Спининг въдици на достъпна цена

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Спининг въдици на достъпна цена

Мнение от Vid »

koko7784 написа:Тия от Алтмекс ще фалират от такива като теб :mrgreen:
Няма как да скъсаш влакно 2 с тази пръчка 15-35!!! Много се смея на такива коментари :lol:
И аз се смея на коментар като твоя... Щото с тая пръчка за те 5-6г., колко влакна съм скъсал и колко сомове, сулки, маятико и лавраци съм изкарал, бедна ти е фантазията....
Затова ми е слабост и тръпка тази пръчка и дори да не ми биха признали гаранцията, щях просто да си купя нова върхова снадка...
Не ги мисли за фалита им, щото съм убеден, че този разход се покрива от чуждестранните им доставчици-производители и фирмата не дава и стотинка за това... Инак, нямаше да е така, както е при представителите на Кроа например...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
koko7784
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от koko7784 »

Айде да разберем колко пък сома си изкарал със тая пръчка :idea:
Ти голям изкарвач се извади бе чак и фантазията ми била бедна :mrgreen: Боже,Боже!!
Кажи ми само какво общо има колко предполагаеми риби си изкарал,с това как си счупил пръчката?
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Vid написа:... Щото с тая пръчка за те 5-6г.,...
Според мен са три години и три месеца . Справка тая , същата тема - http://www.nariba.com/forum/viewtopic.p ... 81#p792220" onclick="window.open(this.href);return false; , ама как и да е :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
koko7784
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от koko7784 »

Павел Иванов написа:
Според мен са три години и три месеца . Справка тая , същата тема - http://www.nariba.com/forum/viewtopic.p ... 81#p792220" onclick="window.open(this.href);return false; , ама как и да е :wink:
Може ли да чуя твоето мнение за начина по който е счупена пръчката?
Също така дали гаранцията трябва да покрива такива щети?
Поздрави...
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

koko7784 написа:Може ли да чуя твоето мнение...
Начини на счупване колко и каквито се сети човек . В случаят предпочитам да доуточниш за Спортекса или Кроато иде реч . Не , че има особено значение де . Какво и как трябва да покрива гаранцията обикновено си е упоменато в гаранционната карта , друг е въпроса как я интерпретира самата нея даден продавач , респективно вносител . Историята е свидетел на какви ли не неща по отношение разни гаранции при въдиците . Примерно гиганта някога Фенуик за да "смачка" конкуренцията на база новите тогава въдици от графит със съдържание над 30% , до този процент Харди имат патент , въвежда доживотната безусловна гаранция . Да ама не са си направили труда да заздравят по-чупливите бланки с високо въглеродно съдържание и в един момент продадените пръчки стават по-малко от върнатите за подмяна счупени . Това естествено води от огромният бум в продажбите и съответно големи печалби , до срив при производството и от там натам до фалит и поглъщане от ПюрФишинг . В момента има направо учудващи безусловни гаранции , как тая на Орвис , нищо че е само за период от 20 години . В нея се казва - за периода от двадесет години ако счупите вашата въдица , без значение при риболов , транспорт , просто ви омръзне и решите да я счупите , пък дори да я сгази валяк , ние се ангажираме да подменим въдицата в рамките на упоменатият период , без да Ви задаваме каквито и да било въпроси стига да ни изпратите парчето със серийният номер на бланката . Ако вашият модел вече не се произвежда ще Ви изпратим еквивалента му от новите модели . Това с еквивалента лично на мен ми направи впечатление защото тогавашният ми Орвис Суперфайн струваше около 350 долара а новият такъв вече го даваха на 550 долара :D Това обаче в случаят няма никакво значение , хората са решили да дадът такава гаранция и я дават . В случаят имаме отношение към клиента от страна на вносителят . Демек Алтмекс съвсем коректно изпълняват заложените гаранционни условия за разлика от тези на другите вносители при предишната му счупена въдица , Филстар . За вторите в началото на вноса им на Кроа имах много добро мнение , но в момента в който намалиха цените на въдиците тук , явно решиха да не се занимават с дребни неща като гаранции по тях :mrgreen: Друг е въпроса , че в БГ по закон имаме две години гаранция ако си пазим касовата бележка , но нашенеца в повечето случаи не си я иска даже па камо ли последствие да си търси правата . За мен най-реална гаранция е тази предоставена от Сандро Гатти . При нея имаме доживотна гаранция до първото счупване на въдицата без значение как е причинено то . Демек така ем си пазим въдицата , ем ако е с производствен дефект и се счупи , получаваме нова .
Съвсем различно е обаче , че не гаранцията е най-важното при закупуване на въдица а дали на нас ни допада самата тя . Последно време си купувам доста скъпи въдици без никаква гаранция , е ако я бастисам в рамките на една година ще ми подменят счупената такава с друга като ми дадат 30% отстъпка ама , което лично за мен няма никакво значение , гледам да не си чупя гегите . Друг е въпроса ако ми се счупи въдица с издадена гаранция или купена от тук , отдавна не съм си купувал гега от БГ ама как да е , тогава ще си търся правата до дупка и тъй .

