Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум


Вкусотии в чинии
Модератор: sapuna
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Няма джоланче, бут и плешка е.
@Симич, от другия понеделник започвам диетата.

@Симич, от другия понеделник започвам диетата.


На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- кандидат преподавател
- Мнения: 2552
- Регистриран на: Вто Дек 22, 2009 9:36 am
- Местоположение: Пазарджик
Re: Вкусотии в чинии
Киреее , брате , щоли не ти лова дакишGODzillata написа:Няма джоланче, бут и плешка е.
@Симич, от другия понеделник започвам диетата.![]()



А наздраве !
Върл Shimano фен!
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
КЕКС ОТ КАЙМА
Задушаваме лук, чушки и моркови:

Нарязваме бекон, топено и пушено сирене, кашкавал и маслини:

Овъргаляме ги със зеленчуците:

Добавяме каймата и месим:

След т'ва изсипваме всичко в омазнена форма за кекс:

Печем до готовност и след това обръщаме кекса в тава, за да се запече, като предварително го поръсваме с кашкавал:

През това време приготвяме соса (звучи гадно и нездравословно, но е вкусно) - та към соса, който се е получил при първото запичане, добавяме 2 кофички сметана и бой с мискера, след това го охлаждаме в хладилника:

През това време кекса е готов:


Режем парченце, поливаме със сосчето, отваряме бутилка вино...и натам си знаете.

Задушаваме лук, чушки и моркови:

Нарязваме бекон, топено и пушено сирене, кашкавал и маслини:

Овъргаляме ги със зеленчуците:

Добавяме каймата и месим:

След т'ва изсипваме всичко в омазнена форма за кекс:

Печем до готовност и след това обръщаме кекса в тава, за да се запече, като предварително го поръсваме с кашкавал:

През това време приготвяме соса (звучи гадно и нездравословно, но е вкусно) - та към соса, който се е получил при първото запичане, добавяме 2 кофички сметана и бой с мискера, след това го охлаждаме в хладилника:

През това време кекса е готов:


Режем парченце, поливаме със сосчето, отваряме бутилка вино...и натам си знаете.


На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Ха сега де, не знам как да кръстя тази манджа...
...може би РИБНИ ФИЛЕТА СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ И СМЕТАНА...
Като за начало филетираме и мариноваме един пасаж риби:

Подготвяме зеленчуци - лук, моркови, чушки, гъби и картофи:

Картофите нарязваме на тънки филийки по дължина:

Задушаваме зеленчуците:

В намазнена тава започваме да редим пластове:




Мятаме във фурната за около час при 200-220 градуса, вадим тавата и изсипваме в мивката събралите се течности, след т'ва мажем отгоре с предварително разбитите 2 кофички сметана, 1 майонеза и 1/2 чаша бульон:

Връщаме до запичане във фурната и хоп - готово е!

Върви с розе или бяло вино.



Като за начало филетираме и мариноваме един пасаж риби:


Подготвяме зеленчуци - лук, моркови, чушки, гъби и картофи:

Картофите нарязваме на тънки филийки по дължина:

Задушаваме зеленчуците:

В намазнена тава започваме да редим пластове:




Мятаме във фурната за около час при 200-220 градуса, вадим тавата и изсипваме в мивката събралите се течности, след т'ва мажем отгоре с предварително разбитите 2 кофички сметана, 1 майонеза и 1/2 чаша бульон:

Връщаме до запичане във фурната и хоп - готово е!


Върви с розе или бяло вино.


На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- dako71
- сериозен играч
- Мнения: 1311
- Регистриран на: Пет Мар 06, 2009 3:14 am
- Местоположение: Фидер отбор Пирдоп
- Обратна връзка:
Re: Вкусотии в чинии
Кире поздрави за кулинарните ти фантазии. За пореден път се уверявам че сметаната под всякъква форма е на особенна почит при тебе.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Благодаря ви, момци!
Мда...сметаната определено върви на много ястия, омекотява ги и дава вълшебен вкус.
При внимателна селекция на аромати/подправки, мариноване и начин на топлинна обработка, букетът от вкусове/аромати може да се почувства във всяка хапка.
А сьомгата с ароматни гъби и сметана става ммммммм..........може да се яде цял месец без да ти писне.

Мда...сметаната определено върви на много ястия, омекотява ги и дава вълшебен вкус.
При внимателна селекция на аромати/подправки, мариноване и начин на топлинна обработка, букетът от вкусове/аромати може да се почувства във всяка хапка.
А сьомгата с ароматни гъби и сметана става ммммммм..........може да се яде цял месец без да ти писне.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- hristotihov
- сериозен играч
- Мнения: 1512
- Регистриран на: Сря Авг 09, 2006 10:30 am
- Местоположение: София
- Обратна връзка:
Re: Вкусотии в чинии
След има-няма 2 седмици,GODzillata написа:Чакаме снимки.


Праза, гювеча, нож, дъска и една целина ...
намазвам ...
нарязвам ...
свинска плешка за готвене, шарена - бяло и червено ...
нарязана ...
подправките: червен пипер, сол, черен пипер, целината нарязана,
кимион (тои е за кебапчета, ама сложих), сушен копър, босилек,
магданоз, чубрица, бахар ...
Сега забелязвам, че съм забравил дафинов лист,
но за това имам основателни причини -


преди да разбъркам с малко вода на дъното ...
малко сметана в стил "майстор Годзилата" ...
неуспешен опит да снимам фурната ...
крайния резултат след два часа ...
водката ...
на вид не е нищо особенно, но на вкус постигнах "wow" ефекта


нямам живарник
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Манджата е супер! 
...ама пък с водка?


