Разкази за сома от залива на девиците

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Re: Разкази за сома от залива на девиците

Мнение от Diman »

Мани, глей тука к'во набарах. Не мога да изтрезнея.
https://www.aliexpress.com/item/TSURINO ... autifyAB=0
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Троли,знам за повече риби умрели след 3-часово вадене,без да са удряни с канджа,отколкото при бързо вадене,когато сома не е преуморен,а просто респектиран!Точно това показва и Блинкер Йорг,при него сомовете излизат защото са респектирани,а при риболов в река с доста силно течение това е задължително,иначе виждаш само как ти свършва конеца...........иначе при тотална липса на закачки,дебел повод отпред,достатъчно време,нерви и пространство си е забавление.Притежавам пръчката на Йорг и я ползвам когато едър сом просто не напуска далече убежището си/върбата/
валатът не най-лошото нещо на света
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

Тролка, тука имаш една адашка:
https://www.aliexpress.com/item/Trulino ... 7535&tpp=1
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Димане,макарата е страхотна реплика на Салтига,на страотна цена!Разликите според мен идват от материалите-китайчето е от алуминиева сплав-ЦАМ подозирам!Лагерите също са менте може би,а също и зъбното колело на предавката е най-вероятно от ЦАМ!Стоманен е основния вал и винтчетата!Драга треа да е добър? :roll: Цената е супер и знам,че Светльо-Рибата е с 5бр. такива за тролинг,но дали е доволен не знам щот не подържам връзка! :drinkers: Гледам,че руснаци я купуват и не се учудвам,че са два пъти по-бедни от нас! :mrgreen: :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

аксел написа:Троли,знам за повече риби умрели след 3-часово вадене,без да са удряни с канджа,отколкото при бързо вадене,когато сома не е преуморен....
Това не е вярно,тая легенда идва от Калин и не се базира на факти! :wink: :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

аксел написа:... при бързо вадене,когато сома не е преуморен,а просто респектиран!Точно това показва и Блинкер Йорг,при него сомовете излизат защото са респектирани,а иначе виждаш само как ти свършва конеца...........иначе при тотална липса на закачки...
Пич,още не се е родил сом,който да ти развие цялата линия и за толкова години нито веднъж не съм чул за подобен случай! :wink: Респектиране ми звучи много мутренски маниер! :shock: :mrgreen: Един с Квадратен гръб така се опита на Пясъка да респектира една 40-50-ка пред мен и се стигна до изправени куки,още ме е яд как не го снимах,че бех си забравил мемори-картата в компа! :roll: С 200либри или Калашник можеш да респектираш некой черен Мерцедес в тъмното,но не и сом! :mrgreen: :drinkers: Ако слушаш немец и руснак за риболов,стигаш до некоя извратения-толко им е акъла! :mrgreen: :drinkers: Дай им да правят масови убийства или незаконно развъждане на чужда територия! :mrgreen: :drinkers:При закачка пак нема да ти помогне баятата линия и гориш на 100%,освен ако не си Якоб Вагнер по Амазонка и не се гмурнеш за да се разплетеш! :mrgreen: Та живеете с някакви заблуди и легенди за сома,които са смешни за риба която в същност е Голям шаран,а не толкова агресивен хищник! :wink: :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Много ще ми е интересно да видя Ваши клипове,как Респектирате Голям сом или обикновена Туна 20-30кила и после да сравняваме кой-как се справя? :roll: :mrgreen: :drinkers: Защото,ако вие говорите с някой и той ви обясни как е Извадил сом 100-кила за 10-15минути,веднага ще му повервате,но Аз знам 2 и 200 и веднага ще ми стане ясно,че нещо не е наред и има измама! :wink: :drinkers: Та вервайте на измами и слухове,това си е ваш проблем! :mrgreen: :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

"Когато човек живее дълго време в лъжи и преебушки,е трудно да приеме действителността за истина!"-
Маркиз Дьо Троли! :idea: :wink: :drinkers:
Аватар
nkolev66
Модератор
Модератор

Мнение от nkolev66 »

