около Бургас ????

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
monopola
новобранец
новобранец

Re: около Бургас ????

Мнение от monopola »

Колеги няко може ли да предложи алтернатива на Карнобатския язовир? Лятото наближава и пак ще го изкарама в Бургас а не ми се ловят само таранки и уклеи. Ще ми се и риби над 2-3 кила, а май варианта са само платените. В Карнобат май не е като преди, така че моля за съвет.

Последния път ми препоръчаха един нов язовир, пак до карнобат, но в посока към магитралата, май Топчиите, Токчиите нещо такова беше. Много красиво язовирче, но дотам. Първо няма никой като отидеш един пазача пасе една коза и това е. Дойде после собственика и се уби да оняснява каква риба има, как не я бил ловил не знам си колко години и за капак изкара от водата един умрял шаран към 2 кила като доказателство :) така ме гледаше се едно еи сега трябва да ахна от възхита пред огромната риба. Та какво и да е, ловим си ние, на какво ли не пробвах, кълвеше единствено близо до брега. Малки шаранчета по 400-6000 грама. Хванахме 15-20 и решаваме да си ходим. ама то даже няма и на кой да платиш. трябвало пазача да се обади на шефа да дойде той :shock: Ние си чакаме. Дойде оня, и шаранчетата по половн кило вместо да ги пусне вътре ги прибра в един живарник и ги взе да ги продава в магазина си. :evil: Замалко да го удавя еи, то бива наглост ама, смятайте щом шаранчета по 500гр ги продава, какво остава за по голяма риба. И така, може и да не е било ден, но нито една риба над 700 гр. Там повече няма да стъпя, това не е спортен риболов, а дребен тарикатлък, но май повечето платени водоемчета в региона са по подобна схема.

така че моля за съвет. каде може да се поспортува наистина - с нормални, големи риби и добри условия.

поздрави
Аватар
f1team
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от f1team »

Монопол, язовира на който си ходил се казва Топчиите. Те са два - Големия и Малкия Топчии.
Аз живея в Бургас, но иначе съм от Карнобат и от време на време разпитвам за карнобатските водоеми, но до сега никой не ми е споменал да ходи на тия язовири. Аз съм ходил там преди 7-8 г, но и тогава си беше зле.
Ще ти кажа и един друг платен язовир, който можеш да пропуснеш - Крумово Градище (Карнобатско), малък язовир до пътя, веднага след селото. Там постоянно има коли, но от мой човек чух че рибата смърди.

Ти май беше писал преди за Промет. Там не може ли да се ходи сега или рибата не става.
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
Аватар
Георги Кръстев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Георги Кръстев »

Колега много ще съм ти благодарен :) , ако ми дадеш прясно инфо за крумово градище.
Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
Аватар
f1team
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от f1team »

Георги Кръстев написа:Колега много ще съм ти благодарен :) , ако ми дадеш прясно инфо за крумово градище.
мога да ти дам инфо отпреди десетина дни. след това не съм говорил с рибарите от квартала, които обикалят около Карнобат. Ще ти цитирам по памет какво ми казаха: "Не ти трябва да ходиш там. Рибата смърди на л**на и дава много слабо. От карнобат вече никой не ходи там. Само заблудени бургазлии, сливналии и ямболий".
Не мога да горантирам че това е вярно, но ми го каза човек, който няма причина да ме лъже. Аз му вярвам. Иначе като минавам от там за моето село винаги има поне по 3-4 коли.
За сега само това мога да ти кажа за Крумово градище.
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
Аватар
Raven
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Raven »

Препоръчайте някое место за излетче този уикенд... вече 3-4 пъти ходим на Средец, хващат се дребни шаранчета (обикновенно под 500гр.), но може малко да разнообразим, пък ако и шаранчетата са малко по едри няма да е зле :wink:
Аватар
zografa
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zografa »

Преди малко бях на Суходол ,умряла работа ,пазача някакъв див селянин ме изнерви още сутринта ,почна да мърмори защо сме идвали толкова рано ,що сме нямали точни пари и други глупости напсувах го в очите и се кротна ,иначе риболова тегав на пружина само малки шаранчета около 300гр. и тук там някоя голяма таранка ,на плувка същата работа ,няма ги миналогодишните шарани.
Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Мнение от rumci »

Суходол и аз го отписах. Явно мрежите са обрали почти всичката мерна риба там. :( Добре, че идва края на забраната.
Аватар
Koleff
и господ не е толокова добър

Мнение от Koleff »

rumci написа: Добре, че идва края на забраната.
То хубаво, че идва Румба ама, измислихте ли го къде ще откриваме :drinkers:
„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Мнение от rumci »

Ще го измислим Колефф, ще го измислим :wink:
Аватар
koitikaza
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от koitikaza »

Предлагам като вариант за откриването средецка река.Два три дена се навъртам покрай аврамов мост гледам ври от белевица и мисля че ще ходя там.А пък и надоло от моста все може да е останала някоя и друга таранчица,такаче няма да сам капо.
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

Хайде мислете че не остана дане стане като последната среща
Мога да се присъединя към групата ако има такава.Време е да се стегнем малко,имаше времена в който бяхме доста по задружни :D
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим'' :)
Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Мнение от rumci »

Един Порой ми се струва добър вариант за откриването :roll: . Нивото на язовира е високо и може да се хване сянка в близост до водата. Вятъра ще е мъка за нас плувкарите, но пък ще има повече време да се видим на масата. Аз лично смятам да направя 2 нощувки - петък вечерта заемане на позиции, та до неделята.
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

Може и там,ние фидерастите ще се чувстваме като у дома си.
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим'' :)
Аватар
Koleff

Мнение от Koleff »

rumci написа:Един Порой ми се струва добър вариант за откриването :roll: . Нивото на язовира е високо и може да се хване сянка в близост до водата. Вятъра ще е мъка за нас плувкарите, но пък ще има повече време да се видим на масата. Аз лично смятам да направя 2 нощувки - петък вечерта заемане на позиции, та до неделята.
каридата написа:Може и там,ние фидерастите ще се чувстваме като у дома си.
Ах ах ах ... мед ми капна на кроасана ... приятели .... четете ми мислите :drinkers:
„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Аватар
bg
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bg »

а някой от вас ходил ли е на Тича? нещо ми се иска там да направя неколкодневен излет, че никога не съм стъпвал там...Ако може да ме светнете за някое подходящо място ще съм благодарен! пък може и вие да се навиете за едно откриване там?! :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”