Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Модератор: dantho.mihov
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Аз сега си пия ракийка-подарък-от комшията,донесе 1 литър-да му я пробвам-е така по комшийски.
Обаче гледам че се пише по в тон на Кирето-хотелската тема и преглеждам и мойте непубликувани снимки и видях тази на Ракията в Италия-беше най цифра в магазина кварталния.
То едно селско курортче.
По малко от Велинград.
Е тук беше магазинчето.
.
Но плажа е 10 км.
Обаче гледам че се пише по в тон на Кирето-хотелската тема и преглеждам и мойте непубликувани снимки и видях тази на Ракията в Италия-беше най цифра в магазина кварталния.
То едно селско курортче.
По малко от Велинград.
Е тук беше магазинчето.
.
Но плажа е 10 км.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Риболовци.
- Don4o_62
- учете се от него
Ех Жорка,жалко че нямаш селски корен да опиташ истинската храна,не че и аз имах, ама като взех мома от село
разбрах кво е от селския двор,за зарзават нема да говорим,за мръвки по става
по 2 прасета и 1 теле и това трябваше зимата да се яде
не знаех как се коли прасе или теле,всичко научих като пресноебец,че никой не те пита дали си градски лигльо
чукове по тиквата на добитъка,ножове,развасовки,пиене,ядене,накрая и лабут чат пат с някоя по нахрупана селска гаванка
после буркани и многоооо екстри за прехраната на гладните граждани
та после що се радваш на храната на някви гърци в някво село,да не са повече от нас или нашите села,там всичко е алъш вериш и ще ти бръкнат...да ти вземат кинтите,иначе освен маслини, друго не знам кво гледат,ама карай сега,нали е модерно в момента да се ходи в Гърция 

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

България-Германия 3 на 0 на волейбол.Да биеш Германия на какъв да е спорт е голямо постижение.Честито на отбора и все така и в другите мачове. 

Късмет.Всичко е до късмет. 

Много интересно е че тия Бутове ги предлагат навсякъде-и В Италия и в Испания-Хамон,
и са скъпи дори за тях-нито веднъж не видях някой да си купи такъв-никъде.
Черна борса има и под тезгяха-идва стара Баба от местните,вдига една завеса-и вади Вино,без бандерол за 2 Евро шишето-Литър-не беше лошо.
Като цяло Вино най ми хареса в Португалия-по добре е от нашето на същата цена и по ефтино на места.
Цена за Бутилка около 2.30 евро-на нашето качество от 6 лв отговаря.
А за История-са световно известни.
То и ние сме така,но към днешна дата-не знам къде да кажа че се намираме,не намирам думи.
и са скъпи дори за тях-нито веднъж не видях някой да си купи такъв-никъде.
Черна борса има и под тезгяха-идва стара Баба от местните,вдига една завеса-и вади Вино,без бандерол за 2 Евро шишето-Литър-не беше лошо.
Като цяло Вино най ми хареса в Португалия-по добре е от нашето на същата цена и по ефтино на места.
Цена за Бутилка около 2.30 евро-на нашето качество от 6 лв отговаря.
А за История-са световно известни.
То и ние сме така,но към днешна дата-не знам къде да кажа че се намираме,не намирам думи.

Риболовци.
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Don4o_62 написа:...иначе освен маслини, друго не знам кво гледат,ама карай сега,нали е модерно в момента да се ходи в Гърция ...
Дончо,
Аз го бях написал, ама може да не си го видял, затова ще се повторя!
И щото тук не мога да направя таблица, ще карам на редове

Население - БГ около 7 000 000, Гърция около 11 000 000.
Брой овце - БГ около 1 400 000, Гърция около 8 500 000

Брой кози - БГ около 400 000, Гърция около 4 200 00

Брой свине - вече не помня точните цифри, но съотношението беше същото.
При маслините - първи в света.
Та "братята" гърци си маат своето свинско, пък ние - китайското, да го ева

А тези спомени дето ги имаш - са само спомени вече

Сега по селата няма животинки,
То хора вече няма, затова и животинките останаха в спомените

И не знам дали е "модерно сега" да се ходи в Гърция,
Ама аз гледам поне да ми е приятно !
Прехода да върви и да служим на себе си, доколкото можем

- G.Petkov
Павел Иванов написа:...Така като гледам , баш у развъдника на морски таралежи си се набил ...
Сега и аз се загледах - ма Кире, на снимката долу в дясно таралежите се виждат с просто око, бре

- Don4o_62
- учете се от него
нашто селско вече е в историята
,ама нещо сме се напомпили с жената някоя селска къщичка да си вземем, но в по горист раьон, та умуваме по казуса
здраве и живот да има пък квото му дойде и ако стигнем и до пенсий,големи,ха ха 

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

Бате Гоше-тука пише друго за Топ-производителите на зехтина.
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q= ... YiRPsCR5mg" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false; .
Сега много изоставам спрямо теб в пътуванията,ама там където аз съм ходил-ти нямаш репортажи за сега,така че.

Сега много изоставам спрямо теб в пътуванията,ама там където аз съм ходил-ти нямаш репортажи за сега,така че.

Риболовци.
Браво !!! Утре и на националната ни футболна гарнитура срещу Хърватия пожелавам същия успехПавел Три написа:България-Германия 3 на 0 на волейбол.Да биеш Германия на какъв да е спорт е голямо постижение.Честито на отбора и все така и в другите мачове.
3 на нула !

- G.Petkov
lusienn написа:Бате Гоше-тука пише друго за Топ-производителите на зехтина...
Люси,
Може и да си прав, ама тези данни ми ги казаха в Гърция.
Нямам време да ги проверявам.
Наистина Испания и Италия са много по-големи държави и би трябвало да са по-напред, но..........
Ако можеш потърси сравнителна статистика.
Може пък гърците да лъжат, както винаги

На Мене в Гърция ми е топло през лятото.
Ходил съм отдавна,още 1983 година-тогава бях в шок,щото имаше всичко в магазините
Но ние бяхме в Кумунизма-и в Режим.
Сещам се че като се прибрахме с майка ми и Баща ми-на кулата,Народната полиция вдигна телефона и в момента в който пристигнахвме в квартала,дойдоха и ни помолиха да дадем изследвания за зарази в 3та грацка-за Болести.
И Долара като излизахме в капиталистическа страна беше в курс-93 стотинки.
Да си кажа-баща ми беше прост шофьор в хидрострой-и шефа го мързеше да ходи в чужбина та му преотстъпи вояжа.
Ходил съм отдавна,още 1983 година-тогава бях в шок,щото имаше всичко в магазините
Но ние бяхме в Кумунизма-и в Режим.
Сещам се че като се прибрахме с майка ми и Баща ми-на кулата,Народната полиция вдигна телефона и в момента в който пристигнахвме в квартала,дойдоха и ни помолиха да дадем изследвания за зарази в 3та грацка-за Болести.
И Долара като излизахме в капиталистическа страна беше в курс-93 стотинки.
Да си кажа-баща ми беше прост шофьор в хидрострой-и шефа го мързеше да ходи в чужбина та му преотстъпи вояжа.

