Качествени чепарета

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
plamen_varna
новобранец
новобранец

Re: Качествени чепарета

Мнение от plamen_varna »

някой беше споменал за важността на посоката на закачане на чепарето! какво е правилото, бихте ли ми помогнали с информация?
Аватар
patter
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от patter »

Пламене , има чепарета, на които много ясно личи посоката, но има и такива, на които не личи толкова много. Зависи от възела към майката. Като хванеш чепарето и опънеш вертикално майката (основната линия) бидемите (поводите на кукичките) трябва да сочат нагоре. Самия повод тръгва нагоре и от тежеста на кукичката се огъва надолу. Нещо като обърната буква U. Ако е обърнато обратно чепарето поводите тръгват направо надолу и самите кукички са по-близко до майката.
plamen_varna
новобранец
новобранец

Мнение от plamen_varna »

благодаря!! точно така правя и аз...но значи не е това причината, че ни хващам много! :)
Аватар
ViRgE
новобранец
новобранец

Мнение от ViRgE »

Изображение
това се опитах да направя аз моля ви кажете става ли за нещо и как да го подобря мечтая да хвана нещо на мое чепаре!!
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

ViRgE написа:Изображение
това се опитах да направя аз моля ви кажете става ли за нещо и как да го подобря мечтая да хвана нещо на мое чепаре!!
Като за начало ползвай неутрално на цвят влакно.
Зарганолог
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Освен това,което е казал Мишел,куките не ми се виждат морски(с покритие)и по малко лак!
А сега де? :roll:
карид
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от карид »

Може би и по-малко ламе и по-късо също.
Аватар
valiooooo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от valiooooo »

Някой пробвал ли е нещо подобно.

Изображение

Начало » Online Магазин » Спортен риболов » Готови монтажи »
чепаре AkvaSport Fish Skin Luminescent със светещ лак

Серия от чепарета с модерен дизайн, изработени в съответствие с последните тенденции в морския риболов. Наименованието "рибя кожа" идва от характерните лентички монтирани на стеблото на куката.
Чепаретата от тази серия са изработени с най-доброто флуорокарбоново влакно на пазара Yo-Zuri Mirage. Това прави практически невидими под водата основата и поводите, което подобрява улова в пъти!
Доказано добри при улов на чернокоп, едър сафрид, дребен лефер и паламуд!

Куки: 8 бр. Mustad 515N

Основа/повод: 0.26/0.29 мм Yo-Zuri Mirage 100% Fluorocarbon
Последно промяна от valiooooo на Сря Юли 08, 2009 10:11 pm, променено общо 1 път.
Изображение

"Когато говорите,думите ви трябва да бъдат по-полезни от мълчанието" -- Фулър
tuhlaedinichka
новобранец
новобранец

Мнение от tuhlaedinichka »

защото питаш ще се опитам да направя мой (не претендиращ за достоверност)анализ. 1. доста екзотично ми се вижда използването на влакно в жълтата тоналност НО... казва ли ти някой - може това да е ключа за палатката. 2.обикновенно се ползват БЕЛИ или черен никел морско изпълнение куки,сега поне ги има евтини (0.10 лв) щото с това управдание - ама те гамакацуто скъпи -вече не вървят -вече 10 куки- 1ЛЕВ.ламето добре.дължината добре .обърни внимание на боята и качественото и поставяне . вече има специални тубички със светеща боя по магазините с които се работи изключително лесно и качествено.надявам се ,че не съм те засег
нал лично
tuhlaedinichka
новобранец
новобранец

Мнение от tuhlaedinichka »

валиооо,да разгледах поредния сурогат продукт който парадира да притежава някои материали НО....уви в това чепаре НЯМА И МИЛИМЕТЪР ОТ РИБЕШКАТА КОЖА .това което трябва да е рибешка кожа си е чиста проба найлонче,единственото вярно е текста ПРЕПИСАН ОТ НЯКЪДЕ и по погрешка поставен там където не му е мястото.сори но и аз клъвнах и строших грешен лев....
Аватар
ViRgE
новобранец
новобранец

Мнение от ViRgE »

благодаря за съветите ще продъжа с опитите и ще пускам снимки надявам се на коментари които ще ми помогнат

Благодаря!!
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

ViRgE написа: това се опитах да направя аз моля ви кажете става ли за нещо и как да го подобря мечтая да хвана нещо на мое чепаре!!
Като изработка ми харесва.Запази го за есента,мисля че ще си доволен от сътвореното.
Както ти казаха колегите,можеш да смениш жълтото с флоурокарбон за следващите чепарета.

Това го сътворих днес,бидем 0,14 - майка 0,20 флоурокарбон
куки номер 6
Изображение

две от куките са с черно перо,жълтото съм го сложил да стегнат перушината по средата на куката,
иначе бързо се разпилява перушината.
Какво ще хване ?
Ами пробите ще покажат.И аз не знам.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
lefi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от lefi »

Кире ,това със жълтия конец трябва да го патентоваш-напомня ми как като малък ходих да залесяваме и така привързвахме дръвчетата към коловете -да растът прави.чепарето ти е хубаво но не мога да разбера как ги правят онея в магазините -нито боята им разлята ,перата им подредени ,нямат непочистени перушинки по лопатките на куките а и куките като войници наредени...иначе чепарето ти е супер
Краси_Новобранеца
новобранец
новобранец

Мнение от Краси_Новобранеца »

Чепарето на колегата е супер а проблема с пръскането на перата съм го решил като на мястото на жълтия конец поставям едно пръстенче от безцветна шлаувка като го надявам от страната на бидема преди да го прикрепя към маиката.
Не пречи на поглъщането на куката от рибата и не променя воденето на куката във водата.
Последното е тествано и в лабораторни и в реални условия... :D
"Рибар е диагноза а не хоби"
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

lefi написа:но не мога да разбера как ги правят онея в магазините -нито боята им разлята ,перата им подредени ,нямат непочистени перушинки по лопатките на куките а и куките като войници наредени...иначе чепарето ти е супер
Ами щото вече и тези очила ми идват малко слаби,а и работя с една голяма ножица.
Пък и не ги правя за магазина де,за собствена консумация.
Иначе ако искаш да ти е наредено чепарето,делиш разстоянието между бидемите на 4,и толкова широко си правиш картончето.
Краси_Новобранеца написа:Чепарето на колегата е супер а проблема с пръскането на перата съм го решил като на мястото на жълтия конец поставям едно пръстенче от безцветна шлаувка като го надявам от страната на бидема преди да го прикрепя към маиката.
Не пречи на поглъщането на куката от рибата и не променя воденето на куката във водата.
Последното е тествано и в лабораторни и в реални условия... :D
И такива съм си направил,добре е при чепарета 3-4-5-6 номер ( за чернокоп ),тази шлауха да покрива и възела,и малко от бидема.
Ама по-голяма е играчката,затова минах на този вариант.Дано има успех де. :D
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Публикувай отговор

Обратно към “Изкуствени примамки”