Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
solveiko
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Мнение от solveiko »

sonax написа:Според мен на Николаевка има много риба но хората които могат да я уловят са малко ;)
Там си е така да ,прав си :smt023
NikolaiManolov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от NikolaiManolov »

Да отговоря на колегата по въпроса за Одринци. Язовира е с много вода и стига чак до Ботево, но там е по-плитко. Към стената се е качил с 3-4 метра. Излиза много бабушка, костур и по-малко каракуда. Познати са хванали по някой шаран около килограм, но са редки. Аз лично предната седмица хванах около 15 бабушки по около 100 грама. Наслука!!
krasikostadin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от krasikostadin »

Яз. Одринци е свободен не се плаща такса, от ИАРА периодично се извършват проверки. Излиза среден размер бабушка, средни и дребни костури, каракуди излизат рядко но са едри 400-500гр. Шаран, сом и бяла не са останали, защото бившите арендатори ги изловиха и избиха. Поради високото ниво много от познатите места за риболов са залети.
ПАЗЕТЕ ПРИРОДАТА ЧИСТА!
Аватар
sonax
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от sonax »

Някво инфо за Засмяново ? Интересува ме главно каракудата и бабушката.
Аватар
felippemassa
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от felippemassa »

sonax написа:Някво инфо за Засмяново ? Интересува ме главно каракудата и бабушката.
Има си ги. Вървят доста добре на торен и бял. Каракудата я търси като лежиш на дъното с 2-3 см, а бабушката на 60-70 см.
Smirnoff_R
новобранец
новобранец

Мнение от Smirnoff_R »

Ето малко информация за яз.Одринци.
Вчера бях там и както каза колегата няма много риба, явно предишният арендатор се е погрижил за това.
:(
Успях да уловя само една таранка, 2 сулки около 13-15 см.(които пуснах обратно) една червеноперка около 15см. и около 25 костурчета 10-15 см. и всичко само на плувка.... на дъно нищо. Отидох на язовир за риба различна от морската, а то човек от попчета друго няма как да хване, просто не оставят да клъвне !
Арендатор няма, така че само с риболовен билет.
И да не забравя ... вярно нивото му е много високо, ако се качи с още 3 метра ще прелее над дигата :)
Загубих единия телескоп (без водачи)...оставих го без надзор за 20-30 мин. и като отивам да го проверя от него нямаше и следа :!: Незнам какво го е дръпнало във водата ама няма да е било малко, а беше плувка на бял червей.
Някой ако ходи за риба на Одринци и извади син телескоп 2.60см. да знае,че е моя :lol: .
KoFFeR
новобранец
новобранец

Мнение от KoFFeR »

Някой били ми дал инфо за манастир ? Каква риба има и каква е таксата , пътя хубав ли е?
Crazyty
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Crazyty »

Начи язовира до около 2 - 3 месеца беше без собственик.Сега има нов собственик и ще развъжда риба там и мисля че скоро нема да има риболов.
KoFFeR
новобранец
новобранец

Мнение от KoFFeR »

Здравейте , искам да попитам за язовир Пода? Преди ресторантът има една отбивка , тя ли е за язовира , и по кой път трябва да трагна - по - левият или десният ?
kirov74
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kirov74 »

KoFFeR написа:Здравейте , искам да попитам за язовир Пода? Преди ресторантът има една отбивка , тя ли е за язовира , и по кой път трябва да трагна - по - левият или десният ?
Да колега това е пътя,такса 10 лв.шаран,амур-4.50 лв за кило,шаран над 3 кила задължително обратно в водата.Шефа е голям цървул ама търпи се...!!! :butthead:
KoFFeR
новобранец
новобранец

Мнение от KoFFeR »

А Лалов някъде там ли се намира ?
kirov74
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kirov74 »

KoFFeR написа:А Лалов някъде там ли се намира ?
Да около километър по навътре по същия път,...ама не ходи там/...лично мое мнение не те настройвам.../
Crazyty
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Crazyty »

Хайде моля за инфо четвъртак или петък ще ходя на Добротич.Разбрах че таксата е 15 лева 3 дънни и 1 плувка.Кажете кви дънни да използвам (Пружина или само куки).На какво излиза шарана и амура?И изобщо дава ли риба там?
Аватар
sardina
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от sardina »

Здравейте колеги! Вчера се върнах от от Звънец. Отидох там в четвъртък вечерта с идеятя да остана до неделя, но не издържах - жегата е убииствена. Въпреки, че не беше почивен ден, като отидох места почти нямаше, а аз търсех такова на което до опъна палатка и шатра. Всеки, който е ходил там знае, че такива не са много. След като обиколих почти цялата страна откъм селото, останах край едни хора, които си тръгваха на другата сутрин с идеята да заема тяхното място. Беше интересно. През ноща се чуваха звънци и писукалки около целия язовир но не много често. Сутринта беше тихо, рибата почти не ядеше и доста хора си тръгнаха. Аз заех по удобно място и хвърлих три дънни. След 9.00 извадих първото шаранче- около 1 кг. До 13.30 имах чести удари - излизаха шаранчета от 500гр. до 1.3 кг и каракуди от 400-600 гр. После нещата утихнаха до към 16.00. След това извадих още няколко таранки и шаранчета до към 19.00. Дойдоха едни приятели и дадохме приоритет на софрата. Тъй като предната нощ не бях спал, реших да се наспя и зарязах риболова /все пак отидох не само за риба, но и на почивка/. Надявах се на другия ден да повторя успеха от предишния, но уви - рибата я нямаше никаква почти на целия язовир. Вятъра се чудеше дали да духа и от къде. Жегата отново взе да ме мори и към 15.00 згънах цирка и си тръгнах. Отделих от живарника няколко по едри шарана и таранките и вечерта спретнахме 7 човека страхотна софра от прясна риба и много бира. Сега си почивам от приятния, но изморителен излет. На всеки, който иска да отиде там му препоръчвам да не отива с огромни надежди. Видях много хора, които си тръгваха с по 1-2 риби, а някой без. Аз може би имах късмет защото докато при мен имаше удари, при колегите беше много зле. Оставам с убеждението, че е имало много риба /изваждани са по 20-30 риби на нощ/, но това са вече митове. Просто рибата вече не е толкова много и може да си тръгнете от там доста разочаровани.
Добър риболов е този, за който не ти омръзва да разказваш!
marin74
новобранец
новобранец

Мнение от marin74 »

Crazyty написа:Хайде моля за инфо четвъртак или петък ще ходя на Добротич.Разбрах че таксата е 15 лева 3 дънни и 1 плувка.Кажете кви дънни да използвам (Пружина или само куки).На какво излиза шарана и амура?И изобщо дава ли риба там?
На 08.8 бяхме там . захранване съссуха царевица през 3-4 часа . за стръв - суха царевица и такава с аромати . На мене ми удари амур - 3кг на 2 царевички накиснати с мастика . Такъм с две куки 1номер . Не знав откъде ти е инфото че може 3 въдици + 1плувка , щото на нас ни направиха проблем за плувката .Ми от мене това и късмет !
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”