Риболова около Русе

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Re: Риболова около Русе

Мнение от Николай-Русе »

яз.на Тетово е безстопанствен в момента на 100 %, има все още някой друг шаран, въпреки набезите на циганите с мрежите. Дава най добре вечер преди здрачаване :wink:
Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

ribarq92 написа: .... а и язовира е извън забраната !!!!
Пак да попитам къде прочете , че точно този язовир е извън забраната :?:
ribarq92 написа: А и да те попитам чувал ли си нещо за шарани или амурчета там щом ходиш от доста време ....
Аз лично освен каракуда не съм хващал друго а и не съм виждал да вадят друго .
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

*НЯМА разрешени водоеми в Русенска област по време на забраната, с изключение на тези арендовани, които са обявени за спортен риболов.
*НЯМА такова понятие "ничий водоем". Собственост на държавата са всички води, затова спрете да нарушавате закона. :evil:
ribarq92
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribarq92 »

sestrata написа:*НЯМА разрешени водоеми в Русенска област по време на забраната, с изключение на тези арендовани, които са обявени за спортен риболов.
*НЯМА такова понятие "ничий водоем". Собственост на държавата са всички води, затова спрете да нарушавате закона. :evil:
Добре така да е ама защо да спираме да нарушаваме закона по добре ли е да ида да дам 10 лева и нищо да не хвана ??????? Сички ходят там и аз ще ходя .....Ем недавам пари ем си ловя таранка ... :wink:
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

Павката го каза правилно.Като ходиш на Тетово си нарушил закона.Това , че не те проверяват и няма да ти друснат акта не те прави примерен рибар.Със същия успех можеш да отидеш някъде по Лома или по закътани места по Дунава но ти си оставаш бракониер щом ловиш през забраната.Не гледайте какво правят хората - затова държавата ни е на този хал.Като продължавате да ходите на забранени водоеми и изловите таранката с голям кеф догодина какво ще ловим там - я се зямисли.Чак толкова 1 месец може да се издържи без риболов където ти душа сака.А ако е проблема за 10 лева кажи аз ще ти дам 10 лв.да си платиш някъде
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Рибарче,
Питай си, но на лични или поне на Кирилица. Ако искаш заяждане нямаш никакъв проблем :lol:
Гледам си ме поканил да ловим сомове, подготвяй лодката и мотора и да ходим да се капотираме :D Защото моята е с пълен екипаж :wink:

Относно посоката в която върви разговора.

Масово мнение на риболовците е да претрепем арендаторите, защото са алчни лъжци.
Добре съгласен съм с Вас. премахваме всички арендатори и арендовани водоеми. И следва моя въпрос :arrow:
Къде ще си хванете шарани или риби по 3-4 кг драги ми риболовци :lol:
Колко риби над 2 кг сте извадили от свободни водоеми :wink:
Защо не взеете да псувате магазинера, който ви продава хляб. Да не би той да не печели от вас или да не кара Мерцедес :lol:
Защо мислите, че по един рибарник няма разходи. Пазачите да не би да не вземат заплата, рибите с които е зарибен да не би да са без пари, препаратите с които се третира за да не заболява рибата да не би да са без пари, кражбите от недобросъвестни риболовци, загубите от рибоядни птици и видри, наем на водоема, данъци (да има данък и върху това).
Въпрос на търговски нюх е всичко. Има места където ходят хора целогодишно и такива на които ходят хора само две седмици по време на забраната.

Всички искате да хващате за малко пари, ами добре какво се случи на Басарбово. Плащате по 10 лв и ловите по 3-4 шарана по 2-3 кг. Малко сметката на арендатора не излиза май а :?: :lol: Та затова се пускат малко риби начесто
хванат 5-6 човека яко риби САМО за 10 лева и айде юруш народа пак там и си дава парите на вятъра. Попадате в собствената си мрежа риболовците.

Ако рибата се плаща, пада посещаемостта защото няма далавера :lol: Бах маа му аз като си купувам салам гледам да го открадна или взема на далавера от Била иначе няма да ям салам :mrgreen:

Да има и лъжци, но като се опари веднъж човек повече няма да повтори и от печалбата пада.

Еди къде си рибата била безплатна. АЛООООООО къде сте видели безплатен обяд. Рибата е собственост на държавата в която живеем и плащаме данъци. Получаваме право да ловим определено количество на ден като си плащаме билет. Това, че в България всичко е свободия не значи, че трябва да се държим като диваци.

