Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Плетено влакно - Брейд
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Плетено влакно - Брейд
Благодаря, момчета!
Пръчката е Nomad Spin на Филстар 2.40m / 5-20gr fast action
Макарата FL нещо си 2000
И да. При навиване на конеца доста се напълни. Реших, че свинщината ще спре след няколко брадясвания. Ама не. До последно и с последното замятане – пак. Може пък да трябва още да отпадне. На око – останах с впечатление, че близо 1/3 от конеца отпадна.
Мятам силикончета с 5-8 гр чебурашки и блесни и клатушки в порядък №1-3 . Имам и някой и друг воблер, ама днес не стигнах до тях. Тръгнах си, че побеснях
.
Като цяло експериментирам с наличното обурудване. Успеваемоста е една щука над нулева.
Такъма, като цяло ми се струва доста „глух“, ама може и аз да не ставам.
Имам и по-лека пръчка, но...за конеца, проклетията му недна.
Пръчката е Nomad Spin на Филстар 2.40m / 5-20gr fast action
Макарата FL нещо си 2000
И да. При навиване на конеца доста се напълни. Реших, че свинщината ще спре след няколко брадясвания. Ама не. До последно и с последното замятане – пак. Може пък да трябва още да отпадне. На око – останах с впечатление, че близо 1/3 от конеца отпадна.
Мятам силикончета с 5-8 гр чебурашки и блесни и клатушки в порядък №1-3 . Имам и някой и друг воблер, ама днес не стигнах до тях. Тръгнах си, че побеснях

Като цяло експериментирам с наличното обурудване. Успеваемоста е една щука над нулева.
Такъма, като цяло ми се струва доста „глух“, ама може и аз да не ставам.
Имам и по-лека пръчка, но...за конеца, проклетията му недна.
- kukukuka
- кандидат преподавател
нали го навиваш мокър на шпулата 

"Ако в крайна сметка се окажете със скучен, нещастен живот, защото сте слушали майка си, баща си, учителя си, свещеника или някой тип по телевизията, който ви казва как да вършите нещата, то вие си го заслужавате"
kukukuka написа:нали го навиваш мокър на шпулата

Първото навиване - не.
Това го проспах.
За второто и натам - от гьола идва.
- kukukuka
- кандидат преподавател
пренавий го мокро на шпулата. става по стегнато. бради съм имал само с мултито докато свикна с него.Mefo написа:kukukuka написа:нали го навиваш мокър на шпулата![]()
Първото навиване - не.
Това го проспах.
За второто и натам - от гьола идва.
"Ако в крайна сметка се окажете със скучен, нещастен живот, защото сте слушали майка си, баща си, учителя си, свещеника или някой тип по телевизията, който ви казва как да вършите нещата, то вие си го заслужавате"
Ако става въпрос за въртящи блесни, може би това е проблема. Повечето от тънките брейдовете не се понасят с въртележки.Mefo написа:........ и блесни и .........
Какви риби мислиш да търсиш с този такъм?
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
- kukukuka
- кандидат преподавател
сложи троен вирбел. ако и това не помогне минавай на монофил.не се отказвай 

Благодаря, kukukuka!
Със сигурност ще пробвам.
Брадите днес започнаха със силиконите. Просто с тях стартирах. Блесните ги сложих накрая на инат, от яд.
Попадал съм на написано, че има такъв конфликт с въртящите и някои конци. Впрочем, монтирах през два вирбела. Имам някакви относително фини.
За рибите - очаквания за костур до педя и щучка и бяла до кило. Но по-скоро идеята ми на тоя етап е да свикна с такъма и проводките. И да се науча да "чувам". Донапасване - във времето.
Със сигурност ще пробвам.
Мерси, bobopelibobopeli написа:Ако става въпрос .....Mefo написа:........ и блесни и .........
Какви риби мислиш да търсиш с този такъм?
Брадите днес започнаха със силиконите. Просто с тях стартирах. Блесните ги сложих накрая на инат, от яд.
Попадал съм на написано, че има такъв конфликт с въртящите и някои конци. Впрочем, монтирах през два вирбела. Имам някакви относително фини.
За рибите - очаквания за костур до педя и щучка и бяла до кило. Но по-скоро идеята ми на тоя етап е да свикна с такъма и проводките. И да се науча да "чувам". Донапасване - във времето.
Сега е времето на силиконите и костуритеMefo написа:Мерси, bobopeli.............

