Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

около Бургас ????
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- и господ не е толокова добър
Re: около Бургас ????
Ние сме говорели вече с Били, че сме там.Давайте ако сте съгласни да се организираме.rumci написа:Един Порой ми се струва добър вариант за откриването. Нивото на язовира е високо и може да се хване сянка в близост до водата. Вятъра ще е мъка за нас плувкарите, но пък ще има повече време да се видим на масата. Аз лично смятам да направя 2 нощувки - петък вечерта заемане на позиции, та до неделята.

П.П.Вчера ходих да видя водоема, слязох по-стария асфалтиран път, водата е на макс и има доста хубави плувкарски места със сянка

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Около стария път наистина са добри местата, но ме съмнява, че именно там ще е най-голямата аларма на язовира. Може би няколко стотин метра в посока устието ще е по-спокойно
. Има време да го измислим 

-
Тя алармата ще е навсякъде ми се струва.Иначе играеха доста мушмороци 

Колеги, я кажете какво се хваща на плувка на Порой и какъв калибър.
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
- каридата
- учете се от него
Предимно бабушки и каракуди.Има и уклей,костур и топупи.
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''

излизат ли по-едри бабушки и костури или са като навсякъде около Бургас?
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
Едри, едри, колко да са едриf1team написа:излизат ли по-едри бабушки и костури или са като навсякъде около Бургас?

По принцип има едри бабушки към ... 200 - 300 - 400 грама (

„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
-
- научил се да хвърля
.
Последно промяна от ribar77 на Съб Юни 05, 2010 9:47 am, променено общо 1 път.
Любишь медок – люби и холодок.
Едри, едри, колко да са едри
ЦЪК ) И костури има ... така съм чувал де
... и каракудиииии ... ай да идва другия петък
[/quote]
като ги гледам рибетата май са същите като на Мандрата
петък ми се вижда мнооооого далеч ама като дойде....

като ги гледам рибетата май са същите като на Мандрата

Вчера на средецкия язовир от обяд до вечерта се отчетох с около 8 шаранчета общо тегло 4кг. и 3 таранки общо 1кг. Ако някой не знае - тааксата е 3лв., шарана е по 4лв., таранката и червеноперката са по 1лв. (за червенопаерка е малко прекалено да е с пари...)
А днес на Промет едно голямо капо. от 7ч. до 15ч., бяхме двама човека, пробвахме какво ли не, имахме едва 2-3 удъра, единственото което се хвана беше амур около 2кг., който се откачи на метър от брега, защото не бях разгънал кепа. През останалото време, пълно мълчание.
В този ред на мисли искам да поразпитам за Промет... На кофти ден ли сме случили? Рибата ли е малко?... или е само навътре? Имате ли успешни дни на този водоем? Изобщо някой може ли поразкаже нещо повече...
А днес на Промет едно голямо капо. от 7ч. до 15ч., бяхме двама човека, пробвахме какво ли не, имахме едва 2-3 удъра, единственото което се хвана беше амур около 2кг., който се откачи на метър от брега, защото не бях разгънал кепа. През останалото време, пълно мълчание.
В този ред на мисли искам да поразпитам за Промет... На кофти ден ли сме случили? Рибата ли е малко?... или е само навътре? Имате ли успешни дни на този водоем? Изобщо някой може ли поразкаже нещо повече...
-
- научил се да хвърля
на средец и без захранка да отидеш пак ще хванеш...няма интрига там.На промет последния път преди около 2 седмици за 4-5 часа хванахме 2 малки шаранчета ( около 300 - 400 гр ) и около 10-тина таранки ..дребните рибки не ги броя

Така е, няма интрига
затова и отдидох на Промет... заийнтригуван останах, доволен - не мога да кажа
Понеже, за съжаление, нямам много време за излети и проби-грешки дали можеш да споделиш подхода към Промет... максимално на дълбоко и на тежко ли да търсим шаран/амур.
Сутринта бяхме в началото под върбата, а след обяд забхиме почти в дъното на един ръкав в лявата част. На ваглер на 3-4-5м. извадих само един слънчак... то не беше захранка, хранилки, червей, бял, торен, царевица, омирисана на ягода царевици, омирисан на ягода червей
не, и не...

Понеже, за съжаление, нямам много време за излети и проби-грешки дали можеш да споделиш подхода към Промет... максимално на дълбоко и на тежко ли да търсим шаран/амур.
Сутринта бяхме в началото под върбата, а след обяд забхиме почти в дъното на един ръкав в лявата част. На ваглер на 3-4-5м. извадих само един слънчак... то не беше захранка, хранилки, червей, бял, торен, царевица, омирисана на ягода царевици, омирисан на ягода червей

-
- научил се да хвърля
преди 1-вата бариера още хващан на ляво ( по надолнището ) и ако си с кола спираш накрая до където може да се стигне..там има 2-3 хубави места..аз лично мятам пред тръстиките с 6 метров телескоп на плувка на шарен червей.Захранката с която бях мисля, че беше на филстар с ягода и дохранвах с бял червей...това е...риболова беше от 6 до 8 след това само червеноперка ...дълбочина където мятам аз е малко над 2 метра обаче оставам плувката да е легнала а не права 

- YordanDanev
- сериозен играч
Гледам че доста колеги ще откриват на Порой, затова нека да се разберем кой кога ще ходи и на кои места за да можем да се съберем заедно. Аз препоръчвам да се съберем до паметника, там има добра сянка, равно място за колите и палатките и най-удобния бряг за риболов на плувка .

-
Аз да не съм плуфкарYordanDanev написа:Гледам че доста колеги ще откриват на Порой, затова нека да се разберем кой кога ще ходи и на кои места за да можем да се съберем заедно. Аз препоръчвам да се съберем до паметника, там има добра сянка, равно място за колите и палатките и най-удобния бряг за риболов на плувка .