Плетено влакно - Брейд

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
Rex Hunt_2
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Плетено влакно - Брейд

Мнение от Rex Hunt_2 »

Troli Rapala написа:
Rex Hunt_2 написа:Много вероятно е да продължат проблемите със закачките, т.к. те са функция на задвъдичното. :D Т.е. как и къде водиш примамките, от брега ли ловиш или от лодка и т.н.
Не е нормално за 3 излета да загубиш толкова много от основната линия (плетеняка).
И при мен когато закача здраво и вече няма на къде, решавам и късам.
Препооръчвам тренировки с по-еФтини примамки, за да бъде болката поносима и като задобрееш, брейда няма да е такъв фактор.
Излиза,че си спец в закачките а не в улова на риба! :mrgreen:
А ти какво общо имаш с този форум? Или ей така да се намираш на раздумка.
От такива като теб много колеги, които има наистина какво да кажат по темата, си траят. Затова и форума е на този хал.
Айде бъди здрав и не се грижи за рибите ми. 8)
Поздрави,
Rex Hunt_2
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

bobopeli написа:Тия голословни твърдения ги обсъждахме доста, кажи на края кои са тия супер-брейдове да се посмее дружно целият форум и да свършва твоята мъка?
Открий си ги сам Супер-брейдовете,не съм майка Тереза все още. :mrgreen: Те са налични от 20години и те така.Всеки да си ползва,каквото му кажат джигитайците или каквото му трябва в действителност. :drinkers:
Аватар
bobopeli
Модератор
Модератор

Мнение от bobopeli »

Troli Rapala написа: Открий си ги сам Супер-брейдовете,не съм майка Тереза все още. :mrgreen: Те са налични от 20години и те така.Всеки да си ползва,каквото му кажат джигитайците или каквото му трябва в действителност. :drinkers:
За себе си истината съм я открил, но явно се опитваш да ни кажеш нещо което и ти не знаеш?
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

bobopeli написа: За себе си истината съм я открил, но явно се опитваш да ни кажеш нещо което и ти не знаеш?
Чудесно.Сподели каква е при теб истината и как подхождаш при покупката на плетеняци за спининг?Интересно ми е какви са ти критериите за да избереш даден плетеняк от стотици варианти? :roll:
Аватар
bobopeli
Модератор
Модератор

Мнение от bobopeli »

Troli Rapala написа:Чудесно.Сподели каква е при теб истината и как подхождаш при покупката на плетеняци за спининг?Интересно ми е какви са ти критериите за да избереш даден плетеняк от стотици варианти? :roll:
За зла врага аз съм далече от истината и въртя с едни Японски боклуци :D Критериите ми са да е тънко и здраво.Имам едно предчувствие че твоите супер секретни брейдове ще се окажат здрави и много по дебели от обявеното :D И за това бягаш от споменаването на името им като дявол от тамян :wink:
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

bobopeli написа: За зла врага аз съм далече от истината и въртя с едни Японски боклуци :D Критериите ми са да е тънко и здраво.Имам едно предчувствие че твоите супер секретни брейдове ще се окажат здрави и много по дебели от обявеното :D И за това бягаш от споменаването на името им като дявол от тамян :wink:
Не бягам,ловя с огън,сила и камшик.Вярвай на фалшивите азиатски данни за здравина и диаметър щом ти харесва.Аз вярвам само в технологичното превъзходство,а не на фалшиви етикети.Има хора по света,които имат време да измерят данните,да направят тестове и не се подвеждат по рекламите.
Аватар
bobopeli
Модератор
Модератор

Мнение от bobopeli »

Troli Rapala написа: Не бягам,ловя с огън,сила и камшик.Вярвай на фалшивите азиатски данни за здравина и диаметър щом ти харесва.Аз вярвам само в технологичното превъзходство,а не на фалшиви етикети.Има хора по света,които имат време да измерят данните,да направят тестове и не се подвеждат по рекламите.
Бягаш и още как :Dколкото до огъня и камшика :D по скоро си доктор хонорис кауза на сладкото празнодумие :D

Химик съм по образование а и доста години съм я работил тая работа. Мога да ти разкажа някой неща за''измерване на данни и провеждане на тестове''- тия неща не стават като по филмите ,малко по сложно е.

