МАРИЦА-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: МАРИЦА-всичко за и по реката

Мнение от Vid »

Вуйчо-Ваньо написа:
kesh написа:Аз мисля да се ориентирам към някой от притоците. Марица не става за риболов в момента.
Там дали ще е по-добра ситуацията?
Определено, водата в притоците е сравнително бистра. Иначе, те едни притоци..., ама смятам може да се дръпне някое друго кефалче в тях.
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КалинПетров »

пред час бях на реката от каменният мост до железния мост в димитровград резултата е критичен много мътна и много бърза незнам утре къде да ида да открия сезона...а камоли да знам как да започна на изкуствени примамки на фидер ли....?
Изображение
Reel Tuning
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

А и днеска пак се изля як проливен дъжд.....
Изображение
Изображение
konty
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от konty »

Пообеколих реката и местата в раьона на Пловдив от 9-ката посока града. От 9-ката до моста на кръговото реката е доста пълноводна и мътна. Колегите които срещнах бяха валат. Все пак трябваше да открия сезона и реших да пробвам фидера. Оказа се, риболов няма да има - реката беше много бърза и носеше разни треви и водорасли които много бързо се закачваха по влакното и при всяко вадене ми трябваха по 10минути да ги изчистя. След моста на кръговото посока града места за риболов в момента нямаше и реката там беше още по бърза и ясно личеше че е била и доста по широка заради дъжда, беше и доста кално. Не ходих в раьона около краварника и срещу него, а като си тръгвах от моста ми се стори, че там имаше и места с по спокойна вода , но за тях другия път ... :)
ЖИВОТА Е КРАТЪК, ИГРАЙ ТВЪРДО!!!
Ако не знаеш - ще те научим, ако не можеш – ще ти покажем, ако не искаш - ще те принудим!
Не живей за мечтите си, Живей заради делата си!!!
Помнете, че понякога когато не получавате това, което искате, това е голям късмет. - Далай Лама
Аватар
Shag
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Shag »

А аз получих информация от приятели в района на гребната по реката един човек с пълен живарник от тия малките телените. Добре, че поне е бил сериозен - само с една въдица е бил.
Рибата е риба, когато е в тигана!
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

konty написа:Пообеколих реката и местата в раьона на Пловдив от 9-ката посока града. От 9-ката до моста на кръговото реката е доста пълноводна и мътна. Колегите които срещнах бяха валат. Все пак трябваше да открия сезона и реших да пробвам фидера. Оказа се, риболов няма да има - реката беше много бърза и носеше разни треви и водорасли които много бързо се закачваха по влакното и при всяко вадене ми трябваха по 10минути да ги изчистя. След моста на кръговото посока града места за риболов в момента нямаше и реката там беше още по бърза и ясно личеше че е била и доста по широка заради дъжда, беше и доста кално. Не ходих в раьона около краварника и срещу него, а като си тръгвах от моста ми се стори, че там имаше и места с по спокойна вода , но за тях другия път ... :)
И аз направих разходка под моста към високото,но нищо на изкуствена,даже и индикация за удар,хора нямаше но стъпки имаше :D ,явно обирах бабера но и той сиромашка работа :lol: ,но нищо ще дойде и нащто време :D
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
angel.tr
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от angel.tr »

Vid написа:
Вуйчо-Ваньо написа:
kesh написа:Аз мисля да се ориентирам към някой от притоците. Марица не става за риболов в момента.
Там дали ще е по-добра ситуацията?
Определено, водата в притоците е сравнително бистра. Иначе, те едни притоци..., ама смятам може да се дръпне някое друго кефалче в тях.
Ами дръпна се някое и друго кефалче в един от притоците, колкото да открием, но нищо впечатляващо.
Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КалинПетров »

в димитровград гъмжи от каракуда...която не е маришка...в събота на фидер имам риболов от 2-3кг караконджоли :)
Изображение
Reel Tuning
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

А каква е като не е Маришка,около Пловдив си хващаме доволно караконджули,а миналото лято бяха в епогея си
Изображение
Изображение
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КалинПетров »

нямам снимки да ти покажа има и маришки но половината ми улов беше чисто язовирска каракуда...по къса е и малко по сплескана глава!радвам се че ловите доволно....вчера пак бях на реката няма и помен от рибата се едно я няма пребрах се с 10тина рибока!
Изображение
Reel Tuning
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Вчера бях по реката като направих поредното капо на спининг. Положението е трагично..., реката е пълнавадна, водата е боза и никой не лови нищо изключая дребна каракуда под "шамарче" във вировите и разливите. Ако търсим нещо по стойностно, май ще трябва да изчакаме нивото да спадне и реката да се поизбистри...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от katri »

И аз така - прекарах на реката 5 часа в хвърляне на всевъзможно железа и дръве и въпреки упоритоста ми нямаше дори удар.Не се вижда и да гони хищник.
Риболовец,а не рибар съм аз!!
kef4e
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kef4e »

Не знам водата ли е висока или е мътна или и двете,но "браТчедите" си ги дърпат много здраво под бента на последният мост.Дето се вика направо от махалата хвърлят.Имаше много хора и даже един беше влязъл направо с каруцата с коня във водата :lol: ,не му трябва нито гащеризон,нито живарник!Съжалявам за снимката но е от далеч с тел
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

А видя с какво ловят,че там има много Натовци,използвайки средства за десант :lol:
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
kef4e
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kef4e »

Не съм гледал дълго,защото нямах време,а и нямам виза за онзи квартал :lol: .Едно е сигурно,щом са толкова много на едно място,то и рибата я има там.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”