МАРИЦА-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Re: МАРИЦА-всичко за и по реката

Мнение от Don4o_62 »

Браво пич,трудно е да излъжеш распер,но при вас ги има :D все още :wink: ,при нас освен мряни по кило :roll: ,както се изказа по горе един колега :D ,другото е рядкост,утре мога да ида да барна някоя щука впредвид времето :wink: ,че днес съм на казан :drinkers:
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

:smt023 :smt023 Поздрави за добрата слука. Май с Пламен сте си спретнали състезание,кой ще изкара по-голям распер. :wink: :D
Don4o_62 написа:Браво пич,трудно е да излъжеш распер,но при вас ги има

За лъженето съм съгласен Дончо. По-хитра риба от распера за мен няма. И тук ги има ,ако имаш нерви да ги дебнеш ще ти кажа за две стоянки и ходи да си трошиш нервите да ги дебнеш. Ако можеш да хвърлиш някоя примамка на 70-80м. може и да стане работата.
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Vid написа:Днес направих опит да потърся сомовете по реката, но закачих това:
Изображение.
Ей това е!! Такива изненади дай Боже всеки му :D :prayer: Супер парцал :rolleyes:
Сигурно е почувствал вибрациите в тъмното и е решил да направи късна вечеря :lol:
Изображение
Аватар
kesh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kesh »

Поздравления за колегите, които риболовстват от Димитровград до Хасково :) Или вие сте големи майстори или има риба по Марица в тоя район. Само 25 км по-нагоре до Чирпан друго освен кефал вече 2 години спинингуване не съм закачал и не знам в мен ли е проблема, щото нямам с кого да се сравнявам-само аз ловя тук :lol: Продължавайте в същия дух, кефите на макс! :wink:
Когато човек е на лов или риболов, Господ не му брои дните!
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

danev69 написа:
Don4o_62 написа:Браво пич,трудно е да излъжеш распер,но при вас ги има

За лъженето съм съгласен Дончо. По-хитра риба от распера за мен няма. И тук ги има ,ако имаш нерви да ги дебнеш ще ти кажа за две стоянки и ходи да си трошиш нервите да ги дебнеш. Ако можеш да хвърлиш някоя примамка на 70-80м. може и да стане работата.
Коце,знам ги майна къде ги има тук там :D ,но нямам нерви да ги лъжа като гледам как весело си играят и ти се присмиват все едно :lol: ,а ти си хвърляй ако си нямаш работа :wink:
Ако ходиш на онова място дето закачи големия сом :wink: ,вдясно в едно като езерце като се дръпна реката и остана вода, има много щуки,дребни но и някоя едра може да се е скатала,та пътьом го пробвай
а за утре ако ти се ходи надвечер,пиши ми на лични
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

Браво, распера е идеален.
Изображение Изображение
nikko281281
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от nikko281281 »

Ето резултатът от три дни риболов на р.Марица при Свиленград преди седмица.Целта бяха кефалите,които по тези места бяха в изобилие по това време на годината. Тъй като островчето,от което замятах изискваше газене през доста бързо течение,носенето на телефон или фотоапарат не беше желателно.Предупреждавам всички критици,че рибките са от вкъщи.Излязоха и доста кефали в границите до 30 см.(където и да търся рядко закачам малко по-големи),но те си плуват на свобода! Изненадата е,че закачих и около 5-6 маломерни щуки-до 35 см.,които пуснах да пораснат и дано скоро пак ги срещна.:) До този момент никога не съм закачвал щука около Свиленград.
04082012052.jpg
04082012052.jpg (198 KiB) Преглеждано 1542 пъти
20072012035.jpg
20072012035.jpg (181.67 KiB) Преглеждано 1542 пъти
Рибките са до 53 см. дължина см. и до 1,2 кг на тегло.С лайт въдичка,240 см. с акция 2-20 гр. и влакно 0,18 монофил си беше тръпка.Рибите удряха на около 40-50 метра в много силно течение! Накрая на втория излет в най-силния бързей близо до мен,нещо ми смачка пръчката,тръгна бързо към дъбок и спокоен подмол и след около минута се откачи.Примамката беше аглия лонгкаст 2.

