Самострой-лодка на 6-ти етаж

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Re: Самострой-лодка на 6-ти етаж

Мнение от krokibg »

Кая,много ги усложняваш нещата бе приятелю.То,от толкова много информация и четене,накрая да не стане много баби,хилаво дете.Избираи си модела и започваи да набираш матерялите че ето я,пролетта доиде :lol: :lol: :lol:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Кая,много ги усложняваш нещата бе приятелю.То,от толкова много информация и четене,накрая да не стане много баби,хилаво дете.Избираи си модела и започваи да набираш матерялите че ето я,пролетта доиде :lol: :lol: :lol:
И аз тръгнах нещо подобно да пиша! :lol:
Изображение
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Е,не,аз го ръчкам вече да избира модела,за това го юркам.Аре че ще годинясаме :lol: :wink: :wink: :wink:

КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КАЯ »

Аз си избрах модел/бях писал че моята лодка е модифициран бостънски китобой/, но чертежите струват стотина лв.Сега разучавам едни програми да направя разкройките и ако не се преборя с тях ще се строи нещо за което имам чертежи.А линковете са за интересуващите се от проблема.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Аз само се уча сега.Вий си пишете.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

Днес докато се рових попаднах на това :
http://cgi.ebay.de/Angelboot-Technostra ... 2ea2980f5d

http://cgi.ebay.de/Angelboot-Taucherboo ... 2c44389cdd

Не изглежда никак лошо и мисля, че модела е подходящ за изработка от поерплат.
КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КАЯ »

първото е нещо като модифицираният бостънски китобой, а второто като джонбота.Лошото е, че чертежи на това което ми харесва или струват някакви пари или ако има безплатни не са на това което ми харесва.Иначе безплатни бол.А ето и едно интересно приспособление за качване на голяма лодка на покрива на кола.Впрочем на другите клипове има и разни подобни екстри.
http://www.youtube.com/watch?v=XGqt04oAPak
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

КАЯ написа:...А ето и едно интересно приспособление за качване на голяма лодка на покрива на кола...http://www.youtube.com/watch?v=XGqt04oAPak
Бреее, кво ли не измислят хората :D :D :D Разби ме с това приспособление, ше взема да се откажа да си купувам колесар аз, щото и аз така на тавана возя моята, ама приспособлението са 3-4 чифта здрави ръце :lol:
Всъщност не ми се вижда чак толкова лесно за "направи си сам" това приспособление, но съм сигурен, че ще е доста по-евтино от колесар :idea: :smt023
Ето аз как я превозвам:
Изображение
Изображение
Така качването от 2-ма души си е мноооооого трудно :!: :!: За свалянето веднъж и сам я свалих :rolleyes:
complast
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от complast »

Когато се работи със пенополистирол/стиропор/ задължително се ползва епоксидна смола.Тя не разяжда стиропора.
В полиестерната смола има стирол и той разтваря пенополистирола.Препоръчвам някои колеги дето не са наясно с качествата
на смолите да не пишат неща за които не са сигурни.
Епоксидните смоли имат минимум ДВА пъти по-високи якостни характеристики.По висока хемическа и термическа устойчевост.
Използват се за направа на:
-Въдици.
-Прътове за овчарски скок.
-Автомобили/Ферари,Ламборгини,F-1/
-Лопати на хеликоптери.
-Лъкове и арбалети.
-Състезателни яхти.
-Дървени лодки по методите:Многослойна диагонална обшивка,Рейкова обшивка и WEST.
-Мотоциклетни каски.
Епосидните смоли не могат да се използват със СТЪКЛОМАТ,защото стъломата е слепен с неща дето се разтварят със стирол.
А както вече казахме в тях няма стирол.Епоксидните смоли се ползват САМО със стъклени,кевларени и карбонови платове.
Когато за направата на изделия се използват автоклави /80-90 градуса/ и вакум в смолата не се слага втвърдител.
http://www.bashribar.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

