Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг въдици на достъпна цена
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Спининг въдици на достъпна цена
Здравейте! А има ли някой мнение за тази марка /ENTER/ и конкретно за тази въдица с тест 20-50 гр.? http://www.bulit2000.com/enter-carbon-b ... cle27621bg" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false; Отговаря ли писаното в сайта за нея? Ако някой я има, моля да сподели. Среща се и с това име- http://carpmania.net/vadici/525--enter- ... 20-50.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Имам 7,8MSW. Определено клони към ex-fasta.karaburov написа:Добър избор колега!ivan311 написа:Здравейте колеги може ли някои да ми даде мнение за тази въдица -SAKURA SPORTISM SPIN SPS -тест 7-30гр акция ,Fast. дължина 2.33 .Понеже искам да си а, закупя .Ще я ползвам за jik риболов от брега за бяла риба.
Приятел я има по моя препоръка,пръчката е доста стегната,има що годе добра чуствителност (но е малко занижен теста и започва да усеща джиговете след 8-9 гр)
Според мен не е Fast а чист ExtraFast,пръчката може да вади риби и по 7-8 кг. стига да ги има
Щука около 1,5 кг. не и е проблем,излиза като парцал без да се сгъне грам пръчлето.
По доло писалите колеги са в грешка,пръчката си мята много добре с точния диаметър влакно и трудно някой би ти сложил някой метър с пръчка 2,70!
Само да ти кажа,че си позакъснял,по Нова Година имаше доста намаления точно на тия пръчки.
Успех с избора!
Не ги слушай тия дет викат че не се правят дистанции с къси пръчки.
С моята, макара Дайва 3012 и качествен конец 1,5PE прави над 80 метра с кастмастер 22гр, Колеги са писали точно за желаната от теб пръчка за дистанции над 95 метра с пилкери около 30те грама ако не се лъжа.
Аз определено препоръчвам пръчката, но не мисля че е най-удачният вариант за джиг от брега. Аз ловя на Море и то на определени места където идеално ми се вписва в "картинката". Не казвам че не можеш да ловиш с нея обаче и да се чувстваш комфортно и за упоменатия от теб начин. За всяка риба и място си иска специфичен такъм това.
Определено е за риби над 2-3 кг.
Губи се тръпката.
От как забих няколко щуки над килото с лайта яките сопи ги забраих, кога няма да мятам тежки железа и воблери.
Горд собственик на Savage Gear Bushwhacker XLNT2 243sm 15-40 !

Един рибар се хвали на колегите си:
- Вчера хванах ей - такава щука, като ръката ми!
- Стига бе, такива космати щуки няма.
Здравейте колеги,
Интересувам се от пръчка за морски спининг, бюджетна до 150 лева за начинаещ спинингист.
Ще се ползва с макара Риоби Заубер 3000 или 4000. Ще се ползва за риболов от брега в Северна Гърция между Кавала и Александрополу. Мисля , че с дължина 2.70 м. и тест 10-40 ще е прилична.
Моля за мнение и съвети!
Благодаря Ви предварително.
Интересувам се от пръчка за морски спининг, бюджетна до 150 лева за начинаещ спинингист.
Ще се ползва с макара Риоби Заубер 3000 или 4000. Ще се ползва за риболов от брега в Северна Гърция между Кавала и Александрополу. Мисля , че с дължина 2.70 м. и тест 10-40 ще е прилична.
Моля за мнение и съвети!
Благодаря Ви предварително.
Мъдър е този,не който знае много,а необходимото.
Благодаря за коментарите колеги въдицата днес я взех от магазина .
Тия дни ме водиха до Майсторски риболов, на които не съм голям фен, но попипах туй-онуй.
Това Маверче ми хареса в L и ML вариантите. Може да свърши добра работа на някого.
За съжаление съдя само от тръскане в магазина, на вода не съм го пробвал.
Това Маверче ми хареса в L и ML вариантите. Може да свърши добра работа на някого.
За съжаление съдя само от тръскане в магазина, на вода не съм го пробвал.
По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...

Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Колега Хага,като препоръчителен тест на примамките е добре,но като дължина мисля,че 240см би било по-добре....при морския спининг на воблери се изисква туичване и с по-дълга пръчка е доста неудобно.Погледни моделите на Фаворит,Сакура,Филсар,все ще намериш нещо бюджетно.Имай предвид че на посочената от тебе дестинация,морсия спининг е почти умрял поради липсата на подходящи риби за него,заради хилядите наши сънародници,които изловиха и изядоха всичко мърдащо с люспи или без няма значение.
валатът не най-лошото нещо на света
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Забравих да ти кажа,Заубера бързо ще ръждяса!!!!
валатът не най-лошото нещо на света
Колега благодаря за отговора.
Миналата година бях със семейството ми на Мароня на кея и със сина ловихме прилични рибки на плувка. Отстрани на пристанището в посока към Александруполис има малък плаж и много дълга брегова ивица от към 4-5 км. удобна за спининг риболов от брега.Решили сме с близки приятели , семействата на плажа да почиват, а ние да помятаме въдици.
Та за това реших да се пробвам в нова за мен дисциплина (спининг риболова).Тъй като не знам дали ще ми хареса си ограничавам в този малък бюджет.
Разгледах много сайтове за продажба риболовни стоки и предлаганите от тях пръчки.Не желая да рискувам да купувам нещо от което не разбирам и което не съм държал в ръце.
За това търся помощ от практикуващи този риболов.
Имам няколко въпроса:
1.Колко дълга да е пръчката 2.40 м. или 2.70?
2.С какво тегло да бъде , за да не уморява ?
3. с какъв тест да е 10-30 ,10-40, 10-50, 15-40, 15-50 гр.?
За сега нямам никакви примамки в наличност, в последствие според рибите които се ловят там ще се оборудвам.
4. С какъв строй да е пръчката - медиум , фаст (върхов), екстра фаст и т.н.?
Приемам съвети и мнения от практикуващи този риболов.
Поздрави !
Миналата година бях със семейството ми на Мароня на кея и със сина ловихме прилични рибки на плувка. Отстрани на пристанището в посока към Александруполис има малък плаж и много дълга брегова ивица от към 4-5 км. удобна за спининг риболов от брега.Решили сме с близки приятели , семействата на плажа да почиват, а ние да помятаме въдици.
Та за това реших да се пробвам в нова за мен дисциплина (спининг риболова).Тъй като не знам дали ще ми хареса си ограничавам в този малък бюджет.
Разгледах много сайтове за продажба риболовни стоки и предлаганите от тях пръчки.Не желая да рискувам да купувам нещо от което не разбирам и което не съм държал в ръце.
Имам няколко въпроса:
За сега нямам никакви примамки в наличност, в последствие според рибите които се ловят там ще се оборудвам.
Приемам съвети и мнения от практикуващи този риболов.
Поздрави !
- radogagov
- ще става разбирач
Днес пристигна от страната на изгряващото слънце. Естествено, че ще се опитам да направя някакво ревю, но първо ще са тестовете на вода.
С две думи: MajorCraft TraPara TPS-562ULX (165см./ 1-8гр) - бюджетния им модел, произведен във Виетнам. Добро качеството на изработка, фурнитурата на Фуджи, коркова дръжка 25-26см, която е много приятна и комфортна. Бланката е тънка, боядисана в приятен цвят - кафяв металик. Като поведение на клатене в ръка много ми наподобява St.Croix Avid AVS66LF2. Сравнявайки я с GAD Gancho GAN662LLF, който е с подобен тест (1,5-8гр), Трапарата идва доста по-лигава и финна. Не съм я теглил, но по каталог трябва да тежи 76гр. Набързо и сложих една макаричка 245гр, за да проверя баланса, който беше на предната втулка на макародържача. Не, че не може да се лови и така, но една макара в тегловия диапазон 180-200гр ще и лепне още по-добре. За сега това
To be continued...
С две думи: MajorCraft TraPara TPS-562ULX (165см./ 1-8гр) - бюджетния им модел, произведен във Виетнам. Добро качеството на изработка, фурнитурата на Фуджи, коркова дръжка 25-26см, която е много приятна и комфортна. Бланката е тънка, боядисана в приятен цвят - кафяв металик. Като поведение на клатене в ръка много ми наподобява St.Croix Avid AVS66LF2. Сравнявайки я с GAD Gancho GAN662LLF, който е с подобен тест (1,5-8гр), Трапарата идва доста по-лигава и финна. Не съм я теглил, но по каталог трябва да тежи 76гр. Набързо и сложих една макаричка 245гр, за да проверя баланса, който беше на предната втулка на макародържача. Не, че не може да се лови и така, но една макара в тегловия диапазон 180-200гр ще и лепне още по-добре. За сега това

- Прикачени файлове
-
- DSC_0411.JPG (1.12 MiB) Преглеждано 2391 пъти

- Vid
- кандидат преподавател
Колега, имам направени 10-на риболова в гръцкото море (от брега) и мога да да ти сподела скромен опит. През миналото лято от все си излети и почивки ми се събира около месец ежедневен риболов в гръцкото море. Имам и доста уловени риби, основно Баракуди, Дракони и Маятико, някой и друг лаврак, ама все дребни...haga написа:Колега благодаря за отговора.
Миналата година бях със семейството ми на Мароня на кея и със сина ловихме прилични рибки на плувка.
Имам няколко въпроса:
Поздрави !
1. МислЪ, че по добрия вариант е 2,70, защото всеки сант в дължина ще ти даде някой и друг метър в кастинга в повече. При риболова в море, това е много важно. (лично ползвам Спортекс на 2,40, защото пръчката е с полупараболичен строй и прави уникален кастинг, пък и друга по подходяща нямам)
2. Възможно с най ниско тегло, разбира се..
3. Стандартните воблери при риболов от брега са с тегло между 10 и 20 гр., така че най добрия вариант в тест (реален) ти е 10-40, но това пак е много относително, щото зависи от пръчката..
4. Това зависи от предпочитанията на ловящия. Лично предпочитам по мека пръчка, но за начинаещи предпочитания вариант е ползване на фаст варианта.. При все варианти таме рибите се самозасичат при проводката и кефа ни остава във ваденето на тия борбени риби

