Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Модератор: sapuna
- svilen_sa6kov
- разбира нещата
Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Колега не го приемай като заяждане, но твърде много от постовете в тая тема почнаха да са отвъд границите на позволеното и граничат с бракониерство.rado25 написа: ... последния път като ходих бях с преспиване , много пъти съм ходил за риба със преспиване и винаги съм си поспивал помалко но тоя път неможах да дремна и 5мин. цяла нощ хвърлям 10 мин. и вадиш бях с три дънни на моменти несварвах даги зареждам.Вечерта от 20.00 до 10.00 ч. на другия ден имах над 30 риби и истървани около 10 - 12 лошото е че от тях 3-4 бяха 3+кг според мен.Домене имаше три момчета притях провървя късмета на наченаещия изкараха 5 риби 4 кг, 2.5 кг и три 0.7 - 1.2 В10.30 си тръгнах по неже изгорях от жега то няма и едно дърво за сянка бях си взел един чадър обаче слънцето пареше през него прибрх 15 шаранчета по кило горе доло другите ги върнах докото ги връщах един колега ме видя и каза че съм луд ''нали си плащаш що ги хвърляш ако неги изкаш дайги на мен '' Та такива работи и друго на Звънец се лови само на прожина на нищо друго човека който ме прати там ми каза така "вземиси 2-3 кг. ярма няколко пружини и нищо друго всичко друго е губене не време " и дави кажа човека беше прав според мен
Нощния риболов е забранен, което за мен е глупаво и трябва да се промени, но поне като ловите нощем пускайте уловеноата риба обратно.
Задържал си 15 шаранчета около и над кило, а дали си запознат с този член от закона
(Доп. - ДВ, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г.) След еднодневен риболовен излет риболовците могат да запазват за себе си до 2 кг пъстървови риби, но не повече от 8 бройки, или до 3 кг от всички останали видове риби, с изключение на единичен екземпляр с по-голямо тегло. В случаите на улов на жаби и раци могат да задържат до 50 екземпляра.
Това че си платил такса на платен водоем на които рибата не се плаща не поставя никого над закона. Как искате да има риба когато самите Вие обезрибявате водоемите като прибирате по- голямата част от хванатите риби. Шаран с тегло 1 килограм според закона се счита за маломерен - ето виж - Забраняват се уловът, пренасянето, превозването, продаването и купуването на риба и други водни организми с размери, по-малки от минимално допустимите, наричани маломерни, както следва: Шаран (Cyprinus carpio) 30 см
Ловите с пружини, което за мен означава, че ползвате повече от две куки, а сте с поне четири - пак нарушение на закона - да използват една въдица (пръчка) с монтирани до 2 броя куки (единични, двойни или тройни) при риболов в реките, старите речни корита, крайморските, крайдунавските и вътрешните езера и блата;
Колега не го приемай като заяждане. Не визирам само теб а доста други хора, които пишат в тази тема.
Колеги разберете - риболова е удоволствие, а не начин да напълним фризерите. За да ви радва хобито ви, то опитайте се да спазвате закона и нещата ще се получат. Всички виждате колко е кофти във варненско положението, как няма стоиностни водоеми с риба. Всички се оплаквате от това, а какво правите - пълните човалите/ 15 риби - защо не взе 1 или две и не пусна другите/. Появи ли се хубав водоем го обезрибявате за отрицателно време. Научете се да пускате уловената риба обратно и повярвайте ми удоволствието от това да дариш живот на хванатия рибок е почти толкова голямо, колкото и борбата докато го извадите.Не се мъчете да избиете парите които сте дали за гориво и такса на арендатора под формата на хваната риба.
Научете се да използвате безопасни методи при улова на шаран - тия скапани пружини е крайно време да ги забравите - има си фидерметод и монтаж на косъм, които са доста по резултатни при правилно ползване и не нараняват рибите като четирите куки на пружините.
Надявам се някой да се вслуша в думите ми, пък ако не здраве да е .
ПП. Горе изказаното е причината да не споделям в тази тема нищо за това къде ловя, защото искам да съхраня за дълго местата на които ходя.
Сигурно някои ще ме нарекът празнословен моралист, но хората, които ме познават и с които ходим заедно за риба, както и собствениците на посещаваните от нас водоеми знаят отношението ми към рибите и това,че шаран у дома не е влизал освен на снимките от излетите.
Наслука на всички и всичко най - добро.
По- добре детето с въдица в ръката
, отколкото пред видеоиграта
.

