Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Заключено
lusienn
и господ не е толокова добър

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Мнение от lusienn »

Бурите идват и си отиват,ама земетръса като друсне яко нема това онова.Видяхте в Азия какво става,а Япония да не говорим.Мене цял ден ме боли главата,а вчера имало и затъмнение-сигурно нещо общо има,с тия планети. :D Та ние сме погалени от съдбата-казаха че от 100години,не е имало в София такъв трус.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
lusienn

Мнение от lusienn »

Е днеска нещо верно става,тука вале яко към 3ч .После спря тока.Е сега си говориме с приятели по морето-там нямат ток.На Странджа планина гърмело некакви яки светкавици,та такива са новините-нищо особенно.Я почвайте да пишете,и ана всьо равно.

Риболовци.
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Прехода забави ход, служенето на мене си съвсем замря :D !
В работота - пълен "чанч" при нулева ефективност, нощем - земетресения, денем - бури с градушки, направо се стъписах тези дни !!!
Добре, че бяха постовете на Годзилата /за имотиконката/ и на Инкубуса - като контрапункт, та се разсмях много, иначе тъжна и тягостна седмица!
Няма "Фън", както казват децата :D !
Пия по една ракия с добавък с един мой човек, после са прибирам в къщи, отново пия по нещо и лягам, след което се събуждам от преумора и с часове "размислям" всякакви неприятни теми.
Ама, иде и 02.06. - та поне ще си отвоювам т.н. "отпуск по график" и може малко да се подобрят нещата, нали :D !
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Горе главите,никой не е гебердясал,поне тук от братята-графомани.:!: Страници ви чакат,а това за насмукването е задължителна защита срещу психически травми от земетресенията. :lol:И аз снощи,кога си писах апела срещу самоубийствените намеци на Годзи,така се бях втечнил ,че даже нямам спомен кога точно съм заспал.Че усетих един от трусовете,усетих,ама кво от това-събудих се за момент при люшкането,видях в следващия момент две неща : 1/Че нищо не пада отгоре и 2/Съпругата си хърка с упоение отдясно.И аз кво-да не съм по-глупав я -обърнах се на другата страна и го откъртих задълбочено.Въобще на тези неща гледам малко фаталистично-проявите на "оня гад Рихтер",не зависят от човечеството и съвсем от отделното същество като мен например,така,че що да се абим с разни безпокойства?Ако е писано,ще си мрем кротко като жертви на земетръс.Нали смъртта е единствения изход от скапания живот и няма значение кой кога влиза през него-отвъд продължава друг неведом път,така,че...Стоп,това не е проповед,не ми е работа,просто участвам .... :drinkers:
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Оффф....да мине и утрешния ден...

............................................________........................
....................................,.-‘”...................``~.,..................
.............................,.-”...................................“-.,............
.........................,/...............................................”:,........
.....................,?......................................................\,.....
.................../...........................................................,}....
................./......................................................,:`^`..}....
.............../...................................................,:”........./.....
..............?.....__.........................................:`.........../.....
............./__.(.....“~-,_..............................,:`........../........
.........../(_....”~,_........“~,_....................,:`........_/...........
..........{.._$;_......”=,_.......“-,_.......,.-~-,},.~”;/....}...........
...........((.....*~_.......”=-._......“;,,./`..../”............../............
...,,,___.\`~,......“~.,....................`.....}............../.............
............(....`=-,,.......`........................(......;_,,-”...............
............/.`~,......`-...............................\....../\...................
.............\`~.*-,.....................................|,./.....\,__...........
,,_..........}.>-._\...................................|..............`=~-,....
.....`=~-,_\_......`\,.................................\........................
...................`=~-,,.\,...............................\.......................
................................`:,,...........................`\..............__..
.....................................`=-,...................,%`>--==``.......
........................................_\..........._,-%.......`\...............
...................................,<`.._\_,-&``................`\..............
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Тази графика на GODzillata - така и не ми стана ясна, я да даде някакво инфо или пояснения :D !

