Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
solveiko
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Мнение от solveiko »

felippemassa написа:Излизат прилични каракуди на сладка царевица на плувка. Без захранка, само стрелба на царевица.
Колега вземат ли все още такса на язовира?Понеже имам информация,че Сашо вече не е там и е само с билет.Ти кога беше на водоема?
Аватар
felippemassa
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от felippemassa »

solveiko написа:
felippemassa написа:Излизат прилични каракуди на сладка царевица на плувка. Без захранка, само стрелба на царевица.
Колега вземат ли все още такса на язовира?Понеже имам информация,че Сашо вече не е там и е само с билет.Ти кога беше на водоема?
На водоема ти трябва билет от ИАРА, и отделно си плащаш такса 10 лв.
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Re: Бозвелийско

Мнение от Митев »

dim-dim написа:Извинявай и благодаря много
А по-правилно е тук :arrow: :wink:
zazec
новобранец
новобранец

Мнение от zazec »

колеги някои знаели за този язовир лалов до пода разрешен ли е риболова цени и какви риби има
Crazyty
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Crazyty »

След обед ще ходя на Елешница кажете как е нивото на водата,мътна ли е?На какво кълве и какво калве?Каква стръв да използвам?
the gers
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от the gers »

zazec написа:колеги някои знаели за този язовир лалов до пода разрешен ли е риболова цени и какви риби има
Такса:10 лв (рибата се плаща) шаран,каракуда,амур,толстолоб,сом..........има страшно много маломерни шаранчета :D
kalmat
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kalmat »

вчера се върнах ор доброплодно.според мен не лош язовир с много лош път 8) .хвърлях само на суха царевица резултат 2 шарана по около 2 кг и 1 таранка около 700гри няколко празни удара.според мен целенасочен риболов на шаран там за няколко дена със здраво захранване и разпъване би дало доста добър резултат :wink:
tun4o
новобранец
новобранец

Мнение от tun4o »

Здравейте Да ви споделя и моят късмет тази седмица.
Събота надвечер ходих на Засмяно,големия язовир. Обиколихме го почти целия докато си намерим място и накрая застанахме на единственото свободно което намерихме.
Захраних си едно място с суха царевица с гумената лодка на дълбочина 1.5-1.8м и към 8 си бях хвърлил въдиците. Имах надежди да уловя някой шаранче на другия ден.
Вечерта поради липсата на палатка, нямаше място, се занимавах с таранка на плувка до към 12.30 ама омръзва и реших да се опитам да поспя малко на наклонената земя.
Въртях се ослушвам се за сигнализаторите ама нищо... До към 3 без нещо минаха няколко падащи звезди и като на шега след 20а минути единия ми сигнализатор започна да писка силно и рибата да развива месина като на състезание. Засяках и осетих че е серйозно . Викнах на баща ми да донесе лампите ама абсолютно нищо несе вижда в тъмницата. Така на чувство близо час рибата ми дърпа 30 40 метра после аз дърпам нея опитвайки се да разбера наляво ли е на дясно ли е постоянно.
Успях да я докарам до брега накрая и баща ми нагази в водата с кепа да я изкара . Нямах фотоапаратче а с гсм снимки вечер не стават, нямах и намерение да я убивам или мъча в живарници до сутринта и 2-3 минутки след като я изкарахме я пуснах да си ходи там откадето е дошла. Успях само да я измеря от моцунката до опашката 107см. Някой може да реши да каже че лъжа негова си воля. Споделям само и единствено защото някой ми беше споделил че дори след всичките мрежи и какво ли не който видя язовира все някой от старите шарани са се спасили и се обедих в това. Друг удар нямах до към 2 през деня, напече и събрахме багажа. Таранки на дъно за спорт има но и те след като напече спират. Хванахме и няколко малки шаранчета около 200 грама с таранките на червейче което е хубаво явно рибата се развъжда и сама там. Ще се радвам ако някой друг има подобен успех там и сподели и бъдете по толерантни не вземайте малките шаранчета.
Аватар
jibira
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от jibira »

Браво, защо да няма големи..
Живей докато си жив, понеже след това твърде дълго ще бъдеш мъртъв!
eliska05
новобранец
новобранец

Мнение от eliska05 »

zazec написа:колеги някои знаели за този язовир лалов до пода разрешен ли е риболова цени и какви риби има
Здрасти колега!На частния язовир лалов има доста таранка,мн.малки шаранчета,които се връщат обратно и ако е тихо около теб и няма гюрюлтия можеш да хванеш едър шаран.Таксата е 10 лв за ловене,а рибата се плаща по 4 лв на кг.Кълве основно на царевица от консерва и е по-добре да си намериш място около папура(тръстиката).На слука!
Не е важно да знаеш всичко, важното е да знаеш къде да го намериш!
Аватар
paiaka
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от paiaka »

Здравейте колеги . Извинявам се , че пиша в тази тема но за да не пускам нова ....... Казаха ми че на Николаевка има много раци ( 10лв на рачило ) . НО въпросът ми е : на големият Николаевка или на малките 7 ! Казаха ми месни , че на 7мия малък имало доста раци . Имате ли инфо ???? Ще ходя предимно за раци и ще бъда благодарен ако споделите опит и т.н. .
VANIAKAMEN
новобранец
новобранец

Мнение от VANIAKAMEN »

Колега за голямата Николаевка става въпрос на едно рачило е 10,00 лв.таксата излиза средна големина раци.
Аватар
dim-dim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dim-dim »

На 5 заминавам на Бозвелийско ако маже да ми кажете тази година какви са изискванията и условията там
И има ли още шарковщи и амури?
executor
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от executor »

dim-dim написа:На 5 заминавам на Бозвелийско ако маже да ми кажете тази година какви са изискванията и условията там
И има ли още шарковщи и амури?
Чува се че е затворен за риболов,но не гарантирам за достоверност...информацията е от втора ръка.Проучи преди да тръгнеш...ще опитам да намеря телефона на собствениците утре :roll:
Stand and fight
Аватар
dim-dim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dim-dim »

Който има някаква информация за Бозвелйско моля да я сподели ще му бъда благодарен
Утре по обяз тръгвам
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”