Воблери

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
Аватар
f1team
разбира нещата
разбира нещата

Re: Воблери

Мнение от f1team »

Ако утежнението ти е в долната част на воблера не би трябвало проблемът да е от там. Според мен е от формата и/или разположението на лопатката. Разположението на халката също е важно.
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
Аватар
boceto84
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от boceto84 »

За халката не съм се сетил.Най-вероятно е от там,понеже сега стои мааалко вирната на горе.Ще пробвам да я сваля плътно до лопатката.
https://www.facebook.com/pages/Handmade ... 8341715246" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Plat1ka
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Plat1ka »

Хайде и аз да се разпиша, че одавна не съм пускал нищо тук.

Още няколко джърка от мен.

Първи големина 13см около 25-8г. , цвят: зелен костур.

Изображение

След него два пак по 13 см цветове : Ред хед и някакъв мой измислен :)

Изображение

Следват два от моя модел с тъпите муцуни: Цветове пак нещо като зелени костури и пак по 27-8г.

Изображение

Тук съм снимал до първия си джърк и първия ми 4-ри делен воблер. Снимах го след първия риболов и вече му бяха отхапали опашката. Дължина 15см и грамажи 50.

Изображение

Дойде ред и на една 15 см щукика. Грамаш около 25-29г.

Изображение

Тук са отново двама с тъпи муцуни. Единия е нещо като цвят щука, другия е златиста каракуда :) Всичко разбира се ако имате голямо въображение като моето :) Иначе си приличат на джъркове кво да ги прайш :)

Изображение

После един зелен холограмен джърк с тъпа муцуна.

Изображение

Една обща снимка на тази партида. На нея се вижда и една 4-ри делна щукичка дълга 15 см и тежаща 30-тина грама.

Изображение

Сега идва ред и на най-големия воблер който съм правил. 16см и цели 60г. Дупката на муцуната му е от пробите още беше само на лак и дърво когато една щука го нападна. Сега е нарисувам в летен цвят за едри зъбатки.

Изображение

След него пускам един нов модел за мен който направих онзи ден. 13см и 30г.

Изображение

Изображение

И почти накрая един експеримент с цветовете дето незнам колко ще се хареса на рибите но го оставих така.

Изображение

Обща снимка на последната партида.

Изображение

Изображение

Всички примамки са изработени от балсово дърво.

Това от мен за сега. Направо ми е болно с толкова много нови примамки и такова студено време в което да не мога да ходя за риба :(. Незнам как ще дочакам пролетта да загрее отново водата и да тръгнат рибите.
Наслука на всички колеги ! Със здраве !
Аватар
f1team
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от f1team »

Напълних окото :). Много ми харесва оцветяването.
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
Plat1ka
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Plat1ka »

Още 3-предложения за щуки.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Около 14см и по 30-32г.
Аватар
pampasa
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pampasa »

Пепи , много добре изглеждат - поздравления :wink:
Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Усещам, че човекът с "паркетите" ги трепе "крокодилите" :shock:
Страхотни са колега !!
Изображение
dragon1ce
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dragon1ce »

Разгледах наистина много воблери,като повечето изглеждат наистина хубави и добри но може ли някой да ме светне как се правят?защото гледах теми и не мога да намеря как се прави стъпка по стъпка и какви материали точно ми трябват
Благодаря ви предварително на отзовалите се,а и пиша тука за да не пускам нова тема с моите глупости
Plat1ka
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Plat1ka »

Благодаря на колегите за положителните коментари. Сега правя още 3-4 скоро ще са готови да ги кача и тях. А ако не мине котка път във Вторник ще ги мятам и за риби.

Към колегата който иска да се научи да ги прави. Има много клипчета в youtube където показват най-различни техники.

Аз съм ти пуснал линк към една от по-лесните за направата на лесен воблер от балса.
http://www.youtube.com/watch?v=tIjDuvb ... urn false;

На клипа човека ползва доста добри инструменти но можеш и без тях. За утежнението аз ползвам лентово или съчмено олово.
dragon1ce
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dragon1ce »

Аз поизгледах доста такива клипчета,и горе долу разбрах как се правят, но не знам какви материали да използвам и откъде да си ги закупя.
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Plat1ka написа:Още 3-предложения за щуки.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Около 14см и по 30-32г.
големи тигри Пепи браво.
Забелязах нещо интересно специално при твойте джъркове, като сложих по-тежки тройки се вдърви, при махане на опашната и оставяне на гръдната тройка е кат кючекиня, така че що не пробваш и няколко експеримента с отеженението и изместване на центъра на тежестта.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Plat1ka
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Plat1ka »

Ами батю защото джърковете са изчислени да ловят с тройките дето съм ти ги дал :) хехе а ако говориш за ред хеда той е малко капризен към промяна на тройки. Нали съм ти казал ако има проблеми с тях ми кажи ще ги оправим. Сега съм взел едни много прилични тройки, яки и същевременно леки и с тях играят много добре.

Новите форми са още по-добри и от старите. От тия джъркове например слънчевата риба като я поведеш и почва да плува като истинска риба. Демек това е джърк със собствена игра. Ако решиш и да го туйчваш става страшно. Но все пак си трябва и баланс от тройките и сменям няколко модела докато напипам тези дето са са конкретния воблер.

Най-добре ще ти го обсяна като се видим или като идем на риба и отворя кутията с различните форми.
nick77
новобранец
новобранец

Мнение от nick77 »

Молба за малко онлайн помощ, идеи, съвети, към колегите с натрупан вече практичен опит в изработването на техните ловящи "бижута".
Преди няколко дни, след доста обстойно ровене из нета и изчитане на куп напътствия, и не само, саморъчно направих ето това скромно "сефте":
3.jpg
2.jpg
1.jpg
Така изглежда преди боята и очите. Като за сефте, горе долу бива. Тежи 15г. - в това му състояние, дълъг е 8см, висок 27мм. и широк(дебел) 18мм.
Но при тестовете с въдицата в басейна, се оказа че няма почти никаква игра. Влачи се като труп на мъртвец. :x
Смених лопатката, първата беше по-тънка, по-къса, и по-тясна от тази(от CD беше но се счупи), и пак същото - никаква игра няма. Огъвах носовата халка на горе на долу, но пак без промяна си остана играта му, никаква я няма. :|
Дайте някакви съвети, какво да променя още, къде, как и т.нт. Тия 2-3 дни доста четох из форумите, но не попаднах на нищо работещо.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Plat1ka
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Plat1ka »

Ами като цяло гледай халката да не се подава толкова над лопатката. При тази дължина трябва да я направиш вградена във лопатката с прорез. Може от там да идва проблема. Другото което виждам. Пробрай да направиш лопатка по-широка от воблера. Така като я гелдам тази на снимката ми се вижда, че не е по-широка. Ако с тези две неща нестане може и нещо генерално в утежняването да си сбъркал. Къде си сложил оловото ? За 8см. воблер ми се вижда доста тежък. Все пак направи му по-широка лопатка.
Аватар
spoon23
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от spoon23 »

Колега nick77,Платиката правилно те е насочил за халката на носа и размера на лопатата :wink: Само не ми е ясно защо не гледате марковите воблери за тези подробности.Аз не съм виждал такъв с подобно разположение на халката.Като за начало винаги се опитвайте да копирате нещо работещо и после скачайте на собствени идеи :wink: Ще приложа снимка за по-нагледно описание на носовата халка
Изображение
Дано да си ме разбрал правилно и да се получи играта на воблера :D

И нещо в духа на коледните празници със самоделки :lol: Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”