Воблери

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Воблери

Мнение от С.Върбанов »

Ето и 3 модела на - Kristian Stam

Изображение
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Hills
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Hills »

Ако имате познания по физика и динамика не ви трябват чертежи а да сте добър склуптор и художник.
Иначе схеми се правят само с цел серийно повторение за производство.
Винаги пробвайте примамките в кофа,леген за утежненията и начин на потапяне и ако трябва добавете олово.Които си е дялкал лодки от борова кора или стериопор няма да има проблеми с воблеростроенето!Воблерите не са само рибки ами всякви гадинки -жабки,скакалци,бобулечки и др.
Най-важният етап е оцветяването иначе рибата може да се изплаши и никога да не се върне в водоема от вида на воблера ви и да емигрира.
Plat1ka
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Plat1ka »

Ами колега аз пъм мисля, че е точно обратното. Най-важното е играта. Може да е нарисуван с моливи или изобщо да не е нарисуван и пак да имаш много риби на един воблер. В повечето ситуации вибрацията на примамката е по-важна. Цвета е определящ при различната осветеност но само като нюанс. Примерно зеленикав воблер за бистра вода, ярък за мътна, При слънчево време тъмен и тн. Зависи от рибите и мястото. Дали ще има детайсли като хрилни капачета и люспични то това хваща окото на рибаря а рибите лапат и прости метални лъжици стига да им ги поднесеш атрактивно.
Наслука на всички колеги ! Със здраве !
Plat1ka
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Plat1ka »

Малко воблерчета отново :)

Последния джък за сезона.

Оказа се, че има и акрилна боя която се размазва от лака и затова където имаше червено се разтече по целия воблер и се получи малко червеникав джърк. Ще оставя щуките да преценят кефи ли ги .

Изображение

И новата реколта за пъстърви и други хищници.

Изображение

До края на зимата трябва да съм направил около 100-тина за да има за целия сезон.
Hills
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Hills »

Тези последните са много сладки стават и за новогодишни играчки!
Според мен си е колекционерство воблерите понеже са много видове и форми-нада ли ще видят
роболов всичките ако са 200-300 броя?Удоволствието да ги правиш е по голямо от това да ги къпеш.
Зрението на рибоците е много по силно затова е важна украсата а плаваемоста и танците на воблера
са задължителни за всички модели.Цветовете правят улова-защо почти всеки воблер има червено петно
отдолу?
-Защото рибата не е кьорава и различава и реагира различно на цветовете!!!
Весели Коледни празници!!!
Plat1ka
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Plat1ka »

Така е, аз не отричам цветовете. Многократно съм си доказал, че различните окраски работят в различни ситуации и понякога даден уловист воблер може нищо да не хване за сметка на друг. Играта е задължителна. Идеята ми беше, че старанието да са перфектно оцветени идва от личното удоволствие да ловиш след това с тях иначе рибите биха ги атакували и да не са симетрично и с равен брой точки нашарени. За тях е важно само различните нюанси които ги провокират. Поне аз така мисля :)

В този ред на мисли нашарих още два нови :)

Единия е цвят за американки. Ще видим как ще работи.

Изображение

Другия е опит за имитация на мъжка лешанка в размножителен период.

Изображение

Правих подобен преди и костурите го харесаха :) До пъстървите не стигна :)

Ето ги и двамата тука. По 4см и около 3г. Плуващи. Зеленикавия трябва да слиза на метър и малко а другия си е плиткогазещ.

Изображение

За утре съм надялкал 3 нови модела и се надявам цветовете да станат прилични.
bo-jo
новобранец
новобранец

Мнение от bo-jo »

Plat1ka написа: .......................................................................
До края на зимата трябва да съм направил около 100-тина за да има за целия сезон.
Платика, аз зимата не мога да ги оцветявам, щото пръскам със спрейове на открито, а вече е много студено и ми се струва, че боята ще се прецака. Ти на закрито ли ги пръскаш?
Аватар
spoon23
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от spoon23 »

Пепи супер са!
И на мен ми е кофти да бачкам зимата и се включвам с последните за сезона :wink:
68mm 10,9-11,1gr Sinking with Long Casting System,hooks №6
Изображение
Изображение
60mm 14,8gr floating with Long Casting System hooks №4
Изображение
Изображение
Поздрави на всички колеги!
Plat1ka
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Plat1ka »

bo-jo написа:
Plat1ka написа: .......................................................................
Платика, аз зимата не мога да ги оцветявам, щото пръскам със спрейове на открито, а вече е много студено и ми се струва, че боята ще се прецака. Ти на закрито ли ги пръскаш?
Аз работя в абонатната на блока и сега с парното там е топло постоянно. Стаята е голяма и отварям прозореца и пръскам долу. От месец обаче минах на аерограф с акрилна боя на водна основа и мирише значително по-малко.
bo-jo
новобранец
новобранец

Мнение от bo-jo »

Plat1ka написа: Аз работя в абонатната на блока и сега с парното там е топло постоянно. Стаята е голяма и отварям прозореца и пръскам долу. От месец обаче минах на аерограф с акрилна боя на водна основа и мирише значително по-малко.
Ясно. Успех с аерографа, правиш чудесни воблери!
Аватар
Alucard
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Alucard »

Spoon23 Колега,защо слагаш допълнителна халкичка отпред? :)
Нещът ма все едри.
Неще,неще па спре.
Аватар
spoon23
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от spoon23 »

Така ми е по-удобно да ги закачам с карабинката мисля,че няма разлика и играта на воблера.Пепи абонатната е уютно място през зимата :D
Аватар
Стонин МаХенд
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Стонин МаХенд »

Истина ли е, че халката не се отразява на играта на воблера?
Аватар
muerter
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от muerter »

Стонин МаХенд написа:Истина ли е, че халката не се отразява на играта на воблера?
Според мен -не.
Изхождам от това ,че на воблери като hornet -малките размери ,играта се влошава след премахването на вьпросната халка.Поне по мои наблюдения .Което пьк от своя страна води до следният извод ,че халката колкото и да е странно дори подобрява играта . :shock:
Сьщото важи и за други модели ,включително и при няколко мой изроди,но при хорнета е най изразено.

пп: Говоря за риболов с воблери без карабинка или вирбел ,ползването им обезмисля халката .
На някои хора не им е нужен акт за раждане , а писмено извинение от производителя на контрацептиви !!
Plat1ka
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Plat1ka »

Единствения воблер който без халка ми е работил лошо е Ариа Мен Кранк. Една малка бълха дето тежи 2г. Иначе при останалите воблери няма разлика. Аз ползвам карабинки с които ми е по-лесно без халка и затова нямам халки по воблерите :)
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”