Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
-
- новобранец
Re: Качествени чепарета
някой беше споменал за важността на посоката на закачане на чепарето! какво е правилото, бихте ли ми помогнали с информация?
- patter
- вече хвърля и на тежко
Пламене , има чепарета, на които много ясно личи посоката, но има и такива, на които не личи толкова много. Зависи от възела към майката. Като хванеш чепарето и опънеш вертикално майката (основната линия) бидемите (поводите на кукичките) трябва да сочат нагоре. Самия повод тръгва нагоре и от тежеста на кукичката се огъва надолу. Нещо като обърната буква U. Ако е обърнато обратно чепарето поводите тръгват направо надолу и самите кукички са по-близко до майката.
-
- новобранец
благодаря!! точно така правя и аз...но значи не е това причината, че ни хващам много! 

това се опитах да направя аз моля ви кажете става ли за нещо и как да го подобря мечтая да хвана нещо на мое чепаре!!
Като за начало ползвай неутрално на цвят влакно.ViRgE написа:
това се опитах да направя аз моля ви кажете става ли за нещо и как да го подобря мечтая да хвана нещо на мое чепаре!!
Зарганолог
- Моряка
- кандидат преподавател
Освен това,което е казал Мишел,куките не ми се виждат морски(с покритие)и по малко лак!
А сега де? 

Може би и по-малко ламе и по-късо също.
- valiooooo
- ще става разбирач
Някой пробвал ли е нещо подобно.

Начало » Online Магазин » Спортен риболов » Готови монтажи »
чепаре AkvaSport Fish Skin Luminescent със светещ лак
Серия от чепарета с модерен дизайн, изработени в съответствие с последните тенденции в морския риболов. Наименованието "рибя кожа" идва от характерните лентички монтирани на стеблото на куката.
Чепаретата от тази серия са изработени с най-доброто флуорокарбоново влакно на пазара Yo-Zuri Mirage. Това прави практически невидими под водата основата и поводите, което подобрява улова в пъти!
Доказано добри при улов на чернокоп, едър сафрид, дребен лефер и паламуд!
Куки: 8 бр. Mustad 515N
Основа/повод: 0.26/0.29 мм Yo-Zuri Mirage 100% Fluorocarbon

Начало » Online Магазин » Спортен риболов » Готови монтажи »
чепаре AkvaSport Fish Skin Luminescent със светещ лак
Серия от чепарета с модерен дизайн, изработени в съответствие с последните тенденции в морския риболов. Наименованието "рибя кожа" идва от характерните лентички монтирани на стеблото на куката.
Чепаретата от тази серия са изработени с най-доброто флуорокарбоново влакно на пазара Yo-Zuri Mirage. Това прави практически невидими под водата основата и поводите, което подобрява улова в пъти!
Доказано добри при улов на чернокоп, едър сафрид, дребен лефер и паламуд!
Куки: 8 бр. Mustad 515N
Основа/повод: 0.26/0.29 мм Yo-Zuri Mirage 100% Fluorocarbon
Последно промяна от valiooooo на Сря Юли 08, 2009 10:11 pm, променено общо 1 път.

"Когато говорите,думите ви трябва да бъдат по-полезни от мълчанието" -- Фулър
-
- новобранец
защото питаш ще се опитам да направя мой (не претендиращ за достоверност)анализ. 1. доста екзотично ми се вижда използването на влакно в жълтата тоналност НО... казва ли ти някой - може това да е ключа за палатката. 2.обикновенно се ползват БЕЛИ или черен никел морско изпълнение куки,сега поне ги има евтини (0.10 лв) щото с това управдание - ама те гамакацуто скъпи -вече не вървят -вече 10 куки- 1ЛЕВ.ламето добре.дължината добре .обърни внимание на боята и качественото и поставяне . вече има специални тубички със светеща боя по магазините с които се работи изключително лесно и качествено.надявам се ,че не съм те засег
нал лично
нал лично
-
- новобранец
валиооо,да разгледах поредния сурогат продукт който парадира да притежава някои материали НО....уви в това чепаре НЯМА И МИЛИМЕТЪР ОТ РИБЕШКАТА КОЖА .това което трябва да е рибешка кожа си е чиста проба найлонче,единственото вярно е текста ПРЕПИСАН ОТ НЯКЪДЕ и по погрешка поставен там където не му е мястото.сори но и аз клъвнах и строших грешен лев....
благодаря за съветите ще продъжа с опитите и ще пускам снимки надявам се на коментари които ще ми помогнат
Благодаря!!
Благодаря!!
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Като изработка ми харесва.Запази го за есента,мисля че ще си доволен от сътвореното.ViRgE написа: това се опитах да направя аз моля ви кажете става ли за нещо и как да го подобря мечтая да хвана нещо на мое чепаре!!
Както ти казаха колегите,можеш да смениш жълтото с флоурокарбон за следващите чепарета.
Това го сътворих днес,бидем 0,14 - майка 0,20 флоурокарбон
куки номер 6

две от куките са с черно перо,жълтото съм го сложил да стегнат перушината по средата на куката,
иначе бързо се разпилява перушината.
Какво ще хване ?
Ами пробите ще покажат.И аз не знам.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Кире ,това със жълтия конец трябва да го патентоваш-напомня ми как като малък ходих да залесяваме и така привързвахме дръвчетата към коловете -да растът прави.чепарето ти е хубаво но не мога да разбера как ги правят онея в магазините -нито боята им разлята ,перата им подредени ,нямат непочистени перушинки по лопатките на куките а и куките като войници наредени...иначе чепарето ти е супер
-
- новобранец
Чепарето на колегата е супер а проблема с пръскането на перата съм го решил като на мястото на жълтия конец поставям едно пръстенче от безцветна шлаувка като го надявам от страната на бидема преди да го прикрепя към маиката.
Не пречи на поглъщането на куката от рибата и не променя воденето на куката във водата.
Последното е тествано и в лабораторни и в реални условия...
Не пречи на поглъщането на куката от рибата и не променя воденето на куката във водата.

"Рибар е диагноза а не хоби"
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Ами щото вече и тези очила ми идват малко слаби,а и работя с една голяма ножица.lefi написа:но не мога да разбера как ги правят онея в магазините -нито боята им разлята ,перата им подредени ,нямат непочистени перушинки по лопатките на куките а и куките като войници наредени...иначе чепарето ти е супер
Пък и не ги правя за магазина де,за собствена консумация.
Иначе ако искаш да ти е наредено чепарето,делиш разстоянието между бидемите на 4,и толкова широко си правиш картончето.
И такива съм си направил,добре е при чепарета 3-4-5-6 номер ( за чернокоп ),тази шлауха да покрива и възела,и малко от бидема.Краси_Новобранеца написа:Чепарето на колегата е супер а проблема с пръскането на перата съм го решил като на мястото на жълтия конец поставям едно пръстенче от безцветна шлаувка като го надявам от страната на бидема преди да го прикрепя към маиката.
Ама по-голяма е играчката,затова минах на този вариант.Дано има успех де.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА