МАРИЦА-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Vladi7
новобранец
новобранец

Re: МАРИЦА-всичко за и по реката

Мнение от Vladi7 »

Здравейте! искам да попитам каква спининг въдица и макара за река Марица около 200-210 лв общо Мерси Предварително. Наслука
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

Един трофеен сом по-малко в Марица.
[url] http://www.haskovo.net/news/110253/%D0% ... 1%86%D0%B0 [url]
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Толкова голям сом да го батардиса за някъв си мухабет :shock: Ей заради такива големи сомове има и тая година бая люпило в реката... Аз вчера до Д-град изкарах едно сомче към 1,5кг или малко повече. :)
Изображение
bobi8809
новобранец
новобранец

Мнение от bobi8809 »

В събота бях на Марица в Пловдив. Между железния и ВХВП - за 3-4 часа 5 средно големи мряни и най-странното към 5-6 бабушки.
Захраката помага само от началото. Сега във водата има мн храна и е мн топло и рибата бързо се нахранва и спира да кълве.
Спрете да спамите темата, ами давайте инфо кой, къде, какво и на какво е хванал.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

danev69 написа:Един трофеен сом по-малко в Марица.
[url] http://www.haskovo.net/news/110253/%D0% ... 1%86%D0%B0 [url]
Бах маааму, не мога да повярвам, това е под бента на с.Брод, само че от отсрещната страна. Цяла седмица го пробвам на същото място на всякви дърва и железа..., ама не ще, искал жива стръв :lol: :lol: :lol: Иначе, на мястото винаги има нахвърляни по 10 дънарки, които пречат да се облови изцяло...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

....колега Vid,не виждам,кое е толкова смешно,че сома да не иска пластмаса,дърво и железа.Благодарение,на постояното и денонощно,спинингуване,тук при нас мисля,че в близките две три години,ще престане да обръща внимание на спининг примамките.Всеизвестно е,че тази година сома не иска на рибка,удря на червеи,пиявици и др.,тоест не гони рибата все още/скоро виждал ли си подгонване от голям?/,а докато това не стане и воблерите няма да работят.След забраната удряха на блесни/на територия,че бяха още хайверни/.Всеки един от спортменските начини за улов на сом заслужава уважение/като риболовът на дъно е по-труден и по-малко резултатен/,така,че въобще не споделям лекото презрение,с което колегите спинингисти наричат колегите-стървари,едва ли някой от тях си имат и най-малка представа как се хваща сом на дъно.
По въпроса за конкретния сом:вярно е,че е можел да бъде пуснат,но е вярно и,че е хванат съвсем в рамките на закона,така,че според мене си е въпрос на лична преценка и манталитет.Сом 50 и повече килограма може да бъде изваден с 0,40мм корда,на чисто място и,ако е закачен в ъгъла на устата.
валатът не най-лошото нещо на света
mouzes1
новобранец
новобранец

Мнение от mouzes1 »

kikimoris написа:Огромно дърво изядохме в понеделник.В района на Садово прекрасни места са се появили,от страната на Маноле са още по добри,но просто малшанс.Толкова силен вятър имаше,че по никакъв начин не беше възможно да се лови,колкото и голямо желание да имах.Сигурен съм обаче,че на въпросните места има много риба и скоро ще правя втори опит.
колега от страната на садово само че на фидер кефали по кило на царевица това беше на 18 т.м.
mouzes1
новобранец
новобранец

Мнение от mouzes1 »

аз от една седмица ходя всеки ден на марица на 6тия и съм със боло 4м 3г. перо 016мм.влакно на изтичане повод 010мм 10 кукичка .и макар че марица всеки ден пада си ловкам мрени по 250.300г.даже един колега които цял ден беше на марица прибра всичките прибори за ловене ха ха и вика отивам да правя нови такъми и се връщам.за вас не знам но аз съм доволен.естествено стрелям със прашката малко по на често.има и много дребна мряна но тя отива да вика по големите.обажда се и по някои кефал но по рядко.във бързея на хляб или царевица въобще не ми барна .
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