Така че хайде назови суперите :D и да се свършва тая работа :wink:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

bobopeli написа:Химик съм по образование а и доста години съм я работил тая работа. Мога да ти разкажа някой неща за''измерване на данни и провеждане на тестове''-
Така че хайде назови суперите :D и да се свършва тая работа :wink:
Казах си всичко без бой,но Гуглето-преводач не ти работи. :shock: Чудесна ти е професията и жалко,че не си изследвал азиатските плетеняци.То спининга е цяла философия и да се ограничиш до диаметър-здравина на плетена е малка част от пъзела.Данните на азиатските плетеняци са 90% фалшиви и за широка консумация.Един изграден спинингист трябва да има индивидуална визия според рибите и мястото на което лови,а не да се води по хорското мнение изградено с реклами. :wink: :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Rex Hunt_2 написа:
Troli Rapala написа:
Rex Hunt_2 написа:От такива като теб много колеги, които има наистина какво да кажат по темата, си траят.
Все още не съм консумирал нито един колега,та не виждам с какво преча на някой да си каже,квото има за плетеняците.Приемам,че се имаш за задвъдично устройство,аз съм просто човек.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Саше , омотваш се ама яко с всяко следващо си мнение , ама нал си си ти :lol: Информативно , азиатските , респективно японските производители на брейд никъде не дават диаметър за такъв ! Дават тегло спрямо дължина :idea: Това ще рекат техните оразмерявания ама от де да го знаеш :roll: Диаметър дават вече европейските дистрибутори на някои марки като си поръчват какво да пише на шпулата най вече съдейки по това на къде им сочи сутрин :idea: Всички японски брейдове за база ползват патентованите Спектра или Дийнима , като последствие ги третират допълнително с разни раути и ги оплитат по различни начини . Тва ако чукча , пардон Сашко , беше допрочел нещото което евентуално е почнал да чете , мей би щеше и да го знае 8) :lol: :lol:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
bobopeli
Модератор
Модератор

Мнение от bobopeli »

Troli Rapala написа:Данните на азиатските плетеняци са 90% фалшиви и за широка консумация.Един изграден спинингист трябва да има индивидуална визия според рибите и мястото на което лови,а не да се води по хорското мнение изградено с реклами. :wink: :drinkers:
Данните се разминават с очакваното -при едни азиатци повече при други по малко,но тава не ги прави неверни.Всеки един от от тези производители е създал собствен метод по който извършва изпитанията използвайки стандартна или специално създадена за целта апаратура.За да получите резултати подобни на тези написани на ролката (поне на сериозните фирми)трябва да разполагате с точно описание на начина по който извършват измерванията и същото оборудване.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

На азиатските плетеняци не дават подобно инфо за възли или изпитания,само йероглифи написани за световно ползване! :shock: :mrgreen: А щом мислиш,че неверните данни не са проблем и не те интересува,че те лъжат кат златен шаран,това си е твой избор и не мога да ти се меся! :wink:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

С няколко кликвания всеки може да разбере,че Дайва не правят плетеняци а ги поръчват някъде си!И къде отиват критериите за здравина-диаметър?На кино! :D Та вярвайте на азиатците,а не на този който е измислил плетеняците!И за какво ви е диаметър-здравина,като не са реални?С 20либри,които издържат реално 10 а плащате за 20,къде е далаверата и успеха в риболова? :shock: Чудя се и не мога да схвана логиката,няма я! :shock: Спининга е английски метод за риболов изцяло изграден на логика и интелект,за това не е измислен в Азия! :drinkers:
Аватар
bobopeli
Модератор
Модератор

Мнение от bobopeli »

Troli Rapala написа:................................................................
Интересна дискусия,обаче липсата на конструктивност се набива на очи :D

Засега сравняваме Японски брейд с НИЩО,за да видим кое от влакната е по добро ,и да се проведе някакъв смислен дебат ще трябва малко усилие-да кажеш кои са по-по-най :wink:
Аватар
m65
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от m65 »

bobopeli написа:
Интересна дискусия,обаче липсата на конструктивност се набива на очи :D

Засега сравняваме Японски брейд с НИЩО,за да видим кое от влакната е по добро ,и да се проведе някакъв смислен дебат ще трябва малко усилие-да кажеш кои са по-по-най :wink:
От няколко дни следя с интерес развитието на тази тема, с надеждата да се разбере кои са по - по - най плетеняците, но уви...
"Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо." К. Иричек
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”