И последно за земетръсите, щото съм преживял едно разрушително и донесло смърт за доста хора - това през 1977 година, лично аз смятам, че ако има възможност е по-добре да напуснем сградата при първите признаци на това бедствие.
Спомних, че тогава в Свищов, доста време преди да се разтресе земята, се чуваше силен тътен като от танкова колона, имах време да отворя прозорец и дълго да се оглеждам в тъмнината, защото в този град нямаше дори и казарма. После дойде разлюляването, грохота, паническото бягство и т.н.
Ако знаеш какво следва - винаги имаш време да излезеш.
Така и се спасиха доста хора тогава!
Това по повод на:

"INCUBUS
Ако е писано,ще си мрем кротко като жертви на земетръс. "
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Ми мина,Годзи,мина и то как -дваж по-насмукан съм,прости ма,господи,така се съм надървучил,чи ти ..ем всичкото земетръс -свободно,ни мъ интересува,мен достатъчно си мъ люлее службата на себе си,а оправданието ми е гадния преход :lol:Да живей Геофизическия институт на БАН -ако някой знае да има в днешно време по-безполезна институция в държавата,нека пише :( Този преход очевидно върви с яки алабалистики от всички посоки -ми те не могат...не знаят как....все още....да предскажат кога и с каква сила,ама могат много да обясняват...в последствие...когато е все тая...,а нямаше нужда,щото моят "любимец" в прав текст съобщи,че им се е обадил и по този начин "е взел всички мерки за безопасност".Ашколсун,бре кьопоолар! /при добро желание,последния израз може да се смята за европейски-нали в Германия въпросната говореща този език общност вече превишава 5 милиона /.Иначе всичко е наред-като изключим,че пак валя дъжд,че духаше студен вятър и мрачните физиономии преобладаваха по главната улица и в култовото заведение.Дреме ми на .... имунитета...че поработих,вярно е,ама цял следобяд под звуците на Judas Priest,Saxon,Megadeath,Doro,Grave digger,плюс руски етно-рок,класическа музика на Бах,Бетовен,Моцарт и Албинони...Въобще,доволен съм от този ден на прехода,независимо от атмосферните несъответствия,още повече,че помогнах на един добър човек,направих доста мръсно на един гад-не съвсем човек и накрая, след като пребивавах прилично на обществено място,се прибрах благополучно в къщи.Сега кротко си допивам,ровя си из форума и тук-там пиша щуротийки и за пореден път установявам,че съществуването му много ми допада.Още една благодарност покрай това на Камика,че ни остави тази тема-нашата заслуга може би е в това,че я продължихме и пригодихме към реалния живот.Вярно,малко е духовността,ама в нашата Родина толкова се полага -историческа действителност.Бъдете /поне относително :idea: /здрави и в тази връзка-редовно :drinkers:
lusienn

Мнение от lusienn »

На годзилата картинката,прилича че го боли главата и си крие лицето за малко.Иначе всичко е числа цифри и пари в днешно а и в минало време.Пита се в задачата,какво печелиме ние къде не лапаме нищо от тук, а драскаме,кога откраднеме от личното време :?: От тука пишештите не познавам засега никой.

Риболовци.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

А-а-а,Годзи ни бъзика с графики - non comprendo,non capisco,don,t undеrstаnd,не понимаю,извъобще ни гу разбирам,графиките съм ги намразил още в 5-ти клас ,кога почна такава никаква наука като геометрията :lol:Люска,и аз не те познавам,ама кво от туй -чета ти писанията,гледам ти снимките и та тургам от движение в Братството-на тътрещите се през прехода и с неистови усилия служещи и на себе си. :)
lusienn

Мнение от lusienn »

Момчета преди 5 минути пак тресна земетръс,сина пише на компа и той го усети.Обаче не му пука хич-той ще ни пази таяь нощ :arrow:

Риболовци.
lusienn

Мнение от lusienn »

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1389442 Е това беше слабо няколко секунди-4,3 по рихтер.Сигурно е последващо наместване на пластовете,пак при мене и в перник.А добро утро лека и доходна на Киро,на другите ясно и да бачкат и да не бачкат,пак толкова ще вземат на сигурната държавна служба.Мойта жена отиде 1 смяна,аз пием кафе и не бързам.

