Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
bantumi
разбира нещата
разбира нещата

Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Мнение от bantumi »

marin74 написа:С приятели смятаме да ходим на зовир Стоян Михайловски.Ако някой може да помогне с малко инфо за тази година може ли да се лови ,какво излиза и колко се плаща ( миналата година е било 5 лв.) Благодаря предварително!
Аз ще ходя сутринта.Таксата е 10лв уж излизали шаранчета над 0.500кг,но ще видим.Като се върна,ще пиша.
Вчера кълвеше,днеска не ще!
Аватар
patter
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от patter »

Тръстиково вече е свободен. Арендаторите са се отказали. Лошото е, че пак има 'арендатори' , които си изкарват допълнителни доходи с гриба в плиткажа ...
Аватар
Златев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Златев »

Хм, това за Тръстиково е интересно. А дали си пробвал на спининг тамощните костури, ако въобще са останали? :roll:
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Аватар
patter
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от patter »

Поне за сега има костури от порядъка 200-300 гр. На малка силиконка имам и бели рибки с размерите на уклей, но лових само в плиткажа.
иванко
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от иванко »

На Тръстиково излизат доста яки баби,но ви трябва дълбоко място което значи към стената.Между тях има и добри уклеи и шаранчета по 5 см.,които бяха пускани обртано.За бабите ви трябва и доста захранка,защото се влияеше от нея.Веднага след подаване следваше добра серия.Събират такса от 5 лв.Засега е още на напоителни системи,но скоро ще го дават пак на някакъв арендатор,шоп.Много готин язовир дано случи на арендатор.Това е от мен.
tun4o
новобранец
новобранец

Мнение от tun4o »

Здравейте
Първо да ви споделя каде ходих за риба събота и неделя
На генерал киселово. Който му се спортува да се пуска натам. Пълно е с таранка на плувка . Някаква захранка кутийка бял чевей и желание и с чичо ми наловихме поне 7-8 кг
на 90% рибата си плува там отново малко взех за бабата и дядото че доста им харесва. На дъно на царевичка от кутийка излизат и едрички таранки но почти неси залужава при условие че на плувка спорта не спира. Има бяла риба около стената но беше много слънчесто и въобще несъм пускал на рибка. Детето от хижата беше изкарало 3 рибки по 600 700 грама ( 7-8 годишен е )

И ако може сега да попитам.
До скоро бях в софия студент съм там и нямах никакво време за риболов това ми беше първия . Смятам да ходя на блъсково за шаран и чух че се ловял масовия около 2 2,5 кг на пружина(незнам на какво вътре) а по принцип съм малко против този риболов пляскане кукички работи ... Та да попитам ако някой е имал успех там скоро истина ли е или .
С какво да подхраня и на какво да ловя Мерси предварително
SRUBSKOTO
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от SRUBSKOTO »

здравейте! колеги искам да кажа на колегата,че на блъсково риба има,но е много мазна иначе не мирише излизат предимно шарани по 2-2.5кг.парчето и толстолоб 1-2кг.на пружина и стериопор.последно ходих преди две седмици и взех 11 толстолопа и 1 шаран,но пак ти казвам шарана е много мазен много го хранят ли не знам.Вчера се върнах от левски пак е 20лв. на човек взехме 7-8 шарнчета по 1-1.5,но той пък бий на тиня така,че не знам какво да ти кажа ако ще ядеш рибата за момента най вкусна съм хващал на белокопитово намира се до шумен с-ту разклона за търговище завиваш на ляво и си там 15лв.на човек ако случиш място има барбекю,маси,пейки,лампи,ток прекаран до местата за риболов може да си вземеш скара или телевизор и т.н. казват че има най различна риба но аз съм хващал само таранка и шаран от 0,500 до 2,500 (много вкусна риба) тази седмица мисля да ходя или на ген.колево или на оногур и на двете не съм ходил до сега ако няко иска може да сподели инфо за там
Crazyty
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Crazyty »

Аз съм от Провадия и в Блъсково изкарват доста шарковци и амури.Таксата е 20 лв с 3 Въдици или повече не знам но със сигорност знам че вадят риба.Но ако някой ще ходи там да ходи през седмицата защото през почивните дни май я хранят и много рибари и не дава толкова риба.
marin74
новобранец
новобранец

Мнение от marin74 »

bantumi благодаря.точно 10 лв но за 12 часа ,ако оставаш с нощуване - 2 такси и наистина шаранчета по 400-600 гр.иначе ври от толустолоб по 1-1.5 кг.ние отидохме на преселка ( което близо и навръщане минахме през ст.михайловски). там таксата е 15 лв отново са 12 часа но за 4 въдици.а язовира е зарибен само с шаран и много мало бял амур. бяхме доволни.
питането ми сега е за язовира до с.Каравелово (Нови Пазар).Може ли да се лови ,какво и колко струва.
Аватар
svilen_sa6kov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от svilen_sa6kov »

