Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Зарган 2019
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: Зарган 2019
Къде е първоизточника, Милена?Мilena написа:Днес бях с 3 дози червеи, купени от Белослав. Знам, че същите имат магазин някъде в Аспарухово, но не съм се интересувала къде точно. Дозите са по 2 лв. Не са много като в началото на сезона, но са класни. А най- добре е да се купят от първоизточника, но там много тормозя колата
Днес 85 броя... над 20 върнати обратно... ако не и над 30 хахаххах и 15ина над две педи

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
M6R DO GROP 

Аверче, аз се изказах за червеите-първоизточника!
Относно риболова, всеки си знае сам.
Аз, днес съм много доволна от себе си!!!
Относно риболова, всеки си знае сам.
Аз, днес съм много доволна от себе си!!!

На Румънците май им ги дават на 2.3 така чух . По магазините ги носят на 1.7 -1.8 много ясно ,че Румъния е с предимство ,а пък за нас квото остане и не смогват и съответно ги разреждат . Като си станал в 4 сутринта за риба и отидеш в магазина даже и да я отвориш дозата и да видиш ,че е празна с 20-25 червея кво ще се прибереш и ще си легнеш ли. Кво да направят магазинерите стачка ли кво ли ако искаш стой без червей. Чух ,че някои ще прибегнат да правят внос от Китай на някви червеи даже чух цена 50бр. 5лв. ако хващат няма лошо. Лошото е ,че тоя бизнес е мутренски и си определят правилата И АКО ИСКАШ ,а и няма червеи по магазините със записване опашки и става спекулата пазарна икономика регулирана от мафията като всичко в държавата ни. Накрая и НАС ще ни внесат от Китай да има балъци да не е кат да няма.
Колеги аз от лодка с тези пилкери като има риба няма празно. Те са между 7-и 11 грама работят безотказно. Има и едни от волфрам малки, но тежки по 18 гр . също работят много добре. От брега няма представа дали ще работят. Но от лодка безотказно. Няма нужда от червей.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- stareca
- ще става разбирач
Колеги какви 25-30 червея те толкова преди месец бяха .В момента в Бургаските дози са на 100% под 20 и то накъсани отгоре има няколко хубави другото е леш .Страшно търгашка работа .
В Аспарухово, има една местност, казват и Сиврито.
Намира се след моста, посока Белослав. Отиваш на самия и край и просто вдигаш камъните в близост до водата- малки камъни. Червеи в изобилие. Само ти трябва ножче да поровиш, че бързо се скриват, ако ли не, ходиш на риболовен и не се оплакваш
Намира се след моста, посока Белослав. Отиваш на самия и край и просто вдигаш камъните в близост до водата- малки камъни. Червеи в изобилие. Само ти трябва ножче да поровиш, че бързо се скриват, ако ли не, ходиш на риболовен и не се оплакваш

- stareca
- ще става разбирач
Да си говорим истината колеги пилкери железа клатушки и тем подобни просто от брега рискуваш да си останеш първи клас .Добра алтернатива е земния червей и пак си едни поне 60%надоло .През годините доста съм пробвал и истината е само една.Да оставим настрана гръцките заргани дето и на хляб удрят .С уважение към колегата който има успех на тези пилкери но от брега си е трудна работа .Освен това рибата сега е повсемесно навсякаде и много но това скоро ще се промени.ИвоСф написа:Колеги аз от лодка с тези пилкери като има риба няма празно. Те са между 7-и 11 грама работят безотказно. Има и едни от волфрам малки, но тежки по 18 гр . също работят много добре. От брега няма представа дали ще работят. Но от лодка безотказно. Няма нужда от червей.
Прав сте!stareca написа:Да си говорим истината колеги пилкери железа клатушки и тем подобни просто от брега рискуваш да си останеш първи клас .Добра алтернатива е земния червей и пак си едни поне 60%надоло .През годините доста съм пробвал и истината е само една.Да оставим настрана гръцките заргани дето и на хляб удрят .С уважение към колегата който има успех на тези пилкери но от брега си е трудна работа .Освен това рибата сега е повсемесно навсякаде и много но това скоро ще се промени.ИвоСф написа:Колеги аз от лодка с тези пилкери като има риба няма празно. Те са между 7-и 11 грама работят безотказно. Има и едни от волфрам малки, но тежки по 18 гр . също работят много добре. От брега няма представа дали ще работят. Но от лодка безотказно. Няма нужда от червей.
Преди около 5-6 години гледах по дискавъри един туземец как хваща нилски зарган.
Замота една корава паяжина на куката си от някакъв техен вид паяк и хвана нещо като заргано подобно, ама огромно.
Пробвах с прежда, стана перфектна примамка, на цвят също. Нищо не успях да хвана, въпреки, че куката бе прикрита перфектно.
Според мен при по неинтензивно придърпване, рибата усеща и миризма, а не действа импулсивно като хищник какъвто в действителност си е. А заргана си иска игра: бързо, бавно, застой,горе, долу.
Пада голямо надлъгване