Успех в спининга!
Ако искаш качи някоя снимка на шпулата. Имай на предвид , че различните модели се пълнят по различен начин . Тия на Шимано и техните копия се пълнят на до фабричното скосяване.
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
- Don4o_62
- учете се от него
Така е всеки си има мнение и опит най вече,но за мен от как напълних наполовина шпулата,никога не ми е правил бради,а относно дистанцията,с 0 ,10 пълна шпула 16гр. глава стигам 60 м. с 0,6 същата глава и силикон с наполовина шпула подминавам 60 м. без усилие,пръчка е 2,65м. тънкия брейд компенсира полупразната шпула
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

Don4o_62 написа:Така е всеки си има мнение и опит най вече,но за мен от как напълних наполовина шпулата,никога не ми е правил бради,а относно дистанцията,с 0 ,10 пълна шпула 16гр. глава стигам 60 м. с 0,6 същата глава и силикон с наполовина шпула подминавам 60 м. без усилие,пръчка е 2,65м. тънкия брейд компенсира полупразната шпула
0,10 не е ли по-тънък от 0,6 ???
Доверчив народ смеД-р Флекс написа:0,10 не е ли по-тънък от 0,6 ???

- Don4o_62
- учете се от него
Докторе,не знам вашите мерки или изобщо,почнах с 0,16 на Марица,дебело,после по язовирите минах 0,12 дебело,отидох на 0,10 горе долу биваше,но рибите станаха много мнителни,без значение от пред флурото,накрая 0,6 съм най доволен,гоня дистанция,рибите си удрят,има още някой тънкости
но не е за тук
,важното че се получава дискусия и прохождащите колеги ще разберат бързо кое е най удачно за тях, някой път и аз питам или гледам
, не може всичко човек да знае
пп. Питането на колегата беше как да избегне брадите
,ние навлезнахме в по сложна материя 

пп. Питането на колегата беше как да избегне брадите

- kukukuka
- кандидат преподавател
1980г. като прохождащ риболовец не съм питал никой
а и нямаше инфо като днес

- Don4o_62
- учете се от него
Куки,ти много млад си бил бреkukukuka написа:1980г. като прохождащ риболовец не съм питал никой![]()
![]()
а и нямаше инфо като днес
![]()
![]()

Don4o_62 написа:.....ние навлезнахме в по сложна материя
Колко пък да е сложна

Цялата статияhttps://www.fishing-tackle.bg/articles/ ... -size.htmlДебелината на японските влакна
24.01.2013
За дефиниране на дебелината при японските влакна се използва номерация, базирана на мерната единица „gou“, използвана в миналото за указване на дебелината на памучни нишки. Технически погледнато с тази единица се измерва площ, а не диаметър. Условното преобразуване към диаметър се прави по формулата 0.165 * √x (умножаваме корен квадратен от търсения номер по 0.165). Получава се, че влакно, означено с #5, има приблизителен диаметър 0.37 мм.
В таблицата се представени по-често използваните означения, преубразувани към метричен диаметър.
ЯПОНСКО ОЗНАЧЕНИЕ-------ПРИБЛИЗИТЕЛЕН ДИАМЕТЪР
#0.6------------------------------------------------------------0.128 мм
#0.8------------------------------------------------------------0.148 мм
#1 ------------------------------------------------------------ 0.165 мм
#1.2------------------------------------------------------------0.185 мм
#1.5------------------------------------------------------------0.205 мм
#1.7------------------------------------------------------------0.218 мм
#2 ------------------------------------------------------------0.235 мм
#2.5------------------------------------------------------------ 0.260 мм
Петър Вукадинов
Неоспорим факт също е че на почти всички по бюджетни влакна посочените параметри нямат нищо общо с реалността и по метричната и по японската номерация