развъдници на николаевка
Здравейте колеги
тази седмица смятам да отида на развъдниците на язовир николаевка по точно на поеледния ако можете да ми дадете информация на какво калве или ако някой е ходил да покаже снимки на рибите които е хванал благодаря педварително:):) 

-
- вече хвърля и на тежко
Re: развъдници на николаевка
Миналата седмица бях на този който е точно до селото ,за първи път ми беше там така че не знам точно кой беше,имаше страшно много закачки ловихме на царевица и захранихме с царевица имахме няколко удара вечерта едното беше каракуда която изкарахме и другото беше нещо по- голямо но беше в закачките и чухме само плясъка когато се откачи .Хора от селото казаха че извадили шаран около 2кг,а пазача каза че не е пускана риба доста отдавна и че го дават под наем ,това от мене дано съм бил полезен
Като svilen_sa6kov ! Щом има хора тук, дето вземат по 15 риби.... Аз бях до тук с форума!
-
- новобранец
Здравейте колеги.На въпроса за Николаевака последният развъдник се лови само на пружина с бъркано.Излизат малки шаранчета около 0,600 до 1,00 кг. има и големи но не съм видяла някой да е вадел там .Затова спряхме да ходим на язовира.Ако решиш да ходиш застани от страната на изораната нива м/у двете дървета има маса с пейки и барбекю там е най-дълбок язовира и самото място е дашно.Наслука колега.Ако иманещо друго питай.
Re: развъдници на николаевка
Здравейте колеги,последно Николаевка платен ли е риболова или нее,арендиран ли е или не,предварително благодаряradobg1 написа:Миналата седмица бях на този който е точно до селото ,за първи път ми беше там така че не знам точно кой беше,имаше страшно много закачки ловихме на царевица и захранихме с царевица имахме няколко удара вечерта едното беше каракуда която изкарахме и другото беше нещо по- голямо но беше в закачките и чухме само плясъка когато се откачи .Хора от селото казаха че извадили шаран около 2кг,а пазача каза че не е пускана риба доста отдавна и че го дават под наем ,това от мене дано съм бил полезен

KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
Някой има ли инфо за Трастиково
-
- новобранец
На първият и последният развъдник има такса от 10,00 лв. за 24,00 часа и двата са арендовани първият е на Иван а другият на едни от Суворово.
А Сашо какъв се явява там,този който го държеше Сашо за него питам колега,кой го държи и каква е таксата
KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
-
- научил се да хвърля
Такса риболов (10 лв.), рачило още (10лв.), риба няма, раци колкото искаш.toci23 написа:А Сашо какъв се явява там,този който го държеше Сашо за него питам колега,кой го държи и каква е таксата
някво инфо даите за доброплодно.аз лично чух че рибата се е раздвижила доста ама ако вие знаете нещо споделете......
до шабла или езерец не съм сигурен има един канал.знам че на шабла и езерец е забранен риболова ама на тоя канал дали ще мойе да се лови.някои ама може да ми отговори ще съм благодарен 

- явор филипов
- научил се да хвърля
До колкото знам по принцип на канала е забранено да се лови, друг е въпроса че това не се спазва.
Нямой има ли инфо за язовира на село Овчага и ще повторя въпроса за Трастиково може някой да не гледат предните мения.Благодаря предварително и наслука
Нямой има ли инфо за язовира на село Овчага и ще повторя въпроса за Трастиково може някой да не гледат предните мения.Благодаря предварително и насл
Преди месец бяхме на Овчагенския язовир цял ден стояхме без удар
Преди месец бяхме на Овчагенския язовир цял ден стояхме без удар