Много скоро всичко това ще приключи, ще се плаща навсякъде и ще има контрол. :wink: :!:
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Не слагайте всички арендатори под един знаменател.
Има хора и хора. както навсякъде де :wink:
Номера бол, за да не кълве рибата.
Но всяко нещо си има цена, авантата отдавна свърши :lol:

Нямах за цел да предизвиквам спорове. Просто монетата си има две страни.

Рибарче, може да се пуснем за сом. Защо пък реши, че съм помислил, че си ме поканил заради лодката. Моята е меко казано лабава работа, често се базикат с мен заради нея :lol:
Не му разбирам много, но пък може и да ни излезе късмета :D Да падне забраната и ще ги пробваме.

И да ходите да пиете бира в кръчмата, че ако не си помагате с информация ще са повече капотата и парите дадени нахалост :wink:
tenesista_
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tenesista_ »

Ivak да ти кажа братле на Дунава имам далеч по хубави резултати от платените водоеми :D
Аватар
kutinchev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kutinchev »

от Ivak на Сря Май 06, 2009 3:03 pm

Относно посоката в която върви разговора.

Масово мнение на риболовците е да претрепем арендаторите, защото са алчни лъжци.
Добре съгласен съм с Вас. премахваме всички арендатори и арендовани водоеми. И следва моя въпрос
Къде ще си хванете шарани или риби по 3-4 кг драги ми риболовци
Колко риби над 2 кг сте извадили от свободни водоеми
Ivak, в тука ме хвърли в бая голям размисъл. Излиза, че единственното място, където можеш да си хванеш някаква сносна риба е на платено - е не съм съгласен. Относно рибите над 2 кг. в Дунав, ги има в доволно количество, вярно вече напоследък заради бракониерите (смърт за тях) рибата понамалява, но все още я има. Аз лично съм много доволен от риболова по Дунава, и това което даде миналата и по-миналата година. Миналата ми е най-успешната досега. Кротко си чакам 06.06.09, предпочитам да се капотирам на ДУНАВ отколкото да дам 10-20лв за някаква таранка по платени!
tenesista_
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tenesista_ »

Ivak на Дунава има и се хваштат добичета по 10 - 12 кила башта ми имаше в някои дни по 12 удара от които вади по малко от половината тъй като знаеш как натискат дунавските шарани :wink: на мен лично ми е чупило 2ри номер кука
bat_deso
новобранец
новобранец

Мнение от bat_deso »

Здравейте колеги, искам да помоля някой да ми обясни как се стига до този язовир Босилковци т.е. къде по точно се намира. Също така някой може ли да каже дали дават да се лови и през ноща, защото мислим с един приятел да се разходим утре след обяд до там. Благодаря предварително :D
icecoldy
новобранец
новобранец

Мнение от icecoldy »

bat_deso написа:Здравейте колеги, искам да помоля някой да ми обясни как се стига до този язовир Босилковци т.е. къде по точно се намира. Също така някой може ли да каже дали дават да се лови и през ноща, защото мислим с един приятел да се разходим утре след обяд до там. Благодаря предварително :D
Значи колега,най-лесно ще ти е,ако след Бяла хванеш разклона за Плевен и на 2 км. има в дясно разклон за Пейчиново(има табела) и следващото село е Босилковци,през селото и стигаш директно на гьола!Сигурно може и за през ноща,щото миналата седмица като ходих имаше хора на палатки!!
Няма как да чуваме истини,ако сами не ги казваме!
bat_deso
новобранец
новобранец

Мнение от bat_deso »

icecoldy написа:
bat_deso написа:Здравейте колеги, искам да помоля някой да ми обясни как се стига до този язовир Босилковци т.е. къде по точно се намира. Също така някой може ли да каже дали дават да се лови и през ноща, защото мислим с един приятел да се разходим утре след обяд до там. Благодаря предварително :D
Значи колега,най-лесно ще ти е,ако след Бяла хванеш разклона за Плевен и на 2 км. има в дясно разклон за Пейчиново(има табела) и следващото село е Босилковци,през селото и стигаш директно на гьола!Сигурно може и за през ноща,щото миналата седмица като ходих имаше хора на палатки!!
Благодаря за изчерпателното инфо :smt023 Довечера съм там и утре вечер ще кажа какво съм хванал :D На слука на всички, които събота и неделя мислят да къпят червея :D
mmirchev71
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от mmirchev71 »

Здравейте днес на Босилковци голяма ГРЕДА,и други хора се оплакаха дори и таранките не варвяха за цял ден 10,дано някой да е имал късмет :D
mmirchev71
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от mmirchev71 »

имате ли някаква информация за Сваленик-рибарниците?
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”