Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Разкази за сома от залива на девиците
Модератор: bobopeli
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Разкази за сома от залива на девиците
Браво,само не ми стана ясно,що се чупят и рибите ги вадиш на ръка?KRASSI написа:..... с евтините се справям повече от чудесно.

-
- сериозен играч
Не си спомням някога да съм чупил въдица с риба ....ЦЪРВУЛ-ЧО.Troli Rapala написа: Браво,само не ми стана ясно,що се чупят и рибите ги вадиш на ръка?
Както и да фанал голям сом ПРОФЕСОРЧЕ.
Като изключим тинейджърите които те правят за смях по 3 часа остават само червените ти прашки в досието ти

Последно промяна от KRASSI на Съб Яну 13, 2018 1:38 pm, променено общо 1 път.
Човек се ражда само с име и то дарено!
Живее в илюзия от мечти сред близки хора,
умира сам в реалноста !
Оставя добрите си дела за да го помнят,
отнася лошите със себе си отвъд !!!!!
умира сам в реалноста !
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Само Размера има значение при някои хора!KRASSI написа: ми е толко по-голямо от твойто:

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Цървулчо,но с Акурат!KRASSI написа:Не си спомням някога да съм чупил въдица с риба ....ЦЪРВУЛ-ЧО.Troli Rapala написа: Браво,само не ми стана ясно,що се чупят и рибите ги вадиш на ръка?

-
- сериозен играч
Ма чакай нали говориш за предпочитанията на ГОЛЕМИЯ СОМ ... явно теб не те предпочита освен ако не ме засипеш със снимките на 20те.Troli Rapala написа:Само Размера има значение при някои хора!KRASSI написа: ми е толко по-голямо от твойто:Простичък мироглед,който не ме вълнува и бързо омръзва!

умира сам в реалноста !
умира сам в реалноста !
-
- сериозен играч
Ако НЕ привиш ВСИЧКО което Троли прави ще остане това което трябва да правиш - ВЕРВАЙТЕ МИ.
Па ако искаш и на дребни ще се мерим ... само на простотия си номер 1.
Па ако искаш и на дребни ще се мерим ... само на простотия си номер 1.
умира сам в реалноста !
умира сам в реалноста !
-
- сериозен играч
Troli Rapala написа: О.К.,явно имаш Голяма самооценка и не знаеш къде се намираш и кой си в действителност!![]()
Дай сега една "хубава" риба на Заубер да ме смачкаш...,но от смях!
Хахахахахаха ще падна.Troli Rapala написа:Дано и теб те напечат Хубави сомове,но не ми се вярва,че ако имаше такива се щехме да знаеме или дъ гъ видим!SUPER MARIO написа: И аз тва се питам..Темата е за сом уж..Да не те напекло слънцето
![]()
![]()
![]()
![]()
Наричай ме Супер Троли,поне ще е реално,а не измислено!
![]()
Е сам искаше и Марио ти ГО показа кво е виновно момчето.
Дай да видим ся твойте 20те за които говориш ... ама както каза нека са РЕАЛНО А НЕ ИЗМИСЛЕНО ?????
Чакам чакам

умира сам в реалноста !
умира сам в реалноста !
Troli Rapala написа:Та въпроса ми към Тоци и Супермарио е :Защо Голям сом атакува малко воблерче,което очевидно не може да го нахрани? :
Троли,аз имам само няколко сомчета-малки на воблер под 11см,но от писането ти през годините твои случки с малки воблери и големи сомове,съм мислил наистина много пъти,Защо удря на 7см а повръща риби по 1.5кг. Извода до който съм стигнал аз за себе си е,надали глям сом лятото в жегата ще изхаби енергия за да подгони малко воблерче примерно 7см,по скоро сома е АКТИВЕН а пред устата му минава малко воблерче и той се възползва и го лапа без много усилия

Последно промяна от toci23 на Съб Яну 13, 2018 6:06 pm, променено общо 1 път.
KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
Прав си. Не ме касае. Беше грешка.Troli Rapala написа: Пич за воблери не говори...
Дали защото по-често, по-малкият и да речем плитък воблер минава над него, а не под него?А и той не атакува само за да се нахрани. Моите наблюдения са, че удрящият въобще сом на воблер се държи до 4-6 ят метър. Но кой съм пък аз...
Има и големи воблери -плитки,и ги влачим заедно с малките на една и съща дълбочина,но големия предпочита малкияringo написа:Дали защото по-често, по-малкият и да речем плитък воблер минава над него, а не под него?А и той не атакува само за да се нахрани. Моите наблюдения са, че удрящият въобще сом на воблер се държи до 4-6 ят метър. Но кой съм пък аз...

Преди си мислих че,пролет взима малки воблери защото основната му храна рано пролетта е по малка,с месеците дребните рибки порасват и той започва да кълве и на по големи воблери,а септември и октомври храната му е вече голяма и затова яде големи воблери.....НО СЕГА НЕ МИСЛЯ ТАКА,след като на 24 март една двайска удари на сливъра на Цонево,и то в най дълбокото на стената,-Гео хванаха с брат си 40-ка пак полетта на 16см воблер,и мин година март месец сомовете на Ивайловград взимаха само на сливъри 130мм..и халко 150мм - мнението ми се промени...

KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
Това означава ли, че според теб използуването на флоурокарбон за повод при кльонк е излишна маневра?KRASSI написа:.... ВСИЧКО ....
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Няма значение Кой си,всеки има право на мнение!Според мен това е "златната дълбочина" за улов на сом и важи и за кльонкането.ringo написа:Моите наблюдения са, че удрящият въобще сом на воблер се държи до 4-6 ят метър. Но кой съм пък аз...

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Тоци,прочете ли разказа на Старчето?
Всичките си Големи сомове,може би без последния,ги е хванал по един начин през лятото.Сезона няма значение,он си рупа по негови правила.