Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

около Бургас II
Модератор: sapuna
-
- и господ не е толокова добър
Re: около Бургас
Майсторчета

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- YordanDanev
- сериозен играч
-
- разбира нещата
супер рибоов сте си спретнали.браво 

- gogobogo
- кандидат преподавател
днес първо се запътихме към вировете след Зидарово да търсим кефали но водата много бистра и висока след висене два часа без удар отидохме към Раков дол хванахме към 30 добри белевици още толкова като бройка и големина червиноперки и два мурунажа.за първи път толкова високо ниво на водата на реката.на връщане на моста на Новоселци пълно с мангали с кълдарми и вадеха гадовете таранки по половинка и то в количества.спрях и им викам ще извикам риболовните а те ми се смеят и им викат викай ги.Просто нямам думи.

КЕФА ЦЕНА НЯМА.
Трябваше да ги извикаш. Те от плашене не разбират, животните.
Днес загубихме половин час заради тея на моста да търсим действащи телефони на който и да е контролен орган.
Тц.
Накрая се обадих на 112. Приеха сигнала и след 5 минутки ми се обади дежурен от полицията, който искаше точното място и повече инфо. Каза, че ако не успеят да намерят никой от "риболовните" ще пуснат тяхна кола.
Не знам какво стана по-нататък, но звучеше ангажирано.
Това според мен е най-добрата система. Винаги да се прави контролно обаждане и на 112. Разговорите там се записват и завеждат, като официален сигнал.
Днес загубихме половин час заради тея на моста да търсим действащи телефони на който и да е контролен орган.
Тц.
Накрая се обадих на 112. Приеха сигнала и след 5 минутки ми се обади дежурен от полицията, който искаше точното място и повече инфо. Каза, че ако не успеят да намерят никой от "риболовните" ще пуснат тяхна кола.
Не знам какво стана по-нататък, но звучеше ангажирано.
Това според мен е най-добрата система. Винаги да се прави контролно обаждане и на 112. Разговорите там се записват и завеждат, като официален сигнал.
Днес с две приятелски семейства решихме да лентяйстваме на яз.Равадиново.Да хапнем ,да пийнем,дечурлигата да си изтощят батериите и ако има време да праснем по некоя риба В 11ч. бяхме на мястото,запалихме скарата,хвърлихме по една въдица и...заседнахме на софрата От към риболов излета беше супер слаб,кълвяха дребни таранки и бабушки,но бирата страшно върви с кебапчета и наденица ....
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Преди два дена ходих на зарибения Промет.В 10 часа бях там и започнах да разпъвам дънните,плувки и накрая докато чакам извадих воблери блесни и разни такива принадлежности.Шест часа бях там,мятах кво ли не-ебаси каръшкия язовир.Имам чувството ,че всичко отарашили!За 6 часа нито удар!!!Изгорях текезесарски и пълен валат се прибрах в Бургас!!!Много зле....
По принцип рибата на Промет се раздвижва по-бавно от другите водоеми, може би заради големите дълбочини, но не вярвам да е отарашен чак до такава степен. На мен лично ми е от любимите язовири и ако по време на забраната бъде разрешен, се очертава често да го посещавам
.

-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Re: около Бургас II
По принцип и при мен така стоят нещата.Колкото до дълбочината-рибата основно я търсих на плитко,но уви! Един костурец не удари бре......
Прометският го търси през май. По-рано едва ли ще се раздвижи рибата там , а и не ми се вярва да е обезрибен /все пак ограничено го тарашат/
Бай Георги /ако алкохолика
е все още там/ трябваше да те предупреди , че няма още движение на риба, а не да ти взема парите нахалост.... 

Бай Георги /ако алкохолика

-
- разбира нещата
бърза разходка днес до порой:дребна каракуда и много циган.като почнаха едни маанета от колите и...да ни няма.за около 2 часа ,почти една кофа но е дребна.ако някой му се ходи ,колкото да не е в къщи ,мястото е под селото но язовира много се е дръпнал и рибата е в самия плиткаж в тревата.
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Абе така си е ама тоя пияндурник нищо не каза......salmo написа:Прометският го търси през май. По-рано едва ли ще се раздвижи рибата там , а и не ми се вярва да е обезрибен /все пак ограничено го тарашат/![]()
Бай Георги /ако алкохоликае все още там/ трябваше да те предупреди , че няма още движение на риба, а не да ти взема парите нахалост....
Утре ще се наложи да отида до Поморие и по този повод ще помоля колегите от околността да споделят скорошно инфо за възможностите за риболов(предимно ме интересуват вътрешни водоемчета- Яз.Порой, Яз. Ахелой и т.н.) в района. Благодаря предварително и 

А какво ти каза алкохолика за амура -връща ли се пак или мойе да се запази?Миналата година се дарпаха през минута ама бяха по 300-400гр. Аз лично смиатам да пробвам малкиа до прометима някакви животни там но са твърде малко и водораслите са голям проблем но повече подробности като се варна;)harley666 написа:Преди два дена ходих на зарибения Промет.В 10 часа бях там и започнах да разпъвам дънните,плувки и накрая докато чакам извадих воблери блесни и разни такива принадлежности.Шест часа бях там,мятах кво ли не-ебаси каръшкия язовир.Имам чувството ,че всичко отарашили!За 6 часа нито удар!!!Изгорях текезесарски и пълен валат се прибрах в Бургас!!!Много зле....
-
- научил се да хвърля
не се оплаквайте момчета, там при вас е рай ,в сравнение с Русе, тук е кошмар, има някой друг платен но като цяло не струва нашия район .преди 2 години работих малко в Бургас,и ме водиха на много хубави места.Имам страшни спомени от вашите платени язовири.
И ловец съм и Рибар.