...ама пък с водка?



На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- hristotihov
- сериозен играч
- Мнения: 1512
- Регистриран на: Сря Авг 09, 2006 10:30 am
- Местоположение: София
- Обратна връзка:
Re: Вкусотии в чинии
Бях подкарал на водка, да не го чакам да се пече два часа на сухо.
Иначе е ясно че за свинско, червеното винце е класика.

нямам живарник
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Ето нещо от поредицата "Nothing special, ама вкусно", представям го заради импровизацията при разбъркване на каймата - ПЪРЖЕНИ КЮФТЕТА
Кайма + подправки, к'вито обичате + лъжичка горчица, соев сос, чушка, морков и магданоз = витаминозна кайма.

При пърженето малко от нещата изпадат:

..., но пък крайният резултат - бива!


Добър апетит!


Кайма + подправки, к'вито обичате + лъжичка горчица, соев сос, чушка, морков и магданоз = витаминозна кайма.


При пърженето малко от нещата изпадат:

..., но пък крайният резултат - бива!



Добър апетит!


На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
През уикенда отново се вихрих в кухнята.
Преди да започна с готвенето, заредих хлебопекарната, която за няколко часа трябваше да направи хляба:

Мариновах нарязани на хапки пилешки гърди с кисело мляко и де що индийска подправка се сетите:

След това запържих/задуших индийски подправки в зехтин и масло, за да се овкуси мазнината и добавих нарязани на едро картофи, които леко се запържиха и след това добавих 1 чаша зеленчуков бульон и оставих да се задушават:

Пилешките мръвки запекох в йенско стъкло, направих и ориз, та в крайна сметка се получи нещо си от индийската кухня:

Хлябът беше станал готов:

Обаче т'ва ястие ми се стори сухичко и метнах набързо мексиканското кьополу - Guacamole:

На другия ден забърках една импровизация на ВИНЕН КЕБАП.
Подготвих продуктите:

Мръвките нарязах на хапки, леко ги запържих, добавих зеленчуците, чаша вино, вода да ги покрие и задуших, след т'ва малко размито във вода доматено пюре и брашно, добавих към соса за сгъстяване.
Направих и един ориз с гъби:

И се получи това:
Оставаше обаче да подсигуря и десерта, та се спрях на БАКЛАВА
Смъкнах кожата на едно лаймче и лимонче:

...и направих захарен сироп.
Смлях орехи и бадеми:

...изстисках сока на цитрусите:

...и го добавих към сиропа.
3 кори в намазнена тава, мажат се с разтопено масло:

Добавя се плънката:

После пак кори, плънка и т.н., докато свършат....след това нарязваме баклавата и я заливаме с масло:

Печем и после заливаме със сиропа:

На другия ден почваме да ядем.
Преди да започна с готвенето, заредих хлебопекарната, която за няколко часа трябваше да направи хляба:

Мариновах нарязани на хапки пилешки гърди с кисело мляко и де що индийска подправка се сетите:

След това запържих/задуших индийски подправки в зехтин и масло, за да се овкуси мазнината и добавих нарязани на едро картофи, които леко се запържиха и след това добавих 1 чаша зеленчуков бульон и оставих да се задушават:

Пилешките мръвки запекох в йенско стъкло, направих и ориз, та в крайна сметка се получи нещо си от индийската кухня:

Хлябът беше станал готов:

Обаче т'ва ястие ми се стори сухичко и метнах набързо мексиканското кьополу - Guacamole:

На другия ден забърках една импровизация на ВИНЕН КЕБАП.
Подготвих продуктите:

Мръвките нарязах на хапки, леко ги запържих, добавих зеленчуците, чаша вино, вода да ги покрие и задуших, след т'ва малко размито във вода доматено пюре и брашно, добавих към соса за сгъстяване.
Направих и един ориз с гъби:

И се получи това:


Оставаше обаче да подсигуря и десерта, та се спрях на БАКЛАВА
Смъкнах кожата на едно лаймче и лимонче:

...и направих захарен сироп.
Смлях орехи и бадеми:

...изстисках сока на цитрусите:

...и го добавих към сиропа.
3 кори в намазнена тава, мажат се с разтопено масло:

Добавя се плънката:

После пак кори, плънка и т.н., докато свършат....след това нарязваме баклавата и я заливаме с масло:

Печем и после заливаме със сиропа:

На другия ден почваме да ядем.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- alcora
- сериозен играч
- Мнения: 1699
- Регистриран на: Вто Юли 24, 2007 12:49 pm
- Местоположение: Пловдив
- Обратна връзка:
Re: Вкусотии в чинии
Кире това само за уикенда, какво ли чудо ще е по Коледа





- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
alcora написа:Кире това само за уикенда, какво ли чудо ще е по Коледа![]()
![]()
![]()

Оги, баклава направих за първи път и ми беше нещо като репетиция за Коледа.

От пролетта до късна есен съм за риба, та през зимния период трупам активи, че да ме пуска пак догодина жената.


На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...
