Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
ristaka93
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от ristaka93 »

аз не съм хванал нищо после се преместих на една вада пада се някаде ДО втория бараж откъм страната на града но е много кал с кола трудно ще се иде ... трябва да се ходи малко пеш но е много малко вода и има уклеики , каракудки , кленчета и скобарчета хванах едно скобарче около 20-тина сантиметра ... пуснах го и няколко уклеики и тях ги пуснах .. после пометках в реката над баража за 20-30 минутки със силиконките и си тръгнах че се стъмваше вече :)
Над силата е единствено способността да я контролираме.

Catch the moment, Release the fish.
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

xey123 написа:
Д.Граховски написа:Реката е паднала,днес само дребни скобарчета и яки мреноци.
Къде това колега. Поздрави
Мурсалево,а като залезе слънцето водата завира,все едно не си в България.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
Батко Емо
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Батко Емо »

Давайте инфо за реката!Там и без фалби ври от браковци!!!
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Днеска сутринта тръгна много зле,ама после като ги пипнах на едно место гол след гол,рибата се влияеше от храната.Периодично стреляне на бял и яко бой,повръщаха червей на всяко вадене.

Изображение

xey123
фен клуб-скобар

Мнение от xey123 »

Днес на пресевната капо !!! храна 1 пакет VDE River Ace и 1 пакет Българска и 1 хляб нарендан. риболов с щека на 9 и в последствие на 11.50 такъм 3 грама буре и 5 грама квадратче кука номер 18/16/15 нито 1 пипане.Дано съм бил полезен Поздрави
Изпуснатата риба е най-голяма Изображение Изображение
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Д.Граховски написа:Днеска сутринта тръгна много зле,ама после като ги пипнах на едно место гол след гол,рибата се влияеше от храната.Периодично стреляне на бял и яко бой,повръщаха червей на всяко вадене.
Граховски миналата година там на Мурсалево(аз принципно не го харесвам като място-иначе ври от риби)с двама мои другари като ги залюпиме та към 30 кила морунажи и скобари-естествено имам и снимки,но не обичам да ги качвам да не зинат тука някои :D :D :D риби се ловят и по невестино който си знае играта гол за гол са били средни скоби на хляб!200-300-400 грамови!
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

Д.Граховски написа:Днеска сутринта тръгна много зле,ама после като ги пипнах на едно место гол след гол,рибата се влияеше от храната.Периодично стреляне на бял и яко бой,повръщаха червей на всяко вадене.
Днес минах следобяд през мурсалево, имаше двама дядовци с няколко скобара, всички други -дребосък.. Не знам ти къде си бил, но другите се оплакваха яко :)
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Е аз гледах че скобара е из бързото и се крие около големи камъни,а всички ловеха там дето е най-лесно,аз се намърдах на едно местенце с много пяна и камъни,ама въртеше водата и като ги подкарах...но и късания по камънака имах доста.Аз съм много доволен от днешния риболов.Първо и аз бях при дядовците и бях хванал към 5-6 кила и накрая кат ги изсипах е такива погледи и Вазов не може да ги опише :D и яко мрънкане.И после още 3 часа на другото място ама без живарник бях,но за една цигара време по 3 риби вадех.

Изображение

humfy
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от humfy »

Д.Граховски написа:Е аз гледах че скобара е из бързото и се крие около големи камъни,а всички ловеха там дето е най-лесно,аз се намърдах на едно местенце с много пяна и камъни,ама въртеше водата и като ги подкарах...но и късания по камънака имах доста.Аз съм много доволен от днешния риболов.Първо и аз бях при дядовците и бях хванал към 5-6 кила и накрая кат ги изсипах е такива погледи и Вазов не може да ги опише :D и яко мрънкане.И после още 3 часа на другото място ама без живарник бях,но за една цигара време по 3 риби вадех.
не ми отговори преди,ама сега ми :D
и стига бръмча с Димитров из съдилищата,закъснява за местопрестъпленията :lol:
Старите
рибари никога не умират.. те просто така... си миришат.
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

А вчера минаваха ама нямаше нарушители.
Само един нещо гърме във водата с пистолет ама това преди да минат.

Изображение

Аватар
калин кацаров
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от калин кацаров »

Днес в 10 часа на Художника народ доста, места нямаше,поогледах 10 мин. тук там се хващаше по някое скобаре, на излизане от там, едни колеги казаха, че на моста преди тунела били сутринта и си тръгвали и там слаб риболов и дребосъци.От там малко по-надолу на Железница на гумите или кафето, народ също много .Застанах на мястото на едни колеги тъкмо си тръгваха, стоях 2 часа хванах около 6,7 риби, но дребни.След това на Бело поле беше събор,но тук вече се хващаха значително по-едри скобари, около и малко над половинка. Реших и тук да позамятам малко, та до вечерта още 7 риби . Стръв само хлебче.
Масово се прибират дребните скобарета, направо резил, а после искат да има. Предпочитам по-редки удари на скобари , но едри, такива се ловяха есента на Монца между 1 и 2 килограма и то понякога по 20-30 удара на ден.Дребните скоби не са ми интересни, чакам да тръгнат хищниците по реката, шараните по някой места или платиката по Искъра и ще се ориентирам натам.
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

калин кацаров написа:Днес в 10 часа на Художника народ доста, места нямаше,поогледах 10 мин. тук там се хващаше по някое скобаре, на излизане от там, едни колеги казаха, че на моста преди тунела били сутринта и си тръгвали и там слаб риболов и дребосъци.От там малко по-надолу на Железница на гумите или кафето, народ също много .Застанах на мястото на едни колеги тъкмо си тръгваха, стоях 2 часа хванах около 6,7 риби, но дребни.След това на Бело поле беше събор,но тук вече се хващаха значително по-едри скобари, около и малко над половинка. Реших и тук да позамятам малко, та до вечерта още 7 риби . Стръв само хлебче.
Масово се прибират дребните скобарета, направо резил, а после искат да има. Предпочитам по-редки удари на скобари , но едри, такива се ловяха есента на Монца между 1 и 2 килограма и то понякога по 20-30 удара на ден.Дребните скоби не са ми интересни, чакам да тръгнат хищниците по реката, шараните по някой места или платиката по Искъра и ще се ориентирам натам.
на бело поле и на монца са горе долу еднакво големи :D имало е риболов днеска браво !
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

Другата събота мисля да направя един целенасочен риболов на мряна как мислите ?
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

На вира преди тунела на моца местото е преебано откъм полегатия бряг тотално.Големата вода е донесла множество закачки и след като оставихме по един пакет куки до 10ч и хванахме по-6-7 скобарета си бихме камшика.На бело поле вреше от народ някой ловиха други не,но поне рибите са по читави извадихме по некоя по хубава риба, цър пър и в къщи.
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

chokoboy написа:На вира преди тунела на моца местото е преебано откъм полегатия бряг тотално.Големата вода е донесла множество закачки и след като оставихме по един пакет куки до 10ч и хванахме по-6-7 скобарета си бихме камшика.На бело поле вреше от народ някой ловиха други не,но поне рибите са по читави извадихме по некоя по хубава риба, цър пър и в къщи.
там има гуми колега телове не е виновна водата а драскачите според мен те развалят местата лично съм виждал преди години как хвърлят гуми с камъни .... там закачаше след потопения дънер .. даже последният път ми се видя по чисто щото имах само 1 късане :D :D :D а на бело поле къде даваше в дълбокото или в по плитката част
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”