Язовири около Хасково

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Язовири около Хасково

Мнение от Vid »

Рибата по Марица се е раздвижила. Днес т.е. вчера направих един кратък излет от 17.00 до 20.00 часа и ги спуках. Около 10 мерни кефала, плюс една малка щука плюс едно сомче. Снимах само сомчето с джи-си-ема щото бая зор ми даде на лекия такъм:
Изображение
Сомчето е около килце и нещо на воблер Салмо 4 см. костурската окраска, щукичката малко под килце- хваната на старата баластерна под село Брод на туистър на Уейк, ама кефалите си ги биваше - на въртележки 2-ка в по дебелите бързеи... Всичко що е риба си плува там откъдето се пръкна.... Накефих се на макс :lol:
Поздрави...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Бомба си Vid. Набарал си ги вчера :prayer: и тв'а сомче бати охранения шишко :lol:
Аз днес там успях да закача само един кефал към 400гр в течението. На баластерната нямах удар. Нивото на реката доста е паднало от миналата седмица и вече може да се преджапа половината река :D

Ето и обещаните снимки от излета ми вчера на Тракиец =>ЦЪК
Па това са каракудите, които закачих :
Изображение
Изображение
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Днес май на всички ни е вързало :wink:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Поздрави за успешния излет. От доста време не съм посещавал Тракиец, но имам приятели които ходят за шаран и казват, че излизат добри риби на дъно с разпъване на 200 м.

Изображение
Това е много интересен монтаж на линията ти :D
Карабинката и вирбела ти са много големи. И този модел карабинки го остай..., щото са ненадеждни. Иди при Благо (магазина до лебеда) и си вземи читави карабинки, които са си с вирбела. Мисля на СПРО бяха, пакетчето на 2,80 лв.
Сенека
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Vid написа:Това е много интересен монтаж на линията ти :D
Карабинката и вирбела ти са много големи. И този модел карабинки го остай..., щото са ненадеждни. Иди при Благо (магазина до лебеда) и си вземи читави карабинки, които са си с вирбела. Мисля на СПРО бяха, пакетчето на 2,80 лв.
Да голяма е карабинката. Такава имам и затова така :lol: Ама гледай те рибите не се притесняват от карабинката и вирбела лапат си доволно и лакомо :lol: :lol:
Ше мина да взема от тия дето казваш :smt023

Днеска от един колега от работата научих, че на напоителния канал на Тракиец хващат с кепове с малки мрежички, малки бели рибки по 1 пръст и ги пържили хората като цаца :rolleyes: представяте ли си къв ..... трябва да си за да правиш такава мизерия :axe:
Изображение
LI4O8888
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от LI4O8888 »

Здравейте колеги може ли малко прясно инфо за Мандра и как се стига до там от Асеновград съм
Станимир Бегов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Станимир Бегов »

За Мандра ,такса 18лв , не се е чуло за някви успешни излети там . От Хасково хващаш пътя за Кърджали ,след птицекомбината на ляво за Войводово ,в центара на следващото село Орлово свиваш в дясно (има табела) и си в Мандра ,язовира се намира след селото посока Големанци.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Станимир Бегов написа:За Мандра ,такса 18лв , не се е чуло за някви успешни излети там . От Хасково хващаш пътя за Кърджали ,след птицекомбината на ляво за Войводово ,в центара на следващото село Орлово свиваш в дясно (има табела) и си в Мандра ,язовира се намира след селото посока Големанци.
Бая сложно обяснение.., ама както и да е, не си губи времето и парите на този водоем.
Сенека
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Личка,отивай и си прави кефа,бабушките са над 300гр излизат и други МИРНИ риби.Само таксата е смущаваща :D
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
stelco
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stelco »

Преди около месец( 22.07) ,бяхме на състезание на яз.Мандра.Риба има в огромни количества.Ловят се както каза Ицо, доста едри червенперки ,каркуди над половика имаше даже и един изваден амур над 2кг.
Ето класирането и улова,риболова там е доста добър.

1.Валентин Тотев-5 ; 17 340кг
2.Димитър Димитров-5 ; 14 680кг
3.Митко Апостолов-6 ; 14 600кг
4.Калин Митранов-6 ; 14 240кг
5.Били Доктора-6 ; 13 300кг
6.Аднан -7 ; 12 200кг
7.Серкан Ферад-8 ; 8 520кг
8.Апо Скалата-9 ; 8 360кг
9.Фето Фалита-9 ; 7 760кг
10.Фуат Исмаил-9 ; 7 100кг
11.Дурхан Адил-10; 9 360кг
12.Влайчо Влайчев-10 ; 7 900кг
13.Боян Милев-12 ; 6 060кг
14.Парабела-13 ; 7 500кг
15.Стелиян Стойчев-14 ; 3 100кг
16.Красимир Сабахов-15 ; 7 080кг

Изображение
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

butnik написа:Личка,отивай и си прави кефа,бабушките са над 300гр излизат и други МИРНИ риби.Само таксата е смущаваща :D
Колеги, имах в предвид риби, а не бабушки. А да платиш 18 лв. за да ловиш бабушки или каракудки е меко казано смешно :lol:
Сенека
LI4O8888
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от LI4O8888 »

колеги благодаря за насоките аз отивам на състезание там на 19.08.2012
и затова питам а какво и как се лови ще видим
а ако някой даде и инфо на какво се лови и с какво да се храни ще съм също много благодарен че нищо незнам за този водоем
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Vid написа:
butnik написа:Личка,отивай и си прави кефа,бабушките са над 300гр излизат и други МИРНИ риби.Само таксата е смущаваща :D
Колеги, имах в предвид риби, а не бабушки. А да платиш 18 лв. за да ловиш бабушки или каракудки е меко казано смешно :lol:
Много си голям бе,ейййййй все си тикате пикалата пред метъра.Ай кажи сега колко валата имаш любителю на риби,а не на бабушки.Дразниш пич.
Личка,врътни една шайба с няколко думи ще ти обясня положението.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
stelco
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stelco »

Колега LI4O8888 имаш ЛС :D

Vid написа:Колеги, имах в предвид риби, а не бабушки. А да платиш 18 лв. за да ловиш бабушки или каракудки е меко казано смешно :lol:
Колега Vid ,не мисля ,че риболова на различна риба от тази която ти ловиш e смешен.
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

stelco написа:Колега LI4O8888 имаш ЛС :D

Vid написа:Колеги, имах в предвид риби, а не бабушки. А да платиш 18 лв. за да ловиш бабушки или каракудки е меко казано смешно :lol:
Колега Vid ,не мисля ,че риболова на различна риба от тази която ти ловиш e смешен.
Смешното в случая е ,че се дават 18 лв. такса за риболов на такива мирни риби, където ги има и по свободните водоеми. Аз също не бих дал рекет 18 лв. да хващам такива чекласи за кеф... Тия пари едни ги имат за семки, а други хора гледат как да ги скътат за смислени неща. Друга тема е наистина, че колегата пита и би ги дал тия пари, защото се готви за състезание.
LI4O8888, можеш ако искаш, да ги пробваш на подготовката тия по-едрите екземпляри (за да отсееш по-дребните нахалници) на жито или сладка консервирана царевица, като подхранваш естествено съответно с тях :smt023
Успех LI4O8888 и да се похвалиш след състезанието какво е станало.
P.S. : Няма да се дразните един друг ей, че ше стане и тука спама много :D :rolleyes:
Последно промяна от JettroniX на Вто Авг 14, 2012 8:51 am, променено общо 1 път.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”