Лично за малко пара 100-тина лв., бих ти предложил тази пръчка във варианта на 2,70 и тест 10-35 и кух връх http://www.voblershop.com/1909/%D0%90%D ... %80%D0%B8/" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow" rel="nofollow
Колегата аксел тука мога леко да го апострофирам за което ще ме прощава.
Още не сме порасли дотам, че да обезрибим средиземно море, дорасли сме дотолкоз, че можем да го направим сметище за нашите боклуци...............аксел написа:морсия спининг е почти умрял поради липсата на подходящи риби за него,заради хилядите наши сънародници,които изловиха и изядоха всичко мърдащо с люспи или без няма значение.
Нищо подобно. Ловил съм със Заубера и Екусимата. Проблеми с ръждясване, проблеми с лагери и въобще някакви наченки на корозия не съм имал. Просто, препоръчително е след риболова, шпулата да се измива..аксел написа:Забравих да ти кажа,Заубера бързо ще ръждяса!!!!
Това може би е верно, ако живееш в Гърция и ловиш всеки божи ден.
Относно влакното- всеки читав японски избор в размера си 1.0 особено ако е осемжилен вариант, върши идеална работа и проблем със солената вода- никакъв.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Благодаря ти колега Vid за съветите.
Очаквам и други мнения!
- radogagov
- ще става разбирач
Обещаното ревю на Major Craft Trapara TPS-562ULX.
Имах възможността този уикенд да направя едно 2-3 часово излетче с новият спининг. Освен първоначалните впечатления от добрата изработка, останах и приятно изненадан от поведението на пръчлето на реката.
Няколко снимки преди теста на вода:

Обявеният тест отговаря на реалния или е много близък. Не посмях да тествам около горната граница, но определено блесни по 4,5-5гр. - Моска №3 и Мапсо Редер №2, се водят комфортно в течение. Пръчката си се понатоварва и може би това ще е пределът и с блесни в течение. С воблери я тествах с AlterIdem 36SP-SR (2гр.) и Ecogear MX 48F (2,3гр.). Кастинга с такива примамки е повече от приемлив, като за условията на рекичките, в които се лови даже е предостатъчен, имайки предвид използвания монофил с дебелина 0,18мм.

Рибки този ден нямах шанса да хвана, но за компенсация направих няколко снимки на закач, за да се добие представа от работата при натоварване на пръчката.

Нямам си и идея с каква макара ще се получи добър баланс на такъма, но използвах такава, каквато имам под ръка. Надявам се до седмица да пристигне едно УЛ бижу, тежащо само 195гр. и тогава ще го проверим отново...

Имах възможността този уикенд да направя едно 2-3 часово излетче с новият спининг. Освен първоначалните впечатления от добрата изработка, останах и приятно изненадан от поведението на пръчлето на реката.
Няколко снимки преди теста на вода:

Обявеният тест отговаря на реалния или е много близък. Не посмях да тествам около горната граница, но определено блесни по 4,5-5гр. - Моска №3 и Мапсо Редер №2, се водят комфортно в течение. Пръчката си се понатоварва и може би това ще е пределът и с блесни в течение. С воблери я тествах с AlterIdem 36SP-SR (2гр.) и Ecogear MX 48F (2,3гр.). Кастинга с такива примамки е повече от приемлив, като за условията на рекичките, в които се лови даже е предостатъчен, имайки предвид използвания монофил с дебелина 0,18мм.

Рибки този ден нямах шанса да хвана, но за компенсация направих няколко снимки на закач, за да се добие представа от работата при натоварване на пръчката.

Нямам си и идея с каква макара ще се получи добър баланс на такъма, но използвах такава, каквато имам под ръка. Надявам се до седмица да пристигне едно УЛ бижу, тежащо само 195гр. и тогава ще го проверим отново...

Колеги, някой пробвал ли е пръчките Noeby SeaBass ?
http://www.plodex.eu/fishing/spiningi.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow?
Стават ли за риболов на воблери и други изкуствени примамки по Гръцко?
Някъде прочетох , че конкурират реномирани марки!
http://www.plodex.eu/fishing/spiningi.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow?
Стават ли за риболов на воблери и други изкуствени примамки по Гръцко?
Някъде прочетох , че конкурират реномирани марки!