Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Модератор: sapuna
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Там си е така да ,прав сиsonax написа:Според мен на Николаевка има много риба но хората които могат да я уловят са малко

-
- научил се да хвърля
Да отговоря на колегата по въпроса за Одринци. Язовира е с много вода и стига чак до Ботево, но там е по-плитко. Към стената се е качил с 3-4 метра. Излиза много бабушка, костур и по-малко каракуда. Познати са хванали по някой шаран около килограм, но са редки. Аз лично предната седмица хванах около 15 бабушки по около 100 грама. Наслука!!
-
- научил се да хвърля
Яз. Одринци е свободен не се плаща такса, от ИАРА периодично се извършват проверки. Излиза среден размер бабушка, средни и дребни костури, каракуди излизат рядко но са едри 400-500гр. Шаран, сом и бяла не са останали, защото бившите арендатори ги изловиха и избиха. Поради високото ниво много от познатите места за риболов са залети.
ПАЗЕТЕ ПРИРОДАТА ЧИСТА!
- sonax
- вече хвърля и на тежко
Някво инфо за Засмяново ? Интересува ме главно каракудата и бабушката.
- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Има си ги. Вървят доста добре на торен и бял. Каракудата я търси като лежиш на дъното с 2-3 см, а бабушката на 60-70 см.sonax написа:Някво инфо за Засмяново ? Интересува ме главно каракудата и бабушката.
-
- новобранец
Ето малко информация за яз.Одринци.
Вчера бях там и както каза колегата няма много риба, явно предишният арендатор се е погрижил за това.
Успях да уловя само една таранка, 2 сулки около 13-15 см.(които пуснах обратно) една червеноперка около 15см. и около 25 костурчета 10-15 см. и всичко само на плувка.... на дъно нищо. Отидох на язовир за риба различна от морската, а то човек от попчета друго няма как да хване, просто не оставят да клъвне !
Арендатор няма, така че само с риболовен билет.
И да не забравя ... вярно нивото му е много високо, ако се качи с още 3 метра ще прелее над дигата
Загубих единия телескоп (без водачи)...оставих го без надзор за 20-30 мин. и като отивам да го проверя от него нямаше и следа
Незнам какво го е дръпнало във водата ама няма да е било малко, а беше плувка на бял червей.
Някой ако ходи за риба на Одринци и извади син телескоп 2.60см. да знае,че е моя
.
Вчера бях там и както каза колегата няма много риба, явно предишният арендатор се е погрижил за това.

Успях да уловя само една таранка, 2 сулки около 13-15 см.(които пуснах обратно) една червеноперка около 15см. и около 25 костурчета 10-15 см. и всичко само на плувка.... на дъно нищо. Отидох на язовир за риба различна от морската, а то човек от попчета друго няма как да хване, просто не оставят да клъвне !
Арендатор няма, така че само с риболовен билет.
И да не забравя ... вярно нивото му е много високо, ако се качи с още 3 метра ще прелее над дигата

Загубих единия телескоп (без водачи)...оставих го без надзор за 20-30 мин. и като отивам да го проверя от него нямаше и следа

Някой ако ходи за риба на Одринци и извади син телескоп 2.60см. да знае,че е моя

Някой били ми дал инфо за манастир ? Каква риба има и каква е таксата , пътя хубав ли е?
Начи язовира до около 2 - 3 месеца беше без собственик.Сега има нов собственик и ще развъжда риба там и мисля че скоро нема да има риболов.
Здравейте , искам да попитам за язовир Пода? Преди ресторантът има една отбивка , тя ли е за язовира , и по кой път трябва да трагна - по - левият или десният ?
Да колега това е пътя,такса 10 лв.шаран,амур-4.50 лв за кило,шаран над 3 кила задължително обратно в водата.Шефа е голям цървул ама търпи се...!!!KoFFeR написа:Здравейте , искам да попитам за язовир Пода? Преди ресторантът има една отбивка , тя ли е за язовира , и по кой път трябва да трагна - по - левият или десният ?

А Лалов някъде там ли се намира ?
Да около километър по навътре по същия път,...ама не ходи там/...лично мое мнение не те настройвам.../KoFFeR написа:А Лалов някъде там ли се намира ?
Хайде моля за инфо четвъртак или петък ще ходя на Добротич.Разбрах че таксата е 15 лева 3 дънни и 1 плувка.Кажете кви дънни да използвам (Пружина или само куки).На какво излиза шарана и амура?И изобщо дава ли риба там?
- sardina
- научил се да хвърля
Здравейте колеги! Вчера се върнах от от Звънец. Отидох там в четвъртък вечерта с идеятя да остана до неделя, но не издържах - жегата е убииствена. Въпреки, че не беше почивен ден, като отидох места почти нямаше, а аз търсех такова на което до опъна палатка и шатра. Всеки, който е ходил там знае, че такива не са много. След като обиколих почти цялата страна откъм селото, останах край едни хора, които си тръгваха на другата сутрин с идеята да заема тяхното място. Беше интересно. През ноща се чуваха звънци и писукалки около целия язовир но не много често. Сутринта беше тихо, рибата почти не ядеше и доста хора си тръгнаха. Аз заех по удобно място и хвърлих три дънни. След 9.00 извадих първото шаранче- около 1 кг. До 13.30 имах чести удари - излизаха шаранчета от 500гр. до 1.3 кг и каракуди от 400-600 гр. После нещата утихнаха до към 16.00. След това извадих още няколко таранки и шаранчета до към 19.00. Дойдоха едни приятели и дадохме приоритет на софрата. Тъй като предната нощ не бях спал, реших да се наспя и зарязах риболова /все пак отидох не само за риба, но и на почивка/. Надявах се на другия ден да повторя успеха от предишния, но уви - рибата я нямаше никаква почти на целия язовир. Вятъра се чудеше дали да духа и от къде. Жегата отново взе да ме мори и към 15.00 згънах цирка и си тръгнах. Отделих от живарника няколко по едри шарана и таранките и вечерта спретнахме 7 човека страхотна софра от прясна риба и много бира. Сега си почивам от приятния, но изморителен излет. На всеки, който иска да отиде там му препоръчвам да не отива с огромни надежди. Видях много хора, които си тръгваха с по 1-2 риби, а някой без. Аз може би имах късмет защото докато при мен имаше удари, при колегите беше много зле. Оставам с убеждението, че е имало много риба /изваждани са по 20-30 риби на нощ/, но това са вече митове. Просто рибата вече не е толкова много и може да си тръгнете от там доста разочаровани.
Добър риболов е този, за който не ти омръзва да разказваш!
На 08.8 бяхме там . захранване съссуха царевица през 3-4 часа . за стръв - суха царевица и такава с аромати . На мене ми удари амур - 3кг на 2 царевички накиснати с мастика . Такъм с две куки 1номер . Не знав откъде ти е инфото че може 3 въдици + 1плувка , щото на нас ни направиха проблем за плувката .Ми от мене това и късмет !Crazyty написа:Хайде моля за инфо четвъртак или петък ще ходя на Добротич.Разбрах че таксата е 15 лева 3 дънни и 1 плувка.Кажете кви дънни да използвам (Пружина или само куки).На какво излиза шарана и амура?И изобщо дава ли риба там?