Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Искър - всичко за и по реката
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- научил се да хвърля
Re: Искър - всичко за и по реката
Колеги някой минавал ли е в района на Червен бряг и да знае дали реката става след вчерашните валежи.На Бов реката е мътна по мое наблюдение
-
- новобранец
Колеги и мен ме интересува как е по Червен бряг,мисля да направя един риболов в събота.
колеги дайте някакво инфо за реката в момента ниво мътнали е заслужава да се ходи до там.
благдаря редварително. за утре ще става ли за риболов.
-
- ще става разбирач
''Еката е идална,напаво е супир'' РОДНА РЕЧ ОМАЙНА СЛАДКА
-
- новобранец
ха ха ха хаха еми така може човекаmaverini написа:''Еката е идална,напаво е супир'' РОДНА РЕЧ ОМАЙНА СЛАДКА
-
- новобранец
определено НЕnoshkov написа:колеги дайте някакво инфо за реката в момента ниво мътнали е заслужава да се ходи до там.
- Menkata
- фен клуб-скобар
Ако си майстор както и да е реката ще хванеш,но като гледам по "Родната реч" - каквото писането - такъв и рибаряnoshkov написа:колеги дайте някакво инфо за реката в момента ниво мътнали е заслужава да се ходи до там.

По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
- daniel defoe
- разбира нещата
Ааа, не си прав, колегаMenkata написа:Ако си майстор както и да е реката ще хванеш,но като гледам по "Родната реч" - каквото писането - такъв и рибаря

Аз познавам един, който пише гъз със "С", но ги лови успешно и в мътна вода

- Menkata
- фен клуб-скобар
Ловите на Kарлуково на веца ама си мълчите един ред не пишете.С чувалите изнасяте да ви ..... 

Последно промяна от Menkata на Чет Ное 27, 2014 11:22 pm, променено общо 1 път.
-
- новобранец
А добро утро!
И един съвет от мен за всички, които се правите на големи разбирачи и полиглоти. Карлуково се пише с ГЛАВНА буква, както и всички имена и т.н.........и сега какви изводи да си направим за Вас драги?????......та за това не се заяждайте с хората, които искат да драснат по някой ред, макар и да не са с добър правопис, защото пък от мен да знаете, че риболова на Искър си върви и вървеше и когато всички пишеха, че никъде там не кълве....ама е за това не искат да пишат местните, защото почваме с акълите, присмиването и така....
Поздрави и без лоши чувства!
И един съвет от мен за всички, които се правите на големи разбирачи и полиглоти. Карлуково се пише с ГЛАВНА буква, както и всички имена и т.н.........и сега какви изводи да си направим за Вас драги?????......та за това не се заяждайте с хората, които искат да драснат по някой ред, макар и да не са с добър правопис, защото пък от мен да знаете, че риболова на Искър си върви и вървеше и когато всички пишеха, че никъде там не кълве....ама е за това не искат да пишат местните, защото почваме с акълите, присмиването и така....
- Menkata
- фен клуб-скобар
Намери се човек ,който да ме поправи,аз си взимам забележкатаickata_etr написа:А добро утро!

Поздрави и без лоши чуства

-
- новобранец
Взимам си бележка и ето прясно инфо от днес. Под моста на Роман - р. Малък Искър добри скобари (над 500 гр.), стръв - бял, на изтичане, малко захранка с бял, вода бистра.
Поздрави и наслука!
Поздрави и наслука!
-
- новобранец
Червен Бряг хубав риболов само скобар,само на фидер, болонезите Не,поне тези който бяха около мен
.Наслука на всички колеги!

