Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Искър - всичко за и по реката
Модератор: Paublo_Eskobar
- panddov
- вече хвърля и на тежко
Re: Искър - всичко за и по реката
Не съм искал да обидя никого,още повече колегата Менката!Не съм визирал никого конкректно!Извинявам се за дебелашкия хумор в края на поста ми!Но ако не споделиш -лошо ,като споделиш пак не става,все нещо на някого не се харесва!Май зимата не ни влияе добре и само се заяждаме за глупости....Исках да помогна,но стана голям проблем ,че не всички са уцелили първите пасажи ...Мисля ,че на всички им е ясно ,че да се направи добър и резултатен риболов ще трябва да мине време, пасажите да станат дебели и да се пръснат навсякъде по реката.А колкото до разстоянията всеки си има глава на раменете да си прави сметката!И на мене ми се ходеше на Струма ,но си лових на Вита!
Наслука на всички колеги!

- trepachoo
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
В Искъра си има морунаж!Той не влиза от Дунава за няколко дни и после да се връща ! Нормално е като набараш Искърски морунажи да ги ловиш и в студено време!Има хора,които и януари хващаха по 10 риби!!!
-
- новобранец
Така е колега,цяла година има морунажи по реката .Но ние говориме за дунавския морунаж който влизада си хвърля хайвера тук .trepachoo написа:В Искъра си има морунаж!Той не влиза от Дунава за няколко дни и после да се връща ! Нормално е като набараш Искърски морунажи да ги ловиш и в студено време!Има хора,които и януари хващаха по 10 риби!!!
- trepachoo
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Знам,че за дунавските става на въпрос.Но как можеш да разбереш ,че тези дето са хванати на 2-и и 3-и март са такива?А тези ,дето се хващаха и януари-едри и пак по десетина бройки,и те ли са дунавски?А рибите от декември?Затова напомням ,че в реките по принцип си има морунаж и той се лови в студените месеци.Това,че някой е хванал 10 риби не значи нищо - това искам да кажа...
Ами едните имат точки, а другите не.Нещо като Лудогорец и Левски са...trepachoo написа:Знам,че за дунавските става на въпрос.Но как можеш да разбереш ,че тези дето са хванати на 2-и и 3-и март са такива?
- trepachoo
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Ъхъъъ.....не баш точки ...SIRO написа:Ами едните имат точки, а другите не.Нещо като Лудогорец и Левски са...trepachoo написа:Знам,че за дунавските става на въпрос.Но как можеш да разбереш ,че тези дето са хванати на 2-и и 3-и март са такива?

-
- фен клуб-скобар
Имат черни петна които означават ,че в момента си хвърлят хайвера, знам ,че всички знаете ама не се сдържах да не напиша и аз нещо 

-
- ще става разбирач
Определено рибите които клъвнаха в началото на месеца си идваха от Дунава.В Искър си има Морунаж целогодишно,но този от голямата река се различава от местния,има тъмни петна по-гърба и главата,перките му са оранжеви и пасажа е с горе долу еднакви по-размер риби.
-
- новобранец
Сега ще ти обесня колега!Няма как ,цяла зима на тези места да няма и помен от риба ,и изведнъж да се ловят морунажи и то не маломерни.Тези който ходиме по местата просто знаем ,че това са дунавски и сега почват да влизат.Не казвам ,че няма и от миналата година останали(не говоря за Долни Луковит и Червен Бряг)там е ясно ,че цяла зима се лови .trepachoo написа:Знам,че за дунавските става на въпрос.Но как можеш да разбереш ,че тези дето са хванати на 2-и и 3-и март са такива?А тези ,дето се хващаха и януари-едри и пак по десетина бройки,и те ли са дунавски?А рибите от декември?Затова напомням ,че в реките по принцип си има морунаж и той се лови в студените месеци.Това,че някой е хванал 10 риби не значи нищо - това искам да кажа...
- panddov
- вече хвърля и на тежко
Кратко,точно и правилно казано!maverini написа:Определено рибите които клъвнаха в началото на месеца си идваха от Дунава.В Искър си има Морунаж целогодишно,но този от голямата река се различава от местния,има тъмни петна по-гърба и главата,перките му са оранжеви и пасажа е с горе долу еднакви по-размер риби.

- Menkata
- фен клуб-скобар
Нивото дали ще става утре за риболов?
Някои минавал ли е покраи искъра днес 

По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
- trepachoo
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Не съм на 100 % съгласен,както и вие на 100% не разбрахте какво искам да кажа.Както казва Менката "по-добре е да си мълчиш вече тук"......А пояснението за петната се надявам да не е към мен!Не съм малоумен!Нито ти си много умен,че го-пишеш-излишно е-също като този преди теб,дето написа за Лудогорец и Левски,въпреки,че неговото го възприемам като шега.
А част от дунавския морунаж е възможно да остане в р.Искър целогодишно. Лични впечатления. Хващал съм едри морунажи преди години, през Юли месец, 4-5бр. един след друг и напълно еднакви като размери 500-600гр. А от къде знам, че е дунавски ли? Ловя дунавски, пролетен морунаж от 2002г.-2003г., може и по-назад да е било. Поздрави и успехи през сезона.
-
- новобранец
Пичове мисля, че всеки който по някакъв начин нарочно или без да иска е обидил Менката е длъжен да се извини (в това число и аз)! Защото благодарение на него винаги имаме актуална информация и макар, че тази година още не съм посетил любимата река с кеф преглеждам форума и се кефа истински на вашите успехи! За това поклон бате и не се сърди когато сме пийнали вечер по ракия и една идея по-злобни! Наслука на всички, а като направя севтето ще пиша.
Точно така, ловят се и в най-големите жеги, а понякога са доста добри, като размер и бройка.marto 85 написа:А част от дунавския морунаж е възможно да остане в р.Искър целогодишно. Лични впечатления. Хващал съм едри морунажи преди години, през Юли месец, 4-5бр. един след друг и напълно еднакви като размери 500-600гр. А от къде знам, че е дунавски ли? Ловя дунавски, пролетен морунаж от 2002г.-2003г., може и по-назад да е било. Поздрави и успехи през сезона.