Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

ЗАРГАН 2016
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: ЗАРГАН 2016
Днес следобед едвам спасих капото...една хваната и една мъжка-по пътя си тръгна...
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
- atanasov1589
- ще става разбирач
Днес на Фичоза от 7 до 11ч 10бр.
Днес, на плочите пред Рубин, сутринта на блесна един чернокоп, стандартен размер (около 150 гр) и реално от 07 до 11 ч - по около 3 заргани на човек....мнооого пръсната....и няколко чернокопчета , вече колкото по-едри сафриди. Довечера ще има проба за чернокоп и ще видим....
0885022272 / 0885897615
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Днес мноо труден риболов с много молене и настояване взех 11 заргана от които и един прекрасен каиш.Риболова протече от 06:30 до 11:30 като до 8 имах 9 риби а после с много мъки взех още 2.А авера финишира с 5 бр.
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека

- kiselq
- новобранец
- Обратна връзка:
Днес загубих най-добрата си бомбарда, жалко. Не ги продават вече.
Относно заргана днес както и други дни беше тегаво, сологан - слаб но като цяло добри услония, а рибата я нямаше 10 броя с мъки до 10.30 минах през Агалина там много народ но резултата същия.
Относно заргана днес както и други дни беше тегаво, сологан - слаб но като цяло добри услония, а рибата я нямаше 10 броя с мъки до 10.30 минах през Агалина там много народ но резултата същия.
-
- разбира нещата
Днес сутринта на вълнолома отървах капото с 4 заргана/ 3 каиша и един среден/. Рибата е пръсната и може да се взема само от дистанция над 100-110 м.Който можа да постигне тази дистанция също извади по толкова риби.. След 9.30 спря и след окоро час си бих камшика.
Дано утре да става за риблов, че прогнозите за времето не са благоприятни!
Дано утре да става за риблов, че прогнозите за времето не са благоприятни!
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
как ги постигате тез дистанции незнам,според мен 70-80м емаксимума на една бомбарда,ако няма вятър зад гърба
-
- разбира нещата
Янко,
Може и още как! При мен с: въдица Шимано Никсейв Троут, 4.7 м, акция 24-40 гр /със сменен усилен връх!/,макара Дайва Екселер 2500 , плетено 8-жилно влакно о.10 ммх150м Дайва Ж и....спрей Тубертини Вулкан за пръскане на шпулата преди риболов. Е и многогодишен трениг за хвърляне. Това е! Не съм най-добрия: има и други колеги с още по-добри постижения.
Може и още как! При мен с: въдица Шимано Никсейв Троут, 4.7 м, акция 24-40 гр /със сменен усилен връх!/,макара Дайва Екселер 2500 , плетено 8-жилно влакно о.10 ммх150м Дайва Ж и....спрей Тубертини Вулкан за пръскане на шпулата преди риболов. Е и многогодишен трениг за хвърляне. Това е! Не съм най-добрия: има и други колеги с още по-добри постижения.
-
- разбира нещата
И да добавя/"смъкнаха" ме от компа и пропуснах/ бомбарди с тегло 35 и 40 гр. от прозрачните, полупотъващи.Интересно, че тази година на черна бомбарда нямам риба.
далеч съм от мисълта че е невъзможно,но нали се сещаш че има усилие при хвърляне на тази дистанция,а при един 3-4часов риболов немога да се сетя колко пъти се хвърля,аз лично не бих издържал ще остана без рамо
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Аве Мите да те питам как го закачаш тоя червей като гониш голяма дистанция.Аз както и да го закача след 2-3 мощни хвърляния с цел по голяма дистанция оставам без червей като след всяко хвърляне червея ми се скъсява без значение е дали е пресен или стар?
И питам сериозно не се заяждам

Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

-
- разбира нещата
Янко,ianimar написа:далеч съм от мисълта че е невъзможно,но нали се сещаш че има усилие при хвърляне на тази дистанция,а при един 3-4часов риболов немога да се сетя колко пъти се хвърля,аз лично не бих издържал ще остана без рамо
Прав си за физическото натоварване, но аз като бивш полу-професионален спортист /баскетбол/ със 17 години стаж и златен медал, въпреки немалкото години нямам проблем.Сега се връщам от вълнолома: хвърляне от 8.30 до 14.30 часа без проблеми.Ако не беше задухал южняка сигурно щях да хвърлям още 2-3 часа.
-
- разбира нещата
Пешо,Pe6o_Tikvata написа:Аве Мите да те питам как го закачаш тоя червей като гониш голяма дистанция.Аз както и да го закача след 2-3 мощни хвърляния с цел по голяма дистанция оставам без червей като след всяко хвърляне червея ми се скъсява без значение е дали е пресен или стар?
Не знам какви са червеите при вас, но лично аз нямам този проблем.Забождам го непосредствено под главата, понякога, ако е много голям/заргански/ го забождам още един път по-надолу и пак да остане висящ.Днес бях с червеи от миналата неделя/съхранени увити в мокра кърпа в хладилника/ и нямах никакви проблеми при хвърлянето.Тъй като червеите бяха поизтънели от престоя им се налагаше понякога да слагам по два и да ги сменям по-често. При това нямане от 8.30 до 14.30 изкарах 2 каиша, един среден и един каиш си показа топките. Всичко това на максимална дистнация.
- atanasov1589
- ще става разбирач
Някой от присъстващите няма ли да сподели нещо?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Тази ,,батарея,, на два залпа ли замята или е нещо ново???
Изкриви ми се врата.