Troli Rapala написа:Гледай пак първия клип от 30-тата секунда как сомът набива постоянно и така беше 2часа!Като притъмня беше под лодката на 3-4метра и полудя щот това му е времето за хранене!Виждал съм много бързаци да напъват яко губейки,та ако ми препоръчваш това,не мерси!Голямата риба си иска време за да се умори!Не съм от бракониерите дет го насилват яко да се покаже до лодката и да го праснат бърже с бракониерската си кука! :mrgreen: :drinkers: И лицемерно да твърдя,че не знам от какво е умрял! :mrgreen: :drinkers:
Троли, просто ми беше интересен коментара :D . Съпругата ти е много разумна жена, но няма кой да я чуе :idea: .
Аватар
nkolev66
Модератор
Модератор

Мнение от nkolev66 »

Diman написа:Мани, глей тука к'во набарах. Не мога да изтрезнея.
Димане, купих за съседа ми такава в размер 4000, но да предупредя размера е по Дайва, тоест 4000 си е едра макара, около 6000 Шимано, иначе е лека и аванса е с карбонови шайби. Абе за сега е много доволен, точно за тролинг на сомчета.
Аватар
nkolev66
Модератор
Модератор

Мнение от nkolev66 »

Troli Rapala написа:Много ще ми е интересно да видя Ваши клипове,как Респектирате Голям сом или обикновена Туна 20-30кила и после да сравняваме кой-как се справя? :roll: :mrgreen: :drinkers: Защото,ако вие говорите с някой и той ви обясни как е Извадил сом 100-кила за 10-15минути,веднага ще му повервате,но Аз знам 2 и 200 и веднага ще ми стане ясно,че нещо не е наред и има измама! :wink: :drinkers: Та вервайте на измами и слухове,това си е ваш проблем! :mrgreen: :drinkers:
Тролка, нещо съм прописал, та да продължа - туната на аватара ми е 40 кг. , брои ли се за респектирана след час и четирдесет минути с влакно 35 либри и ИЗВАДЕНА С РЪКА, НЕ С КАНДЖА. Имам клипове с 40 ката, както и с пет, шест килограмови на спининг, ама пусто никак не им разбирам на клиповете, как се качват и т.н., просто не разбирам от всичко :wink: .
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

Тролка, не ми се иска да е цам, но очевидно е така. Жалко.
Последно промяна от Diman на Чет Фев 01, 2018 11:23 pm, променено общо 2 пъти.
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

nkolev66 написа:...купих за съседа ми такава в размер 4000..
Ц. Този размер е малък. Събира 0,30мм - 230м. Което означава монофил 0,50 точно 82м. Малко ми идва. Тролината размер 5000 събира 0,33мм - 230м. Което означава монофил 0,50 точно 100м. Не е голяма разлика, но е по-добре, според мен.
Тролка, карбоновия фрикцион е менте. То се вижда с просто око. Тези аванси и без друго имат малък живот. Няколко риби и....хвърляш. Изкарай една 20-ка с 50-150гр. съчка, после разглоби ананса и гледай какво е останало. Лагерите...то е ясно с какво качество са. Добро мазане и каквото сабя покаже.
Грабна ме! Защото има много мисъл! Събрани са много благинки в едно! Като замисъл, не като материали.
KRASSI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от KRASSI »

Diman написа:Мани, глей тука к'во набарах. Не мога да изтрезнея.
Имайки в предвид, че през 99,9% от времето на риболов просто пускаме и вадим едно олово то тази макара ако се използва за риболов на кльонк - най-вероятно ще ни надживее :lol: :lol: :lol:
Ма погледни тези с CNC тяло щот ако питаш мен "Като ще е гарга нека да е рошава" :supz: :supz: :supz:

https://www.aliexpress.com/item/Lurekil ... autifyAB=0

https://www.aliexpress.com/item/Full-me ... autifyAB=0
Човек се ражда само с име и то дарено!
Живее в илюзия от мечти сред близки хора,
умира сам в реалноста !
Оставя добрите си дела за да го помнят,
отнася лошите със себе си отвъд !!!!!
Аватар
yankosan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от yankosan »

image_747072[1].jpg
image_747072[1].jpg (263.39 KiB) Преглеждано 712 пъти
Някой ако иска разменям за Фин-Нор с по-слаби показатели :D
На няколко километра пробег е :lol: Бах го в драга,само за втората шпула ми взеха 30+доларес :shock:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на кльонк”