Най-сетне и аз да се почуствам полезен
Последните ми 7-8 извода бяха пълно капо и нямаше кой знае кво инфо за споделяне!Днес обаче, след дълъг застой на дивана и по масите с брата ни писна и въпреки студа и лошото време, решихме да повъртим с блесните.Времето облачно, пръскаше по малко за 5 минути и спираше, едвам се добрах до реката.Мястото беше на около 300 метра по течението след бента на с.Глава, така известно сред местните като (сухия канал).Преди години мястото даваше доволно каракуда, скобар и доста едри щуки, които всъщност искахме и да докопаме днес.Реката беше с нормално ниво и сравнително бистра.Ловихме само около час, понеже заваля по сериозно и измъкването щеше да е ад, земните пътища там са много лоши!
Резултата беше по два клена на човек всяка риба беше към 400-500гр. имаше три откачени риби и десетина удара от същия калибър кленове, (казвам го защото повечето удари бяха почти накрая на обирането на влакното и рибите се виждаха).
Всичките риби бяха хванати на жълта Moska трети номер, сменихме богат арсенал от блезни на Mepps и Blue Fox, но без резултат.
А само като си помисля, че преди 2 години, дадох 100 лв за 9 блесни и всичко на всичко на тях имам толкова риби колкото и на трите блесни за 7,50 лв общо, които купих преди месец
Е това е от мен утре мисля да повъртя блесните пак.Тоя път ще тръгна от моста на гр.Искър (Пелово) срещу течението, докъдето мога да стигна с реното, но не залагам големи надежди след дъжда, който се изля и продължава да се лее докато пиша.
Ако ида ще пиша как е било
Успех и наслука!!!

Последните ми 7-8 извода бяха пълно капо и нямаше кой знае кво инфо за споделяне!Днес обаче, след дълъг застой на дивана и по масите с брата ни писна и въпреки студа и лошото време, решихме да повъртим с блесните.Времето облачно, пръскаше по малко за 5 минути и спираше, едвам се добрах до реката.Мястото беше на около 300 метра по течението след бента на с.Глава, така известно сред местните като (сухия канал).Преди години мястото даваше доволно каракуда, скобар и доста едри щуки, които всъщност искахме и да докопаме днес.Реката беше с нормално ниво и сравнително бистра.Ловихме само около час, понеже заваля по сериозно и измъкването щеше да е ад, земните пътища там са много лоши!
Резултата беше по два клена на човек всяка риба беше към 400-500гр. имаше три откачени риби и десетина удара от същия калибър кленове, (казвам го защото повечето удари бяха почти накрая на обирането на влакното и рибите се виждаха).
Всичките риби бяха хванати на жълта Moska трети номер, сменихме богат арсенал от блезни на Mepps и Blue Fox, но без резултат.
А само като си помисля, че преди 2 години, дадох 100 лв за 9 блесни и всичко на всичко на тях имам толкова риби колкото и на трите блесни за 7,50 лв общо, които купих преди месец

Е това е от мен утре мисля да повъртя блесните пак.Тоя път ще тръгна от моста на гр.Искър (Пелово) срещу течението, докъдето мога да стигна с реното, но не залагам големи надежди след дъжда, който се изля и продължава да се лее докато пиша.
Ако ида ще пиша как е било

-
- новобранец
Вчера към 6.00ч. пристигнах на любимата река и се оказа, че няма места. Съвсем случайно открих едно местенце между двама колеги. Около 7.00ч. започнах риболова с фидерите. Захранката този път беше "Трапер" за течаща вода и River Ace МВДЕ, и около 500 гр. шарен червей. Нивото на реката се покачваше рано сутринта. Почти веднага след първото хвърляне имаше резултат. Излязоха скобари между 300 и 500 гр. Риболовът беше епизодичен. Няколко поредни кълванета. После затишие и отново кълване. Към 10 ч. нивото на реката спадна и започна да ръми дъжд, а около час по-късно отново се покачи. Към 12 ч. отново спадна. Въпреки спада отново имаше кълване и извадих няколко скобара в това време. Водата беше спокойна, немного бистра, но и не беше много мътна. Идеална за риболов. Към 13.00 ч. заваля по-интензивен дъжд и половин час по-късно завърших риболова с резултат от около 25-30 скобара. През цялото време излизаше само скобар и то от един калибър.
- Прикачени файлове
-
- 376142_114_11076_6.jpg (101 KiB) Преглеждано 1828 пъти
-
- 304733_114_11078_6.jpg (100.29 KiB) Преглеждано 1828 пъти