Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
тръгва ли платиката на яз.искър 

- BV
- вече хвърля и на тежко
Ахам, и на мен ми трябва инфо, въпреки че още й е рано ми се струваmemento написа:тръгва ли платиката на яз.искър

Ама освен да се провери на Шипочанскио или на Римскио мост, май нема друга алтернатива - всеки си трае, си е евало веко

-
- научил се да хвърля
Колеги в събота(27.03.2010) бях на Чепинци и аз да открия сезона,като цяло нищо 5 по едри костура на торен и това е като цяло нищо.
Все още е много студена водата след седмица 2 май ще е по добре.
Това е от мен по темата
Все още е много студена водата след седмица 2 май ще е по добре.
Това е от мен по темата
"Никога не спори с тъпак,хората може да не забележат разликата."
- MITKO70
- кандидат преподавател
Нормален улов,костура пак кълве след тази мазнотия която се изля в петък/26.03/.Днес в в. Рибар има подробен репортаж за голямата щука уловена там преди време,в стомаха и е имало 9 костурчета
,тази риба се очертава като доста апетитна стръв на Чепинци.Миналата година ,точно на костур имах един добър улов.

Всичко може,но не всеки го можe.

-
- научил се да хвърля
Аз също съм фен на хищниците,но костура не се развива много в БГ.А за Чепинци не бях ходил от доста време и реших точно там да открия защото е близо до нас няма да набивам пари за бензин,стръв и т.н.
С две думи около София това е едниствения гьол на който можеш да си направиш кефа,другите Богров,Негован ,Бунището са гола вода?
Другата седмица ще пробвам пак Костура ама по-едър едвали има от това?Може би? Все пак тая локва няма как да я мрежосват тапанарите пък и е доста
дълбоко.
С две думи около София това е едниствения гьол на който можеш да си направиш кефа,другите Богров,Негован ,Бунището са гола вода?
Другата седмица ще пробвам пак Костура ама по-едър едвали има от това?Може би? Все пак тая локва няма как да я мрежосват тапанарите пък и е доста
дълбоко.
"Никога не спори с тъпак,хората може да не забележат разликата."
Моля за актуална ифнормация от някой бил днес ,вчера на Панчарево (или някой живеещ там) за нивото на водата.. Интересува ме отворен ли е шлюза , спада ли нивото ? Аз смятам утре да ида рано сутринта на стената с някфа захранка за уклей и перка и да ги пробваме на ларви на комар или бял+ пинки.. 

Колеги костурите на Чепинци на плувка или дъно ги ловите ? (какви такъми) 

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
Ribko написа:Колеги костурите на Чепинци на плувка или дъно ги ловите ? (какви такъми)
На чепаре

РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р
fido написа:Моля за актуална ифнормация от някой бил днес ,вчера на Панчарево (или някой живеещ там) за нивото на водата.. Интересува ме отворен ли е шлюза , спада ли нивото ? Аз смятам утре да ида рано сутринта на стената с някфа захранка за уклей и перка и да ги пробваме на ларви на комар или бял+ пинки..
Пусни инфо - и за уклейката чети светнем на ЛС
РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р
Нещо ново за яз Искър ???
Значи прибрах се от Панчарево.. Не е капо
. Отидохме 7 часа на плонтона до басейна коралите на стената с надеждата ,че шлюза е затворен ,но като се приближих да проверя - дигнат до горе.. От там се преместихме 200 метра по надолу на Моста (по който минава и рейса) - водата беше спаднала,слезнахме от лявата му страна - откъм стената до 10 някъде.. 2ма човека хванаха по един костур от общото 20-на на които не ни пипна! тръгнахме към лебеда - не ни хареса там , много духаше -> продължихме към гумаджийницата на 30 метра преди нея намерихме едно сгодно заливче до няква бетонена стена ,точно до лебеда там хвърлихме захранка извадихме една риба и си викаме тука ще чакаме стига сме обикаляли.. от 10;30 до към 4 22 риби хванахме.. 6 стабилни червеноперки (бабушки,незнам не права разлика) няколко костурчета и другото по дребни червено перки. Нивото на водата се сменяше постояноо : Първия час спадна с около 20 см , след това започна ряско дигане (с около 1.5м) към 1 някъде спадна отново с около 20см .. и до 4 се дигна отново с около 20 см.. Водата е ледено студена ии общо зето тва е на панчарево .. Риба има ,ама трудно да я излъжеш - сега плануваме Чепинци за уклей или пак Панча ,пак същото място - самоче с жито( САМО жито). Днес ловихме на Пинки,БЯЛ и земен ... Освен на белия на нищо друго не пипаше.

- drat
- разбира нещата
Вчера бях на Кривина-платения. Кълве дребен уклей.Лови се на пинки като червея се нанизва целия на кукичката така , че да не виси. Ползвах червената захранка на Сезони за уклей и глина. Двама души за окололо седем часа напълнихме половин кофа с риба.

Водата е много бистра затова ползвайте тънки поводи, аз бях с 0.08 и кука №20
Плувка 1.5гр. защото духаше много здраво и ме беше шубе да не строша телескопа при замятане.

Водата е много бистра затова ползвайте тънки поводи, аз бях с 0.08 и кука №20
Плувка 1.5гр. защото духаше много здраво и ме беше шубе да не строша телескопа при замятане.

Добро представяне! 

всеки може да хване риба...бъди мъж, хвани КРОКОДИЛ!!!
Панчарево
Малко инфо в случай, че някой е решил да ходи - днес минах покрай езерото, водата е спаднала сигурно с метър-два.Основно колеги имаше на моста и на гумаджийницата, но не съм спирал да питам какво излиза.Горната част обаче между гумаджийницата и дигата не става за риболов, водата едва ли има повече от половин метър дълбочина.
Последно промяна от сомчо на Нед Апр 04, 2010 10:00 pm, променено общо 1 път.
- BV
- вече хвърля и на тежко
Вчера, на понтоните на Лобош хем риба имаше, хем представление на живо от една белка и един гущер
Голяма гад е белката - гонеше горкия гущер яко, но най-накрая гонения успя да избяга.
А само за няколко часа преди това, белката утрепа 2 жабета и измъкна една умряла бабушка от боклуците около брега.
Сефте видях такъв сеир на живо

Голяма гад е белката - гонеше горкия гущер яко, но най-накрая гонения успя да избяга.
А само за няколко часа преди това, белката утрепа 2 жабета и измъкна една умряла бабушка от боклуците около брега.
Сефте видях такъв сеир на живо