SRUBSKOTO написа:здравейте! колеги искам да кажа на колегата,че на блъсково риба има............... взех 11 толстолопа и 1 шаран,но пак ти казвам шарана е много мазен много го хранят ли не знам.Вчера се върнах от левски пак е 20лв. на човек взехме 7-8 шарнчета по 1-1.5,но той пък бий на тиня
Колега не го приемай лично и ме разбери правилно, не искам да те засегна, но ако си взел всички тези риби както си написал искам да те попитам какво ги направи - всичко изядохте ли или го раздаде. Защо не си взе 1 или 2 риби като обичаш да хапваш прясна риба, защо не пусна другата за да ощъсливи тя друг колега или респективно теб при следващото ти ходене там. Как искате да има риба във язовирите когато вземате всичко което хванете. Не става така, а и в закона изрично е написано колко и какви размери риба може да задържи всеки, това че е частен рибарник прави ли го такъв, че закона не важи за него.
Честно не мога да разбера тая логика и тоя начин на мислене, че трябва със количеството риба да се избие таксата дето сте я дали за вход на водоема. Аз давам и по 20 лева, но въпреки това пускам всичката риба обратно, защото удоволствието което ми прави хващането оправдава само по себе си платената такса. Това поне е моето виждане което явно доста се различава от това на 80% от пишещите в тая тема тази година.
Заради такива изказвания никой вече от старите и опитни съфорумци не споделя какво и къде хваща, защото ако отидат 10 човека с твоя начин на мислене то от въпросния водоем само за един месец ще остане лишена от живот локва.
Хора помислете малко - рибата е толкова мялко във водоемите около Варна , а вие сестремите съвсем да я отвъдите.
Тази тема в момента е безмислена и отдавна трябваше да се затвори, защото тук пишат само хора с по .- малко от 10 мнения във форума които са се регистрирали единствено,за да могат да мчетат тоя раздел и да не изтървът някое местенце ,ноето не знаят и което има риба.
Аз никога не казвам къде ловя, какво и колко заради изказвания като горе цитираното.
Информация за водоемите си обменяме на лични само с колеги, доказали се като коректни съфорумци и стоиностни риболовци, за които риболова е хоби и наслада а не месарски способ да напълним фризера.
Ако не съм разбрал поста на колегата правилно моля за извинение, но за нещата които казах не съжелявам, защото отдавна следя развоя на тая тема, която е пусната от брат ми / между другото/ и не мога да остана равнодушен към такива неща.
Съжелявам за спама /ако господа модераторите решат да изтрият мнението ми, но според мен тая тема вече е вредна, а не полезна.
Ако има и други които мислят така подкрепете ме.
По- добре детето с въдица в ръката :fishing3: , отколкото пред видеоиграта :finga: .
somcho 74
новобранец
новобранец

Мнение от somcho 74 »

какво става на пода?дава ли,и на какво?
SRUBSKOTO
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от SRUBSKOTO »

колега много се извинявам за израза (взех-взехме) защото аз не съм ги взел,а съм ги уловил просто съм се изказал погрешно,за което пак се извинявам,а риби взимам за ядене колкото ми трябват по 2-3 дори и 0 зависи от размера (аз риба във фризер не слагам) просто се разваля самият вкус на месото работя като гл.готвач на зл.пясъци и вярвай,че за 12г.съм ял какви ли не риби ...по вкусна от прясната няма ...дано да ме разбираш правилно,а относно темата във форума мисля,че е много полезна особенно за подрастващи рибари които тепърва искат да се закрастят а пък и няма нищо лошо (КОЙТО ЖЕЛАЕ) да сподели с колеги къде как кълве в момента рибата и какви са вкусовите и качества все пак не е правилно да ловиш 2 дни да дадеш 40,а ако сте 2ма 80лв.за такса и накрая да ядеш кофти риба :D пак се извинявам на колегите,но според мен темата е много полезна който не иска да не споделя нищо само да чете .....
междо другото мой приятел миналата седмица за 5 дневен престой има уловени 17 шарана и 9 изтървани на Засмяново на стената между 2-5кг.,а отсреща колега е имал над 50 :shock: удара но колко е извадил не видял ударите са започнали след 2рия ден само на суха царевица със захранка от същата засега толкова :D :D :D
Аватар
kopoy_92
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от kopoy_92 »

Щото са без билет и се крият от ИАРА :wink: . На яз. Цонево до Чудните скали излиза платика и червеноперка ,но....не всеки ден ,а и нивото на водата е доста висока трябва подвижна плувка .За стъв си вземете бял червей и сладка царевица .
SRUBSKOTO
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от SRUBSKOTO »

чух,че на добротич взимали много хубава риба (шаран и амур) над 2кг. 15лв.на човек от 06-20ч. ако някой е ходил нека сподели така ли е!
venito80
новобранец
новобранец

Мнение от venito80 »

SRUBSKOTO написа:чух,че на добротич взимали много хубава риба (шаран и амур) над 2кг. 15лв.на човек от 06-20ч. ако някой е ходил нека сподели така ли е!
на добротич имам 3 излета,но да ти кажа честно не останах доволен,иначе язовира е много красив има прекрасни условия но рибата е доста рядка или поне аз не съм случил на ден.първия път хванах 5 шарана като наи големия беше около 1.5-2 кг.след това две капота.масовата риба не е много едра.п.п. мирише ужасно
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”