Искър - всичко за и по реката

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
panddov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Искър - всичко за и по реката

Мнение от panddov »

Не съм искал да обидя никого,още повече колегата Менката!Не съм визирал никого конкректно!Извинявам се за дебелашкия хумор в края на поста ми!Но ако не споделиш -лошо ,като споделиш пак не става,все нещо на някого не се харесва!Май зимата не ни влияе добре и само се заяждаме за глупости....Исках да помогна,но стана голям проблем ,че не всички са уцелили първите пасажи ...Мисля ,че на всички им е ясно ,че да се направи добър и резултатен риболов ще трябва да мине време, пасажите да станат дебели и да се пръснат навсякъде по реката.А колкото до разстоянията всеки си има глава на раменете да си прави сметката!И на мене ми се ходеше на Струма ,но си лових на Вита! :D Наслука на всички колеги!
Аватар
trepachoo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от trepachoo »

В Искъра си има морунаж!Той не влиза от Дунава за няколко дни и после да се връща ! Нормално е като набараш Искърски морунажи да ги ловиш и в студено време!Има хора,които и януари хващаха по 10 риби!!!
ribar4eto_76
новобранец
новобранец

Мнение от ribar4eto_76 »

trepachoo написа:В Искъра си има морунаж!Той не влиза от Дунава за няколко дни и после да се връща ! Нормално е като набараш Искърски морунажи да ги ловиш и в студено време!Има хора,които и януари хващаха по 10 риби!!!
Така е колега,цяла година има морунажи по реката .Но ние говориме за дунавския морунаж който влизада си хвърля хайвера тук .
Аватар
trepachoo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от trepachoo »

Знам,че за дунавските става на въпрос.Но как можеш да разбереш ,че тези дето са хванати на 2-и и 3-и март са такива?А тези ,дето се хващаха и януари-едри и пак по десетина бройки,и те ли са дунавски?А рибите от декември?Затова напомням ,че в реките по принцип си има морунаж и той се лови в студените месеци.Това,че някой е хванал 10 риби не значи нищо - това искам да кажа...
Аватар
SIRO
новобранец
новобранец

Мнение от SIRO »

trepachoo написа:Знам,че за дунавските става на въпрос.Но как можеш да разбереш ,че тези дето са хванати на 2-и и 3-и март са такива?
Ами едните имат точки, а другите не.Нещо като Лудогорец и Левски са...
Аватар
trepachoo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от trepachoo »

SIRO написа:
trepachoo написа:Знам,че за дунавските става на въпрос.Но как можеш да разбереш ,че тези дето са хванати на 2-и и 3-и март са такива?
Ами едните имат точки, а другите не.Нещо като Лудогорец и Левски са...
Ъхъъъ.....не баш точки ... :lol:
N.Dimitrov
фен клуб-скобар

Мнение от N.Dimitrov »

Имат черни петна които означават ,че в момента си хвърлят хайвера, знам ,че всички знаете ама не се сдържах да не напиша и аз нещо :D
maverini
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от maverini »

Определено рибите които клъвнаха в началото на месеца си идваха от Дунава.В Искър си има Морунаж целогодишно,но този от голямата река се различава от местния,има тъмни петна по-гърба и главата,перките му са оранжеви и пасажа е с горе долу еднакви по-размер риби.
ribar4eto_76
новобранец
новобранец

Мнение от ribar4eto_76 »

trepachoo написа:Знам,че за дунавските става на въпрос.Но как можеш да разбереш ,че тези дето са хванати на 2-и и 3-и март са такива?А тези ,дето се хващаха и януари-едри и пак по десетина бройки,и те ли са дунавски?А рибите от декември?Затова напомням ,че в реките по принцип си има морунаж и той се лови в студените месеци.Това,че някой е хванал 10 риби не значи нищо - това искам да кажа...
Сега ще ти обесня колега!Няма как ,цяла зима на тези места да няма и помен от риба ,и изведнъж да се ловят морунажи и то не маломерни.Тези който ходиме по местата просто знаем ,че това са дунавски и сега почват да влизат.Не казвам ,че няма и от миналата година останали(не говоря за Долни Луковит и Червен Бряг)там е ясно ,че цяла зима се лови .
Аватар
panddov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от panddov »

maverini написа:Определено рибите които клъвнаха в началото на месеца си идваха от Дунава.В Искър си има Морунаж целогодишно,но този от голямата река се различава от местния,има тъмни петна по-гърба и главата,перките му са оранжеви и пасажа е с горе долу еднакви по-размер риби.
Кратко,точно и правилно казано! :)
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

Нивото дали ще става утре за риболов? :roll: Някои минавал ли е покраи искъра днес :)
По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
Аватар
trepachoo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от trepachoo »

Не съм на 100 % съгласен,както и вие на 100% не разбрахте какво искам да кажа.Както казва Менката "по-добре е да си мълчиш вече тук"......А пояснението за петната се надявам да не е към мен!Не съм малоумен!Нито ти си много умен,че го-пишеш-излишно е-също като този преди теб,дето написа за Лудогорец и Левски,въпреки,че неговото го възприемам като шега.
Аватар
marto 85
новобранец
новобранец

Мнение от marto 85 »

А част от дунавския морунаж е възможно да остане в р.Искър целогодишно. Лични впечатления. Хващал съм едри морунажи преди години, през Юли месец, 4-5бр. един след друг и напълно еднакви като размери 500-600гр. А от къде знам, че е дунавски ли? Ловя дунавски, пролетен морунаж от 2002г.-2003г., може и по-назад да е било. Поздрави и успехи през сезона.
ickata_etr
новобранец
новобранец

Мнение от ickata_etr »

Пичове мисля, че всеки който по някакъв начин нарочно или без да иска е обидил Менката е длъжен да се извини (в това число и аз)! Защото благодарение на него винаги имаме актуална информация и макар, че тази година още не съм посетил любимата река с кеф преглеждам форума и се кефа истински на вашите успехи! За това поклон бате и не се сърди когато сме пийнали вечер по ракия и една идея по-злобни! Наслука на всички, а като направя севтето ще пиша.
Mirotg1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Mirotg1 »

marto 85 написа:А част от дунавския морунаж е възможно да остане в р.Искър целогодишно. Лични впечатления. Хващал съм едри морунажи преди години, през Юли месец, 4-5бр. един след друг и напълно еднакви като размери 500-600гр. А от къде знам, че е дунавски ли? Ловя дунавски, пролетен морунаж от 2002г.-2003г., може и по-назад да е било. Поздрави и успехи през сезона.
Точно така, ловят се и в най-големите жеги, а понякога са доста добри, като размер и бройка.
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”