Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

САФРИД - 2010
Модератори: emo vasilev, alekst
- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: САФРИД - 2010
интересна работа.на чепаре не излиза а на плувка вадят сафриди.на Западно пристанище има 15-ина човека ,които вадят доволно сафриди на белена скарида.на японското е 50 на 50.половината клатят с гьостериците а другата половина на на плувки но общо взето там е по-слабо от Запада.
Качествени чепарета Borkata

Сега се връщам от японското.Точно както го описваш.Всички наблъскани на до вълнолома и вадят на плувка сафрид след сафрид.След 5 корабно място до края някъде бяхме само 4ма човека с чепаретата и нищо.Става ли някой да обясни как се прави монтажа за този вид риболов,че не можах да го схвана нещо само с гледане?

1000n написа:Браво, dobria1!dobria1 написа:кой каза че нямало риба![]()
и става все повече и все по едра
......
незнам като килограми колко са но са 68риби и хич не са дребниТова вече е нещо друго!
След като качи ден по-рано снимката на петте сафрида(макар и едри), придружена с гръмки думи, в началото направо се отчаях, че ще трябва да се радваме и на подобна слука!
![]()
А да питам ли къде е точно мястото, където са уловени рибоците или няма смисъл, 'щото е някъде на запад от Варна?А, и гледам, че колегата ...IaNIs е изказал, предположение, че си ловил по тъмно, а като знам какъв си любител на нощния риболов с насочена към водната повърхност светлина, то в случая историята да не е такава, 'щото постижението ти веднага се омаловажава?
То по тъмно е забранено да се лови, а с насочена светлина - да не говорим!
То все едно си хванал риба в развъдник или нещо подобно!
Аз искам даже флуорокарбонът да се забрани,
пък вие - насочена светлина!
То сега както е и студена водата, ти с такова мощно осветление сигурно дори и подгряваш водата(което е не по-малко важен момент при сегашните ниски температури на морската вода), т.е. с един куршум два заека!
Ако не ми отговориш на този коментар, ще приема мълчанието ти за положителен отговор(т.е. че си използвал по тъмно насочена към водната повърхност светлина)!
![]()
Иначе като гледам сафридът е едър и двадесетина риби може и да правят едно кило, така, че би трябвало рибата да тежи поне 2 кила и нещо до 4кг.!Така си мисля де, все пак от една снимка ми е трудно да определя каква е точно масата!
![]()
Наслука на всички!
не разбирам от нощен риболов колега

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

Не напразно ти викаме dobria1,пак сиги искъртил евала 

Някой знае ли във Варна (буните или морска гара) дали излиза на плувка или само на чепаре зимат.
п.п На МОРСКА ГАРА имаше кам 45-50 човека вчера незнам как са ги пуснали ама явно може вече, обаче доато гледах нищо не хванаха
п.п На МОРСКА ГАРА имаше кам 45-50 човека вчера незнам как са ги пуснали ама явно може вече, обаче доато гледах нищо не хванаха

-
- новобранец
Риболова наистина е бил нощен,но без светлина във водата и е бил ........на север от Варна 

-
- новобранец
dobria1 написа:1000n написа:Браво, dobria1!dobria1 написа:кой каза че нямало риба![]()
......
незнам като килограми колко са но са 68риби и хич не са дребниТова вече е нещо друго!
След като качи ден по-рано снимката на петте сафрида(макар и едри), придружена с гръмки думи, в началото направо се отчаях, че ще трябва да се радваме и на подобна слука!
![]()
А да питам ли къде е точно мястото, където са уловени рибоците или няма смисъл, 'щото е някъде на запад от Варна?А, и гледам, че колегата ...IaNIs е изказал, предположение, че си ловил по тъмно, а като знам какъв си любител на нощния риболов с насочена към водната повърхност светлина, то в случая историята да не е такава, 'щото постижението ти веднага се омаловажава?
То сега както е и студена водата, ти с такова мощно осветление сигурно дори и подгряваш водата(което е не по-малко важен момент при сегашните ниски температури на морската вода), т.е. с един куршум два заека!
Ако не ми отговориш на този коментар, ще приема мълчанието ти за положителен отговор(т.е. че си използвал по тъмно насочена към водната повърхност светлина)!
![]()
Иначе като гледам сафридът е едър и двадесетина риби може и да правят едно кило, така, че би трябвало рибата да тежи поне 2 кила и нещо до 4кг.!Така си мисля де, все пак от една снимка ми е трудно да определя каква е точно масата!
![]()
Наслука на всички!
не разбирам от нощен риболов колега

ХАХАХААХАХАХАХАХАХА учителю

Резултата е в темата за зарганиgogobogo написа:И резултатабях за заргани

ейй, така беше колегаsantos13 написа:В събота пред Бяла даде по кило две сафрид, но имаше делфини и го пръснаха. Сафридът беше в горните слоеве на водата.

- 1000n
- разбира нещата
Мразя, делфини(както би се изразил един от смърфовете)!

- 1000n
- разбира нещата
dobria1 написа:1000n написа:Браво, dobria1!dobria1 написа:кой каза че нямало риба![]()
......
![]()
![]()
![]()
Наслука на всички!
не разбирам от нощен риболов колега![]()
![]()
![]()
Ама аз не съм казвал, че разбираш от нощен риболов!

Само питах дали си ловил по този начин!

- jibira
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Второ безуспешно мятане за сафрид. Място - Морска гара.
Живей докато си жив, понеже след това твърде дълго ще бъдеш мъртъв!
А на морска гара имаше ли някой на плувка, за мен е по кеф на плувка да ги ловяjibira написа:Второ безуспешно мятане за сафрид. Място - Морска гара.

- 1000n
- разбира нещата
Сафридът нещо май се е повредил!
Не, че ми се вижда невъзможно да се лови на плувка и на белена скарида посред бял ден, ама пък и като резултати да е на нивото на риболов с чепаре!
То сигурно трябва да започнем да го търсим и на бомбарда вече тоя дивак сафрида!
Наслука на всички!