Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Въдици, макари и такъми
naRiba.com

Форум

БОМБАРДИ И ВЛАКНА
Модератори: Димо Михалев, dobria1
- Моряка
- кандидат преподавател
Re: БОМБАРДИ И ВЛАКНА
И никой не взе отношение,също си мисля,що да няма бомбарда тип воблер да се води на различни дълбочиниМоряка написа:Беше ми хрумнало,на правена или купешка бомбарда да се сложат несиметрично 2(или 4) малки лопатки,като на воблерите с цел да има змиевидно движение при ход.И си мисля,че стръвта ще стане доста чевръстаАма пусти мързел още не ме е пуснал

А сега де? 

- чуруликпенчо
- сериозен играч
За нещо такова ли става въпрос?

Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
- Моряка
- кандидат преподавател
Не ,ако питаш за втория ми пост-бомбарда точно,както си правиш воблерите,с олово отдоло и лопатка 

А сега де? 

- чуруликпенчо
- сериозен играч
Все ми се струва,че ще има загуба на дистанция и оплитане на бидема в лопатката ,ама знам ли.......... Без проба няма как да се научи истината.
За бомбардата с лопатки не ми се вземаше отношение,защото имам чувството,че при замятане бомбардата ще се върти и бидема ще се навива около лопатките. При движението на връщане може и да се развие,но по-вероятно е да се измъкне на топка.
Runner имаше една подобна /в умален вид/ разработка , ама нека той да я представи и да каже за ефекта. Той ми подари едно такова приспособление ,но така и не можах да го използвам.
За бомбардата с лопатки не ми се вземаше отношение,защото имам чувството,че при замятане бомбардата ще се върти и бидема ще се навива около лопатките. При движението на връщане може и да се развие,но по-вероятно е да се измъкне на топка.
Runner имаше една подобна /в умален вид/ разработка , ама нека той да я представи и да каже за ефекта. Той ми подари едно такова приспособление ,но така и не можах да го използвам.
използвал съм воблер за бомбарда,но без лопатки и не оплита бидема,но не отива далече.за море важи струва ми се само когато има лефер,а за сладководен е по удачен.ако бом бардата трака е по добре,какво ви е мнението за пукалките? 

- Моряка
- кандидат преподавател
С малки лопатки 2бр.от двете страни(несиметрично)не би трябвало да има въртене и навиване(естествено,че се иска проби-съгласен)и големината на лопатките да не е като на воблерите,а малка,колкото бомбардата да прави зиг-заг.На приказки естесвено не става,ако мога скоро ще скицирам идеятачуруликпенчо написа:Все ми се струва,че ще има загуба на дистанция и оплитане на бидема в лопатката ,ама знам ли.......... Без проба няма как да се научи истината.

А сега де? 

Ето я въртележката

Представлява витло на ос, с карабинка. Лагерува върху няколко стъклени перли. Слага се след бомбардата, преди повода. Според мен работи, но не всякога. Иска си изследване и анализ от специалистите. За оплитането - не оплита. Нали тръгва заедно с бомбардата, извива се до нея по време на полета, а поводът със всякаквите си там вирбели си е зад всичко това назад. Дребничка е джаджата, но доста вибрира - усещам го по плетеняка. Резултат ми даде на плаваща и на педя потапяща. Ако някой иска да работи в тази насока - лесно се изработва. Цветче за гердан (предполагам) но трябва да си поиграете да направите стъпката и да стане като пропелер, тел, три перли, малко търпение.

Представлява витло на ос, с карабинка. Лагерува върху няколко стъклени перли. Слага се след бомбардата, преди повода. Според мен работи, но не всякога. Иска си изследване и анализ от специалистите. За оплитането - не оплита. Нали тръгва заедно с бомбардата, извива се до нея по време на полета, а поводът със всякаквите си там вирбели си е зад всичко това назад. Дребничка е джаджата, но доста вибрира - усещам го по плетеняка. Резултат ми даде на плаваща и на педя потапяща. Ако някой иска да работи в тази насока - лесно се изработва. Цветче за гердан (предполагам) но трябва да си поиграете да направите стъпката и да стане като пропелер, тел, три перли, малко търпение.

Последно промяна от runner на Чет Мар 12, 2009 10:55 pm, променено общо 1 път.
- Моряка
- кандидат преподавател
runner Интересно е ,фърли ме в тъча
не съм си помислял за такъв вариянт.Ето как стават новостите
проба-грешка,проба-успех!Моята идея беше малки лопатки ,като на воблерите да се монтират на самото тяро на бомбардата

А сега де? 

Синци за гердан от магазина на Пискюлиев. Обаче после имат много да се дооправят - това черното по перката е дялкано с макетно ножче. Опа, извинявай, да не търсиш още леяр за винта?!?КИРО написа:Кой ти отля перката ?

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Сега се разбрах с Кроки,но имаш ли нещо на ум ?
Ама дай на ЛС
Ама дай на ЛС
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Изпълних си обещанието за бомбардите,но за да спазя разделите темата е тук.
http://forum.nariba.com/viewtopic22008.html
http://forum.nariba.com/viewtopic22008.html
-
- научил се да хвърля
Аз лично съм фен на по глемите бомбарди, защото се усещат добре при изтегляне. Но всеки има свой вкус и не му пречи да експериментира 

Кръв повръщам, пари Ни Връщъм !!!
-
- научил се да хвърля
Относно споменатите по- назад бомбарди "а ла Всичко по 1$ " съм много доволен (не само от цената). Недостатъка е че нямат много добра аеродинамика, но за сметка на това относителното им тегло е по- ниско от на останалите бавнопотъващи (поне от масовите прозрачни) и потъват много бавно и плавно. За тях не се отнася следната поговорка: "Евтиното излиза скъпо". За бидем вече втора година ползвам "Trabucco t-force competition pro"- 0.120мм.(тествах и флуорокарбонови влакна, ама мн. солена истотия), за основно- "colmic fendreel K-15"- 0.175мм, куки какви ли не съм сменил: червени, никелирани ..... но по това което съм чел във форума и от опит останах с впечетление че куката трябва да е с малко сечение и да е здрава- според мен цвета няма значение.
А така!Сега без притеснения ще споделя моята идея.Смятам да монтирам в пръта вибратор от GSM с изнесено на удобно място бутонче за включване.Идеята е да работи само при убиране на влакното.Чакам коментари!
Миналата година забелязах че едната ми въдица хваща по-вече от другата като единствената разлика е че едната макара понеже беше жестоко ударена създаваше лека вибрация при навиване.
Миналата година забелязах че едната ми въдица хваща по-вече от другата като единствената разлика е че едната макара понеже беше жестоко ударена създаваше лека вибрация при навиване.