аксел написа:....колега Vid,не виждам,кое е толкова смешно,че сома да не иска пластмаса,дърво и железа.Благодарение,на постояното и денонощно,спинингуване,тук при нас мисля,че в близките две три години,ще престане да обръща внимание на спининг примамките.Всеизвестно е,че тази година сома не иска на рибка,удря на червеи,пиявици и др.,тоест не гони рибата все още/скоро виждал ли си подгонване от голям?/,а докато това не стане и воблерите няма да работят.След забраната удряха на блесни/на територия,че бяха още хайверни/.Всеки един от спортменските начини за улов на сом заслужава уважение/като риболовът на дъно е по-труден и по-малко резултатен/,така,че въобще не споделям лекото презрение,с което колегите спинингисти наричат колегите-стървари,едва ли някой от тях си имат и най-малка представа как се хваща сом на дъно.
Колега, няма нищо смешно, нито някакво презриние както се изразяваш :?: , просто по резултатно е хищника да се лови на изкуствени примамки - убеден съм в това. Преди да започна да практикувам спинингов риболов, лових доста години сомове по Марица на дъно и вярвай ми, запознат съм до болка и с този вид риболов (нямаш си идея "колко влакове сме посрешнали и изпратили" по железницата покрай реката и стояхме до сутринта...). Ама и ловяхме, сега никой нищо не лови, защото просто риба няма и всичко опира до късмет да закачиш една прилична риба в рамките на 10-15 излета......
Сенека
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Тоя при вас беше последния :D ,а в Пловдив има още голям един в горния край и това е ,всичко се излови или изтрепа с ток :wink:
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

понякога,спининга не е по успешен от дъното.....стига да знаеш,къде кога и на какво......резултатът от вчера-4,200кг-стръв попер/китаец някакъв/,за първи път вчера по реката имаше движение надвечер.Винаги съм казвал,че уважавам риболовците,които хващат сом по всички спортменски начини.
Наистина при тази риболовна и бракониерска преса сомът скоро ще е само спомен по реката.
валатът не най-лошото нещо на света
sharko54
новобранец
новобранец

Мнение от sharko54 »

По реката тази сутрин положението е тегаво, рибите вземат мудно. За три часа 3 риби, два от ударите на воблери единия на блеста, рибата е изтеглена в края на вировете и взема на задържане или на бавна проводка с придърпване. На дребни воблери и блесни нямах успех.
Марица след Пловдив – Кимера.
1.JPG
1.JPG (243.28 KiB) Преглеждано 966 пъти
Прикачени файлове
2.JPG
2.JPG (199.22 KiB) Преглеждано 966 пъти
22082012002.JPG
22082012002.JPG (251.56 KiB) Преглеждано 966 пъти
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

mouzes1 написа:аз от една седмица ходя всеки ден на марица на 6тия и съм със боло 4м 3г. перо 016мм.влакно на изтичане повод 010мм 10 кукичка .и макар че марица всеки ден пада си ловкам мрени по 250.300г.даже един колега които цял ден беше на марица прибра всичките прибори за ловене ха ха и вика отивам да правя нови такъми и се връщам.за вас не знам но аз съм доволен.естествено стрелям със прашката малко по на често.има и много дребна мряна но тя отива да вика по големите.обажда се и по някои кефал но по рядко.във бързея на хляб или царевица въобще не ми барна .
Искам да ги видя тези мряни по 250-300гр :wink:
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
alankulu1987
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от alankulu1987 »

butnik написа:
mouzes1 написа:аз от една седмица ходя всеки ден на марица на 6тия и съм със боло 4м 3г. перо 016мм.влакно на изтичане повод 010мм 10 кукичка .и макар че марица всеки ден пада си ловкам мрени по 250.300г.даже един колега които цял ден беше на марица прибра всичките прибори за ловене ха ха и вика отивам да правя нови такъми и се връщам.за вас не знам но аз съм доволен.естествено стрелям със прашката малко по на често.има и много дребна мряна но тя отива да вика по големите.обажда се и по някои кефал но по рядко.във бързея на хляб или царевица въобще не ми барна .
Искам да ги видя тези мряни по 250-300гр :wink:
Има ги и над 300 грама ;) Достига до килограм,но в мнооого редки случай. С баща ми преди голямото наводнение на 4-тия километар имаше страхотни места за мряна и хващахме доста големи парчета ;) Скоро не съм ходил и не знам какво е положението с местата и с рибата.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Днес направих опит да потърся сомовете по реката, но закачих това:
Изображение
Распера е с дължина 62 см. и тегло неизвестно, воблер на салмо 5 см. вариант:
Изображение
Наистина се е закачил доста кофти, сигурно щото удари по тъмно...
Сенека
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”