На следващият ден бях на същото място,но този път сложих power pro 15 lb.
IMG_4859.JPG
IMG_4859.JPG (167.76 KiB) Преглеждано 1542 пъти
Последният ден имах само един удар и една риба-сомче 3 кг.На същата примамка,същото място,в 15.00 часа при около 35 градуса.Въдичката се справи и с тази риба,чудесен завършек на отпуската ми:)Интересното е,че и трите излета започваха в 13 часа и приключваха около 16 часа,в най-големите горещини,а това бяха най-успешните ми излети досега.
Аватар
bat_boiko_nikolov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от bat_boiko_nikolov »

Отлични резултати :smt038
Не съм спинингист, но и на перо понякога се закачат подобни / не едри сомове де :D / и тръпката е на макс.
За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
Аватар
Живко Славов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Живко Славов »

Браво колега !! Хубави рибки си хванал :supz:
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

:smt041 Те ги къде избягали расперите тая година...чак до Свиленград :lol:
Изображение
Аватар
blgmspt
новобранец
новобранец

Мнение от blgmspt »

Здравейте колеги,

И аз да споделя мнение относно разликата по Марица, около Пловдив и след Димитровград.

Около Пловдив имам незначителен брой удари на примаммки за щуки и кефали и много редки слуки а добре си познавам местата, а след Димитровград и Брод намам излет капо, минимум някое кефалче или щучка да дигне адреналина. Имам снимки но не си струват постването след рибите показани от някои колеги :) И аз наблюдавам раздвижване на писалките и атакуват всичко от кефалски примамки (жабки; бобчета, голдита вибромакс; салмо хорнети на 4см), така и баш щукарските големи Аглия 5 и клатушки над 18гр.

Разликата определено е осезателна в различните течения по реката

ПП: Колеги моля споделете какви "силикони" ползвате за Марица - грамажи, типове(туистери рибки ит.н.), цветове. кои са уловисти според вас. Питам тъй като до сега не съм ловил на джиг и от тази есен ще стартирам.

Благодаря на всички за отговорите
saksi
фен клуб-скобар

Мнение от saksi »

Някой пробвал ли е с цикада?
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

Тази седмица с моя приятел и колега Никито/Lorda/,обикаляхме да търсим нови места по Марица .Освен бухането на разперите друга активна риба не видяхме. След много и безрезултатно въртяне с най-различни примамки в петък точно на смрачаване един разпер не издържа на изкушението и бясно атакува воблера. Удари точно където свършва бързото течение и водата се разлива в голям и дълбок вир. Удара беше много сериозен и първите няколко минути бях сигурен ,че съм закачил сом. Рибата бясно натискаше на тласъци и все към дълбокото или по-течението. За по-интересно реката там е широка около 20м. и е пълно със потопени дървета. След много грубо дърпане от моя страна успях да докарам рибата пред нас ,за да може да я хванем. Лорда нагази и ловко я хвана и я измъкна на брега. Ако бях сам въобще не ми е ясно как щях да я вадя. Благодаря на Лорда за помоща.
Резултата 68см. 2,650кг..
Изображение
След снимките распера се прибра щастлив у дома си/в реката/. Явно данданията от борбата с рибата прогони всички останали риби от местото. До края на излета една риба не видяхме повече.
На другата вечер естествено пак бяхме там . Още в началото на излета Лорда успя да закачи някаква риба ,ама след бясна борба рибата се откачи още в дълбокото и избяга. Даже не разбрахме каква е. След около 30-40 мин. ми удари на мен почти на същото место където беше ударил и предната вечер. Този път не се дърпаше толкова много ,ама не се предаде без яростна борба.
Резултата 63см. 2,5кг.
Изображение
След снимките рибата се върна във водата,където и е мястото.
Воблерите,които бяха успешни са тези:
Halco sorcerer 12,5см. 20гр.гази до 3м. плуващ
BassDream Power Minnow 100F-MR
Изображение
При грубата борба една тройка/Ойнър бяла/ подаде леко. Ако някой разправя,че распера не се бори,не му вярвайте.
Повече удари нямаше. Явно точно на свечеряване расперите са най-лакоми и правят грешки, иначе докато слънцето напича с каквито и примамки да ги замерваш не удрят.
:smt023 Много здраве и късмет на всички. :smt023
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КалинПетров »

Чудесни риби колега интересни примамки!Тази година има много распер,но много хитри риби!
Изображение
Reel Tuning
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Браво Коце, зачесахте ги тия распери около Пловдив :D :D :D
В нашия регион е жив кахър през изминалата седмица. Рибата се изпокри някъде... Удрят основно малки щукички и чат пат някое кефале.
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”