Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Днес на морето
Re: Днес на морето
И днес пак за рибка. И пак на ново местенце. Рано сутринта даде някоя риба за полвин час и сетне кълването стана тегаво и разредено. Смених с потъваща Алба стар и нещата си дойдоха на мястото. Поне за още един час. И още три зизита надявам се си плуват волни и свободни. При пускането на последната маломерка, колегата до мен не издържа и ме попита какво им има и защо ги пускам
. Бебенца са отговорих му и сгънах такъмите.

Като си преглеждам последните улови-все сходни резултати. Някой може да си помисли, че линквам едни и същи риби, само модифицирам снимките. Кво да праиш напоследък само около десятката се въртя + някоя платерина.

Като си преглеждам последните улови-все сходни резултати. Някой може да си помисли, че линквам едни и същи риби, само модифицирам снимките. Кво да праиш напоследък само около десятката се въртя + някоя платерина.
-
- ще става разбирач
Днес на юг от Бургас (разбира се
), морето пак даде малко рибка.На мястото бяхме в 6:00 и още с първото хвърляне удар, но само до там.После продължиха множество удари, засичания и в крайна сметка 5 изтървани заргана и 4 дръпнати, до към 9.След това излезе платерината имаше няколко зловещи удара от, които 4 изтървани и само 5 изкарани като едната рилийзната. Това беше до към 10:30 после духна вятъра и платерината се скри, но след вчерашното мнение на Зографа, реших да остана малко и сполучих изкарах още 5 зизита. Това до 12:30 и после спря . В крайна сметка 12 зизита и 4 платерини от които едната е около половинка .

-
- сериозен играч
Значи мориш ги и не се обаждаш. Иначеonzinasi написа:Днес на юг от Бургас (разбира се ), морето пак даде малко рибка.

Днес вече не изтраях и напук на лошите прогнози посетих морето с един привлечен в морското дело талант-Каридата
. Той се беше зарибил за някакви проби за чернокоп и сафрид, ама нъцки. Аз през това време също не хванах нищо, докато единствения колега на скалите ме викна при себе си. Имал няколко платерини и заргани от 6 до 7 ч. И Каридата дойде при нас и като се почна...
Времето типично зарганджийско-небето оловно сиво, морето нали му е отражение също такова, слънцето току се покаже и нови облаци го затулят, вятъра лек, на моменти засилен, вълните приемливи за риболов на плаваща бомбарда.Каридата здраво ги зачеса по-добре от мен, понеже към 9 ч трябваше да го карам на работа-и заргани и платерини. След като се върнах вече кълвяха предимно платерини, а в редките случаи когато те се губеха в кофата успяваха да се вмъкнат още 4-5 зизита. И така до 11 ч когато почти спря да кълве. Последния зарган бе уловен в 12ч , с което и червеите свършиха и от там в дома.
Кофата май отдавна не съм ви я показвал толкова пълна.

По едно време вкарвам един зарган в нея, а той изскочи от нея. Нали беше преполовена.
Най съм доволен за платерините. По-рано хвана 2 и отърва още толкоз. Днес обаче нямам изпусната платерина и пак с повод 0,125 мм.
Ето ви един рибен килим върху скалите.

А май ще си имаме още един зарибен бомбардаджия-Каридата. Доста му хареса. Едвам си тръгна за работата
.

Времето типично зарганджийско-небето оловно сиво, морето нали му е отражение също такова, слънцето току се покаже и нови облаци го затулят, вятъра лек, на моменти засилен, вълните приемливи за риболов на плаваща бомбарда.Каридата здраво ги зачеса по-добре от мен, понеже към 9 ч трябваше да го карам на работа-и заргани и платерини. След като се върнах вече кълвяха предимно платерини, а в редките случаи когато те се губеха в кофата успяваха да се вмъкнат още 4-5 зизита. И така до 11 ч когато почти спря да кълве. Последния зарган бе уловен в 12ч , с което и червеите свършиха и от там в дома.
Кофата май отдавна не съм ви я показвал толкова пълна.

По едно време вкарвам един зарган в нея, а той изскочи от нея. Нали беше преполовена.
Най съм доволен за платерините. По-рано хвана 2 и отърва още толкоз. Днес обаче нямам изпусната платерина и пак с повод 0,125 мм.
Ето ви един рибен килим върху скалите.

А май ще си имаме още един зарибен бомбардаджия-Каридата. Доста му хареса. Едвам си тръгна за работата

Поздравления за братя Каридови ... то при толкова риба кой не би се зарибил 

„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
Бе зариби се той, ама събота и неделя братя Каридови ги чакат общо 50 кг домати, пипери и патладжан, демек домашна лютеница ще се прави. Та за уикенда оставаме рибите на вас. Аз ще ги погвам от понеделник на нататъче 

Отличен за Каридови
. От тук насетне все така да е 

Бравос!
Хайде правете я тая лютеница та от понеделник, живот и здраве да ги мятаме
Хайде правете я тая лютеница та от понеделник, живот и здраве да ги мятаме

- каридата
- учете се от него
Ех,това море...май ще има завръщане към корените.Доста динамичен риболов.
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''

Есенно време да риболовстваш на морето си е класика в жанра
. Не случайно от няколко години октомври съм в отпуска 

-
- разбира нещата
УУУУУУУУу-УБИЕЦzografa написа:![]()
![]()
За да не изкачат след ,като го откача му удрям горната страна на главата в ръба на кофата и няма грижи

Ппс:Класиката е да разнесеш мозъка на платерината със пета по целия вълнолом,за да не обръща кофичката

Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
Тва за платерината не съм го виждал още ама карайте както знаете ,може и да съм убиец ама зарганите си ми седят в кофата
И стига сме спамили темата на момчето не стига ,че 2-3ма пишат пък останалото само кибик ми сега и кусури

-
- разбира нещата
И стига сме спамили темата на момчето не стига ,че 2-3ма пишат пък останалото само кибик ми сега и кусури
Сорри за което,а кибици сме щото не съм стъпвал на морето от два месеца-за което също сорри
Ппс:Нищо лично Зографе
просто да си кажа 
Сорри за което,а кибици сме щото не съм стъпвал на морето от два месеца-за което също сорри

Ппс:Нищо лично Зографе

Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -