Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

ЗАРГАН - 2010
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: ЗАРГАН - 2010
Нека споделя и аз опита си.От няколко години работя с мухарски куки с дълго рамо.Те са с ухо завито към жилото.Когато завържеш куката за ухото и то с възел който не стяга,играта на куката и червея става съвсем друга.С такъв такъм ноемврийският зарган се прошива 4-5 пъти докато го извадя.Пробвайте и ще се уверите! И никакви две куки..осем куки..... 

-
- научил се да хвърля
Колеги обяснете малко за такъмите с 2 или повече куки,някой доказана схема без оплитания и такава,изкам да провам а неми се импровизира напразно

!!!НАСЛУКА!!!
- atillas
- ще става разбирач
не са ли много дебели мухарските куки?zargan1 написа:Нека споделя и аз опита си.От няколко години работя с мухарски куки с дълго рамо.Те са с ухо завито към жилото.Когато завържеш куката за ухото и то с възел който не стяга,играта на куката и червея става съвсем друга.С такъв такъм ноемврийският зарган се прошива 4-5 пъти докато го извадя.Пробвайте и ще се уверите! И никакви две куки..осем куки.....
морския червей иска тънка кука
ами то всеки ще защити своя си начин,дали с една или с две куки.Отдавна съм забравил за 2-та кука и аз си знам защо,има няколко важни фактора за успешния риболов на тази риба и броя на куките не е от тези факториribkata написа:Колеги обяснете малко за такъмите с 2 или повече куки,някой доказана схема без оплитания и такава,изкам да провам а неми се импровизира напразно![]()

Това е моето мнение де,нито искам да споря с някои нито да му оборвам думите,които каквото и да казва няма по добър учител от ПРАКТИКАТА и експериментите естествено
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

-
- научил се да хвърля
Според мен втората кука е удачна при малки червеи. Тогава червея се наслагва един върху друг и по този начин става по-забележим и апетитен
Който го умее и на един и на два червея пак ще вади
Втория червей е по скоро застаховка ако изяде първия да отиде на втория . Аз съм пробвал и двата вариянта но мисля, че с два имам повече атаки и по добри резултати. Това е много относително разбира се .

ами ако се хванат два едри заргана и започнат да дърпат задружно, аййй-руп, аййй-руп... де не те метнат във водата

Ами да ти кажа честно и мен от това много ме е страхRaven написа:ами ако се хванат два едри заргана и започнат да дърпат задружно, аййй-руп, аййй-руп... де не те метнат във водата![]()

Преди наяколко години на Синеморец видях най-ненормалния такъм за зарган. Един мургав рибар беше направил следното... За бонбарда беше издялал стиропор и нещо тежко може би в него понеже успяваше да заметне на около 20 м
с пръчка дълга максимум 2.70 м за шарани
После явно е чувал за такъм с две куки и продължаваме нататък... Повод около дълъг около 1 м. и на него вързани две куки само че през 30 см разтояние, но втората не е директно за повода а с бидем дълъг около 15 см
да кажем нещо като такъм за кая
Най забавното беше, като мина пасажа и един два пъти извади по два броя наведнъж а те са дърпаха и усукваха една в друга
. Беше толкова доволен докато ние умирахме да се хилим. Много се ядоса обаче като скъса такъма понеже бърза да хвърля . И ми вика ''бате имаш ли по дебела месина и куки'' ?
Да не дразним Модераторите май по - добре да има тема- морски куриози сигурно всеки има какво да напише да се хилим 

- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Добрия1,да за тези става въпрос а белите са с по издължено рамо аз предимно тях ползвам.това за мен са най-добрите куки ,които съм ползвал на морето.
Качествени чепарета Borkata

Пирони използват тарикатите. Набиват ги в стиропора. Най-евтино е и се намират под път и над път.MARLIN написа:За бонбарда беше издялал стиропор и нещо тежко може би в него понеже успяваше да заметне на около 20 м
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
карид написа:Пирони използват тарикатите. Набиват ги в стиропора. Най-евтино е и се намират под път и над път.MARLIN написа:За бонбарда беше издялал стиропор и нещо тежко може би в него понеже успяваше да заметне на около 20 м
Пораснали пилци,пое...ли квачки...Мога да си представя какви са били и вашите първи опити,но присъщо на българина е да се присмива и да забравя той как е започнал......
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
И между другото темата е Зарган-2010 ,а не спам -2010.Хубаво е да се разчисти малко.И моето мнение също!
Хей гмуркач едно време нямаше много неща по магазините и тогава не е било смешно. Но аз говоря в днешно време преди 2-3 години. Сега в който и магазин да влезнеш ще ти продадат каквото ти трябва евтино, скъпо .. има ... Но българското е друго да си го направиш сам но ако МОЖЕШ ! инъче да спестиш 2 лв изглеждаш смешен ! Аз дори му подарих такъм бонбарда + куки но какво да обяснявам.....
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
MARLIN написа:Хей гмуркач едно време нямаше много неща по магазините и тогава не е било смешно. Но аз говоря в днешно време преди 2-3 години. Сега в който и магазин да влезнеш ще ти продадат каквото ти трябва евтино, скъпо .. има ... Но българското е друго да си го направиш сам но ако МОЖЕШ ! инъче да спестиш 2 лв изглеждаш смешен ! Аз дори му подарих такъм бонбарда + куки но какво да обяснявам.....
А ти не си ли се замислил че може да няма пари да влезе в който и да е магазин и да си купи бомбарда.Голяма част от тези хора не ходят по скалите да си правят кефа като теб и мен ,а за да си хванат нещо за да хапнат.