Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Модератор: dantho.mihov
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Луско, а тиlusienn написа:Павка а ти вечерал ли си с Плъхове...

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- Павел Иванов
Съвсем нормално ако купуваш "бялата" филетирана . Едни познати държаха рибарски магазин , за риба де , не за такъми . Когато наближеше Никулден се купуваше толстолоб в големи количества . От него след транжировка се получаваше - бяла риба филе , хек , шаран филе , толстолоб . Това зависи от къде се закачи ножето при филетирането . Естествено , че номера го бяха научили от други рибопродавци та как споменах на Кире по-преди , ДежаВю . Та не се учудвай на ниските цени на бялатаG.Petkov написа:...щом вървят толкова ниски цени, а ?

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
-
- сериозен играч
Павел Иванов написа:Ми , че аз ся на сегашните ми години , в репертоара ми га търча до боровата правя там на една успоредка 3 серии по 50 кофички бре ,lusienn написа:...Кофички сухи нормата беше 12 ,но аз покривах около 30...
Дон Пабло,на сека твоя кофичка,в боровата горичка.....Давам година уйски.

И без номера ..Por favor.

Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
- GODzillata
Нещо и двамата се бъркате - аз влезнах 89-а и бях първия набор, който вътре го фана година и половина служба!Martin Mihailov написа:А аз 90 влезнах.Пьрвия набор година и половина.lusienn написа:Аз се уволних 1990 година-последния набор,който служи 2 години.

@Сакън, бай 100-яне, значи ште тряа да пия уиски божоле!

- трапера
- сериозен играч
Кире, в случая Люс не се бърка!
Аз влязох на 18 Септември 1988 и служих точно две години без 20 дена-последния набор с двугодишна служба. Мойте новобранци вече закачиха намалението т.е.-ТИ
.................................................
Наистина в БГ много от продаваните замразени или охладени риби са "Бяла риба Филе"
Ма то щото сигурно месото е бяло. Тук в немско също има, но си пише "Zanderfilet" и ясно си личат характерните ивици по кожата.
Ако някой случайно не знае що за ж'вотно е Zander.....

Аз влязох на 18 Септември 1988 и служих точно две години без 20 дена-последния набор с двугодишна служба. Мойте новобранци вече закачиха намалението т.е.-ТИ

.................................................
Наистина в БГ много от продаваните замразени или охладени риби са "Бяла риба Филе"

Ма то щото сигурно месото е бяло. Тук в немско също има, но си пише "Zanderfilet" и ясно си личат характерните ивици по кожата.
Ако някой случайно не знае що за ж'вотно е Zander.....

лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
- GODzillata
Така е, само Martin Mihailov се е объркал.трапера написа:Кире, в случая Люс не се бърка!

Ехехех... Аз влезнах в казармата 1981 след "вишото", понеже завърших гимназия на 17 г. Взеха ме, естествено, гадовете, в НШЗО Хр. Ботев, 3-ти район, ако че съм късоглед и дюстабанлия. Чанч до небесата, такова чудо никъде после по поделенията, в които служех, не съм видял. Единствения келепир - "вишистите" карахме школата 6 м., не година. Иначе, бяхме втория випуск вишисти, които служиха пълни 24 месеца, не година и половина. /При това ни задържаха и до края на ноември 83та, но това не е изключение.../ На 31 декември в 1700 ч. сдавахме караул, и идва старшината на ротата в караулното, и крещи: Флекс, ти какво се мотаеш още тук, ротния те пуска домашна отпуска за празниците, бързия влак от Плевен за София тръгва след 20 минути! Е, тогава покрих норматива за 3 хил.метра с пълно бойно снаряжение
Не бях виждал топла вода три месеца...
Апропо бялата риба по магазините: в Халите гледах вчера сулки по около 800 грама, но много несвежи ми се видяха. 11,50 лв/кг. нечистени. Днес ще проверя Метро, сряда и събота са дните със "свежо зареждане". Ако не копна някоя белка, ще взема фагри или див лаврак. Имам малко филетирана щука и костур във фризера, за краен случай...

Апропо бялата риба по магазините: в Халите гледах вчера сулки по около 800 грама, но много несвежи ми се видяха. 11,50 лв/кг. нечистени. Днес ще проверя Метро, сряда и събота са дните със "свежо зареждане". Ако не копна някоя белка, ще взема фагри или див лаврак. Имам малко филетирана щука и костур във фризера, за краен случай...
- Bigmarlin
- сериозен играч
За казармата като за умрелите - или добро или нищо 
За никулден мисла да напълна едно шаранче с орехи,сухи чушки , лук и бело винце
Преди години у кръчмата на мой човек идваха едни иноземски госке От Белене беше закупен един дунавски шаран ,голем и печен пълнен на пещ Не ядяли шаран демек-ядоха та са разпраха,че не им остана място за барбекюто

За никулден мисла да напълна едно шаранче с орехи,сухи чушки , лук и бело винце

Преди години у кръчмата на мой човек идваха едни иноземски госке От Белене беше закупен един дунавски шаран ,голем и печен пълнен на пещ Не ядяли шаран демек-ядоха та са разпраха,че не им остана място за барбекюто

Абе и аз бих напълнил един шаран, ем знам чудесно как, ама пусто, само аз го ям... всички около мен се "извратиха" покрай тия филетирани хищни риби, които неизбежно им доставям...
- Bigmarlin
- сериозен играч
И при мен е същата ситуация,и за си се справям сам с курбана 

- GODzillata
Отивам да видя филето от риба тон в Кауфланд... 

