Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Дунав-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
- io6kata
- вече хвърля и на тежко
Re: Дунав-всичко за и по реката
В момента рекада дава само амур и много рядко някой шарко-парко
Мястото на което отидох уикенда беше вече разработено от някакви софиянци ,които бяха стървили доста и си бяха тръгнали.Продалжих с храненето и резила беше един амур 18 литра и 2 късания понеже имаше страшно много водорасли покрай брега.Един колега под мен за една седмица престой 8 амура и 2 шарана като най-големият амур беше 34 кила.Стръвта беше три пуканки за шаран на повода , едно зарно ароматизирана царевица на куката и 4-5 зарна отдоло на косам.Ето и снимки
http://io6kata.snimka.bg/fishing/ribolo ... 3.24325901
http://io6kata.snimka.bg/fishing/ribolo ... 3.24325904

http://io6kata.snimka.bg/fishing/ribolo ... 3.24325901
http://io6kata.snimka.bg/fishing/ribolo ... 3.24325904
- begleca_sv
- кандидат преподавател
еба до Дунава живея и малко шаранче не сам хващал даже как ги намирате тия чудовияща 

Обичам природата, но не само на картинка !!!
- io6kata
- вече хвърля и на тежко
много царевица и много ракия му е майката 

- begleca_sv
- кандидат преподавател
ясно но предпочитам 1 прасе на село да изхраня с тач царевица отколкото да чакам някоя риба я доиде я не 

браво колега все така
рънъта прай борбътъ

рънъта прай борбътъ
- Whassup
- ще става разбирач
Така си е. То иначе да висиш по цял ден за риба си не е работа, поне според менеbegleca_sv написа:ясно но предпочитам 1 прасе на село да изхраня с тач царевица отколкото да чакам някоя риба я доиде я не

- io6kata
- вече хвърля и на тежко
все си мисля , че този форум е за риболов а не за свиневъдство 

Много правилно! Браво на теб за доброят улов и следващият път да покажеш твой снимки с +30io6kata написа:все си мисля , че този форум е за риболов а не за свиневъдство
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
Може ли снимка с монтажа с тези 3 пуканки?
Не ми е много ясно какво представлява?
Благодаря в аванс и браво за улова!
Не ми е много ясно какво представлява?
Благодаря в аванс и браво за улова!
-
- новобранец
Колеги,дайте мнения за водораслите.Възможно ли е да съм на реката със сериозна подготовка(2 чувала царевица,отличен такъм и достатъчно време 7-10 дена)и водораслите да правят риболова невъзможен!!! А колеги от форума да вадят по няколко амура 20-30км по-надолу по реката 2-3 седмици по-късно,и видимо при тях е чисто 

Тя работата с водораслите по Дунав тази година е доста странна.Аз току що се връщам оттам след едноседмичен излет и първите 4 дена водорасли почти нямаше/дънните си седяха и през деня и през нощта и се вадеха чисти/.После нивото на водата взе да спада и реката се напълни с водорасли,като до тръгването си беше така.Ние бяхме застанали зад един нос,което малко или много ни спасяваше от водораслите,а и те бяха главно на повърхността и не пречеха чак толкова много,като други години.Иначе,риболова беше слаб:
един амур 17кг,два сома по десетина кила на кльонк и една бяла мряна около 2 кг.
Шаранът го няма никакъв,хищникът също почти не гони,а реката е пълна най-вече с уклей ,царевица/всеки сипва,като за последно/и жаби/толкова жаби в тази река не съм виждал от доста години/
един амур 17кг,два сома по десетина кила на кльонк и една бяла мряна около 2 кг.
Шаранът го няма никакъв,хищникът също почти не гони,а реката е пълна най-вече с уклей ,царевица/всеки сипва,като за последно/и жаби/толкова жаби в тази река не съм виждал от доста години/
Последно промяна от jordanik на Нед Юли 24, 2011 9:06 pm, променено общо 1 път.
-
- новобранец
Колегаа,недей така,ако това е слаб риболов
Ние за 7 дни нямахме пипане!!! А миналата година на същото място за 6 дни извадихме 2 амура 8,5 и 9кг 3 шарана 5.5 - 5 -3,5кг една мряна 3кг и безброй дребни шаранчета(които разбирасе са пускани моментално) Та този излет беше отчайващ, а ти на 40 кила риба казваш "слаб".И сега мисля как и къде по-точно(на дунав разбира се) да поправя резултата от преди месец???

"Слаб" беше,колега.Предишната седмица наши познати на същото място за три дни изпраскаха 11 амура,като имаха и "трийстка".Та имам впредвид,че отидохме на "разработено място" и....греда.Добре,че поне едно "добиче" се излъга.i_v_a_n_8_6 написа:Колегаа,недей така,ако това е слаб риболов...................
Миналата година нещата наистина бяха коренно различни,ама сам знаеш,на Дунав година с година не си приличат.

Последно промяна от jordanik на Нед Юли 24, 2011 9:27 pm, променено общо 1 път.
- ivcho79
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колега не е нужно да ми отговаряш на личното
вече разбрах къде сте били след като каза за колегите миналата седмица.

Кльонка във ръката и напред във водата!!!
- begleca_sv
- кандидат преподавател
ето какво хванах за 2 часа по Дунава краи Свищов

- Прикачени файлове
-
- SL380008 (816 x 612).jpg (214.77 KiB) Преглеждано 1215 пъти