Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Искър - всичко за и по реката
Модератор: Paublo_Eskobar
- hanks
- вече хвърля и на тежко
Re: Искър - всичко за и по реката
Нещо около Роман?
ВЕЦhanks написа:Нещо около Роман?

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
- hanks
- вече хвърля и на тежко
Вчера бях на Роман,реката е доста висока и бърза.Имаше само две момчета на вира при чешмата ловяха на дъно(мисля,че бяха с фидери) Имаше много народ на радовенската река малко преди вливането в искъра.
На 02.03.2015г. се опитах да направя риболов на Искъра при с.Ореховица, на около 300 метра над моста на реката, под острова. Голяма, буйна вода, сура на цвят / добър за риболов /, уловен един клен около 500 грама, колегата с мен хвана две по-малки кленчета. Морунажа не прояви никаква активност, вероятно не е тръгнал от Дунав. Това е, според мен на рибата още и е рано.
- panddov
- вече хвърля и на тежко
Морунажа е тръгнал ,но се лови колебливо на фидер по всички познати места на долното течение.Сега след застудяването и валежите, навярно ще се позабави още малко активността му. 

- Menkata
- фен клуб-скобар
Е те тука излЪга големо.Ка па вчера нито един един морунаж не хванаха по познатите места особено на фидер.Око да види,ръка да пипнеpanddov написа:Морунажа е тръгнал ,но се лови колебливо на фидер по всички познати места на долното течение.Сега след застудяването и валежите, навярно ще се позабави още малко активността му.

По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
- io6kata
- вече хвърля и на тежко
Е те тука излЪга големо.Ка па вчера нито един един морунаж не хванаха по познатите места особено на фидер.Око да види,ръка да пипне
.Те първа ще влиза рибата но до края на Март го дават сняг така че ще го ловим на лед
[/quote]
Гледай някакви по съглам прогнози .... морунажа е тръгнал и то не само в Искър , а и в Огоста и Скът
За сега са единични бройки но до седмица 2 най много ще влязат големите пасажи 

Гледай някакви по съглам прогнози .... морунажа е тръгнал и то не само в Искър , а и в Огоста и Скът

-
- ще става разбирач

Menkata написа:Е те тука излЪга големо.Ка па вчера нито един един морунаж не хванаха по познатите места особено на фидер.Око да види,ръка да пипнеpanddov написа:Морунажа е тръгнал ,но се лови колебливо на фидер по всички познати места на долното течение.Сега след застудяването и валежите, навярно ще се позабави още малко активността му..Те първа ще влиза рибата но до края на Март го дават сняг така че ще го ловим на лед
![]()

Потвърждавам думите на колегата ,,panddov,, морунаж се лови,е не в големи количества ного има вече в реката.
- Menkata
- фен клуб-скобар
Недейте така ,че някои хора пътуват от 300 км за пустата риба.Не големи количества какво значи.Tihomir75 написа:Потвърждавам думите на колегата ,,panddov,, морунаж се лови,е не в големи количества ного има вече в реката.
Колегата по горе го е написал.Лично съм обиколил от староселци до ореховица и в топлото време.Само един местен ми каза истината.И съм го видял с очите си.Хора обикаляха с колите и се тюхкаха че вторник им били казали че морунажа тръгнал.Вярно е но 1,2 рибки за цял ден с мъки я клъвне я не.Всички около мен с фидерите и тези които минавах и говорих бяха капо.С един дядо от Брегаре ме хвърля по върбите че цели баки ловили в понеделник.Просто си ме метна по върбите.Може и да има някой майстор да хване някое повече друга рибка.Големите пасажи личи ,че не са в реката не искам да спирам никои да пробва,но за 1 рибка да биеш 300 км не си заслужава.А за тези които са по близко и пожелавам късмет и да кажете като тръгне качестено рибата да си направим и ние кефа.За сега са единични бройки но до седмица 2 най много ще влязат големите пасажи

Колега споделям какво знам и какво съм видял 2-3 март,некарам никой да идва от 300км,и мисля че 10-12 риби за това време си е доста приличен улов.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Нищо де, щом Менката казва, значи не е тръгнал 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- panddov
- вече хвърля и на тежко
Аз не знам какво искате ....?
Да има риба ,но за чувалите е рано!Моля не идвайте защото ще хванете по 2-3 кила и ще ви излезе скъпо горивото!А сега след тия дъждове,снегове и студове ще ми хванете .......шлифера! 

- Menkata
- фен клуб-скобар
Пускам последен спам и повече спирам да се занимавам с вас.Под не знам какво искате визираш и мен.Виж аз лично реших да се разходя да обходя местата.Вече опираме до мерене на...явно аз толкова си мога и за това не съм хванал риба.Ок в 1,2 март се ловило на 4-ти не е.Благодарение на човек от форума ме насочи къде и аз да обърша някой морунаж,все така да има слуки му пожелавам.Е така ги гледам цяла зима с чувалитеpanddov написа:Аз не знам какво искате ....?Да има риба ,но за чувалите е рано!Моля не идвайте защото ще хванете по 2-3 кила и ще ви излезе скъпо горивото!А сега след тия дъждове,снегове и студове ще ми хванете .......шлифера!

Не съм съгласен ,че колкото по не се знае толкова по добре.Напълно обратното е колкото повече се знае толкова по съвестни рибари ще има и не може да ме убедиш в противното.Не се заяждам а споделям мнение.А до колкото шлифера ей такива ще ловя сега като застудее:

А като се стопли:

На последната снимка за това гледам жално ,че бих 300 км и не можах да напълня чувала

Е па като ме видите по познатите места елате та ми кажете едно здрасти поне

Не мислих да поствам снимки с риба тук и то с красиви риби ,но нали ми е за последно ,айде сега наздраве и не с лоши чуства и ще чакам да ми кажете като почне да кълват дунавските караконджоли

Е заради тия паразитни изказвания тая тем е умряла и спокйно може да се изтрие. Менката е от малкото даващи информация какво става по реката и е нормално след тия изблици да спре. Врътнeте й ключа на тая темя да се знае поне, че няма.chirusa_bg написа:Нищо де, щом Менката казва, значи не е тръгнал

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?