Научи се да вярваш на Патилото,а не на гуруто с нищожния опит!
[/quote] Вярвам на мене си бре недоверчив съм
от случките на които съм присъствал тънките влакна са давали фира ВИНАГИ
Но за възлите си прав,че ако не е както трябва изспълнен става уит 

Марк Твен
Марк Твен
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
За тоя въпрос си има Специална тема и не е лошо да я прочетеш.Опитните тролингисти са 100% убедени,че Големия сом вижда много добре,щом си избира определен цвят пред десетки други.bai mile1 написа:!...ма на гъоля каква видимост и то от сом бре![]()
![]()
![]()

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Знам много добре,че с Диман не вярвате в много неща,но това е защото сте били лъгани с години от разни гурута и ви е трудно да се пречупите толкова бързо.Времето ще ви излекува,моето присъствие също!bai mile1 написа:Вярвам на мене си бре недоверчив съм ::

Troli Rapala написа:Знам много добре,че с Диман не вярвате в много неща,но това е защото сте били лъгани с години от разни гурута и ви е трудно да се пречупите толкова бързо.Времето ще ви излекува,моето присъствие също!bai mile1 написа:Вярвам на мене си бре недоверчив съм ::![]()

Марк Твен
Марк Твен
чел съм я темата,за цвета пак имам особенно мнение ма дан го излагам ама за флорото съм убеден,че няма никакво значение,освен да отслаби линиятаTroli Rapala написа:За тоя въпрос си има Специална тема и не е лошо да я прочетеш.Опитните тролингисти са 100% убедени,че Големия сом вижда много добре,щом си избира определен цвят пред десетки други.bai mile1 написа:!...ма на гъоля каква видимост и то от сом бре![]()
![]()
![]()
![]()
Няма кьорава риба,която да е на върха на хранителната верига,Вервай ми!

Марк Твен
Марк Твен
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ти няма как да присъстваш на всички случки,та да знаеш!bai mile1 написа: от случките на които съм присъствал тънките влакна са давали фира ВИНАГИ![]()

Последно промяна от Troli Rapala на Пет Яну 12, 2018 10:44 am, променено общо 1 път.