Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Разкази за сома от залива на девиците
Модератор: bobopeli
Re: Разкази за сома от залива на девиците
Мога да се обзаложа с всички ви тука,че никой от вас няма повече капота от мен ,седем десет и петнадесет дневни
с годините просто те намаляваха докато изчезнат.В риболова от лодка също вече много рядко съм капо,но не е това важното.Както при шараните така и при сомовете,не искам просто риба-преследвам само по едри-поне се опитвам
и първото нещо което направих-е категурично да махна всекув вид червеи от куките за стръв,пиявици да но червеи никога....
С воблерите е много по трудно,защото големия според мен всеки ден иска различен ,всеки час може би..... Пробвам всекви схеми гпупост-лошото е че и да го излъжа на нещо и по некъв начин-повече не се повтаря.....Поне при мен... 

KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
- SUPER MARIO
- ще става разбирач
Power pro 0.13. Воблер 8см., пръчката е lazer rainbow Spin 10-30гр. акция. На спининг от брега... Става и с тънки влакна но до определен размер..Ааа... и макарата е Риоби...Troli Rapala написа:Вече мога да формулирам двата основни вида риболовци на сом!Едните мислят как да го извадят,а другите как да им удари!За мен винаги е било водещо да го накарам да удари,пък после все ще му намеря цаката.За това пробвах и с 0.06мм плетеняк.Удари ли ми?-Да.Е вярно,че не е възможно да се извади с линия която я късам с ръце,но доказва че има нещо важно което ги кара да ударят на слаби линии!
![]()
Ако гледах само да го извадя,що не съм с 100-200либри?
Тук е заровено кучето според мен,в линиите!
![]()

Бързай бавно.
Браво. Аз със 10-30гр. 2,70м "Concord" си ловя стръвта.SUPER MARIO написа:... 10-30гр. акция.

Спининга е сила браво Марио
Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Марк Твен
-
- сериозен играч
Браво Марио .... а и затапката ми хареса 

Човек се ражда само с име и то дарено!
Живее в илюзия от мечти сред близки хора,
умира сам в реалноста !
Оставя добрите си дела за да го помнят,
отнася лошите със себе си отвъд !!!!!
умира сам в реалноста !
Марио,похвала от самия Гн Генерала получи,малии туй на Тролката,кога ша му са случи
или пък кой знай 

Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Марк Твен
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Абе селски комплексари,имам 20сома с подобни размери и ми дреме кво ще измислите за да се подиграете на Троли!
Показаха ви една снимка и почнахте да се мазните и да го облизвате!
Селянина треа да изпъкне с неква агресия,с друго не може!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Много ясно,че ще ти хареса,откога чакаш некой да те затапи и теб,че те сърби!KRASSI написа:.... а и затапката ми хареса

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Сельо,Тролката има такъв на 0.10мм,а ти немаш нищо!bai mile1 написа:малии туй на Тролката,кога ша му са случи![]()
или пък кой знай

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Мръсна душичка в действие без почивен ден!KRASSI написа:Браво Марио .... а и затапката ми хареса

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Миле и Краси,до тука бяхте!
Мяу! 

- SUPER MARIO
- ще става разбирач
Троли споко бе човек, това е само риболов все пак..Трябва да е за удоволствие и разтоварване...

Бързай бавно.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Кое е разтоварване,да хванеш риба или някой с години да ти влиза на контра?
Ти си усетил силата на сома и си играл честно по всяка вероятност,та не се сещам къф проблем може да възникне между нас при положение,че правя същото на тролинг?
Нито сомовете са извънземни,нито риболовеца който ги хваща!Риболова на сом е като всеки останал,но някои го използват за да се почувстват Уникални и Единствени на Планетата,всичко което правят трябва да се обсъжда с десетилетия и т.н. присъщо на селяните,да те видят щот иначе си незабележим.Това е Чалгата,да изпълнен с простотията си!В момента съм на място,където тия простотии ги няма и не виреят,защото хората са културни независимо ква риба ловят или колко милиона въртят,не се натрапват с нищо!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Когато се държа нормално и културно,помагам на даден чалгарски индивид от къде да си купи резервна част и той да ми отговаря с агресия за некви вафли и затапенки,директно му бия шута и го забравям!
Ползата от неговото съществуване е никаква!
Да си яде и сере рибите,изобщо не ме интересуват инфантилните напъни на мозък с две гънки!

-
- сериозен играч
Тролка не са ти 20 а стотици хиляди.Troli Rapala написа:Абе селски комплексари,имам 20сома с подобни размери и ми дреме кво ще измислите за да се подиграете на Троли!Показаха ви една снимка и почнахте да се мазните и да го облизвате!
![]()
:drinkers:
Ма покажи някой да видим щот познавам много хора дето големите им удрят по три пъти на ден минимум.
За "мазненето" нормално е като видиш подобна риба на подобен такъм да кажеш поне Браво вместо да почнеш да ръсиш обидни определения и да злобееш от завист. Нещо което правиш всеки път като видиш уловена голяма риба от друг човек.
Не си спомням да съм те обиждал с груби определения в последните си постове и понеже съм Селски чалгарин ще ти кажа, че само гаражчето на лодката ми е толко по-голямо от твойто апартаментче колкото е и разликата в сомовете ни .... та не е много уместно да се присмивате от мишата си дупка г-н Мосю за кой селянин и кой с царска кръв.
С обичч от СЕЛЯНИТЕ

Човек се ражда само с име и то дарено!
умира сам в реалноста !
умира сам в реалноста !