Всички неща които си изброил са скъпи и високотехнологични уреди или предмети при които е нобходимо ниско тегло и голяма твърдост и здравина.
Надявам се не се нямаш в предвид мен като пишеш за неразбиращите.
За кои якостни показатели говориш, за счупване при опън , при огъване, или при удар, модул на огъване, плътност, твърдост или някоя друга специфична характеристика.
На всичкото от горе всеки композитен материал има различни свойства в зависимост от използваните подсилващи материали, от вида и дебелината на влакната , от оплетката, плътността, химически състав и повърхностната обработка и т.н.
Също така има голяма разлика межди епоксидна смола и епоксидна смола, има десетки или дори стотици происзодители всеки със собственни патенти и технологии и стотици видове смоли, като всея намира своето приложение (коя за какво е най-подходяща може да каже дамо производитела или откриватела и).
Като цяло може да се каженаистина ,че е по здрава, но трябва да се има в предвид и , че е по твърда от което идва чупливостта (крехкостта). С което искам да кажа, че не винаги е подходящия материал, като тук се включва и недостатъка и, че е доста по скъпа.
Опитвам се да пиша колкото се маога по-опростено тук на тези теми за да могат да ме разбират много хора.
Мога да да изпадам в доста големи подробности с обяснения на химията, физико-химични и механични характерискити свързани с доста материали в което число са на първо място полиуретаните следвани от епоксидни и полиестерни смоли и доста други. Не мисля, обче че е нужо, не сме химически форум. Нека колегите събират мнения от много хора, всеки има с какво да допренесе, всеки има знания както в практиката така и в теорията с които може да е полезен на другите.

Опитвайте се да избягвате забележки към колеги, това е работа на модераторите.
Ако имате различно мнение е достатъчно да напишете своето.
complast
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от complast »

Именно скъпите неща се правят с качествени и скъпи материали.Моите лодки ги правя от полиестерна смола и стъкломат
тежат 30кг. и струват 500лв.Ако използвам епоксидна смола и стъклен плат не ми се мисли за цената...

Полиестерна смола:Якост на опън-50Н/мм2 ;Якост на огъване-80Н/мм2 ;Разривно удължаване-2%; Относително тегло-1,15г/см3
Епоксидна смола -70Н/мм2 -120Н/мм2 -3% -1,8г/см3

Якост на опън на композитни материали от:
-Стъкломат -1500кг/см2
-Стъклоплат -3000кг/см2
-Кевлар -4000-4500кг/см2
-Карбон -6000-7500кг/см2
http://www.bashribar.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КАЯ »

Досега темата вървеше без дразги и лични нападки.Надявам се да продължи така, за да е полезна.Полза от заключена тема няма.Лично мнение.
Колега ако си разгледал и другите клипове има и странично сваляне и ползване на гайковерт вместо моторче. Струва ми се ако се ползва манивела може и да може да се направи нещо подобно.Преглеждах подобни приспособления,щото бях стигнал до идея за подобни изделия с оглед, че буса е висок.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Ето това е градивно в случая.Нови неща,които биха имали полза от тях много хора,които нямат възможност да купят и теглят колесар.Аз постоянно събирам и копирам нови приспособления за лодките,които един ден ще покажа.Нека първо да доиде деня когато ще си ги направя сам и да се убедя в техните качества и варшат работа за това,за което са предназначени.Иначе някои ще каже че са ненужни.Първо аз да се набутам и да пробвам а после да имам очи да пиша :lol: :lol: :lol: :wink:

complast
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от complast »

Колега Кая,
когато си намислил да си правиш лодка първо трябва да си отговориш на няколко въпроса:
1.Начин на транспортиране.Ако ще е "картоп"/върху кола/ трябва да се ограничиш в рамките
50-70 максимум 100кг.А това за дървена лодка е 350см.дължина.Ако ще я караш на колесар
прави възможно най-голямата.Но тука идва проблема със спускането на вода.На тукашния
яз.Огоста можеш да спуснеш и 100тонен кораб ,но на други места не е така...
2.Начин на движение по вода.Тука възможностите са две:Водоизместващо корито и такова
дето може да глисира.Водоизместващите лодки са по-икономични,могат да се карат на
гребла,но са по-трудни за правене щото формата им е по-сложна.Глисиращите лодки
могат бързо да те закарат където искаш,по-"престижни" са но искат подходящ мотор и
съответното количество бензин.
Ако отговориш на тези два въпроса мога да ти бъда и полезен с избора на подходящо
корито.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

С всичко което написа колега complast,напълно съм съгласен,само стова за големината нещо не съм сигурен че го приемам на сериозно.Няма водоем на които съм ходил и да несъм пуснал лодката.Грпешно е разсъждението ти че няма от къде да се пускат,стига да не искаш да спреш направо на пътя над язовира и да искаш да я пуснеш прескачайки мантинелата.Ивайловград,Кърджали,Жребчево,Тича,Пясъчник,Искъра.Това са водоемите на които ходя.На едни постоянно а на другите,когато имам възможност.Няма случай в които да не съм пуснал или извадил лодката.А тя,да ти кажа хич не е нито лека -350кг нито малка.Иначе,с всичко съм съгласен :idea: :wink:

Изображение

Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”