- Martin Mihailov
- учете се от него
Може и дасьмсе убьркал одавна беше.Спомнямси че казармата я намали Димитьр Луджев та много мусе кефехме.Маи тогава беше министьр на отбраната.GODzillata написа:Така е, само Martin Mihailov се е объркал.трапера написа:Кире, в случая Люс не се бърка!
GODzillata написа:Луско, а тиlusienn написа:Павка а ти вечерал ли си с Плъхове...ли си плъхове?
![]()
![]()
Кире в тоалетната,като отидеш да метнеш каръка,и отдолу-плъховете в дупката-чакат-абсолютно сериозно ти го казвам.Дано да се обади-некой от Суходолското поделение.
Плъхове имаше навсякъде,по коридорите имаше дневални да пазят нощно време-да не влезе някой гад,
в спалното,щото имаше и такъв случай.Новобранка си скрил шоколад в джоба,оная гад надушва и му прояжда куртката оставена скатана на нощното шкафче.
Имаше и един ухапан докато спи по пръста,на друг пък му видех с очите си плъх върху него докато спи.
Та като хванемехме некоя гад-бой докато мърда,слагахме и една ламарина-и до стената шутове.
Тия казарми сигурно са от първата световна.
В Самораново беше екстра-30 човека в спално,с парно-културна работа,
и войниците 90 процента от София.Извращения нямаше.
В Суходол,имаше побоища доста-стойка Ге-и ги правеха циганите най вече,от Сливен,като се напият.

Риболовци.
- GODzillata
В 5-ти клас по природознание учениците трябвало да донесат домашния си любимец и да кажат по нешо за него. Пръв излезнал Пенчо, той си носел хамстера и казал:
-Това е моя хамстер Хари, много си го обичам, купил съм му стърготини от канадски дъб и колелце да си тича.
После Марийка с ангорската си котка:
-Това е Писа, много си я обичам, купувам и само уискас, галя си я, мъркаме си.
Накрая излиза Иванчо и вади един проскубан плъх от джоба:
-Това е моя домашен любимец, много го обичам.
-Защо е толкова проскубан? - пита учителката.
-От тиксото, госпожо.
-Какво тиксо, Иванчо?
-Вечер го обвивам с тиксо, та като го
да не се пръсне.

-Това е моя хамстер Хари, много си го обичам, купил съм му стърготини от канадски дъб и колелце да си тича.
После Марийка с ангорската си котка:
-Това е Писа, много си я обичам, купувам и само уискас, галя си я, мъркаме си.
Накрая излиза Иванчо и вади един проскубан плъх от джоба:
-Това е моя домашен любимец, много го обичам.
-Защо е толкова проскубан? - пита учителката.
-От тиксото, госпожо.
-Какво тиксо, Иванчо?
-Вечер го обвивам с тиксо, та като го

-
- ще става разбирач
Аз бях водйник края на 90-те.
Кобинация от старите мизерни традиции и новите времена. Казармата се оказа удовоствие за бедняците, богатите лично влизаха в казармите за да бутат рушвети за децата си или те правеха повече от 50% извън казармата по заслуги. Идваха мутри да бият старшини , гарнизони срещу кафе-машина и така нататък. Морал , честност и мъжко поведение рядко се срещаха, повечето от офицерите си бяха в чиста депресия.
Виждал съм смок намотал три мишки и да яде една , другите търпеливо чакат смърта, хранили сме мишки с трохи, до самите легла, плъховте през нощта бягаха в тъмното захапали вафла мура ако не я пазиш.
Но това не беше страшно.
Страшно е да служиш с болкуци.
Кобинация от старите мизерни традиции и новите времена. Казармата се оказа удовоствие за бедняците, богатите лично влизаха в казармите за да бутат рушвети за децата си или те правеха повече от 50% извън казармата по заслуги. Идваха мутри да бият старшини , гарнизони срещу кафе-машина и така нататък. Морал , честност и мъжко поведение рядко се срещаха, повечето от офицерите си бяха в чиста депресия.
Виждал съм смок намотал три мишки и да яде една , другите търпеливо чакат смърта, хранили сме мишки с трохи, до самите легла, плъховте през нощта бягаха в тъмното захапали вафла мура ако не я пазиш.
Но това не беше страшно.
Страшно е да служиш с болкуци.