Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Стъпка по стъпка - воблер?
Модератор: emo vasilev
Re: Стъпка по стъпка - воблер?
Лопатката е личен избор и проява на собствен вкус.VGS написа: Ако има някакви стандарти и врътки които може да са интересни на всички пускайте инфо.
Наистина има някой правила и тънкости при различните модели, но като цяло по-сладко е сами да открием топлата вода

Това не ми пречи да направя някой друг чертеж тия дни и да го пусна тук

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
-
- разбира нещата
VGS написа:Някой дали си е играл да прави шаблончета за лопатки ?
....

Изпитана !!!

Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
Това в милиметри ли е?
Предполагам,че е така ,но да питам за всеки случай!

Предполагам,че е така ,но да питам за всеки случай!

И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
-
- разбира нещата
Да , в милиметри
Като в задния край може и да е по скосена.
За по дребни воблерчета е до 30-40-45 мм.
За по големи ще трябва да се "мащабира" мЪ не знам как.

За по дребни воблерчета е до 30-40-45 мм.
За по големи ще трябва да се "мащабира" мЪ не знам как.
Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
За по големите има математика,така че ще посмятам и ще се получи.Благодаря!Утре ако не забравя и аз ще пусна някое от моите творения!
Ето обещаните воблери,но са вече готови ,а и не съм снимал етапите на производството!

Всички са плуващи и имат перфектна игра с изключение на мъника на когото му предстои лек ремонт.За съжаление нямат още уловена риба,но съм сигурен,че когато дойде време ще започнат да ловят!

Всички са плуващи и имат перфектна игра с изключение на мъника на когото му предстои лек ремонт.За съжаление нямат още уловена риба,но съм сигурен,че когато дойде време ще започнат да ловят!
Всичките ли са плуващи..Floating ??
Мъника малко е папкал и не е порасъл...Много са добри.
Мъника малко е папкал и не е порасъл...Много са добри.
- genoty4
- научил се да хвърля
Много са готини, особено третия.
На Мъника не се ли закачат куките една за друга?
Успех!
На Мъника не се ли закачат куките една за друга?
Успех!
Спрете Земята! Искам да сляза!
Закачат се и затова ще махна коремната,той без друго е само 2.5 см.
- J.P.
- научил се да хвърля
Привет колеги!Ето ви няколко линка,които биха могли да са полезни.
Този е със шаблони за лопатки:
http://www.lurebuilding.nl/indexeng.html
Този пък....абе този финландец ме разби,когато за първи път попаднах на неговите неща.Има интересни идеи за фолиране и за очички.
Разгледайте какви неща прави-този не е човек:
http://www.stripersonline.com/surftalk/ ... 160&page=5
Аз лично правя очите по следния начин- с перфоратор изрязвам кръгчета от холографНО/СКО фолио(сребърно,червено,зелено) и правя "зеницата" с черна боя.Направи ми впечатление,че очичките,които си купих от Ebay,релефни,така наречените 3D,бяха правени на ръка,по същия начин и отгоре покрити със смола.Така стават обемни и "твърди".Та предполагам колегата,който беше споделил подобна идея е прав-получават се.
Този е със шаблони за лопатки:
http://www.lurebuilding.nl/indexeng.html
Този пък....абе този финландец ме разби,когато за първи път попаднах на неговите неща.Има интересни идеи за фолиране и за очички.
Разгледайте какви неща прави-този не е човек:
http://www.stripersonline.com/surftalk/ ... 160&page=5
Аз лично правя очите по следния начин- с перфоратор изрязвам кръгчета от холографНО/СКО фолио(сребърно,червено,зелено) и правя "зеницата" с черна боя.Направи ми впечатление,че очичките,които си купих от Ebay,релефни,така наречените 3D,бяха правени на ръка,по същия начин и отгоре покрити със смола.Така стават обемни и "твърди".Та предполагам колегата,който беше споделил подобна идея е прав-получават се.
мужчины не собаки - на кости не бросаются
"......Пийни ракия, хапни от кюфтетата(яденето на плодове води до сношение с друг мъж)...."
"......Пийни ракия, хапни от кюфтетата(яденето на плодове води до сношение с друг мъж)...."
- J.P.
- научил се да хвърля
Мдааа,видях,че не отива директно на лопатките. Значи кат' цъкнеш на линка и отидеш на въпросната страничка,от там цък на Accessoiries и горе в дясно ти е иконката за "устничките" 

мужчины не собаки - на кости не бросаются
-
- кандидат преподавател
Малко дублаж ама всеки с проблема си
Направих идин воблер
(нямам снимки)но се появи проблема с преобръщането
.Та като го потопя стои леко наведен напред ,което не е проблем но след като го побутна няколко пъти се обръща с тумбака нагоре
.Сложих му тежест на томбака но пак не е кат хорат .Ако някой се е сблъсквал с тоз проблем да каже как го е решил.Аз ще продължавам с опитите да реша проблема но ако немога се надявам на ваща помощ.Благодаря предварително.

Направих идин воблер

МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Колега, от поста ти разбирам, че въобще не си го утежнил, камо ли правилно.ivo75 написа:Малко дублаж ама всеки с проблема си![]()
Направих идин воблер(нямам снимки)но се появи проблема с преобръщането
.Та като го потопя стои леко наведен напред ,което не е проблем но след като го побутна няколко пъти се обръща с тумбака нагоре
.Сложих му тежест на томбака но пак не е кат хорат .Ако някой се е сблъсквал с тоз проблем да каже как го е решил.Аз ще продължавам с опитите да реша проблема но ако немога се надявам на ваща помощ.Благодаря предварително.
Няма никаква логика примамката да се обръща с тройките нагоре.
Пробвай също да сложиш и тройките и тогава прави каквито и да било проби.

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
-
- кандидат преподавател
Абе , че съм го утежнил съм го утенил ама вероятно е неправилно и съм сбъркал някъде .Проблема е че и не помня щот воблерчето е от преди месец ама сега го довършвам (много работа)Другото е ,че го биядисах преди да го пробам и сега корекции.Верно още не съм му слагал куките но ще го ппробвам.Благодаря зя съвета.Дано да се оправи 

МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Здравейте колеги воблеростроители
. Да няма застой в темата пускам 2 "дзвера" току що свалени от стойката за сушене, пък вие да им намирате кусурите
/похвали също приемам/. И двата са плуващи за сега /понеже не съм ги пробвал с куки/ и играят още у легена- направо кефалите да почват да се страхуват защото ще ги атакувам сериозно