Риболовци.
- Vid
- кандидат преподавател
Офф, с кВа носталгия си спомням моето село, га баба и дядо бяха живи- кеф ти прасешко, кеф ти говеждо, кеф ти мляко или яйца, домашно сирене или масло, и все това ИСТИНСКО, гледано и хранено по естествен начин... Сега ще ядем полски или унгарските генномодифицирани боклуци, щото просто нямаме друг избор, като си унищожихме собственото си производство.G.Petkov написа:Don4o_62 написа:...иначе освен маслини, друго не знам кво гледат,ама карай сега,нали е модерно в момента да се ходи в Гърция ...
Дончо,
Население - БГ около 7 000 000, Гърция около 11 000 000.
Брой овце - БГ около 1 400 000, Гърция около 8 500 000!
Брой кози - БГ около 400 000, Гърция около 4 200 00!
Брой свине - вече не помня точните цифри, но съотношението беше същото.
При маслините - първи в света.
Та "братята" гърци си маат своето свинско, пък ние - китайското, да го ева!
Сега по селата няма животинки,
То хора вече няма, затова и животинките останаха в спомените!
И не знам дали е "модерно сега" да се ходи в Гърция,
Ама аз гледам поне да ми е приятно !
Прехода да върви и да служим на себе си, доколкото можем!
При гърците най вече за едно нещо шапка им свалям- най доброто узо и най добрите зеленчуци и въобще храни произведени в страната, си остават в таме и те си ги ядат и туристите..., а боклука го пращат като експорт в допотопните страни като нашата..
А, да не споменавам че, докато нашите бедни родители садят и поливат доматките в градината, оне садят и поливат цветя и дръвчета, ама не плодни...
И тук как да не цитирам един виц от темата за вицове, който казва всичко...
Седят на брега на морето двама гърци, пият узо, слушат музика и си почиват.
Единият угрижено казва:
- Свършихме парите. МВФ даде - изхарчихме ги. ЕС даде - и тях изхарчихме. Мисля, че е крайно време някой да започне да работи!
Другият стреснато го пита:
- Да, ама кой?
Първият се тросва:
- Как кой? Германците!

Колко е "модерно" да се ходи таме, не знам? През 90-те ходехме да правим търговия, а сега ходим да намерим спокойствие...
Бах, как се развиват нещата за едни, а за други....., де си бетонираха морето.., ама кой кВато супа си направи, такава ще си сърба..
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- трапера
- сериозен играч
Какво се оплаквате!?! Винаги можете да си намерите/купите истинско месо, домати, яйца........Все още има производители, макар и в малки количества.
Аз тука вече забравих какво са истински зеленчуци. Краставиците са с размер, на който би се зарадвала всяка домакиня, доматите като ги режа хрущят, пипер ставащ и за печене е мит...
А тая Гад-Таралежът явно е почнал повсеместна инвазия. По вода, по суша
Сутрин ни нападат катерици, а вечер идват тия страшилища с бодлите
Аз тука вече забравих какво са истински зеленчуци. Краставиците са с размер, на който би се зарадвала всяка домакиня, доматите като ги режа хрущят, пипер ставащ и за печене е мит...
А тая Гад-Таралежът явно е почнал повсеместна инвазия. По вода, по суша

Сутрин ни нападат катерици, а вечер идват тия страшилища с бодлите

лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Незнам кой е най-големият производител на зехтин и маслини, но в Испания останах изумен от площа засадена с маслинови дръвчета.
При скорост от 90 км в час, близо 40 мин карах сред маслини!На ляво и дясно като погледнеш е като море от тях, виждаш до хоризонта, колко още има след това.....
През цялото време съм се чудил как тези милиони дръвчетата се контролират кое е обрано и кое не
Във Франция около Бордо беше същото само,че с грозде.

Ето и хотела на който спах,добре де зад който спах

Този град е малко преди Малага,колко палми обрулих с камиона докатао се измъкна от него

Кактусите ги ползват за укрепване на загражденията.

Това неможах да разбера какво е

И за последно да завърша.
Ако не си видял бик с размерите на камион и муде колкото трабант,то ти не си бил в Шпанско

При скорост от 90 км в час, близо 40 мин карах сред маслини!На ляво и дясно като погледнеш е като море от тях, виждаш до хоризонта, колко още има след това.....
През цялото време съм се чудил как тези милиони дръвчетата се контролират кое е обрано и кое не

Във Франция около Бордо беше същото само,че с грозде.

Ето и хотела на който спах,добре де зад който спах

Този град е малко преди Малага,колко палми обрулих с камиона докатао се измъкна от него

Кактусите ги ползват за укрепване на загражденията.

Това неможах да разбера какво е

И за последно да завърша.
Ако не си видял бик с размерите на камион и муде колкото трабант,то ти не си бил в Шпанско

- Красимир Атанасов
- учете се от него
Докато писах горния пост и се бях принесал в слънчева Испания, пет минути по-късно се върнах в реалността