Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за местата за риболов по морето
naRiba.com

Форум

Калкан около Варна
Модератори: emo vasilev, alekst
Колега Жоро би ли споделил малко за тая прословута "Бяла лагуна" след Балчик.Имал ли си там слука или тръцки,защото аз миналата година ходих един път и само тръцки.Беше някъде към края на декември.Оттогава никъде не съм ходил.За там съм чивал че излизали и хубави риби,а не само от тия маломерните дето се чудиш как да му изкараш куката от устата ,че да не го утрепеш
.А тоя такъм ефективен ли е(на галерията ти).

- Краси 7650
- вече хвърля и на тежко
калкан
Опитай и Сподели !?...
Re:
Камба наи-добре бучи малки граци на две места все е едно е зашивашКамбата написа:Аз където отида лятото,навсякъде овършавам и събирам по-едрите рапани от дъното.Лошото е,че ми се разлепиха плавниците/китайски/ и трябва да взема нещо по-скъпо и добро.
Днеска бях на трета буна от 8 до 11ч. сутринта,имаше и още един колега,хвърлил пръчки за калкан на десния рог.Никой нищо.Към 11 без нещо дойде и един човечец с една кола,извади едни харпуни,едни плавници,едни неопрени...работата-викам-стана сериозна.Пък той взе че хвърли и той пръчките,явно е влязъл след като си заминах.Обаче установих,че късите пръчки,дето ги бяхме взели за лодката,са много НЕподходящи за калкан.Пръчката трябва да е стегната,най-добре шаранска,дълга от 3,до 4метра и сега търся по магазините нещо сравнително скромно.
Сега да ви питам нещо,понеже не съм 100% сигурен.
Как бучите стръвта на куките!?
Аз правя такъм с крайно олово 40гр.,плоско,основно влакно 0.30,такъма също 0.30,както и поводите.Куките са 4нули,морски.Така е направен такъма,че да неможе куките да се заплитат една в друга,долната да не допира оловото,а горната да не допира вирбела,който е в горната част на такъма.По-подробно обясних,щото искам да съм 100% сигурен,че капото не е заради мен.

Затвор за "Националния отбор по високо-волтов риболов" и "Съюза на миньорите на свободна практика"
- Краси 7650
- вече хвърля и на тежко
-
- научил се да хвърля
Re: Калкан около Варна
да бе! затова вече спрях да пиша, а и да ходя до морето
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Калкан около Варна
Още малко,като се постопли водата ще излезе рибата.Бъдете оптимисти! 

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.