С лодка в морето

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
lisygera
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: С ЛОДКА В МОРЕТО

Мнение от lisygera »

MILIK написа:Пробвай и на Перла или на Аркутино. По-лесно е за влизане с по- малка лодка. Дано някой колега даде информация ако е ходил там тези дни.
чух за маслен нос че скъсвали чернокопа, тези дни, аз бях в резово кофти вълна но 3 кила чернокоп за 2 дена.една малко скоба да отворя гледам viasat history едно предаване за риболов и тез преводачи ме ядосват яко бъркат имената ... зарган-риба игла, на нещо като океански костур му викат чернокоп...баси ;)
от страх файда няма
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Днес интересно капо,и мноооого аеробика.
По стечения на обстоятелствата и направения анализ,че от ранно излизане няма смисъл,решихме да влвзем след обяд.
Със Никито отидохме по-рано на стоянката,че малко ремонт трябваше на скарата на лодката,и чакаме Димо да се домъкне.Имаше някакъв ангажимент.Божо се довлече от морето с мрежите,резултата му беше 2 карагьоза и един чернокоп,а от обикалянето преди обяд нищо.Каза , че има дебела вълна,абе все добри новини.Ама нали се наточихме,няма връщане.Докато чакаме Димича,с Божо чукнахме лаф на по една сливова,обсъдихме ситуацията,та решението бе,че такава калпава година в залива не е имало.Димича дойде,бутнахме парахода и газ,на 2 мустака.

По това време вече на линия,сонара включен / не показва риба /,вълна над 3 бала,основно мъртвак,придружен с ветрова,всичко това от североизток /какъв ли чеп търсим там /,ама сме наточени.По снимките не личи много.

Изображение

Първа спирка,градинката пред 3-та буна.Проба за кая,нищо,сонара не показва нищо,половин час клатене,вълната уж пада малко,айде пред Галата / 2-3 км пред нея де /.Там джунждурията показа наличие на малко риба,спряхме се,и за половин час хванах те туй.
Изображение

После още 1-2 км навътре,оная машинка кат се запълни с чертички,бре стоп,тука е.Димича ги вади тези
Изображение

Никито извади няколко,аз още два сафрида.А единия му изкарах само главата.Докато си мислех,че товари,зъбатко се наяде за моя сметка.Така и очите му не видях.А работех с две чепарета.Едното за сафрид,жълто-зелено ламе с N 8,другото N 2 черно перо.Половин час едното,после сменям,ама грънци.А сонара почна да показва едни пасажи риба,от 10м надолу до 22м пълно,ама нищо не пипа.повече от 30 мин така,мятаме на различни места,нищо.
От там един завой,и пак към градинката.Дигна пак вълна,че и вятър.Абе добре,че машината ми е ОК.
Изображение

Закотвихме,пускаме за кая,и за наша изненада,веднага почна да удря.
Изображение

Така към час,поне някое попче извадихме,но дойдоха 3 дълги и високи вълни,котвата изпусна,като извади въжето Никито,само карабинката стоеше.Значи е скъсало ухото на котвата,може и заварката да е поддала,ама как да е остана там / 4-та за сезона /
Та това ми е прихода за днес.
Изображение

Трябваше да се прибираме,че стана късно.И няколко снимки за релакс.
Моряците се връщат от бурното море./ този път си пасна точно /
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Та имахме инфо,че в бургаския залив са накъсали днес паламуда.
Айде малко репортажи по въпроса,плииийз.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

А Киро благодаря за релакса :drinkers: :drinkers: :drinkers: Абе щом на Калиакра е спряло,трябва да идва вече.Викаш сонара показва пък не яде :roll: Да не се изсухли надолу .
А сега де? :roll:
tolio_pm
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tolio_pm »

Та имахме инфо,че в бургаския залив са накъсали днес паламуда.
Привет на всички,то хубаво имате данна ,ама от три дена никои не е влизал щото ;морето е в ремонт; :D а преди това вземаха по някоя и друга каса но не всички,а само тези които са пуснали по към Несебър :idea: Става въпрос за мрежи иначе на чепаре една риба,две риби,хич,пак хич и пак хич,маи маи тая година много зле откъм паламуд ама има още малко време а да видим :evil:
Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

moriak1 написа:Викаш сонара показва пък не яде :roll: Да не се изсухли надолу .
Още не съм му свикнал,много чертички,ама може да са 5-6 риби и да обикалят в кръг,а той да показва пасажи.Като казвам не яде,тогава измъкнахме по 3-4 бройки.
Абе и колегите бяха на същото дередже,ако и в неделя е такова скапано морето,ще си свърша някоя домашна работа.
Изображение

MILIK
новобранец
новобранец

Мнение от MILIK »

Може и да са накъсали паламуда, а може и друго, вчера към 17.00 часа поне 10 лодки въртяха в залива между Солниците и порта.
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

вервай ти на журналисти :D :D :D
sponsora
новобранец
новобранец

Мнение от sponsora »

Колеги как е днес?
Някаде слука? :P :P :P
gipsa77
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gipsa77 »

От 9 до16 часа половин кофа кая и 4 лихнуса пред 2 ра буна,пред Галата хвърляхме чепарета-ядец.Това е от мен утре опитите продължават.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Гипс,поне уцелихте хубаво море,утре може и да ме видиш някъде покрай пасажите.
Изображение

Аватар
EU_BG_akademika
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от EU_BG_akademika »

Ехе, чета аз, да не мислите, че съм Ви забравил и не се вълнувам. Ама така като гледам, май не трябва да съжелявам много дето си тръгнах принудително :( Нещо не угадам кой знае кви постижения :( . А дано се пооправи, рано е още, имало е случаи, през ноември, екстра време и прилично риба. Дано вземете барем за качето :D

Амин дай Боже.
Ако искаш да си щастлив 2 часа-напий се, ако искаш да си щастлив 1 месец- ожени се, ако искаш да си щастлив цял живот- стани рибар.
/китайска мъдрост/
Аватар
milen kordov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от milen kordov »

Ти гледай от тук нататък какво става.Сезона сега започва.Само това време е малко кофти,ама с по-голям инат и дъждобрани става.
чечо71
новобранец
новобранец

Мнение от чечо71 »

Времето наистина е кофти EU.Не съм влизал в морето от както бяхме заедно,то май няма и с кого,ама май и риба няма.Дават го да се пооправя временцето,че да видим щом казвате,че има време добре,ще чакаме.
simbat
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от simbat »

чечо71 написа:Времето наистина е кофти EU.Не съм влизал в морето от както бяхме заедно,то май няма и с кого,ама май и риба няма.Дават го да се пооправя временцето,че да видим щом казвате,че има време добре,ще чакаме.
Академик,не съжалявай.И аз не съм влизал по същите съображения-не си заслужава за две кила риба да се мокря и друсам.Ходя по язовирите и съм доволен от някои.
Чечо ако си навит може да влезем в морето тая седмица с моята лодка,стига да излезе информация за добри пасажи.
чечо71
новобранец
новобранец

Мнение от чечо71 »

Ок само да има. :supz:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от лодка”