Риболовци.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Ай, честит ви 24 май, о, вам, братя по клавиатура! :D :drinkers:
Люската дори земетръс не го спира да пише, жалко, че не качва снимки на люлеещи се сгради, а пък Телескопа моЕше и едно клипче да спретне. :wink:

Утрото започва обещаващо, показало се е слънце, което не съм виждал от дни наред....стягай се, народе, за манифестация! :mrgreen:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

Честит празник и от мен !
Хубав празник!Жалкото е, че през тоя 20 годишен преход"измислената"ни политическа класа,умишлено или не, доведе до там,че неграмотността сред подрастващото поколение да се завърне с пълна сила,както и тотално изкривяване на ценностната система !!! :arrow: http://news.ibox.bg/news/id_1113771561
Страна, в която никой не иска да става учител, е обречена.!?
Но това е дълга тема,да не си разваляме празничното настроение! :D :drinkers:
GODzillata написа:....Люската дори земетръс не го спира да пише, жалко, че не качва снимки на люлеещи се сгради, а пък Телескопа моЕше и едно клипче да спретне. :wink:
Далеко съм от епицентъра на земетръса,но съм напълно наясно какво изживяват живущите в Перник,София и околността,защото през 1978 год. приживях абсолютно същото.В района на Велинград/03.11.1978/ ни "удари"земетръс с магнитут 6,2 и в продължение на 30 дни спях,със семейството си, в лек автомобил,тъй като силните вторичните трусове продължиха повече от месец.Така е, шубето си е голяма страх! :lol: И на всичкото отгоре по това време/социализЪма/не можеше да има земетресения :lol: ,това беше"привилегия"само на капитализЪма :lol: И тогава вървяха разни слухове-за скорошно изригване в района на вулкан,и какви ли не още"идиотщини",но за това бяха виновни Хамериканците и световния империализъм!?! :shock: Партийните активисти/партийни секретари и всякаква друга номенклатура/ обикаляха по улици и дворове,като призоваваха хората незабавно да се прибират по домовете си!? :axe:
Който е живял по онова време знае,че изобщо не се майтапя! :wink:
А за земетресението в Свищов,за което споменава G.Petkov ,си имаше пълно информационно затъмнение,по причини,които споменах по-горе!
Пожелавам на всички весели и спокойни почивни дни,забравете лошото и служете на себе си по най-добрия начин! :drinkers:
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Телескоп написа:...забравете лошото и служете на себе си по най-добрия начин!...
Така и направих :D !
След няколко седмици "гърч" по всички фронтове, от днес съм във фаза на изпусната кегла за боулинг - движа се по пътя на най-малкото съпротивление :lol: !
Появи се малък проблясък на лежерен преход над оловно сивия хоризонт на ежедневието :D !
Започнах седмиците на служене на себе си с як гъбобер.
В смисъл як, като за околностите на град София, където днес се разминах с няколко хиляди гъбоберача :D , ама първия по време е пръв по право и ако събереш няколко килограма се смяташ за успешен :lol: !
Снимки - утре, че от два компа у дома, шурея не можа да пусне и един, както трябва, та трябва да ида до служебния, че да свяля снимките, ама нашенска ни работа.
Голямата ми дилема е утре къде - за риба или за гъби!
Ще го реша утре сутринта, ако се събудя :D !
Но, все пак послушах Люсиен и изядох само 200 гр ливадна печурка, която с аромата си напълни целия апартамент.
Нямам разумно обяснение, защо толкова много обичам диворастящите гъби, понякога съм направо като "пристрастен"!

Годзилата нищо не каза за графиката, няколко дни я гледах, ама не е като Салвадор Дали, като промениш позицията и да видиш друг образ, или бъркам ???
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

G.Petkov написа:....Годзилата нищо не каза за графиката.........
Това сигурно е Ключ с верните отговори по математика от зрелостната матура по математика!? :lol:
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Заключено

Обратно към “Разни”