Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Дунав-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
- io6kata
- вече хвърля и на тежко
Re: Дунав-всичко за и по реката
Положението при Оряхово с амурите и шараните е трагично за 10 дни нямаме и пипане като изключим маломерните шаранчета 100-200 грама които за жалост пълнеха живарниците на повечето колеги ... Даже една нощ стрелях по едни шиблиовци които си мислеха , че съм заспал и пускаха ток точно до шамандурата кадето захранвах
Добре че сомчетата спасиха положението щото щяхме да изкрейзаме без никакав удар ...

- io6kata
- вече хвърля и на тежко
А ето и най - голямата изненада на грозд от земни червей
водораслите които вадехме гамжаха от тези рибки прилича ми на морска игла ама знам ли го какав е пак тоя дзвер 
а пак това въобще него и знам какво е 

Браво колега за рибите,а при това ниско ниво реката вличи ли водорасли?
Това тънкото е игла.
Браво за сомчетата и чигата не бях виждал отдавна
Браво за сомчетата и чигата не бях виждал отдавна

-
- разбира нещата
Отчели сте се идеално.
Искрено се надявам да си пуснал есетрата обратно!
1. Чига (Acipenser ruthenus) 50 смkaloyan Mladenov написа:Отчели сте се идеално.
Рибата си е в нормата, могат да спокойно да я задържат или да правят каквото си искат с нея.
-
- разбира нещата
Ааууу, Чигата не било есетрова рибааа...-Тони- написа:1. Чига (Acipenser ruthenus) 50 смkaloyan Mladenov написа:Отчели сте се идеално.
Рибата си е в нормата, могат да спокойно да я задържат или да правят каквото си искат с нея.

Популацията на тази есетра не е от най - големите в реката за това съм написал ,че искренно се надявам..., и съм го писал най-малко с лоши чувства.
Тя и да не е в нормата колегите пак могат сами да решат кво да правят с нея.Те са я хванали
не аз.
Поздрави отново на Йошката за хубавия улов.
Колега, не че се заяждам, но ако е чига те не растът много, това е един от едрите екземпляри 

Никой не е казал, че чигата не е есетрова, еле пък аз...
Идеята ми беше, че ако аз бях на мястото на момчето пуснало темата и бях задържал рибата (есетрата
), с твоя пост щеше удоволствието от излета да ми падне на половина, а споделянето във форума като грешка.
"1. Чига (Acipenser ruthenus) 50 см" - извадка от риболовния билет.
Идеята ми беше, че ако аз бях на мястото на момчето пуснало темата и бях задържал рибата (есетрата

"1. Чига (Acipenser ruthenus) 50 см" - извадка от риболовния билет.
Това най вероятно е червеноивичеста игла. Като ходя по Дунава, се опитвам да хвана някоя, но не съм имал слука.
- Wolf_1
- вече хвърля и на тежко
Колеги утре заминавам за Дунава(по конкретно Свищов) как е спининговия риболов от брега?
- io6kata
- вече хвърля и на тежко
Чигата си плува обратно в реката
Попринцип неправех планове да я пускам но един старец(мрежар) ми каза , че не е хващал тази риба от околу 12 години , а щом и с мрежи не се хваща значи популацията е много зле ... и си я пуснах. А и доколкото знам в момента есетровите риби са забранени за всякакав вид риболов било то промишлен или спортен 

-
- разбира нещата
Е тва е бате, шапка ти свалям.Въпреки, че си изпуснал едно от най вкусните рибни меса, евала за постъпката защото есетрите в Дунав са направо на изчезване.
Доколкото знам Моруната е забранена за 10 г, за Чигата не знам...
Есетровите риби, и в частност чигата при не благоприятни условия НЕ СЕ РАЗМНОЖАВАТ, така , че ако не ги връщаме обратно , с темповете на замърсяване въобще на водните басейни тези риби са обречени.
Хората от белите държави ги размножават в ферми , ма в България ние шарана не моем го опрайм та есетрата.
Доколкото знам Моруната е забранена за 10 г, за Чигата не знам...
Есетровите риби, и в частност чигата при не благоприятни условия НЕ СЕ РАЗМНОЖАВАТ, така , че ако не ги връщаме обратно , с темповете на замърсяване въобще на водните басейни тези риби са обречени.
Хората от белите държави ги размножават в ферми , ма в България ние шарана не моем го опрайм та есетрата.
- sasho_cross
- новобранец
Браво io6ka,честито за добрият уловio6kata написа:А ето и най - голямата изненада на грозд от земни червейа пак това въобще него и знам какво еводораслите които вадехме гамжаха от тези рибки прилича ми на морска игла ама знам ли го какав е пак тоя дзвер

- io6kata
- вече хвърля и на тежко
Ето го резила и от тази сутрин
имаше и една бяла но неискаше да се снима и се откачи