Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

МАРИЦА-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
Re: МАРИЦА-всичко за и по реката
Здравейте! искам да попитам каква спининг въдица и макара за река Марица около 200-210 лв общо Мерси Предварително. Наслука
- danev69
- сериозен играч
Един трофеен сом по-малко в Марица.
[url] http://www.haskovo.net/news/110253/%D0% ... 1%86%D0%B0 [url]
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Толкова голям сом да го батардиса за някъв си мухабет
Ей заради такива големи сомове има и тая година бая люпило в реката... Аз вчера до Д-град изкарах едно сомче към 1,5кг или малко повече. 

В събота бях на Марица в Пловдив. Между железния и ВХВП - за 3-4 часа 5 средно големи мряни и най-странното към 5-6 бабушки.
Захраката помага само от началото. Сега във водата има мн храна и е мн топло и рибата бързо се нахранва и спира да кълве.
Спрете да спамите темата, ами давайте инфо кой, къде, какво и на какво е хванал.
Захраката помага само от началото. Сега във водата има мн храна и е мн топло и рибата бързо се нахранва и спира да кълве.
Спрете да спамите темата, ами давайте инфо кой, къде, какво и на какво е хванал.
- Vid
- кандидат преподавател
Бах маааму, не мога да повярвам, това е под бента на с.Брод, само че от отсрещната страна. Цяла седмица го пробвам на същото място на всякви дърва и железа..., ама не ще, искал жива стръвdanev69 написа:Един трофеен сом по-малко в Марица.

Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
....колега Vid,не виждам,кое е толкова смешно,че сома да не иска пластмаса,дърво и железа.Благодарение,на постояното и денонощно,спинингуване,тук при нас мисля,че в близките две три години,ще престане да обръща внимание на спининг примамките.Всеизвестно е,че тази година сома не иска на рибка,удря на червеи,пиявици и др.,тоест не гони рибата все още/скоро виждал ли си подгонване от голям?/,а докато това не стане и воблерите няма да работят.След забраната удряха на блесни/на територия,че бяха още хайверни/.Всеки един от спортменските начини за улов на сом заслужава уважение/като риболовът на дъно е по-труден и по-малко резултатен/,така,че въобще не споделям лекото презрение,с което колегите спинингисти наричат колегите-стървари,едва ли някой от тях си имат и най-малка представа как се хваща сом на дъно.
По въпроса за конкретния сом:вярно е,че е можел да бъде пуснат,но е вярно и,че е хванат съвсем в рамките на закона,така,че според мене си е въпрос на лична преценка и манталитет.Сом 50 и повече килограма може да бъде изваден с 0,40мм корда,на чисто място и,ако е закачен в ъгъла на устата.
По въпроса за конкретния сом:вярно е,че е можел да бъде пуснат,но е вярно и,че е хванат съвсем в рамките на закона,така,че според мене си е въпрос на лична преценка и манталитет.Сом 50 и повече килограма може да бъде изваден с 0,40мм корда,на чисто място и,ако е закачен в ъгъла на устата.
валатът не най-лошото нещо на света
колега от страната на садово само че на фидер кефали по кило на царевица това беше на 18 т.м.kikimoris написа:Огромно дърво изядохме в понеделник.В района на Садово прекрасни места са се появили,от страната на Маноле са още по добри,но просто малшанс.Толкова силен вятър имаше,че по никакъв начин не беше възможно да се лови,колкото и голямо желание да имах.Сигурен съм обаче,че на въпросните места има много риба и скоро ще правя втори опит.
аз от една седмица ходя всеки ден на марица на 6тия и съм със боло 4м 3г. перо 016мм.влакно на изтичане повод 010мм 10 кукичка .и макар че марица всеки ден пада си ловкам мрени по 250.300г.даже един колега които цял ден беше на марица прибра всичките прибори за ловене ха ха и вика отивам да правя нови такъми и се връщам.за вас не знам но аз съм доволен.естествено стрелям със прашката малко по на често.има и много дребна мряна но тя отива да вика по големите.обажда се и по някои кефал но по рядко.във бързея на хляб или царевица въобще не ми барна .
- Vid
- кандидат преподавател
Колега, няма нищо смешно, нито някакво презриние както се изразявашаксел написа:....колега Vid,не виждам,кое е толкова смешно,че сома да не иска пластмаса,дърво и железа.Благодарение,на постояното и денонощно,спинингуване,тук при нас мисля,че в близките две три години,ще престане да обръща внимание на спининг примамките.Всеизвестно е,че тази година сома не иска на рибка,удря на червеи,пиявици и др.,тоест не гони рибата все още/скоро виждал ли си подгонване от голям?/,а докато това не стане и воблерите няма да работят.След забраната удряха на блесни/на територия,че бяха още хайверни/.Всеки един от спортменските начини за улов на сом заслужава уважение/като риболовът на дъно е по-труден и по-малко резултатен/,така,че въобще не споделям лекото презрение,с което колегите спинингисти наричат колегите-стървари,едва ли някой от тях си имат и най-малка представа как се хваща сом на дъно.

