Искър - всичко за и по реката

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
hanks
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Искър - всичко за и по реката

Мнение от hanks »

Нещо около Роман?
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

hanks написа:Нещо около Роман?
ВЕЦ
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
Аватар
hanks
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от hanks »

Вчера бях на Роман,реката е доста висока и бърза.Имаше само две момчета на вира при чешмата ловяха на дъно(мисля,че бяха с фидери) Имаше много народ на радовенската река малко преди вливането в искъра.
siunu
новобранец
новобранец

Мнение от siunu »

На 02.03.2015г. се опитах да направя риболов на Искъра при с.Ореховица, на около 300 метра над моста на реката, под острова. Голяма, буйна вода, сура на цвят / добър за риболов /, уловен един клен около 500 грама, колегата с мен хвана две по-малки кленчета. Морунажа не прояви никаква активност, вероятно не е тръгнал от Дунав. Това е, според мен на рибата още и е рано.
Аватар
panddov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от panddov »

Морунажа е тръгнал ,но се лови колебливо на фидер по всички познати места на долното течение.Сега след застудяването и валежите, навярно ще се позабави още малко активността му. :)
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

panddov написа:Морунажа е тръгнал ,но се лови колебливо на фидер по всички познати места на долното течение.Сега след застудяването и валежите, навярно ще се позабави още малко активността му. :)
Е те тука излЪга големо.Ка па вчера нито един един морунаж не хванаха по познатите места особено на фидер.Око да види,ръка да пипне :wink: .Те първа ще влиза рибата но до края на Март го дават сняг така че ще го ловим на лед :fishing10: :rolleyes:
По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
Аватар
io6kata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от io6kata »

Е те тука излЪга големо.Ка па вчера нито един един морунаж не хванаха по познатите места особено на фидер.Око да види,ръка да пипне :wink: .Те първа ще влиза рибата но до края на Март го дават сняг така че ще го ловим на лед :fishing10: :rolleyes:[/quote]

Гледай някакви по съглам прогнози .... морунажа е тръгнал и то не само в Искър , а и в Огоста и Скът ;) За сега са единични бройки но до седмица 2 най много ще влязат големите пасажи :drinkers:
maverini
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от maverini »

:fishing10:
Menkata написа:
panddov написа:Морунажа е тръгнал ,но се лови колебливо на фидер по всички познати места на долното течение.Сега след застудяването и валежите, навярно ще се позабави още малко активността му. :)
Е те тука излЪга големо.Ка па вчера нито един един морунаж не хванаха по познатите места особено на фидер.Око да види,ръка да пипне :wink: .Те първа ще влиза рибата но до края на Март го дават сняг така че ще го ловим на лед :fishing10: :rolleyes:
:fishing10: Балалайка с близалка :fishing2:
Tihomir75
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Tihomir75 »

Потвърждавам думите на колегата ,,panddov,, морунаж се лови,е не в големи количества ного има вече в реката.
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

Tihomir75 написа:Потвърждавам думите на колегата ,,panddov,, морунаж се лови,е не в големи количества ного има вече в реката.
Недейте така ,че някои хора пътуват от 300 км за пустата риба.Не големи количества какво значи.
За сега са единични бройки но до седмица 2 най много ще влязат големите пасажи :drinkers:
Колегата по горе го е написал.Лично съм обиколил от староселци до ореховица и в топлото време.Само един местен ми каза истината.И съм го видял с очите си.Хора обикаляха с колите и се тюхкаха че вторник им били казали че морунажа тръгнал.Вярно е но 1,2 рибки за цял ден с мъки я клъвне я не.Всички около мен с фидерите и тези които минавах и говорих бяха капо.С един дядо от Брегаре ме хвърля по върбите че цели баки ловили в понеделник.Просто си ме метна по върбите.Може и да има някой майстор да хване някое повече друга рибка.Големите пасажи личи ,че не са в реката не искам да спирам никои да пробва,но за 1 рибка да биеш 300 км не си заслужава.А за тези които са по близко и пожелавам късмет и да кажете като тръгне качестено рибата да си направим и ние кефа. :drinkers:
Tihomir75
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Tihomir75 »

Колега споделям какво знам и какво съм видял 2-3 март,некарам никой да идва от 300км,и мисля че 10-12 риби за това време си е доста приличен улов.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Нищо де, щом Менката казва, значи не е тръгнал :)
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
panddov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от panddov »

Аз не знам какво искате ....? :evil: Да има риба ,но за чувалите е рано!Моля не идвайте защото ще хванете по 2-3 кила и ще ви излезе скъпо горивото!А сега след тия дъждове,снегове и студове ще ми хванете .......шлифера! :lol:
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

panddov написа:Аз не знам какво искате ....? :evil: Да има риба ,но за чувалите е рано!Моля не идвайте защото ще хванете по 2-3 кила и ще ви излезе скъпо горивото!А сега след тия дъждове,снегове и студове ще ми хванете .......шлифера! :lol:
Пускам последен спам и повече спирам да се занимавам с вас.Под не знам какво искате визираш и мен.Виж аз лично реших да се разходя да обходя местата.Вече опираме до мерене на...явно аз толкова си мога и за това не съм хванал риба.Ок в 1,2 март се ловило на 4-ти не е.Благодарение на човек от форума ме насочи къде и аз да обърша някой морунаж,все така да има слуки му пожелавам.Е така ги гледам цяла зима с чувалите
Изображение
Изображение
Не съм съгласен ,че колкото по не се знае толкова по добре.Напълно обратното е колкото повече се знае толкова по съвестни рибари ще има и не може да ме убедиш в противното.Не се заяждам а споделям мнение.А до колкото шлифера ей такива ще ловя сега като застудее:
Изображение

А като се стопли:
Изображение
На последната снимка за това гледам жално ,че бих 300 км и не можах да напълня чувала :wink:
Е па като ме видите по познатите места елате та ми кажете едно здрасти поне :)
Не мислих да поствам снимки с риба тук и то с красиви риби ,но нали ми е за последно ,айде сега наздраве и не с лоши чуства и ще чакам да ми кажете като почне да кълват дунавските караконджоли :drinkers:
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

chirusa_bg написа:Нищо де, щом Менката казва, значи не е тръгнал :)
Е заради тия паразитни изказвания тая тем е умряла и спокйно може да се изтрие. Менката е от малкото даващи информация какво става по реката и е нормално след тия изблици да спре. Врътнeте й ключа на тая темя да се знае поне, че няма.
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”