Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Плетено влакно - Брейд
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Rex Hunt_2
- научил се да хвърля
Re: Плетено влакно - Брейд
А ти какво общо имаш с този форум? Или ей така да се намираш на раздумка.Troli Rapala написа:Излиза,че си спец в закачките а не в улова на риба!Rex Hunt_2 написа:Много вероятно е да продължат проблемите със закачките, т.к. те са функция на задвъдичното.Т.е. как и къде водиш примамките, от брега ли ловиш или от лодка и т.н.
Не е нормално за 3 излета да загубиш толкова много от основната линия (плетеняка).
И при мен когато закача здраво и вече няма на къде, решавам и късам.
Препооръчвам тренировки с по-еФтини примамки, за да бъде болката поносима и като задобрееш, брейда няма да е такъв фактор.
От такива като теб много колеги, които има наистина какво да кажат по темата, си траят. Затова и форума е на този хал.
Айде бъди здрав и не се грижи за рибите ми.

Поздрави,
Rex Hunt_2
Rex Hunt_2
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Открий си ги сам Супер-брейдовете,не съм майка Тереза все още.bobopeli написа:Тия голословни твърдения ги обсъждахме доста, кажи на края кои са тия супер-брейдове да се посмее дружно целият форум и да свършва твоята мъка?

За себе си истината съм я открил, но явно се опитваш да ни кажеш нещо което и ти не знаеш?Troli Rapala написа: Открий си ги сам Супер-брейдовете,не съм майка Тереза все още.Те са налични от 20години и те така.Всеки да си ползва,каквото му кажат джигитайците или каквото му трябва в действителност.
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Чудесно.Сподели каква е при теб истината и как подхождаш при покупката на плетеняци за спининг?Интересно ми е какви са ти критериите за да избереш даден плетеняк от стотици варианти?bobopeli написа: За себе си истината съм я открил, но явно се опитваш да ни кажеш нещо което и ти не знаеш?

За зла врага аз съм далече от истината и въртя с едни Японски боклуциTroli Rapala написа:Чудесно.Сподели каква е при теб истината и как подхождаш при покупката на плетеняци за спининг?Интересно ми е какви са ти критериите за да избереш даден плетеняк от стотици варианти?

...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Не бягам,ловя с огън,сила и камшик.Вярвай на фалшивите азиатски данни за здравина и диаметър щом ти харесва.Аз вярвам само в технологичното превъзходство,а не на фалшиви етикети.Има хора по света,които имат време да измерят данните,да направят тестове и не се подвеждат по рекламите.bobopeli написа: За зла врага аз съм далече от истината и въртя с едни Японски боклуциКритериите ми са да е тънко и здраво.Имам едно предчувствие че твоите супер секретни брейдове ще се окажат здрави и много по дебели от обявеното
И за това бягаш от споменаването на името им като дявол от тамян
Бягаш и още какTroli Rapala написа: Не бягам,ловя с огън,сила и камшик.Вярвай на фалшивите азиатски данни за здравина и диаметър щом ти харесва.Аз вярвам само в технологичното превъзходство,а не на фалшиви етикети.Има хора по света,които имат време да измерят данните,да направят тестове и не се подвеждат по рекламите.

Химик съм по образование а и доста години съм я работил тая работа. Мога да ти разкажа някой неща за''измерване на данни и провеждане на тестове''- тия неща не стават като по филмите ,малко по сложно е.
Така че хайде назови суперите

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Казах си всичко без бой,но Гуглето-преводач не ти работи.bobopeli написа:Химик съм по образование а и доста години съм я работил тая работа. Мога да ти разкажа някой неща за''измерване на данни и провеждане на тестове''-
Така че хайде назови суперитеи да се свършва тая работа

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Все още не съм консумирал нито един колега,та не виждам с какво преча на някой да си каже,квото има за плетеняците.Приемам,че се имаш за задвъдично устройство,аз съм просто човек.Rex Hunt_2 написа:Troli Rapala написа:Rex Hunt_2 написа:От такива като теб много колеги, които има наистина какво да кажат по темата, си траят.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Саше , омотваш се ама яко с всяко следващо си мнение , ама нал си си ти
Информативно , азиатските , респективно японските производители на брейд никъде не дават диаметър за такъв ! Дават тегло спрямо дължина
Това ще рекат техните оразмерявания ама от де да го знаеш
Диаметър дават вече европейските дистрибутори на някои марки като си поръчват какво да пише на шпулата най вече съдейки по това на къде им сочи сутрин
Всички японски брейдове за база ползват патентованите Спектра или Дийнима , като последствие ги третират допълнително с разни раути и ги оплитат по различни начини . Тва ако чукча , пардон Сашко , беше допрочел нещото което евентуално е почнал да чете , мей би щеше и да го знае

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Данните се разминават с очакваното -при едни азиатци повече при други по малко,но тава не ги прави неверни.Всеки един от от тези производители е създал собствен метод по който извършва изпитанията използвайки стандартна или специално създадена за целта апаратура.За да получите резултати подобни на тези написани на ролката (поне на сериозните фирми)трябва да разполагате с точно описание на начина по който извършват измерванията и същото оборудване.Troli Rapala написа:Данните на азиатските плетеняци са 90% фалшиви и за широка консумация.Един изграден спинингист трябва да има индивидуална визия според рибите и мястото на което лови,а не да се води по хорското мнение изградено с реклами.![]()
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
На азиатските плетеняци не дават подобно инфо за възли или изпитания,само йероглифи написани за световно ползване!
А щом мислиш,че неверните данни не са проблем и не те интересува,че те лъжат кат златен шаран,това си е твой избор и не мога да ти се меся! 

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
С няколко кликвания всеки може да разбере,че Дайва не правят плетеняци а ги поръчват някъде си!И къде отиват критериите за здравина-диаметър?На кино!
Та вярвайте на азиатците,а не на този който е измислил плетеняците!И за какво ви е диаметър-здравина,като не са реални?С 20либри,които издържат реално 10 а плащате за 20,къде е далаверата и успеха в риболова?
Чудя се и не мога да схвана логиката,няма я!
Спининга е английски метод за риболов изцяло изграден на логика и интелект,за това не е измислен в Азия! 

Интересна дискусия,обаче липсата на конструктивност се набива на очиTroli Rapala написа:................................................................

Засега сравняваме Японски брейд с НИЩО,за да видим кое от влакната е по добро ,и да се проведе някакъв смислен дебат ще трябва малко усилие-да кажеш кои са по-по-най

- m65
- вече хвърля и на тежко
От няколко дни следя с интерес развитието на тази тема, с надеждата да се разбере кои са по - по - най плетеняците, но уви...bobopeli написа:
Интересна дискусия,обаче липсата на конструктивност се набива на очи![]()
Засега сравняваме Японски брейд с НИЩО,за да видим кое от влакната е по добро ,и да се проведе някакъв смислен дебат ще трябва малко усилие-да кажеш кои са по-по-най
"Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо." К. Иричек