Сенека
Сенека
- Don4o_62
- учете се от него
Тоя при вас беше последния
,а в Пловдив има още голям един в горния край и това е ,всичко се излови или изтрепа с ток 

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
понякога,спининга не е по успешен от дъното.....стига да знаеш,къде кога и на какво......резултатът от вчера-4,200кг-стръв попер/китаец някакъв/,за първи път вчера по реката имаше движение надвечер.Винаги съм казвал,че уважавам риболовците,които хващат сом по всички спортменски начини.
Наистина при тази риболовна и бракониерска преса сомът скоро ще е само спомен по реката.
Наистина при тази риболовна и бракониерска преса сомът скоро ще е само спомен по реката.
валатът не най-лошото нещо на света
По реката тази сутрин положението е тегаво, рибите вземат мудно. За три часа 3 риби, два от ударите на воблери единия на блеста, рибата е изтеглена в края на вировете и взема на задържане или на бавна проводка с придърпване. На дребни воблери и блесни нямах успех.
Марица след Пловдив – Кимера.
Марица след Пловдив – Кимера.
- Прикачени файлове
-
- 2.JPG (199.22 KiB) Преглеждано 966 пъти
-
- 22082012002.JPG (251.56 KiB) Преглеждано 966 пъти
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Искам да ги видя тези мряни по 250-300грmouzes1 написа:аз от една седмица ходя всеки ден на марица на 6тия и съм със боло 4м 3г. перо 016мм.влакно на изтичане повод 010мм 10 кукичка .и макар че марица всеки ден пада си ловкам мрени по 250.300г.даже един колега които цял ден беше на марица прибра всичките прибори за ловене ха ха и вика отивам да правя нови такъми и се връщам.за вас не знам но аз съм доволен.естествено стрелям със прашката малко по на често.има и много дребна мряна но тя отива да вика по големите.обажда се и по някои кефал но по рядко.във бързея на хляб или царевица въобще не ми барна .

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- разбира нещата
Има ги и над 300 грамаbutnik написа:Искам да ги видя тези мряни по 250-300грmouzes1 написа:аз от една седмица ходя всеки ден на марица на 6тия и съм със боло 4м 3г. перо 016мм.влакно на изтичане повод 010мм 10 кукичка .и макар че марица всеки ден пада си ловкам мрени по 250.300г.даже един колега които цял ден беше на марица прибра всичките прибори за ловене ха ха и вика отивам да правя нови такъми и се връщам.за вас не знам но аз съм доволен.естествено стрелям със прашката малко по на често.има и много дребна мряна но тя отива да вика по големите.обажда се и по някои кефал но по рядко.във бързея на хляб или царевица въобще не ми барна .

- Vid
- кандидат преподавател
Днес направих опит да потърся сомовете по реката, но закачих това:

Распера е с дължина 62 см. и тегло неизвестно, воблер на салмо 5 см. вариант:

Наистина се е закачил доста кофти, сигурно щото удари по тъмно...

Распера е с дължина 62 см. и тегло неизвестно, воблер на салмо 5 см. вариант:

Наистина се е закачил доста кофти, сигурно щото удари по тъмно...
Сенека
Сенека