Последно промяна от Мilena на Вто Сеп 24, 2019 5:14 am, променено общо 1 път.
Здравейте колеги и приятели , от доста време , да не казвам няколко години , не съм излизал на линия . Въпросът ми е кои са ранобудните магазини и съшевременно кои предлагат по добра стръв ?
-
- научил се да хвърля
Колеги, това с Тюленово истина ли е или някой се бъзика.Утре смятам да ходя.
Godzila 2 аз знам Красьо на топлата вода, магазин hook преди сфетофара на басеина ,и има едно магазинче от лятно Тракия посока Ст. Спартак от лявата страна долу горе където се пресичат главната с Братя Миладинови . Тези отварят рано в 5.30 със сигурност. Има и други но незнам точно къде във Владиславово има май на пазарчето , близнаците зад Спортна зала но не съм сигурен.
За Тюленово, да вярно е....мой приятел ми разказа. По принцип, ако някой е взел даден имот и не иска да му влизат , би трябвало да го загради и сложи табели, но в случая обикаля един и предупреждавал ....сега , дали го прави всеки ден, не знам, но се е случило.
Относно изказването на колегата - да, като отида в магазина ща, не ща ще си закупя, ма като взимаш 6 - 7 дози трябва всеки да седне и една по една да отваря и брои и връща, ма дай друга да видя, ма дай трета.....и вътре като влязат още 10 и те така.....взимаш и бягаш и после оставаш неприятно изненадан. Все пак, когато продаваш даден продукт, би трябвало да имаш някакъв контрол над доставчиците си и да си запознат с продукта и ако трябва, след като е на половина от обявено, то най-малкото да коригираш цената ....това си е общ търговски принцип и е излишно да се коментира според мен. Защото то бива, бива, ма чак пък толкоз, вече е прекалено....5, 10 , 12 да има разлика, че човек да си затвори очите, ма минава границата на нормалното .....ми сложи нова табела - 25-30 червея ( те толкова са и червей, цели) - 1,5 лв.
Мисля, че доста хора биха се съгласили с това твърдение.....няма място за оправдание от страна на магазинерите !
На Рубин, гледах двама човека да работят на въпросните пилкерчет и почти на всяко хвърляне, след туйчване - взимаха, но само дребна риба. Иначе и от брега става, но трябва да си съсредоточен и да работиш усърдно.
Относно изказването на колегата - да, като отида в магазина ща, не ща ще си закупя, ма като взимаш 6 - 7 дози трябва всеки да седне и една по една да отваря и брои и връща, ма дай друга да видя, ма дай трета.....и вътре като влязат още 10 и те така.....взимаш и бягаш и после оставаш неприятно изненадан. Все пак, когато продаваш даден продукт, би трябвало да имаш някакъв контрол над доставчиците си и да си запознат с продукта и ако трябва, след като е на половина от обявено, то най-малкото да коригираш цената ....това си е общ търговски принцип и е излишно да се коментира според мен. Защото то бива, бива, ма чак пък толкоз, вече е прекалено....5, 10 , 12 да има разлика, че човек да си затвори очите, ма минава границата на нормалното .....ми сложи нова табела - 25-30 червея ( те толкова са и червей, цели) - 1,5 лв.
Мисля, че доста хора биха се съгласили с това твърдение.....няма място за оправдание от страна на магазинерите !
На Рубин, гледах двама човека да работят на въпросните пилкерчет и почти на всяко хвърляне, след туйчване - взимаха, но само дребна риба. Иначе и от брега става, но трябва да си съсредоточен и да работиш усърдно.
0885022272 / 0885897615
-
- научил се да хвърля
Единия от двамата ми е познат и е приключил със 70+заргана, според мен прилични. При условие че няма червей, има риба, ти са място и имаш пилкер - поне е занимавка. Поне аз бих пробвал . Въпроса е че тия малките пилкери не се намират лесно. Някой ще подаде ли инфо къде могат да се намерят 7-10 гр. пилкери?batbubi написа: Мисля, че доста хора биха се съгласили с това твърдение.....няма място за оправдание от страна на магазинерите !
ИвоСф се надявам да се включи.
- radoadvokat
- ще става разбирач
Здравей колега, пилкери 5,7,12 гр има във магазин Гоу фиш срещу Полиграфията.stefannankov написа:Някой ще подаде ли инфо къде могат да се намерят 7-10 гр. пилкери.