Павел Иванов
koko7784
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от koko7784 »

Благодаря за изчерпателния отговор.
Все пак с две думи кажи точно за Спортекса който е счупил!
Може ли да се очаква от тази пръчка с посочените параметри да скъса Японско влакно с дебелина 2 по начинът по който той упоменава?
Благодаря....
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

При нова , не наранена и не изгоряла линия , при идеални условия , с тези параметри и тази въдица , ще се счупи въдицата преди да се скъса линията . Както се е случило на два пъти при него . Самото счупване е нормално да се получи обаче именно при места с "производствен дефект" , мехурче въздух , прекъсната графитна нишка и пр. , но дори и да няма никакъв дефект пак ще се счупи първо въдицата . Друг е въпроса , че факторите протриване , остаряла или изгоряла линия , кофти възел , обикновено водят до скъсване на линията вместо до счупване . Повечето производители определят поносимостта на въдицата към диаметър монофил , съобразен с издръжливостта му . Точно за това когато ловим с брейд трябва да се съобразяваме с тези фактори . Примерно дадена гега е с показател на носимост пет либри . Това ще рече към 0.18мм монофил и опън около 3 кг. Да ама читав брейд с тия диаметри има опън около 5кг. От там натам се съобразяваме първо с диаметъра за да може правилно да натоварим бланката и регулираме аванса на по-ниска степен за да щадим самата бланка . Съответно при закач , зацеп , не натоварваме въдицата с хамалско сецане а ползваме алтернативни методи за откачване на примамката .

Павел Иванов
koko7784
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от koko7784 »

И аз съм на същото мнение :wink: Няма никакъв смисъл да си натоварваш излишно пръчката при закачка :!: Дори и да не се счупи стават и други щети като напукване на заливките на водачите и др.
Предпочитам заливките да се опукат от качествена риба отколкото от акъл :mrgreen:
Поздрави и наслука...
Аватар
JIRO
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от JIRO »

Кво сте го заяли колегата ,счупл няква си вещ (не нечия глава) сменили му я , счупил я пак вносителя отново я сменя без значение кой бил виновен и всички са щастливи.
Самата тази дискусия прави реклама на вносителя и на производителя и това е целта на такива безусловни гаранции,когато клиента остава доволен и споделя след това!
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Къде видя караници :roll:

Павел Иванов
karaburov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от karaburov »

JIRO написа:Кво сте го заяли колегата ,счупл няква си вещ (не нечия глава) сменили му я , счупил я пак вносителя отново я сменя без значение кой бил виновен и всички са щастливи.
Jiro, a ти тва виде ли го ?
Павел Иванов написа:
Според мен са три години и три месеца . Справка тая , същата тема - http://www.nariba.com/forum/viewtopic.p ... 81#p792220" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow , ама как и да е :wink:
???
И че колегата е пипал,тръскал и бутал де що въдица има из интернето?
Или,че единия сом на Коко е колкото всичките други на колегата?(40 кг на Коко,точно по дестинацията на Vid,река Марица)
Или,че колегата пише всяка вечер след 12-1 след употребата на алкохол?
Дава съвети на неща които не е пипал,виждал,докосвал па камоли да е ловил с тях?
Да не говорим за 2-3 снимки които е постнал само....
За обидите към на колега жената ...към когото би трябвало да има голям респект за снимките и рибите му? Щот не може да му се опре и на малкия пръст.....
Е то цирк цирк,но в края на краищата има и граници!
koko7784
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от koko7784 »

Не мисля че тук е мястото да си мерим рибите :idea: Иначе за протокола сома ми беше 44кг :mrgreen:
Мисълта ми беше че като си се осрал не веднъж а два пъти със въпросната пръчка а и признаваш че си счупил още едно ремарке пръчки трябва да се замислиш дали дефекта е в пръчките или другаде :!: Просто със тези постове че е нормално да се отнасяш със такъмите по този начин заблуждава и други колеги които ще трошат пръчки и после ще се чудят защо на тях не са им признали гаранцията.
Без никакви лоши чувства...
Наслука на всички.
Аватар
stanevJR
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от stanevJR »

Павел Иванов се опитва иначе казно, да ви каже да внимавате повечко при работа с брейд, защото се получава така наречената "твърда връзка" . Аз при закачка отпускам влакно , оставям си пръчката настрана и дърпам с ръце влакното като преди да прибегна до този подход прилагам дърпане на пръчката назад, без да усуквам и напрягам бланката.
"Над нещата."
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=135&t=89200" onclick="window.open(this.href);return false;
Д-р Флекс
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д-р Флекс »

koko7784 написа:Не мисля че тук е мястото да си мерим рибите :idea: Иначе за протокола сома ми беше 44кг :mrgreen:
Мисълта ми беше че като си се осрал не веднъж а два пъти със въпросната пръчка а и признаваш че си счупил още едно ремарке пръчки трябва да се замислиш дали дефекта е в пръчките или другаде :!: Просто със тези постове че е нормално да се отнасяш със такъмите по този начин заблуждава и други колеги които ще трошат пръчки и после ще се чудят защо на тях не са им признали гаранцията.
Без никакви лоши чувства...
Наслука на всички.

Е аз още преди няколко страници написах, че проблема на Видю със счупените пръчки е в задвъдичното устройство :mrgreen: Сега си мисля също, да подаря на моя приятел Косьо предколедно идеята да не признава никакви гаранции за пръчки като Карбофлекса или Блек Пърла, независимо от акцията им, продадени на мераклии-сомисти от поречието на Марица :D Да си купуват TiBoron, или Huchen Deluxe поне :D
Аватар
te4osoma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от te4osoma »

:lol: :lol: :lol: :lol:
Всеки има план,..докато не му разбият устата..

М.Тайсън
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”